Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
time123
HV Guru

|
27.07.2008 22:01:26
Videote konverteerimine |
|
|
Videote konvertimine on üks suur mässamine olnud siiani minu jaoks. Olen palju erinevaid programme läbi proovinud ja ükski ei vasta minu ootustele. Vaja on konverteerida kahte sorti faile:
1. AVI formaadis koduvideod. Kuna originaalis võtavad need väga palju ruumi (1 minut üle 100 MB), on vaja need kõvasti väiksemaks teha kvaliteeti oluliselt kaotamata.
2. MPEG2 formaadis salvestused. 1 minut küllaltki ebakvaliteetset videot on umbes 35 MB, mis on ka liiga palju.
Näiteks bitratega 2000 xvid formaadis aviks salvestades kaotavad mõlemad silmnähtavalt detaile ja muutuvad üldiselt udusemaks. Lisaks jääb fail selle kvaliteedi kohta endiselt liiga suureks - umbes 15 MB ühe minuti kohta.
Korralikult pakendatud filmid on kõigest 700 MB 2 tunni kohta väga korraliku kvaliteediga - kuidas saavutada sarnast tulemust? Paluks konkreetseid vastuseid - mis formaadis, mis programmiga, mis kvaliteediga olete teie saavutanud kõige parema kvaliteedi/mahu suhte?
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.07.2008 22:07:47
|
|
|
kasutan sellist tasuta programmi nagu WinFF. see on väga lihtne programm, sellega teen mpeg-2 videod XviD-avideks ja väga normaalse kvaliteediga on, tuleb umbes 12 MB minut, mida tuleb lugeda täiesti normaalseks tulemuseks.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
27.07.2008 22:25:41
|
|
|
avi --> xvid avi 640x480 tuleb selle proge vaikimisi sätetega ~30 MB minuti kohta, mis on endiselt palju.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.07.2008 23:26:57
|
|
|
Sa liialdad. 120 minutist videot 700MB peale kompressides jääb kvaliteet äärmiselt nigel. Selle pikkusega videod on tavaliselt juba 2x700MB peale aetud.
Kuni mingi 90 minutini on veel võimalik 700MB puhul enam-vähem talutav kvaliteet saada, kui video ei sisalda palju müra ega kiiret liikumist.
"Professionaalse" pakkimise puhul kasutatakse video erinevates osades erinevat kompressiooni - aeglasemates ja tumedamates osades suuremat (väiksema bitrate-ga) ja kiiremates väiksemat (suurema bitrate-ga).
www.doom9.org leiad hulgaliselt juhiseid erinevate programmide kasutamise ja koodekite seadistamise kohta.
x264 koodek võimaldab saavutada parimat kvaliteedi/mahu suhet, kuid sellega pakkimine nõuab ka kõige rohkem arvutusvõimsust ja aega. Järgmine valik oleks XviD 2-pass reiimis
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
28.07.2008 07:45:21
|
|
|
Auto Gordian Knot. Ise kasutan, suht rahul.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
12.08.2008 19:55:05
|
|
|
Aga keegi äkki oskab aidata järgneva küsimuse lahendamisel:
Tahan *.avi-st konverteerida *.mpg, selleks olen proovinud paljusid, kuid ainult ImTOO MPEG Encoder on seni suutnud midagi teha. See midagi oleks ca 50 MB, täpselt 5 minuti pikkune jupp, mille ta ikkagi väidab olevat *.avi, mitte *.mpg. Millega oleks siis tark ja kuidas konvertida? Olen endaga suht tupikusse jooksnud ega oska midagi otsida enam.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gants
HV vaatleja
|
12.08.2008 22:04:14
|
|
|
Kas ULTRA VIDEO CONVERTER oled proovinud. Minuarust lihtne ja kiire ja tulemusega võib rahule jääda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
13.08.2008 10:18:15
|
|
|
DV AVI hea kvaliteediga Divx-iks tegemine on ikka paras keemia. Mina teen MPEG2-eks mulle juba pikka aega truu TMPGEnc programmiga (tasuline). Täieliku kvaliteedi säilitamiseks ongi vaja teha video bitratega 8000 e 35mb/min
Divxiks tehes teeb keeruliseks asja interlacing. Infot www.100fps.com
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
13.08.2008 10:52:16
|
|
|
TMPGEnc-d proovisin, mingi trial vist oli, igatahes, pildikvaliteet tuli väga nigel, häält ei osanud samuti juurde konvertida.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
13.08.2008 11:12:23
|
|
|
mina söötsin vanasti dv videod virtualdubi frameserveriga tmpgencile ette ja sai nii heli kui pildi.
Aga mul on tunne, et teemaalgataja tegeleb mission impossiblega. sul on valida, kas kvaliteet või väike maht. Mõlemat ei saa. Kusagil pead kompromissi tegema.
Kui tahad arvutis vaatamiseks hoida, siis pigem vali kvaliteet ja jaluta poodi suurema ketta järgi, see ei ole tänapäeval enam kallis.
Kui aga tahad arhiveerida, siis on parim variant miniDV lint - lased monteeritudvideo kaamerasse tagasi ja paned lindi sahtlisse.
Säilib kvaliteet ja ka säilivus aeg on tunduvalt parem kui dvd/cd plaatidel. Samuti ei lähe lint rikki. Tuleb ainult magnetitest eemal hoida ja korra paari aasta jooksul ümber kerida (soovitatavalt).
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|