praegune kellaaeg 19.06.2025 01:23:19
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
greene
HV kasutaja
|
31.07.2008 15:11:22
Täpitähed lähevad kaotsi |
|
|
Selline probleem:
ON üks rakendus mis asub LINUXI peal, ja mis saadab kasutajatele teavitusi kui selles rakenduses midagi muudetakse. See aatmine toimub aga läbi exchange serveri. Ettevõtte siseselt lähevad nendest teavitustest aga täpitähed kaduma, aga kui seesama teavitus läheb väljapoole maja(sisevõrku) sellest samast exchange serverist, siis on täpitähed olemas.
Samas ettevõtte sisesel maili liikluses tavakirju saates on täpitähed korras. Seega välistatud on maili kliendi probleem täpitähti kuvada kuna need sisevõrgu kirjavahetuses on olemas. Samas nagu ka see exchange suudab täpitähti genereerida välismaailmale ja siseses kirjavahetuses ka.
Küsimus: Kas oskab keegi soovitada millele tähelepanu pöörata. Sest sisevõrku saadetud kirjad linuxist on ilma täpitähteteta aga väljapoole minnes on need olemas.
Loodan et sai arusaadavalt kirja. Kõik asjalikud vastused teretulnud
Vabandan kui eksisin ka teema rubriigi osas...võib vajadusel ümber sihtida sobivamasse...PEACE!
_________________ Nalja nabani |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
31.07.2008 16:52:09
|
|
|
Täpitähed "lähevad kaotsi", kui avada tekst vales kodeeringus. Nii et küsimus taandub sellele, milllises kodeeringus sa neid "sees" või "väljas" avad. Tee see kindlaks ja ütle meile ka, siis räägime edasi. Linuxi masinast tuleva kirja puhul oletaks, et see on UTF-8 koodis, aga ega see täiesti kindel ka ei ole. Igatahes tasuks proovida kirja esmalt avada samuti UTF-8 kodeeringus, alles siis proovida ISO-8859-1 või ISO-8859-15
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
greene
HV kasutaja
|
03.08.2008 21:53:45
|
|
|
Võrdlesin ka mõlema kirja headerit, mõlemas on sama kodeering ja kõik muu klapib ka täpselt...ainus mis ei klapi...ühes kirjas olid täpitähed, teises polnud.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.08.2008 22:18:57
|
|
|
greene: Kas selles "kahtlases masinas" on ikka mõlemad Regiooni Settingud (Regional ja Advanced) - pandud Eesti regiooniks. Kui seda Win-i installil ei ole jälgitud, siis on üks Eesti ja teine (advanced) US. Sel juhul lähevad täpitähed kaduma küll.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.08.2008 22:23:44
|
|
|
Päises võib kodeering olla sama, aga kas see ka teksti tegeliku kodeeringuga klapib? Kui ei klapi, ongi jama majas. Proovi mingit muud kodeeringut peale sundida. Näiteks Thunderbirdis avades View -> Character Encoding ...
Automaatselt avatakse kiri päises defineeritud kodeeringus, aga kui tegelik kood on midagi muud, siis polegi täpitähti.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
greene
HV kasutaja
|
03.08.2008 23:31:11
|
|
|
Ja sa arvad et terve ettevõtte 150 arvuti meilikliendil siis kodeering jura?
Ja meilie loetakse seal MS outlookiga. Samas mina loen ka neid MS outlookiga ja mina näen ilusti täpitähti. Lihtsalt minu maili aadress pole nende domeenis.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.08.2008 00:40:57
|
|
|
greene kirjutas: |
Ja sa arvad et terve ettevõtte 150 arvuti meilikliendil siis kodeering jura? |
Ei arva.
Ja ma ei rääkinud mitte sellest, et meiliklientidel on midagi viga, vaid sellest, et kirjad on vigaselt koostatud - kodeering on näiteks UTF-8, aga päis ütleb ISO-8859-15. Selgitasin vaid seda, kuidas sellist viga kindlaks teha.
Oled sa kindel, et ettevõtte sees ja kodus oli Outlook lülitatud samale kodeerinigule? Seda peaks saama ju lülitada automaatseks (lülitatakse automaatselt sisse loetava kirja päises defineeritud kodeering) või manuaalseks - alati üks kindel kodeering. Ma olen Outlooki üsna vähe kasutanud ja ammu, aga loodetavasti ma ei eksi väga palju, kuna muud meilikliendid on enamasti sarnaste võimalustega.
Oletan praegu lihtsalt, et ettevõttes on Outlookis kodeering automaatne ja täpitähti ei näe, kuna kirjas defineeritud kood ei klapi tegeliku koodiga. Kodus aga on näiteks manuaalselt sisse lülitatud just see õige kodeering, mitte kirja päises defineeritu - ja näedki täppe.
Sa pole senimaani täpsustanud, kas Outlook ettevõttes ja sinu kodus on seadistatud identselt või mitte. Mina siin ainult oletan, kuna infot on napilt. Meilikliendist tegid ka juttu alles nüüd.
Lihtsalt see oleks antud juhtumil kõige lihtsam ja loogilisem seletus. Pole kuigi tõenäoline, et täpitähti paneb kaduma sihtdomeeni erinevus. Kui ühte domeeni suunatud kirjad on vigased, on seda suure tõenäosusega ka mujale adresseeritud kirjad. Küsimus on vaid selles, mis erineb masinates, millega kirju avatakse.
Ühesõnaga pole mõtet mu oletusi jaburaks pidada - need on just nii jaburad, kui olemasolev info lubab ja see tuleb sinu käest
Teine on UTF-8 kodeeringus
Kolmas on ISO-8859-15 kodeeringus, aga päis defineerib UTF-8
Kui brauser on lülitatud kodeeringut automaatselt lülitama (päises defineeritu järgi), siis esimesed kaks faili kuvatakse korrektselt, kolmas aga vigaselt, kuna defineeritud kodeering ei klapi tegelikuga. Kui kolmanda faili vaatamisel lülitada manuaalselt sisse ISO-8859-15, on tekst OK.
Kirjade puhul on võimalik teha täpselt samuti.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|