Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  Windows XP Pro hakkab tarkvarapiraate kiusama märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 30.08.2008 10:59:25 vasta tsitaadiga

jnt kirjutas:
villu70 kirjutas:
jnt kirjutas:
[b] Mille piraatimisega hakkama ei saand, seda softi lihtsalt ei kasutanud, aga poodi ma sellegi poolest ei läinud.)

Kas on siis sellist proget ka mida käima ei saa?
Seda kuulen küll esimest korda. icon_rolleyes.gif

Mina sain kõik käima, aga teoreetiline võimalus siiski jääb ju? icon_biggrin.gif

Näiteks GoogleEarth Pro ja viirustõrjed nii, et nende updateid ka töötaks.

viimati muutis DVDRW 30.08.2008 11:07:15, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 30.08.2008 10:59:53 vasta tsitaadiga

mis ajast on viirusetõrje uuendused seotud OS i legaalsusega?
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 30.08.2008 11:14:24 vasta tsitaadiga

DVDRW, kõik 100% tööle saadud. icon_wink.gif Aga jah, see tsipa ot... icon_razz.gif
(Tegelt googleearth'i pole proovind... icon_razz.gif)

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.08.2008 11:15:34 vasta tsitaadiga

noh. kui allalaetud piraossiga mingi " tilulilu" kaasa tuleb, siis ilmselt updated ja asjad kenasti k2ima ei hakkagi icon_wink.gif
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
erkky2002
HV kasutaja

sõnum 30.08.2008 11:34:52 vasta tsitaadiga

Sai umbes 1 a. tagasi koju ostetud WinXP Pro OEM ja olin algul täitsa rahul.
Paraku esimes 4-ja kuu jooksul pidin 4 korda helistama MS-i aktiveerimiseks, sest sai päris tihti riistvara muudetud.
See lihtsalt tüütas ära ja MS-ist küsiti iga kord kahtlustavalt, kas ikka on see kleeps seal arvuti peal.
Nüüd on pira WinXP Pro Corp peal ja ei hakka iialgi ~4000 kr. eest seda kallist Full karbiversiooni ostma.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 30.08.2008 11:38:32 vasta tsitaadiga

Miks on vaja koguaeg muuta riistvara? Ostke korraliku configa masin ja ärge tjuunige koguaeg seda siis icon_lol.gif nagu see, et ostetakse 30k eest rontbemm ja siis hakatakse tilulilusid külge lisama
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 30.08.2008 11:41:28 vasta tsitaadiga

erkky2002, see on su enda omalollus et koheselt siis ei mõelnud selliste asjade peale, pole mõtet süüdistada teist osapoolt iseenda puudujääkides
ja arvutit ei pea iga kuu uuendama, pealegi, kumb võttis sul kauem aega, kas MS'i helistamine või uue riistvarajupi hankimine ja paigaldamine ?
kui palju kulutasid sa raha uute juppide peale ning palju oleks olnud retail windows kallim kui sinu ostetud OEM ?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
daddo
HV kasutaja
daddo

sõnum 30.08.2008 11:45:02 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

Teine variant on oma tarkvara legaliseerida.

Ära saa valesti aru, ma ei propageeri piraatlust, seegi kommentaar on kirjutatud ämma/äia arvutis, kus jookseb Ubuntu.
Aga mis ma küsida tahtsin sult Tanel, et kas sa tõesti pead alternatiiviks sellist surnud hobuse ostmist nagu XP legaliseerimine? Enamus inimesi peavad loomulikuks, et midagi ostes saavad nad selle midagi endale. Mida nad XD-d legaliseerides endale saavad? Piiramatu ja muretu XP kasutamise sellel arvutil, millele nad selle litsentsi soetanud on? Kaugel sellest!
tsitaat:

Tadi Maali: miks selline teade koguaeg tuleb, et tarkvara pole õige ja et turvaparandusi ei saa?
Sina: sest sul on piraatversioon, sa pead ostma litsentsi.
Tadi Maali: kui ma ostan, siis saan uuendusi?
Sina: jah, kuni (win xp toetuse lõpuni). Ehk maksimaalselt umbes aasta-poolteist.

Ehk kas sa soetaksid näiteks tõukoera, kui teaksid, et see aasta jooksul lihtsalt maha kooleb?

Seega minumeelest XP legaliseerimine pole alternatiiv, sest see on teise poole - tarbija - petmine. N.ö (litsentsi) müügitehingu käigus ei saa tarbija tegelikult mitte midagi jäädavat. Nimetagu seda siis õige nimega: "kasutusõiguse rendiks". Ja sealjuures peaks maksustama ikka perioodipõhiselt. 3-4 kuud enne turvaparanduste lõppu täishinnaga müües on see ikka ebaeetiline hõlptulu teenimine.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 30.08.2008 11:56:53 vasta tsitaadiga

daddo, kui sa ei taha maksta, siis kasuta alternatiivi ja tee see selgeks ka tädi maalile
tagasi üles
erkky2002
HV kasutaja

sõnum 30.08.2008 12:07:32 vasta tsitaadiga

Retail WinXP oleks olnud ~4000 kr. ja see on meie Eesti palkade juures liiga kallis.
Ostsin vale litsentsi ja kahetsen seda, et tahtsin korralik olla.
Loomulikult ei pea riistvara iga kuu uuendama aga olude sunnil pidin ja tüütas ära see aktiveerimine.
PS. Seal MS telefonil vastab tihtipeale mingi umbkeelne tüüp, kellest on raske aru saada.

mikk36 kirjutas:
erkky2002, see on su enda omalollus et koheselt siis ei mõelnud selliste asjade peale, pole mõtet süüdistada teist osapoolt iseenda puudujääkides
ja arvutit ei pea iga kuu uuendama, pealegi, kumb võttis sul kauem aega, kas MS'i helistamine või uue riistvarajupi hankimine ja paigaldamine ?
kui palju kulutasid sa raha uute juppide peale ning palju oleks olnud retail windows kallim kui sinu ostetud OEM ?
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 30.08.2008 12:15:05 vasta tsitaadiga

erkky2002, palju oli hinnavahe oem ja retaili vahel ?
tagasi üles
erkky2002
HV kasutaja

sõnum 30.08.2008 12:16:08 vasta tsitaadiga

2200 kr.

mikk36 kirjutas:
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 30.08.2008 12:18:56 vasta tsitaadiga

erkky2002 kirjutas:
2200 kr.

mikk36 kirjutas:
ja kas tagantjärgi oli mõttekas see väike rahasääst selle pika aja peale, mil sa kasutad XP'd ? (arvesta siis et retaili võid sa suvalisse arvutisse legaalselt edasi tõsta, ei ole mitte ühtegi piirangut)
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 30.08.2008 12:27:11 vasta tsitaadiga

Aga kui olemas legaalne win, ja kivid hakkavad praksuma, kondekad lendavad õhku, vint tirib bad-e ligi kut sitt kärbseid...ma pean helistama ja hakkama õigustama oma leg win-i või...Ütleme, et ma olen oinavillajäänusemikroelement, ja ei jaga asjast rohkem, kui pelmeen elevandi londist...arvuti parandusse ja muudkui plekin? Aga jah, HV-s elavatel inimestel jääb üle ainult, kas naeratada ja pihku itsitada või kurjustada, et kuti-pähh. No hard feelings.
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 30.08.2008 12:38:26 vasta tsitaadiga

Riistavara vahetus võib tulla ette kasvõi iga päev kui XP näiteks hoopis välisel 2,5" E-sata kettal asub. Mõnusalt mugav nii 8)
Huvitav kui ma teen XP süsteemikettast image, kas siis peab mul selle faili jaoks ka eraldi litsents olema?
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.08.2008 12:38:58 vasta tsitaadiga

daddo kirjutas:
Tanel kirjutas:

Teine variant on oma tarkvara legaliseerida.

Ära saa valesti aru, ma ei propageeri piraatlust, seegi kommentaar on kirjutatud ämma/äia arvutis, kus jookseb Ubuntu.
Aga mis ma küsida tahtsin sult Tanel, et kas sa tõesti pead alternatiiviks sellist surnud hobuse ostmist nagu XP legaliseerimine?

Aastaid tagasi see oleks kindlasti olnud aktuaalne (Windows XP toodi turule 2001a lõpus).
Nüüd aga saab seda vaid OEM arvutitega kaasa, kui sedagi.

tsitaat:
Windows XP ceased on June 30, 2008, although it is still possible to obtain Windows XP from System Builders (smaller OEMs who sell assembled computers) until January 31, 2009 or by purchasing Windows Vista Ultimate or Business and then downgrading to Windows XP.

Kui tädi Maali otsustab kindlalt Windows tarkvara edasi kasutadada ja teeb seda ilma litsentsita, ja eeldusel, et ta ei soovi piraati panna, siis variandid oleks.

1) Uus arvuti osta koos Vista Home Basic või Home Premium'ga.
2) Kui arvuti on suhteliselt uus ja soovib olemasoleval arvutil olemasoleva Windowsi legaliseerida, ostab järelturult XP Home või XP Pro litsentsi
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
Mario153
HV veteran
Mario153

sõnum 30.08.2008 12:46:32 vasta tsitaadiga

See activeerimise asi on jah ülim lollus.....pigem peletavad inimesi originaalist eemale kui ligi kutsuvad. Pigem võiks nad müüa 500eeku Vistat ja Xp-d......lõpuks oleks ostjaid palju-palju rohkem ja kasum suurem.
Ma ei käiks Vista eest elusees 2kilogi välja...olgu retail või OEM. See ei tähenda, et mul raha pole....aga asi on põhimõttes. Miks nii kallis icon_question.gif
Aitame Bill Gates-il taas maailma rikkaimate topis esimeseks saada.....NEVER icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

Software is like a SEX....its better when its free...
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.08.2008 12:47:28 vasta tsitaadiga

tsitaat:

See activeerimise asi on jah ülim lollus

Olen korduvalt erinevatel arvutitel aktiveerinud ja pole mingit probleemi olnud.
tsitaat:

asi on põhimõttes. Miks nii kallis

Keegi ei käse sul seda kasutada kui sa 100 000 aastasissetuleku juures ei jõua 2000 EEK paari aasta peale kulutada

tagasi üles
Mario153
HV veteran
Mario153

sõnum 30.08.2008 12:51:46 vasta tsitaadiga

Said valesti aru.....keegi ei käse loomulikult.....kasutan hea meelega.....aga hind on põhjendamatult kallis. Loomulikult kui ei meeldi ära kasuta.....aga mida siis vinguda, et piraatlus vohab. Lasku hind alla ja vaata kuis enam ei voha. Keegi ei viitsiks enam nii palju vaeva näha selle asjade tirimise ja käima aretamisega.
Ma ei poolda piraatlust, aga kui inimesel muud võimalust pole......ega siis arvuti nimel elavad vaid üksikud fanatid.
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 30.08.2008 12:52:56 vasta tsitaadiga

Kui xp pro maksaks 300.- eestlast, siis ülla ülla, mul oleks leg win kodus. Vista..ok 600.- eestlast. Ma olen 100% kindel, et pappi tuleks neile tunduvalt rohkem siis, kui asja hinda alandataks. Miks on vaja hoida vana op sys nii kõrges hinnas, kui uus juba olemas? Ükskõik mis valdkonda vaadates, vana hind langeb, kui uus peale tuleb. Ok, ärme antiiki jms. siia sisse too. Kas või mängud. Tuleb teine osa, vana muutub odavaks või saab selle üldse tasuta tõmmata kodulehelt. Miks siis MS ei võiks sama taktikaga tegeleda, selle asemel aga hakatakse progresi välja nuputama, et saaks ikka iga kaabaka kätte, kes koopia teinud. Bull shit.
Mario153
HV veteran
Mario153

sõnum 30.08.2008 12:55:55 vasta tsitaadiga

Selle sigaduse nimi on....konkurentsi puudumine boxing_smiley.gif
tagasi üles
rbr
HV kasutaja
rbr

sõnum 30.08.2008 12:56:18 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
Kunagi ühel tuttaval õnnestus pira winile niisama kood küsida telefoni teel icon_lol.gif

Hehh-meenutab aega kui ma oma esimese arvuti sain ja sinna miski imega laenatud xp peale ajasin-tiksus ka see 14 pääva täis ja tel teel sai see aktiveeritud.Aga ehk oli asi selles et xp mille ma sinna panin koos key`ga pärines masinast mis ei olnud kordagi netis käinud ja oli tootja poolt aktiveeritud icon_rolleyes.gif Aga hakkama ma sain... 8) Nüüdseks muidugi vahet pole kuna nagunii legaalse peal,aga omapärane kogemus ikkagi thumbs_up.gif
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.08.2008 12:58:23 vasta tsitaadiga

Oleks on üks paha poiss.
Pole teie asi öelda, mis on kallis või miks on kallis, tootjal on täielik õigus määrata oma müügihind.
Kui ei meeldi või ei jaksa osta (igasugustele muudele riistvara uuendustele kulutate küll tuhandeid), siis tuleb kasutada mõnda alternatiivi, mitte piraatlust õigustada.

See on umbes sama analoogia, et miks mersu mill maksab, mõttetult kallis auto ju, oleks ta 200 000, siis ostaksin.
Kui ei jaksa või ei taha osta, siis ära virise, keegi ei käse sul kasutada või osta, kuid piraatluse õigustamine on nõme.

Sellise suhtumise peale ütleks küll, et mul poleks kahju kui BSA teie arvuteid puistaks.
tagasi üles
Mario153
HV veteran
Mario153

sõnum 30.08.2008 13:02:57 vasta tsitaadiga

Ole hea ja loe korra meie postid uuesti. Me ei õigusta piraatlust vaid tiskuteerime teemal miks nad virisevad, et piraatlus vohab kuigi omal ajavad tarkvara hinnad üle ääre. Ma saaks aru kui sellised hinnad on määratud firmadele......Aga, et iga pereisa kelle väike tütar tahab MSN-is juttu puhuda peab maksma OP sys eest 4kilo on täiesti HAIGE. See on pool arvuti hinnast kulla inimesed.

Kui sa need mersud mängu tõid siis räägi kui sul oleks milline mesa....kas sa oleks nõus ostma sinna poole millist autoraadiot icon_question.gif

viimati muutis Mario153 30.08.2008 13:04:29, muudetud 2 korda
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 30.08.2008 13:03:25 vasta tsitaadiga

Mario153, kui mitte rohkem, kui arvuti ise maksab. icon_lol.gif
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 30.08.2008 13:06:15 vasta tsitaadiga

aga windowsi progammide jaoks on täiesti tasuta "windows" ReactOS http://www.reactos.org/en/index.html
ja ka naljaga pooleks võiks soovitada oem xp 30day trial iga kuu teed formati sest nagunii läheb windows hapuks...

Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 44
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.08.2008 13:07:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Aga, et iga pereisa kelle väike tütar tahab MSN-is juttu puhuda peab maksma OP sys eest 4kilo on täiesti HAIGE

Nõus, kui arvutit vaid selleks otstarbeks kasutatakse, siis ei tuleks varblast lasta kahurist.
Kuid seda enam peab teadvustama sellele pereisale (tasuta) alternatiive, mitte õhutama teda piraatlusele (ah, eks naabrimees paneb tasuta peale).

tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 30.08.2008 13:08:24 vasta tsitaadiga

Tanel, siinkohal sa eksid natukene. Mersu on käega katsutav füüsiline toode, mis on materiaalne ja sinna on raha läinud. Loomulikult on ka MS OP füüsiliselt tehtud, ja seal taga on väga palju inimesi, kes kõik tahavad tehtud töö eest palka saada, ja nad saavad ka. Kui sa varastad mersu platsilt mitu tuhat CL-i, siis see on otsene kahjum, kuna iga pill maksab. Tarkvaraga päris nii ei ole. Kopeerimine ja füüsilise taiese vahel on vahe. Ma ei õigusta piraatlust, kindlasti mitte. Mängud on mul kõik originaalid (väikeste mööndustega), aga arvestades MS turgu ja globaalsust, ma siiski siiralt kindel, et kui XP PRO maksaks 300.-, siis oleks MS kasum tunduvalt suurem, kui praeguste hindadega müügis olev toode!
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 30.08.2008 13:10:24 vasta tsitaadiga

teretalv, njh, paljud ei tea sellest midagi ja need kes teavad, nende jaoks pole see piisava windowsi progede ühilduvusega... Samas, ma viimati uurisin seda paar aastat tagasi ja kuna sa mulle selle meelde tuletasid, siis paningi praegu tõmbama vmware'i image't... Saab näha, kas ja kui palju asi on arenenud. thumbs_up.gificon_biggrin.gif
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 30.08.2008 13:13:46 vasta tsitaadiga

strohher kirjutas:
Tanel, siinkohal sa eksid natukene. Mersu on käega katsutav füüsiline toode, mis on materiaalne ja sinna on raha läinud. Loomulikult on ka MS OP füüsiliselt tehtud, ja seal taga on väga palju inimesi, kes kõik tahavad tehtud töö eest palka saada, ja nad saavad ka. Kui sa varastad mersu platsilt mitu tuhat CL-i, siis see on otsene kahjum, kuna iga pill maksab. Tarkvaraga päris nii ei ole. Kopeerimine ja füüsilise taiese vahel on vahe. Ma ei õigusta piraatlust, kindlasti mitte. Mängud on mul kõik originaalid (väikeste mööndustega), aga arvestades MS turgu ja globaalsust, ma siiski siiralt kindel, et kui XP PRO maksaks 300.-, siis oleks MS kasum tunduvalt suurem, kui praeguste hindadega müügis olev toode!

aga ma võin sulle mersusid ka kopeerida ning tasuta jagada.

tõsiselt loll jutt on sul. kõik teemad on seda jama täis ning mitu aastat juba. ei viitsi seda üha uuesti lugeda
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 30.08.2008 13:14:53 vasta tsitaadiga

heikis, kopeeri mulle siis tasuta üks AMG thumbs_up.gif Või hinnaga 50 000.- Ma olen kohe käpp thumbs_up.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 30.08.2008 13:17:13 vasta tsitaadiga

strohher kirjutas:
heikis, kopeeri mulle siis tasuta üks AMG thumbs_up.gif Või hinnaga 50 000.- Ma olen kohe käpp thumbs_up.gif

ja arvad, et see ei teeks mind pätiks?
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.08.2008 13:22:08 vasta tsitaadiga

Esiteks pole kena teise rahakotis sobrada, aga te ju teete seda ja kasutate Billi paksu rahakotti oma piraatluse õigustamiseks. Et nagu Robin Hood'i mängite?
Võib-olla on M$ teinud suuremad plaanid, panustades legaalse tarkvara suuremale osale? Tänu suurematele tuludele saab Bill päris suuri summasid heategevuseks, aga see lihtsalt ääremärkusena.
Teiseks on XP Pro mõeldud ärikasutajale, mitte kodukasutajale.
Kui ärikasutaja piraadib XP Pro'd, siis on see ebaausa konkurentsieelise saamine teiste ees, kes kasutavad legaalset tarkvara ja siin ei ole mingit õigustust.

Jah, kodukasutajaid (kes peaksid kasutama XP Home või Vista HB või Vista HP) õnneks või kahjuks ei puistata, kuna seal ei toimu reeglina äritegevust ja neid kasutajaid on väga palju.

Tarkvarapiraatlus on siiski vargus ja tootja pole sellega kindlasti nõus, et ta ei saa sellest mingit tulu, et tema tooteid tasuta kasutataks.
Ja pole sinu asi öelda talle, et see on tegelikult OK. Kes oled sina, et dikteerid talle ette hinna.

Kui sa ise kunagi peaksid tarkvara arendusfirma püsti panema, siis sa kindlasti pole nõus, et sa ei saa selle müügilt loodetud tulu, kuna 50% kasutajatest sulle ei maksa.
Sinul on ju omad kulutused tehtud, programmeerijate palgad, rendi/sidekulud, turunduskulud ja lõppude lõpuks tahaksid ju ise ka natuke palka saada.
Ja kui sulle selle peale piraadid ütlevad, et lase oma toote hind 6x madalamaks, ehk siis me ostame, teeb see meele mõrudaks küll, kuna see poleks jätkusuutlik.

Mõelge laiemalt ja ärge vaadake asju vaid oma mätta otsast.

viimati muutis Tanel 30.08.2008 13:22:45, muudetud 1 kord
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 30.08.2008 13:22:32 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:
strohher kirjutas:

ja arvad, et see ei teeks mind pätiks?

Pätiks? Ma räägin sellest, et sellisel firmal, nagu MS oleks tunduvalt kasulikum müüa oma vana toodet odavama hinnaga! See pole kahjum, vaid kasum! Kui BMW lükkaks müügile 1998a. M3-e sama hinnaga, või 50 000.- odavamalt, kui momendil töös olev M3, kas sa ostaks või?

p.s. Mul on org win, see ei muuda asja. Kui Mikk teeb sendioksjonile softi ja 10 eestlast panevad selle pännu...jah..ajab närvi küll teda. MS aga pole sama asi, sellisel korpol on olemas kõik vahendid, ja sentigi kaotamast võiks nad näiteks. Eestis hinna alla lasta OK tasemele! Raha tuleks rohkem ja piramist oleks vähem! Kordan, ma EI õigusta piramist!

viimati muutis strohher 30.08.2008 13:27:29, muudetud 1 kord
tagasi üles
teretalv
HV veteran

sõnum 30.08.2008 13:31:23 vasta tsitaadiga

tsitaat:

mersut vbl õnnestub sul isegi kopeerida ja esimene miljon kokku ajada (sest siis pole veel seadust mis ei luba kopeerida ja seadus ei ole tagasiulatuva mõjuga) kuid siis nähakse sinu äril head tulu ära napsamise võimalust ja tehakse kohe oma seadus mis ei luba seda enam kopeerida (kuigi keelustamise korral ei hakka nad ise oma tooteid kopeerima ja neid müüma odavalt). tarkvara on lihtne kopeerida ja sellepärast on juba kohe tarkvaraga koos seadus et ei tohi kopeerida

jaapanis kuskil näitas kopeeritud sportautosid odavaid Suurtootjatele lihtsalt ei meeldinud see et nende kvaliteeti ja mainet rikutakse nii

windowsi või mersu kopeerimisest ei saa kahju mitte keegi sest seda(kopeeritud) tarbivad vaid vaesed inimesed kes niikuinii ei ostaks originaal tarkvara ja originaal mersut
aga kui seadus üldse ära kaotada siis ju ei ostaks mitte keegi icon_lol.gif

Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 30.08.2008 13:33:53 vasta tsitaadiga

Lugusid teisest vallast: Umbes aasta tagasi viskas Windowsi WGA ja Office update murdmine siibrisse - jalutasin poodi ja võtsin Vista Ultimate OEM ja Office 2007 Standard. Sellest ajast ei viitsi piramisega ajusid piinata - kui midagi vaja, toon poest või tellin netist.
Kommentaarid: 195 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 170
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.08.2008 13:45:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:

MS aga pole sama asi, sellisel korpol on olemas kõik vahendid, ja sentigi kaotamast võiks nad näiteks. Eestis hinna alla lasta OK tasemele! Raha tuleks rohkem ja piramist oleks vähem! Kordan, ma EI õigusta piramist!

Oh seda kitsarinnalisust icon_biggrin.gif

Enamus ikkagi ostavad uusi arvuteid OEM tarkvaraga ja õnneks tarkvarapiraatlus pole enam nii suur kui näiteks 5 või 10a tagasi.
Need OEM tarkvarad on aga ostetud pikaajalise lepingu alusel Microsoftilt ühtse hinnapoliitika alusel.
Ja välismaistest OEM arvutitest ei komplekteerita Eestis ühtegi, seega lähevad litsentside hinnad n.ö ühte katlasse.

Pole mingit põhjendust, miks peaks Eesti saama 6x odavama hinnaga OEM litsentse, kui muu maailm (võtame kasvõi Läti või Leedu, miks siis nemad soodsamalt ei saaks?).
DIY (do it yourself) turg on Microsoftile ikka väga väike (ka maailma mõistes) ja vähegi tõsiseltvõetavad firmad ei komplekteeri endale arvutikomplekte ega osta sinna juurde OEM tarkvara.
Kui poest ostetava OEM XP Pro litsents oleks 300 EEK, ostaks terve maailm meid sellest tühjaks, kuna nii odavalt ei müüda seda kusagil, isegi mitte arengumaades.
300 krooni eest on MS nõus müüma ehk mingit nuditud XP Home'i.

Kui 75% turust maksab XP Pro OEM eest turuhinda, ehk selle teoreetiliselt paari protsendi pärast, kes kurdavad kõrge hinna üle, ei hakata kõikide jaoks hinda langetama 6 korda.
See oleks finantsiline enesetapp iga ettevõtte jaoks, olenemata tootest.

Neid nüansse on veelgi, aga ühesõnaga, taotled täiesti võimatut siin maailmas ja sinu kisa on kurtidele kõrvadele.

tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 30.08.2008 14:01:38 vasta tsitaadiga

Miks peaks ostma meid terve maailm tühjaks, kui igal pool oleks üks ja sama hind? Väikeste mööndustega muidugi vastavalt riigile. Mis sa Tanel arvad, kuidas oleks suurem kasum, kas müüd softi 30$ 500 000-le kasutajale ja sellest pirab 5%, või müüd oma softi 100$ eest ja pirab 90%

Mu mõte läheb kaduma, või ma ei oska ennast õigesti väljendada. Tarkvara kopeerimine ei ole hea, see on paha. Inimesed ja firmad peavad saama tasu tehtud töö eest(nagu sina Tanel ja keegi ei vingu), aga igal asjal on piirid. Tanel, HV kasutajaid on mitu tuhat. Pane ärifoorumitele tasu juurde ja sa näed, kuidas tehingute arv väheneb ja hakatakse otsima alternatiive. Hoides tasakaalu, on nii kasutajaid, kui ka raha, mis tuleb HV üleval pidamiseks.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 30.08.2008 14:11:08 vasta tsitaadiga

siin teemas on ikka nii lollid piramist õigustavad postid, et võtab sõnatuks icon_lol.gif

mõttetud mehed olete, muud polegi öelda icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 30.08.2008 14:12:17 vasta tsitaadiga

Skeptik, ma ei õigusta piramist. Ma ütlen seda, et hind on vale! Pole meie asi dikteerida seda, aga minu arvamus on selline.
teretalv
HV veteran

sõnum 30.08.2008 14:14:08 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Pole meie asi dikteerida seda, aga minu arvamus on selline.

on ikka küll klient on kuningas

tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 30.08.2008 14:15:16 vasta tsitaadiga

teretalv kirjutas:
tsitaat:

Pole meie asi dikteerida seda, aga minu arvamus on selline.

on ikka küll klient on kuningas

Ei ole, juba ammu ammu ei ole, klient on see keda nööritakse, vaata toidupoodi, või veel parem näide, vaata spordipoodi, kus 2$ maksvad Adidased müügis 2500.- on thumbs_up.gif

viimati muutis strohher 30.08.2008 14:17:28, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 30.08.2008 14:19:22 vasta tsitaadiga

strohher kirjutas:
Skeptik, ma ei õigusta piramist. Ma ütlen seda, et hind on vale! Pole meie asi dikteerida seda, aga minu arvamus on selline.

opsüsteemi ostad sa ju aastateks. selle aja peale on hind täiesti õiglane. kui ei sobi, siis ei keela keegi sul kasutada tasuta olevaid alternatiive.

prioriteedid on paigast ära. nagu eelnevalt öeldud, mõni pidutseb/lõbuteb selle 1,5K EEK, mille eest omale aastateks Windowsi saaks, niisama maha.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.08.2008 14:37:08 vasta tsitaadiga

strohher kirjutas:
Miks peaks ostma meid terve maailm tühjaks, kui igal pool oleks üks ja sama hind? Väikeste mööndustega muidugi vastavalt riigile. Mis sa Tanel arvad, kuidas oleks suurem kasum, kas müüd softi 30$ 500 000-le kasutajale ja sellest pirab 5%, või müüd oma softi 100$ eest ja pirab 90%

Milline ettevõtte nõustub käputäie virisejate pärast oma toodete hindu ülemaailmselt 6x alandama icon_question.gif
Need suhtarvud ei ole nii drastilised nagu sa välja tood.
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 30.08.2008 14:38:05 vasta tsitaadiga

ju siis MS-il pole vajadust hindu alandada. turgu järelikult on
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.08.2008 14:43:36 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:
ju siis MS-il pole vajadust hindu alandada. turgu järelikult on

noh ja siis pole järelikult MSil ju ka vajadust viriseda, et piratakse, sest turgu ju on icon_rolleyes.gif

tagasi üles
daddo
HV kasutaja
daddo

sõnum 30.08.2008 15:01:28 vasta tsitaadiga

mina saan strohheri, mõttest aru ja täiesti jagan seda. Ja ma ei ütle ka mitte kellelegi, et ta võib sellise arvamuse õigustusel piraatida, ei või! Aga mul (ja kõigil teistel, s.h strohheril) on sellest hoolimata õigus omale arvamusele, et MS ülehindab oma operatsioonisüsteeme ja tema hinnapoliitika on pehmelt öeldes veider.
Omades teiste tööstusharude ees niigi röögatut eelist, kus toote iga füüsilise turustatava koopia loomine ei maksa kümneid tuhandeid kordi rohkem,võrreldes eksisteeriva tarkvara paigalduskettast lisakoopia loomisega. Kui autode puhul eeldab iga eksemplar tehast, roboteid, töötajaid, aega, et ta ikka ja jälle nullist kokku panna, siis tarkvara puhul MS tootmine metafoorselt üks suur kõvaketas, kuhu sa võid täpselt samade kuludega copy paste vormis ühest eksemplarist tekitada kas 10 või 12.7 miljonit turustatavat koopiat.
Ja tegelikult ei oleks tõesti MS-ile vahet, kas ta saaks oma $x kasumit x või z eksemplari "tootmisest". Ja ei huvitaks see ka MS-i palgalist progejat ega aktsionäri, kui ta kokkuvõttes saab sama summa. Ehk mina ja strohher räägime hinnapoliitikast, mitte piraatluse õigustamisest.

Kuigi klient ei pruugi kuningas enam olla, on tal siiski valik mitte kasutada MS tooteid.

käbi
HV kasutaja

sõnum 30.08.2008 15:06:15 vasta tsitaadiga

Sai auto paak bensu täis pandud... ~1400 eeku. kõik on suhteline.
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 30.08.2008 15:24:18 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
siin teemas on ikka nii lollid piramist õigustavad postid, et võtab sõnatuks icon_lol.gif
mõttetud mehed olete, muud polegi öelda icon_biggrin.gif

Oma postituse peale sain sellise huvitava PS kohe:
tsitaat:
ükskõik millise programmi piramine on imelihtne märksõnaks on eMule ja ajud
isiklikult õnnestus nii windowsi wga kui office wga(oga) kräkiga üle panna ja uuendused alla laadida testi eesmärgil katsetasin
Saatjat ei avalda.
Kommentaarid: 195 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 170
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 30.08.2008 15:25:10 vasta tsitaadiga

1. Pole hullu- küll kõik MS ponnistused õige nobedasti nullitakse, eriti kuna juttu on XP-st, mitte Vistast icon_wink.gif
2. 300-600 eest windowsi litsents icon_eek.gif aasta peale vb jah- miks peaks operatsioonisüsteem kui kõige alustala olema odavam (=kehvem??????) kui nt viirusetõrje?
3. MS hinnapoliitika on jah kohati väga mööda- meenub nt. Vista hinnad USA vs UK- dollarimärgid asendati põhimõtteliselt naelsterlingitega icon_rolleyes.gif

Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 97
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  Windows XP Pro hakkab tarkvarapiraate kiusama mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.