praegune kellaaeg 22.06.2025 20:55:57
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja

|
23.07.2003 23:09:45
Kõvaketta eluiga enim mõjutavad tegurid. |
|
|
Selline teema siis. Siin on üks sarnane küll (ebakindlate vintide võrdlus vms. aga see ei puutu siia teemasse teps ka mitte). Nimelt on siin tegemist sellise nähtusega et. Mul on arvuti väikses toas, kus on suvel näiteks, eriti palav, üldse palju tolmu jne. Nii, need tegurid kahjustavad kindlasti HDDd. Mul pole ka eraldi kõvakettacoolerit. Asja juurde. Kaks vinti on läbi läinud. Üks oli 60 GB Maxtor, teine 80 GB Maxtor (ATA 133). Noja mõlema HDDga olen ka LANPartyl käinud. Nüüd pole uue vingiga arvutit kohalt lohistanud, kuigi on väga palavad ilmad, mis ei mõju ju hästi vindile, aga kõik näib olevat korras. Siit see puänt tuleb. On siis arvuti transport tõesti kõvakettale sedavõrd ohtlik? See võib olla muidugi puhas paranoia, aga mine sa seda tea. Paraku ei taha ka LANidest loobuda.
Niiet kes viitsis selle igava loo läbi lugeda, ehk seletaks, mida sellest arvab.
Või, kes veel LANidel käivad ja on pärast seda vindid läbi läinud, andke teada ja rääkige täpsemalt siis asjast.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
pl1600
HV Guru
|
23.07.2003 23:17:56
|
|
|
mõnel kõvemal korpusel on kõvaketta kinnitused kummipuhvriga
kuskil oli tabel tempi mõjust ketta elueale
kui 25c siis elu pikkus 100%
50 kraadi puhul oli ikka kõvasti vähem, mingi pool ainult mäletamist mööda
_________________ mäx2 |
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
23.07.2003 23:41:12
|
|
|
Nu aga kui su ketas kannatab transpordi olude tõttu siis on kõige parem lahendus lihtsalt ketas toppida transpordi ajaks taskusse Ise olen mahutanud arvuti seljakotti ja siis põrutanud sõbra poole möllama, jättes küll maha komponendid nimega klaver ja monitor, hiire pidin mugavuse pärast kaasa võtma .
Ise olen vaadanud et enda quantum fireball, mille eluiga on hetkel üle 2 aasta ja 2 kuu (+ aeg tegemise ja ostmise vahel). Töötab siiamaani normaalselt, aint et nati aeglane, mis on vanade ketaste puhul kohane. käega katsudes ütleks et ketta tmp on nii 20-25C töö ajal ja pole mitte ühtegi lisajahutajat arvutil.
Kui sul taskus väga rahanapp pole siis teeks su arvutile kasu käia suruõhuga üle teatud aja tagant väike lisajahutus kah, siis oleks vägagi hea. Endal ketaste eluaja suhtes muresid pole veel old.
To pl1600: Kui juhuslikult sulle see tabel silma jääb siis ei ütleks ise kah ära sellest.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
1 :: |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
ePe
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|