Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jagbeast
HV vaatleja
|
02.08.2008 00:42:38
K: uus kõvaketas vanale emaplaadile |
|
|
Tere
plaanis on hankida oma vanale, kuid igati toimivale arvutile suurem kõvaketas, praegune on 20MB, kuna olen kunagi niiöelda orki astunud sellega, et BIOS ei tunnistanud ühel teisel arvutil hangitud uut kõvaketast mahukuse tõttu, plaanisin enne poodi minekut veidi olukorda uurida.
Emaplaadiks on Canyon socket A 7TABAS REV.A+
Protsessor AMD Athlon1700+
Mälu SDRAM 1,3GB
Praegu 20GB kõvaketas, millise maksimaalse mahuga ketta ma juurde osta saaksin? ja mis selle kõvaketta kiirus ning pistik peaks olema, et sobida minu arvuti emaplaadiga?
Ette tänades.
Robi
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.08.2008 14:53:07
|
|
|
Canyon on firma, mille kasutajatugi isegi paljude uute toodete puhul on praktiliselt olematu. Sinu 7TABAS emaplaadi kohta puudub nende kodulehel isegi info, et midagi taolist kunagi üldse toodeti, vaid Google leiab sellest mingeid jälgi. Paraku ei paista kusagil leiduvat selle emaplaadi manuaali, nii et ainus diagnoos sinu probleemile on KST
Spoiler 
= Kurat Seda Teab
Kui sul endal manuaal veel alles on, võid üritada sealt uurida, kuid enamasti polnud BIOS-ist tingitud kettamahupiiranguid seal kirjas ühegi tootja platedel - need selgusid alles kettamahtude kasvamisel. Enam-vähem korralikud emaplaatide tootjad pakkusid mahupiiride ilmnemisel probleemi lahendamiseks välja uued BIOS-i versioonid, sellele Canyoni platele aga uut BIOS-i leida tõenäoliselt (enam) ei õnnestu.
Kui sul tõepoolest on probleem kettamahu piiriga (sa ei täpsustanud, kus see piir asub) ja sa tõepoolest tahad seda vana arvutit edasi kasutada ning paigaldada suuremat ketast, siis ainus võimalus piirangut ületada on paigaldada eraldi kettakontrolleri kaart.
Nii vanale masinale mingit korralikku ja kallist kaarti ei ole mõtet raisata, mingi ~300 kroonine kärab küll. Arvestades, et uusi 3,5" PATA kettaid on praegu juba raskem leida kui SATA kettaid, peaks sobima see. Sinna võid pista suvalise suurusega SATA ketta (või õigemini kuni kaks ketast) ja mahupiiride üle ei pea muretsema - pane või terabaidine ketas (eeldusel, et sa nostalgiast Windows 95/98/ME-d või SP-deta Windows XP/2000 ei kasuta)
Või siis hoopis see - saad ühe SATA, ühe eSATA ja ühe PATA liidese ning pääsed mahupiirangutest. Kasutajatugi Chronose puhul samuti olematu.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 02.08.2008 15:05:45, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
02.08.2008 14:57:31
|
|
|
Ma usun, et 80-gigane PATA ketas hakkab 99% tõenäosusega tööle. Seda on juba 4x rohkem kui 20GB. Ei maksa ka suurt midagi.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jagbeast
HV vaatleja
|
02.08.2008 15:06:32
|
|
|
Tänan vastamast,
võtsin users guidei poodi kaasa ja sain K-arvutisalongist (Sikupilli) Maxtor DiamondMax21 160GB õhtul proovin järgi, kas toimib või ei. Väiksemat poes ka polnud.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.08.2008 15:07:41
|
|
|
rex kirjutas: |
Ma usun, et 80-gigane PATA ketas hakkab 99% tõenäosusega tööle. Seda on juba 4x rohkem kui 20GB. Ei maksa ka suurt midagi. |
ei hakka 100% tõenäosusega, kui piir on 32GB peal.
jagbeast paraku ei täpsustanud, kus see piir on.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
02.08.2008 15:22:02
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Ma usun, et 80-gigane PATA ketas hakkab 99% tõenäosusega tööle. Seda on juba 4x rohkem kui 20GB. Ei maksa ka suurt midagi. |
jagbeast paraku ei täpsustanud, kus see piir on. |
Chipset VIA KT133A/686B (VIA VT8363A) sellist piiri küll ei tohiks olla ja kui OS on XP SP2 või 2000 SP4 siis ei tohiks ka 128GB piiri ees olla
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
02.08.2008 16:32:51
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
jagbeast paraku ei täpsustanud, kus see piir on. |
Kus ma 100% väitsin? Siiski jään selle juurde, et selle mobo piir ei ole 99% tõenäosusega 32 GB peal.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jagbeast
HV vaatleja
|
04.08.2008 11:17:03
|
|
|
Eile õhtul sain ketta ilusti toimima. Arvuti sisse lülitades, jooksis kohe maxtori kiri nimekirjast läbi ja windows xp leidis kohe uue harware üles. Jäi veel väike kõne sõbrale, kes juhendas kuidas control panelist läbi administrative toolsi ketas ära formaatida.
Tänan kõiki vastajaid. Nüüd saab jälle fotokat tühjendada.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|