praegune kellaaeg 23.06.2025 18:44:51
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MarekR
HV vaatleja

|
14.08.2008 13:03:25
Jama läpaka kõvaketastega |
|
|
Asi siis selline. Sai Ordist 2006 aasta ooktoobris sülearvuti Ordi Enduro 7280BF ostetud (tegemist siis põhimõtteliselt Compali Hel80 mudeliga). Selle aja jooksul on arvutil 3 korda garantiikorras vahetatud kõvaketast. Ja tundub, et varsti on ka see viimati vahetatud omadega õhtale minemas. Peale viimast kõvaketta vahetust, kostub kõvaketta juurest päevas paar-kolm korda mingi kriuks (nägu käiks kuskil seal kõvakettas midagi vastu). Samuti hangub arvuti vahetvahel nii umbes 10 sekuniks (see jama on olnud juba kõigi kõvaketastega). Nüüd siis tegi mängu ajal restardi ja näitas korraks seda sinist ekraani, mis tähendab eelmiste kogemuste põhjal, et kauaks kõvaketast enam pole (hetkel on viimane kõvaketas vastu pidanud ligi 5 kuud. Garnatiid on veel järel ligi 2 kuud). Milles võib see probleem olla, kas arvutis ise või on lihtsalt need kõvakettad nii jama kavaliteediga? Kõvaketas ise on Samsungi 2,5 HM120JI (120GB SATA 8M). kõvaketas ise on tavaliselt 75% ulatuses täis ja defragmente teen tavaliselt 2 korda aastas. Kui peaks jälle garantiisse asi minema, kas peaks siis nõudma äkki, et asendataks see mingi muud tootja või mudeliga? Ei tahaks neid kõvakettaid vahetama jäädagi, seda eriti veel peale garantii lõppu .
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
14.08.2008 19:22:05
|
|
|
Samsungi läpakaketastest võib kõike oodata. Mõni peab reipalt oma 3 aastase tootjapoolse garantiiaja lõpuni, teine sureb esimeste kuude jooksul, sõltumata kui uus või vana mudel on. Järgmine kord nõua näiteks HM121HI-d, neid pole eriti suremas näinud. Muud tootjat küsides võib arvuti kättesaamisega aega minna kuna nende koduka järgi vaadates on nad täielikult ainult Samsungi läpakaketaste peal.
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
16.08.2008 18:11:12
Kõvakettale S.M.A.R.T. info test |
|
|
Tee kõvakettale S.M.A.R.T. info test. See peaks näitama, kas on vigu lugemise ja kirjutamisega olnud ning aitab mõnevõrra ennustada ketta vastupidavust. Näiteks kõvaketta temperatuuri programmil DTemp on selline raporti tegemise võimalus (salvestad .txt faili). Mul endal on sama mudel HM120JI ja üle aasta olnud ilma tõsiste probleemideta (ptüi-ptüi-ptüi). Tõsi küll, enda rumalusest lasin elektroonika plaadi läbi ja pidin selle teise ketta omaga asendama kuid arvestades tema kaasarändamist reisidel, siis tundub pigem töökindel olevat. Muidugi ma kasutasin seda ka FS arvutis ja mitte mingis Enduros.
Kuidas on ketta jahutusega? Äkki kõrbevad kettad liiga suure temperatuuri pärast? Minu enda puhul oli see 37-39 kraadi vahel kuid mul oli ka üks programm pidevalt tööl mis prose hoidis 100 % kasutuses.
Ketta puhul olen teinud ka Seagate programmi SeaTools for Windows teste. Kindlasti on neid teisigi.
Ega sulle neid vigaseid kettaid tagasi ei antud? Mul võiks muidu olla huvi selle kontrolleri vastu (kui ketas on tehtud 02.2007)
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.08.2008 18:17:42
|
|
|
Tolmu t2is masin ja taevasse t6usvad temperatuurid so'o'vad l2pparite HDd-sid. Samsungi kettale lubatakse kuni 55 kraadi, yle selle ei garanteerita, et HDD ellu j22b.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
MarekR
HV vaatleja

|
18.08.2008 18:40:52
|
|
|
Ketta temperatuur on tavaliselt 40 C ligi. Vahel kuni 45. Eriti pole ketta temperatuure jälginud. Olen jälginud rohkem GPU temperatuure. Need on alati olnud üle 65. Sai siis nädal tagasi videodraiverit uuendatud ja GPU temp langes kohe kolinal alla 60 (muidu ei juhtunud seda põhimõtteliselt kunagi). Äkki see on mõjutanud ka kuidagi neid kõvakettaid, et see GPU kuumus on nende kõvaketasteni jõudnud? Läpaka venti puhastan suht tihti (kord nii 1-2 kuu tagant, põhjuseks just see GPU temperatuur).
tsitaat: |
Ega sulle neid vigaseid kettaid tagasi ei antud? Mul võiks muidu olla huvi selle kontrolleri vastu (kui ketas on tehtud 02.2007)
|
Noup, kettad on alati neile jäänud.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|