Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  mis rolli täidab mobiilsideoperaatori WAP/HTTP pöörduspunkt? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 22.08.2008 15:01:53 mis rolli täidab mobiilsideoperaatori WAP/HTTP pöörduspunkt? vasta tsitaadiga

kas keegi teab selgitada või viidata mõnd head linki, kus oleks selgitatud, mida teeb WAP pöördusponkt ning mida HTML pöörduspunkt? Milleks neid telefoni seadistamise juures tarvis on?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.08.2008 15:15:36 vasta tsitaadiga

mightythor: Asi on lihtsamast lihtsam. ISP teeb vahet, kas Sa suhtled üle WAP-i või üle interneti. Näiteks EMT-l on WAP ühe mahupõhise hinnaga, internet teise mahupõhise hinnaga. Samuti tehakse selle kaudu vahet, kumma kaudu kui palju admemahtu vahetanud oled.

Ja see pöördpunkti vahetamine pole eriline keerukus kui tahad vahetada WAP-surfamist internet-surfamise vastu ning vastupidi.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 22.08.2008 17:25:28 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
mightythor: Asi on lihtsamast lihtsam. ISP teeb vahet, kas Sa suhtled üle WAP-i või üle interneti. Näiteks EMT-l on WAP ühe mahupõhise hinnaga, internet teise mahupõhise hinnaga. Samuti tehakse selle kaudu vahet, kumma kaudu kui palju admemahtu vahetanud oled.

Ja see pöördpunkti vahetamine pole eriline keerukus kui tahad vahetada WAP-surfamist internet-surfamise vastu ning vastupidi.

ok, selge icon_smile.gif Ma arvasin, et seal on võibolla mingid tõsisemad tehnilisemad erinevused kah. Aga mul on selline jama, et kui ma kirjutan omal veebilehitseja aadressireale(Internet Explorer Mobile; toetab nii WAP'i kui HTTP'd) näiteks wap.emt.ee või wap.reporter.ee, siis läheb mul ühendus vist läbi HTTP pöörduspunkti, kuigi peaks minema läbi WAP pöörduspunkti. Igatahes WAP lehtede vaatamisel näen ma hoopis mingit veateadet. Samas liikudes lehtedel www.google.com või www.neti.ee pole mingit probleemi. Samas kas WAP ei kasutanud HTTP asemel mingit teist protokolli? Sest kui ma kirjutan veebilehitsejasse wap.emt.ee, siis hakkab ta lehte alla laadima http://wap.emt.ee, kuigi minumeelest peaks olema selle http asemel midagi muud... EMT seda minu telefoni suurt ei toeta ning tehnikud on neil õhtule läinud.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.08.2008 19:42:02 vasta tsitaadiga

mightythor: Protokollid on erinevad küll. Ja selleks, et kasutada kas üht või teist, tuleb Sul telefoni (wap / interneti) seadetes ära vahetada sõna WAP sõnaga internet ja vastupidi. Kui Sa seda pöördpunkti ei vaheta, siis teise kaudu liikuda tõepoolest ei saa.

Selles suhtes tüütu küll, et tuleb selliseid vahetusi teha. Aga tasapisi harjub ära kah. Mina olen oma Siemensis selle päris automaatselt suutnud näppu harjutada, et: Seaded lahti - muudatused sisse ja seaded kinni.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 22.08.2008 20:31:45 vasta tsitaadiga

Tavatelefoniga pole proovinud aga Symbian telefonid lasevad sul neti profiili vahetada on fly icon_idea.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 22.08.2008 21:00:07 vasta tsitaadiga

wanawoll kirjutas:
Tavatelefoniga pole proovinud aga Symbian telefonid lasevad sul neti profiili vahetada on fly icon_idea.gif

aga millegi alusel peab ju telefon valiku tegema, kumma pöörduspunkti poole pöörduda. Pikalt emt kodulehelt uurides peaks olema sedasi, et kui protokolliks on wsp:// (näiteks siis wsp://wap.emt.ee), siis valib telefon automaatselt WAP'i pöörduspunkti ja kui protokolliks on http:// (näiteks http://wap.emt.ee -kuigi http teenus sellel aadressil vist tegelikult ei tööta), siis valitakse automaatselt HTTP(või on õigem öelda WWW) pöörduspunkt. Vist peaks sedasi olema icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.08.2008 21:07:20 vasta tsitaadiga

tsitaat:

aga millegi alusel peab ju telefon valiku tegema, kumma pöörduspunkti poole pöörduda

Telefonidel ongi ju selle jaoks erinevad interneti profiilid erinevate pöörduspunktidega- näit: EMT Internet ja EMT GPRS Wap oli vist mul kunagi, nüüd on Elisa Internet ja Elisa WAP, kui tahan wap lehele minna, siis valin Wap pöörduspunktiga ühenduse ja kui tahan veebis surfata, siis Interneti pöörduspunktiga profiili.... telefon ju iga kord küsib mis ühendust kasutada. läbi wifi näiteks ma ei saagi wapi lehtedele

mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 23.08.2008 16:09:09 vasta tsitaadiga

ok..ma ise arvasin, et sõltuvalt kas on wsp või http protokoll aadressis, valib ka telefon ise vastava profiili ja seega ka vastava pöörduspunkti icon_rolleyes.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  mis rolli täidab mobiilsideoperaatori WAP/HTTP pöörduspunkt?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.