praegune kellaaeg 22.06.2025 22:37:08
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Aq
HV kasutaja
|
25.07.2003 09:41:31
Philipsi kaasaskantavaval seadeldisel CD probleem! |
|
|
Niih... ma loodan, et pole hullu, et pole arvutiasi. Nimelt on siis tegemist selle kaasaskantava makk-raadio-CD seadeldisega, Philips tootjaks. Muidu igati vahva asi, pidas üle 2,5 aasta vastu, heas korras jne... Viimasel ajal aga teeb CD selliseid nalju, et osasid plaate loeb, osasid mitte. Ja muide täiesti suvaliselt valib neid. See tähendab - mingit ühist joont plaatide vahel, mida ta tunnistab ja mida ta ei tunnista tuua ei saa. Proovitud on eri originaalplaate, mitmeid CD-R plaate ja mitmeid CD-RW plaate. Ükskord ühe "kategooria" plaate mängib, kohe sealsamas jälle enam mitte.
No näiteks eile rääkis asja omanik (pole minu oma), et ei tööta tal enam miski - hakkab plaati lugema ja kas ütleb NO DISK või kui ka mingi ime läbi plaadi pikkuse jms info välja loeb, siis mängima ei hakka. Samas kui läheb väga hästi, siis hakkab isegi 1. lugu mängima, mängib natukese teistki ja jääb siis plaati segaduses ringi keerutama. Ja et kui 1. lugu mängib, siis näiteks järgmiste peale "hüpata" ei saa, jälle - lõpetab plaadist arusaamise ning ketrab seda arutult ringi, ise teeb mingit vinguvat häält... no seda häält ma tunnen väga hästi, see tavaline laseri kiirlugemise hääl vms... Ahjaa, eilne lugu lõppes sellega, et lähen siis ise kontrollima ning - esiteks alustan originaalplaadiga, ei tööta. Loeb plaadi pikkuse välja, kuid mängimise käsku andes ainult keerutab plaati ning displeil kriipsude rida. Siis panen sisse RW plaadi (mida muidu ju peaks olema aparaadil raskem lugeda, või täh. mida kõik masinad ei loe; see mudel aga väljareklaamitult on alati lugenud) ning see töötab suurepäraselt - saab kuulata mitmendat lugu tahes, kiiresti loo keskel edasi kerida jms.. Peale selle plaadi kuulamist on aparaat taas korras - kõik plaadid töötavad. Kuid kui kauaks... Hommikul enam ei proovinud, aga kuna analoogseid juhuseid on olnud juba 2 kuud, siis palju loota pole, et ta praegu töötaks.
Niisiis - kas kellelgi on aimu, mis viga võib olla? Ise arvan nii, et ehk midagi sellest:
1). Laserivärk tahab puhastamist... pole (häbi öelda) kunahgi sellise protsessiga kokku puutunud...
2). Mingi tarkvara viga - st välja tuleks osa vei terve mikroskeem vahetada???
3). Kuumus/niiskus. Suvi on, kuid eilne "eksperiment" tõestas, et äkki masina kuumenedes just hakkab tööle, külmalt mitte. Võib ka vastupidi olla samas.
Miks siit küsin? Sest tänapäeval on väga raske leida remondikohta, kus oldakse ka ausad. Enamik võtavad juba vea otsimise eest hingehinda ning näiteks kui ongi viga vaid selles, et asi on must, siis puhastavad ära ning küsivad poole (kui veab) aparaadi väärtusest sellise töö eest. Seega oleks väga teretulnud, kui keegi teaks mis asjal viga võib olla (et teaks rahalist väärtust ise hinnata enne kui töökojale uurimise eest maksaks), või siis äkki teab keegi mõnda normaalset kohta Tartus, kus asi ära remonditakse ikka selle hinnaga, mis viga ka tegelikult võtaks. Ise hindaksin aparaadi hetkeväärtuseks ~1000 EEK, kui parandamine juba üle poole selle endale võtaks, siis tasuks vist juba 1500 eest osta enne uus asi, mis mängiks ka mp3CD-sid, kui et raisata tohutut summat...
Selles on asi. Ja kui kellelgi on kasu, siis mudeli täpne nr on AZ1145 ning see on umbes 2,5 aastat tagasi HobbyHallist ostetud... garantii läbi muidugi selle ajaga...
Ahjaa, ise hetkel Põlvas, jälle olen arvuti taga mingi esmaspäeva vei teisipäeval, seega kui keegi teab midagi arvata, võiks postitada, aga ma mobiilselt vastata ei saa :(
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
25.07.2003 10:33:21
|
|
|
... esmalt kasuta puhastusplaati - müüakse pea kõigis arvuti/plaadi/audio-videotehnika poodides ja see kulutus tasub ennast ära, kuna nimet' plaati kannatab kasutada igal pool, kus CD seade komplektis ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
sf
Kreisi kasutaja

|
25.07.2003 14:08:19
|
|
|
Mina prooviks alustuseks paari sutsakat suruõhku. (ettevaatlikult, et mitte kogu mehaanikat paigast lasta) On korduvalt seadmeid uueks teinud. Kui puhastusplaat käepärast,siis muidugi kõigepealt sellega, aga antud sümptoomide puhul ma esmajärjekorras läätse ei kahtlustaks,pigem liikumisraskusi tolmust, kassikarvast vms.
_________________ pea kinni puu sees |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
1 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
25.07.2003 16:36:22
|
|
|
mul tegi samasuguseid trikke philipsi cdv-496 (laservideoplaadimängija). katkusin lahti (neli või viis erinevat mõõtu torc-e!) ja puhastasin piirituse ning vatipulgaga läätse. muud ei hakanud käppima, lihtsalt puhusin suuremad tolmurullid välja. siiani töötab nagu uus (4 aastat vist)
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
25.07.2003 17:02:05
|
|
|
Alustuseks tee nii nagu Ronin soovitas.
Vatipulk + piiritus on alati efektiivsemad kui puhastusplaat.
Ja kuna Philipsi AZ**** sangad on enamasti pealt laetava CD-mängijaga siis pole vaja ka masinat lahti kiskuda....
Kui see ei aita siis sang kaenlasse ja Serviceline´i, Ehitajate tee 109B, peaks olema kõige asjalikum Philipsi teenindus, enamsti on nad suht ausad ka.....
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juhmu
HV vaatleja
|
28.07.2003 10:54:10
|
|
|
Kunagi lugesin sony kohta, et piiritusega ei tasu läätse kallale minna, rikub läätsel mingi kaitsekihi ära(muidugi alles peale puhastamist hakkasin manuaali uurima). kasuta suruõhku (ära aint ise puhu) või puhastusplaati. pulk on ka suht ohtlik, kasuta seda ettevaatlikult, muidu surud läätse paigast ära
|
|
tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
28.07.2003 14:28:56
|
|
|
yeap. samuti ei tohtinud sony videomakki mingi hinna eest ise puhastada, vaid tuli parandusse viia. sõber kruvis oma maki lahti ja _nühkis_ kogu trumli _taskurätikuga_ üle. taskust võetud pooleldi täisnuusatud taskuräti puhta koha otsis välja ja nühkis. meditsiinilise piiritusega. siiani igatahes käib (3 aastat vist, vahepeal puhastas veel)
edit: suruõhk on tõesti abx ja isepuhumine saatanast. aga: üheski eesti bürootarvete poes ei ole suutnud mina leida ballooni, mille peal ei oleks kirja 'optika puhastamiseks mitte kasutada'. kuna oma igapäevases töös on mul tegemist kalliste seadmetega, siis olen seda hoiatust tõsiselt võtnud
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aq
HV kasutaja
|
28.07.2003 19:19:23
|
|
|
Ok... eks peab seedima seda siis... AGa te ostate suruõhku mingites balloonides??? Oeh... sellest ple jälle midagi kuulnud... mul terve suruõhukompressor olemas aint et jah, see ÜÜÜLIvõimas... rehve võib pumbata
Heakll... eks vaatab...
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
30.07.2003 10:14:37
|
|
|
Ei tee see piiritusega puhastamine sellele laserpeale mitte midagi. Aga proovi seda aparaati vertikaalasendis cd-d mängima panna. Kui siis töötab, pole eriti puhastamisega mõtet vaeva nägema hakatagi - siis on mehhaaniline probleem, mida parandada pole mõtet.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aq
HV kasutaja
|
30.07.2003 12:45:12
|
|
|
Vertikaalasendis?`Eee. ma kardan, et see mudel ei tööta vertikaalis üldse mitte.. st. plaat kukub ä niiviisi
A eks proovib kuidagi puhastada siis... täna lähengi jälle... uurib...
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|