praegune kellaaeg 22.06.2025 01:13:47
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ahtonks
HV vaatleja
|
26.08.2008 19:57:02
Taggitud VLAN läbi mittemanageeritava switchi |
|
|
Mul on selline mure, kasutan manageeritavaid ja mittemanageeritavaid switche.
Tahan saata ruuterist välja mitut VLAN-i näiteks: VLAN1, VLAN2 ja VLAN3 ning need kõik VLAN-id satuvad mittemanageeritavasse switchi.
Pärast mitmeid mittemanageeritavaid switche tahan ma manageeritavas switchis lahti tag-ida VLAN2 ja VLAN3, kuid see ei õnnestu.
Olen kuulnud et see on täiesti võimalik ning peab töötama, kuid mul ei tööta. Kas keegi oskab nõu anda mis võiks olla valesti, võis siis kas see on ikka võimalik.
Lisan asja selgitamiseks ka ühe lihtsa joonise.
http://www.pealinn.eu/vlan.png
Tänan,.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
28.08.2008 12:40:55
|
|
|
Jama jutt. Ei õnnestu. VLAN-e mittetoetav switch ei oska tag-itud paketiga midagi peale hakata ja viskab selle lihtsalt ära.
Skeemi järgi süsteem ei tööta. Kui marsruuter edastab ühe NIC-i pealt VLAN-i tag-idega pakette, siis peab switch seda tag-i lugeda oskama (nn tagged port). Sealt siis vastavalt juba edasi teistesse switchidesse (Trunk) või lõpp-punktidesse (vastavalt vajadusele tagged või untagged - sõltub sellest, kas lõppseade teab midagi VLAN-ist või ei tea).
Üldine praktika on ka see, et kui lokaalvõrgus kasutatakse VLAN-e, siis default VLAN jäetakse üleüldse rahule ja iga võrgu jaoks ikka oma VLAN koos reeglite ja kõige muu kompotiga, mis asja juurde käib.
Kui tahad (ja mul aega on) võime asjast lähemalt rääkida, msn abiks.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|