praegune kellaaeg 19.06.2025 01:43:16
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pp1000
HV kasutaja
|
29.07.2008 11:34:18
Probleem sülearvutiga IBM T40p |
|
|
Vaatasin filmi nii, et arvuti oli süles ja üks hetk jooksis arvuti kokku, monitor hakkas natuke liigutamisel virvendama. Ükski nupp ei töötanud ja võtsin aku tagant. Kui proovin üles laadida, siis jääb must pilt kohe alguses ette ja arvuti lihtsalt undab, nii et ükski nupp ei tööta. Nüüd on nii, et arvuti läheb vahel tööle ja laeb end üles ning saan kõiki funktsioone kasutada (hetkel laen oma andmeid internetti), aga liigutada teda ei tohi, sest siis jälle pilt virvendab natuke ja jookseb täielikult kokku.
Milles võib probleem olla ja kus seda probleemi remonditakse Tartus?
|
|
tagasi üles |
|
 |
erikh
HV vaatleja
|
01.08.2008 03:07:23
|
|
|
Endal tänasest analoogne mure. Masina (T42) liigutamisel ekraan justkui lülituks välja ja seejärel masin hangub ja/või teeb restardi.
Thinkpadifoorumist uurides selgus, et paljudel T-seeria masinatel on probleemiks lahtitulnud GPU. Sealsed foorumiasukad on välja pakkunud ka paar kentsakat DIY parandusnippi.
Foorum ja teema:
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=33952&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=i
Kui mul garantii kehtis, siis Tartus tegi IBM hooldust Kernel AS (Vanemuise 65). Peaks vist isegi sealt uurima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.08.2008 09:46:36
|
|
|
Loogiline, et arvutite emaplaadid ütlevad üles, kui arvutid on seest paksult tolmu täis ja siis peavad töötama 60-80 kraadises "saunas". Siis tekivad trükkplaadi paindumised - väändumised ja tulemusena - nii katkevad mikrorajad, ülekuumenevad jootekohad kui ka kinniliimitud pesade lehtisulamine...
Ja firmad vaevalt et tegelevad selliste "katkenud radade või lahtisulanud pesade" probleemidega. Kui keegi tegeleb, siis mõni proff-raadiotehnik või elektroonik. Loodetavasti selliseid ikka Tartus leidub. Ja iseasi on, et palju selline otsimine tulemust annab.
Mul on omal parajasti üks ülekuumenemiskahjustustega HP käsil, sellest saab näiteks ainult lauaarvuti taolise töölooma. Kindel töökoht - ei mingeid liikumisi ega liigutamisi - siis töötab, muidu võib viga ennast korrata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
erikh
HV vaatleja
|
01.08.2008 12:02:25
|
|
|
Minu T42 paksult tolmu täis ei ole. Alati ei pea viga kasutajas olema, lingitud foorumiteemat silmas pidades on võimalik, et T4x masinatel on mingi tüüpviga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.08.2008 13:19:20
|
|
|
erikh: No see, mida teemaalgataja kirjutab, on sulaselge omanikupoone "masina ülekütmine". Ja mis vahet siis on, kas "ülekütmine toimub põhjusel 100% täis-tolmune masin või 50% täis-tolmune masin või põhjusel, et omanik aerutab läppariga mööda voodit, nii et igasugused tekid-padjad kõik ventilatsiooniavad kinni katavad.
Olen oma tutvusringkonnas vahetanud IBM-idel / Lenovotel kuumasurma läinud akusid kui kõvakettaid. Ja kui temperatuur on võimeline akut või HDD-d "tapma", siis samuti surevad igasuguseid elektroonikakomponendid selles kõrges toakuumuses + masina sisene saunatemperatuur. Ja eriti tundlik asi on trükkplaadi materjal, mis kõrge temperatuuriga trükkplaadi "kaardu väänab".
Proovi järgi - mine sauna, kus laval on 100 kraadi - jääd ellu. Kui laval on temperatuur 200 kraadi, siis vaevalt et ellu jääd.
|
|
tagasi üles |
|
 |
erikh
HV vaatleja
|
01.08.2008 18:41:20
|
|
|
Kõik on väga õige.
Siiski mu T42 ei ole seest isegi silmaga vaadates tolmune (jah, olen vaadanud) ja patjade-tekkide vahele ma teda ka ei kasuta. Jätame nüüd selle tagantjärgi tarkuse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.08.2008 22:29:33
|
|
|
Väike OT: Aga täna õnnestus minul küll "kuumusega lahtiväändunud liimitud klots" tagasi kinni väänata. Tegu siis kuulsa, kõvasti ülekuumenevate HP DV6000-te esindajaga.
Seega samamoodi saab igaüks katsetada ka oma IBM-il analoogset viga parandada 8) Juhul siis, kui omanik on piisavalt laisk olnud ja on oma masinat 80-100 kraadise kuumusega kütnud.
Minul oma läpparitega neid probleeme pole. Inteliga läppar lükatakse jõuga kinni, kui prosa temp. on 70 kraadi. Ning AMD-ga läppar läheb jõuga kinni, kui temperatuur on 80 kraadi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|