Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  WIFI ja ruuter märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Alex456
HV vaatleja

sõnum 23.10.2007 13:37:49 WIFI ja ruuter vasta tsitaadiga

Tere!
Mul on olemas tavaline ruuter, kuid nüüd tuli vajdus kasutada WIFIt ka. Kas on võimalik kuidagi sinna WIFI saatja külge ühendada või peab tingimata uue ruuteri ostma?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 23.10.2007 13:45:05 vasta tsitaadiga

ühendad külge arvuti millel on wifi kaart sees ja konfid selle arvuti wifi ruuteriks icon_lol.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.10.2007 15:07:28 vasta tsitaadiga

On võimalik külge ühendada võrguporti. Selle seadme nimi on Access Point ehk siis lühendatuna Wifi AP. Küsi hästivarustatud arvutikauplustest.
Mario.
HV Guru

sõnum 23.08.2008 16:41:21 vasta tsitaadiga

Otsisin oma mure kohaseid teemasid aga neid ei leidnud seega jätkan siit.
On seoses digitv soetamisega üle üks level1 wbr-5400 ruuter, mis enne teeveed kattis mu maja ümbruse krundi internetiga. Kahjuks praegune speedtouch 780 suudab napilt napilt terve maja katta. Olen terve suvi plaaninud neid kokku panna et wifi ala laiendada, kuid laiskus ja minu suur suur mittepädevus ning info mitte-külge-hakkamine võrgunuse alal on selle ettevõtmise maha matnud. Eriti keeruline on minu jaoks igasugune ruuterite seadistamine, wbr-iga läks step by step manuali järgi juba kaks päeva aega ja palju närve. Kui panna too level1 ruuter speedtouchile kaabliga külge, tekib teine "default" võrk, mis on ka internetiga ja suurema leviga, kuid neid on kaks. Ma soovin siiski et mõlemad ruuterid läheksid ühe nimetuse ja wifi alla. Kas see on üldse võimalik? Level1 seadetest ma midagi ei osanud küll piiluda, samuti ei väida manualid midagi, ka speedtouch ei osanud kiigata. Ta lihtsalt on olemas. Kas mu ainuke võimalus ongi tollele uuele default wifile ka parool peale panna ja majas ja selle ümbruses kahe wifi võrgu vahel hüppama hakata. Ma tahaks lihtsalt selle level1 ruuteri majast tükkmaad eemale tegelikult viia, sellepärast ka sooviks ühtse võrguna, muidu katab vana ruuter rohkem kui speedtouch ja võib ühendus ka selle peal püsida. Googlist ma tõesti uurinud ei ole ja tõesti mu närvisüsteem on võrgu suhtes nõrk ja ma annan alla. Andestage mulle ja õpetage palun.
Samuti ei leia ma midagi mõlema ruuteri seadistustest. Speedtouch näitab mulle mingit uut seaded kui teine ruuter järel kuid see ka kõik.
Samuti majast eemale viimise kohta. Kui pikk võib kaabeldus olla enne kui hakkab märgatavalt kiirusele mõjuma, kui mäletan, siis ca 100m.
Veel üks küsimus.. Kuidas ma saaks näiteks siis selle eraldi oleva "default" võrguga ruuteri netikiirust piirata.
Ärge väga näkku lööge.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 23.08.2008 16:43:19 vasta tsitaadiga

kahte masinat ühte leviala tekitama panna ei ole võimalik.
patch cable on netikaabel.
kahe ruutri ühendamine käib nii ,et võtad selle level1 he wan i ja paned selle siis speedtoutch i ühte kolmest lan pesast. kas su level1 " access point modes" ka töötada oskab? kui ei, siis paned talle static ip conf i ja sinna kirjutad jõuga sisse ühe sisevõrgu ip aadressi ning elioni dns id. peaks tööle hakkama

Mario.
HV Guru

sõnum 23.08.2008 17:13:14 vasta tsitaadiga

No paistab et oskab kui netitab teise võrgu alt. Seda ma ütlesin juba alguses ja küsimus oligi selles et kas neid ühte ei saa panna. Selge. Kui ei siis ei.
Patch all pidasin silmast mingit muud asja, wikipedia väidab et too patch netikaabel käib pika netikaabli otsa ja algusesse.. sellepärast segadust tekitaski.

Läheks nüüd sammu edasi.. Kui ma jätan selle access pointi mängiva ruuteri paroolita, kas selle kaudu saab surfata ka sisevõrgus jagatavates arvutites mis on speedtouch wifi otsas või muud moodi lollust teha. Oleks soov et too level1 ainult jagaks netti ja kuidagi sissepoole kedagi sirvima ei laseks. Ma ei oska paremini selgitada. Ma saan level1 seadistustest määrata keelatud lehekülgi, kuid kas ja kuidas ma saan ka piirata igasugust bittorrent liiklust ja üldist läbi wifi levivat netikiirust.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 23.08.2008 17:19:20 vasta tsitaadiga

ma ei ole kiirusepuudet nii sygavalt konfind.. peaks vist manuali lugema, kui talle saab veel yhe private netwirkingu teha, siis peaks saama
target
Kreisi kasutaja
target

sõnum 23.08.2008 17:26:09 vasta tsitaadiga

Et kaks ruuterit ühte wifit teeks, siis oleks vaja et ühest wifi ruuteril oleks WDS võimalus olemas.
Siis on olemas 1 wifi võrk aga seda võrku teeb 2 masinat.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 23.08.2008 17:27:10 vasta tsitaadiga

wds peaks olema korralikel masinatel. ei kiirusepuude ega 1tase seda ei ole.
target
Kreisi kasutaja
target

sõnum 23.08.2008 17:31:33 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
wds peaks olema korralikel masinatel. ei kiirusepuude ega 1tase seda ei ole.

No jah, pakkusin võimaluse.

Kuigu mul kodus mingine x-micro wifi ruuter ning isegi sellel on wds olemas icon_biggrin.gif

Powwa

Mario.
HV Guru

sõnum 23.08.2008 17:38:57 vasta tsitaadiga

Wireless Distribution System (WDS) compatible - mingist specificationist ma leian level1 kohta seda aga veebiliideses sellist asja ei ole.
http://bc.whirlpool.net.au/bc/hardware/?action=h_view&model_id=664

MarioA. kirjutas:

Läheks nüüd sammu edasi.. Kui ma jätan selle access pointi mängiva ruuteri paroolita, kas selle kaudu saab surfata ka sisevõrgus jagatavates arvutites mis on speedtouch wifi otsas või muud moodi lollust teha. Oleks soov et too level1 ainult jagaks netti ja kuidagi sissepoole kedagi sirvima ei laseks. Ma ei oska paremini selgitada. Ma saan level1 seadistustest määrata keelatud lehekülgi, kuid kas ja kuidas ma saan ka piirata igasugust bittorrent liiklust läbi level1-i ja üldist läbi wifi levivat netikiirust.
Kiiruse piiramiseks pean ma speedtouchi-lt kuskilt näppima selle pordi piiramist kus level1 kaabliga järgi on? Ta näitab küll et pordis on mingi seade aga sellega ei saa midagi teha.
tagasi üles
target
Kreisi kasutaja
target

sõnum 23.08.2008 18:45:41 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Wireless Distribution System (WDS) compatible - mingist specificationist ma leian level1 kohta seda aga veebiliideses sellist asja ei ole.
http://bc.whirlpool.net.au/bc/hardware/?action=h_view&model_id=664

Aga kas sa uuema firmware oled peale pannud?

minul tuli selline asjandus alles peale firmware uuendust.

kfl
HV Guru

sõnum 23.08.2008 19:25:39 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Wireless Distribution System (WDS) compatible - mingist specificationist ma leian level1 kohta seda aga veebiliideses sellist asja ei ole ...
http://download.level1.com/level1/manual/WBR-5400.pdf lk30 pildil mina küll näen ...
pane aga level1 sealt WDS seting nupust speedtussut otsima, toksi pass ja asjad sisse, mis ta seal küsib ...
kuna seadmed on erinevate tootjate omad, siis WDS võib mitte töötada, aga proovima peab ikka

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  WIFI ja ruuter
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.