Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
webromps
HV kasutaja
|
26.08.2008 18:12:41
Kettalt andmete taastamisega probleem? |
|
|
Probleem järgmine. Sõber andis mulle ühe ATA kõvaketta kust oleks vaja saada kätte andmed, kuna arvas et arvuti on katki. Ei pidanud käima minema, vaid piiksuma. Ma siis arvasin, et piiksumine peaks tähendama emaplaadi mingist viga, kuid kui ma seda piiksumist kuulsin, siis kohe kindlasti ei tohiks see emaplaadi piiksumine olla. Kuna seda tuleb hästi tihedalt, natust aega üht ja siis teist tooni. Ma pole kuulanud kaua see kestis, kuna ennem tõmbasin juhtme välja seinasat. Nüüd siis proovisin seda ATA kõvaketast, ühe enda vana kasti järgi panna ja vaadata kas tööle läheb, kui ei. Vaid andis kirja, et windowsil ei õnnestunud ennast üleslaadida, mis võib olla hiljutisest tarkvara või riistvara muudatusest, ja andis need võimalusl. Start Safe Mode, Safe Mode wiht command prompt, safe mode with networking, Last known good configuration või Start windows normally. Proovisin siis safe mode, kui ei jookse üles, vaid jääb seisma siis, kui terve ekraan on täis neid windows failide asukohti. Viimane oli mingi Mup.sys. Proovisin siis, selle minu enda vana arvutiga slave ja master varianti.Master ja Slave jumperid olid paigas ning kettad õiges kohas kaablil. Jooksis win98 siis üles minu enda kettalt, kuid my computeris ei näidanud teist kõvaketast, vaid näitas Removal Disk(A: ), proovides seda vajutada pakub mulle varianti, et Formatida see disk. Kas see võib olla see slave ketas ja kas seda formatides anmed ei kao?
Natust pikk seletus sai, kuid oskab keegi nõu anda?
E: ei ütleks küll, et see mingi emaplaadi mingi rikke tunnus oleks. Piiks : http://www.manuaal.com/failid/heli2.wav
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
jossi 1
Kreisi kasutaja
|
26.08.2008 19:16:14
|
|
|
Win 98 ei saa aru ntfs failisüsteemist.
Kui sa proovisid seda ketast ühe enda vana kasti peal master kettana, siis loomulikult on sinu kastil teine riistvara ja windows ei pidanudki käima minema. Kuid see katse näitas, et ketas oli lugemiskõlblik mingil määral.
Sa pane see ketas winxp masinale slave kettaks ja proovi siis. Kõige õigem on muidugi testida tootja enda tarkvaraga, see laeb ennast kas floppylt või cd pealt ning võid suvalises masinas testida, ka oma win98 masina peal.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
26.08.2008 20:29:14
|
|
|
Proovisin xp-järgi, alguses näidatas käivitamisel küll mõlemad ketad ära, kuid windowsis sees ei näinud.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
JanQ
HV kasutaja
|
26.08.2008 20:42:47
|
|
|
Kui on kindlasti ntfs ja win isegi kuigivõrd ülesse läks.... siis
IMHO : nägu kirjutatud, slaveks, XP või 2000 taha ja spetssoft peale: getdadaback, R-Studio... j.n.e. ja ketas läbi kammida.
Getdataback taastas ka kindlasti partitsioone, kui need segamini on.
Kasuta otsingut: finnavaatluses on kümmneid kordi sellest kirjutatud.
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
26.08.2008 21:04:02
|
|
|
Proovisin veel kõvaketta algses arvutis. Tõmbasin emakalt kõik peale kõvaketta välja. Jehuii piiks kadunud. Lööb emaplaadi tootja logo ette, hakkab pakub wini nii safe modes kui normally, mõlemaga hakkab xp-da laadima(oranz kriips liigub). Kuid siis viskab jälle täiesti algusesse tagasi. Kaldun arvama, et kõvaketas vist peetis. Aga kas selle get data backiga saab ka vigaselt kettalt asjad kätte, kui bios ketta ära tunneb?
E: kas xp-plaadiga seda üleslaadmis viga ei anna paranada?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uunokas
HV vaatleja
|
26.08.2008 21:38:04
|
|
|
Mina küll sain kunagi ühelt vigaselt kõvakettalt vajalikud asjad kätte ta suutis isegi selliseid asju sealt üles leida mis oli varem kustutatud. Nii et ühenda see ketas xp masinasse ja pane see ketas slave. Ja loodetavasti on sul seal teisel ketal piisavalt ruumi kuhu vajalikud asjad kopeerida.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
27.08.2008 12:36:57
|
|
|
Vist tuleb see ketas prügi kasti visata. Proovisn seda xp-plaadiga parandama hakata. Ketas hakkas sellist häält tegema nagu, keegi tõmbaks näpuga seda lugejat ja laseks plõksuga mööda ketast.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
kedambarai
HV kasutaja

|
09.09.2008 23:36:11
|
|
|
täpselt sama asi oli just endal ühe läpaka kettaga. sai seda diagnostitud iga asjaga, tulemus - osa sektoreid on aeg-ajalt mega aeglased ning võivad üldse lugemata jääda, tundub, et viga pigem mehaaniline kuna kui ketast liigutada siis see lugemisekiirus justkui muutub ja kui ketas seisab siis midagi nagu loksuks sees. enivei, uus ketas sai ostetud ning probleemist sai lahti
_________________ k. |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|