Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
note1
Lõuapoolik

|
07.07.2008 20:41:29
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
note1, sinu õnneks või õnnetuseks võib eesit seaduste järgi alla laadida mp3'sid  |
looda sa, et see nii jääb..
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
09.07.2008 00:41:28
|
|
|
note1, ma soovitaks sul professionaalset abi otsida, diagnoosiks haiglaslik paranoia
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
10.07.2008 12:00:02
|
|
|
mks kirjutas: |
note1, ma soovitaks sul professionaalset abi otsida, diagnoosiks haiglaslik paranoia  |
Tegelikult võid sa ise saada selle diagnoosi kui autorikaitse seadust jälle muudetakse..
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rv30
HV kasutaja
|
10.07.2008 13:50:22
|
|
|
mks kirjutas: |
note1, ma soovitaks sul professionaalset abi otsida, diagnoosiks haiglaslik paranoia  |
Tegelik olukord on veel hullem kui note1 seda kirjeldab. Mingiks diagnoosiks siin küll põhjust ei ole.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
mixkamitte
Kreisi kasutaja
|
10.07.2008 18:14:38
|
|
|
Selle vastu vaevalt kellelgi midagi ongi, kui kohtu loal selgete kahtluste olemasolu korral kedagi pealt kuulatakse.
Demokraatlikule ühiskonnale on aga väga ohtlik see, kui seda tehakse ilma kohtu loata või tagantjärgi lubasid vormistades (sest see tähendab, et osa asju jäetakse ka vormistamata).
Ühe demokraatliku ühiskonna totalitaarseks muutmiseks ei ole sugugi vaja fundamentaalset ühiskonna alustalade muutmist.
Ega totalitaarsetes ühiskondades ei keela sul ka keegi süüa, ihuvajadusi rahuldada, töötada ja tuimalt telekat vaadata. Ka internetis võid istuda.
90% inimesi ei suudagi rohkemat ning nende kõnede pealtkuulamine on suht mõttetu, v.a kuritegude vältimiseks.
Ehk nende kõnesid ilma selge kuriteo kahtluseta ei viitsigi keegi pealt kuulata.
Tähtis on kontrollida aga allesjäävat 10%-i.
Mul on aga tunne, et osad foorumlased hindavad oma positsiooni Eesti ühiskonnas liiga üle või alatähtsustavad info tähtsust.
Olen veendunud, et väärtusliku infot või positsiooni omavatest isikutest 99% ei ole siin foorumis kordagi sõna võtnud.
Ja nende telefonide pealtkuulamine (mitte ainult kõnede; telefoni mikrofoni saab sisse lülitada ka siis, kui kodus oma naisega õhtulauas istud ja oled telefoni ehk väljagu lülitanud!) on juba väga väga väärtuslik raha tegemiseks või sündmuste mõjutamiseks.
Alles oli uudis, et Eestis kuulatakse aastas pealt oli see ca 5000 inimest ? (registreeritud juhtumit!). See on juba väga suur maht.
Tõenäoliselt aga jah enamik siinseid foorumlasi on pealtkuulamise objektiks sattunud "valele isikule" telefonikõnesid tehes või nendega äri tehes (nt ostad HinnaVaatluse kaudu enese teadmata valelt mehelt midagi), ehk sisuliselt ei huvita teie jutud kedagi. Kuid see fakt näitab iseenesest, et liiga kergekäeliselt pealtkuulamisi igaljuhul tehakse. Üks telefonikõne valele isikule ei saa olla põhjendatud aluseks sind (ja siis ka juba sulle helistanute!?) pealtkuulamiseks. Mitte igaljuhul demokraatlikus riigis.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
10.07.2008 19:08:11
|
|
|
10% ka ülepakutud arv, mine vaata tänaval ringi, päris ongi seal lambakarjas iga kümnes inimene selline keda pealt oleks mõtet kuulata
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
3 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
rv30
HV kasutaja
|
10.07.2008 19:45:55
|
|
|
mixkamitte kirjutas: |
Mul on aga tunne, et osad foorumlased hindavad oma positsiooni Eesti ühiskonnas liiga üle või alatähtsustavad info tähtsust. |
Eks info ongi see, mille tõttu on mind pealt kuulatud. Info, mida ma oman, on äärmiselt ebameeldiv osadele riigiametnikele.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
mixkamitte
Kreisi kasutaja
|
10.07.2008 21:56:25
|
|
|
Ma mõtlesin sellega neid, kes arvavad, et peale kurjategijate ei kuulata kindlasti kedagi muud pealt.
Ehk nad teevad selle järelduse ise enese elu pealt ja teisendavad selle kogu ühiskonnale.
Ehk kui neid ei ole tõesti mõtet pealt kuulata, siis arvavad, et teisi nagu ka ei oleks.
Tegelt piisab mitmest väikestest lindistatud asjadest, mida saab inimese vastu hiljem ära kasutada.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
12.07.2008 15:46:08
|
|
|
note1, Sa oled mõnevõrra üle reageerinud. Vähemalt praegusel ajal, kuid ma ei välista, et 25-30 aasta pärast on see kõik reaalsuseks saanud. Mis puudub pealt kuulamisse, siis miks peaks üks pahade mõtetega inimene kasutama sõnas või kirjas sõna "pomm"? Palju lihtsam oleks öelda: ma viin kingituse Meie palavalt armastatud sõbrale või vahetame plaate/kaarte, kas kauge sugulase tervituse said kätte jne. Olge loomingulised! Mina ise ega tuttavate hulgas pole seadusega pahuksis olnuid, kuid sellegi poolest on vaikiv kokkulepe, et alati arvestame pealtkuulamise võimalusega ja midagi sellist, mida kolmas kõrvapaar kuulda ei tohiks, kommunikatsioonis ei kasutata.
Demokraatiat ja sõnavabadust lastakse rahval mängida niikaua kui valitsev eliit saab teostada oma majandushuvisid. Näiteks hakkab sinu vaba aja eest raha teenima (autoritasud muusika pealt, telefoniga rääkimiselt, teleka vaatamisel kuutasu, interneti kasutamise kuutasu, jne) või pigistab aktsiisidega (kütuse omahind ei ole kasvanud, sest uusi tehaseid, torusid aastaga ei tehta, kuid vene bensiin mida tarbime tõstetakse maailmaturu kallinemise argumendiga samale tasemele kui Euroopas. Mis sellest, et kvaliteet jäi GOST tasemele).
Viimasel ajal olen oma mobiiltelefoni muutnud statsionaarseks ja välja minnes üldse maha jätnud.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
maniisama
HV kasutaja
|
13.07.2008 16:15:53
|
|
|
mixkamitte kirjutas: |
Tegelt piisab mitmest väikestest lindistatud asjadest, mida saab inimese vastu hiljem ära kasutada. |
kõik sõltub sinu enesevalitsusest ja suhtumisest, nõrganärvilistel küll on see nii, jah.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
14.07.2008 11:00:32
|
|
|
Telefoni pealtkuulamist lihtsurelik tehniliselt kindlaks ei tee, aga analüütiline võimalus pole kuhugi kadunud. Valetage telefonis midagi kurjasti tõelähedast, koos kuupäeva ja kellaajaga... ja vaadake, et kas ja kuidas sibid oma näruse palga eest ümber majade jooksma hakkavad
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.07.2008 11:21:02
|
|
|
kaspar00 kirjutas: |
MiXeR kirjutas: |
ziim911 kirjutas: |
kuidas kell muidu õige seisab v.a nokia |
Mismõttes v.a nokia? Nokial seisab ka ju kell õige.  |
kaua ta siis seisab? ma ei tea nagu suurt ühtegi telefoni peale oma kunagise s25 millel kell üle minuti või kahe püsiks kui aku eemaldada  |
Ei oska teisi moblasid kommenteerida kuid mu 3510i sünkroniseerib peale käivitamist oma kella mastist tuleva info järgi täpseks.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
14.07.2008 12:58:13
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
kaspar00 kirjutas: |
MiXeR kirjutas: |
ziim911 kirjutas: |
kuidas kell muidu õige seisab v.a nokia |
Mismõttes v.a nokia? Nokial seisab ka ju kell õige.  |
kaua ta siis seisab? ma ei tea nagu suurt ühtegi telefoni peale oma kunagise s25 millel kell üle minuti või kahe püsiks kui aku eemaldada  |
Ei oska teisi moblasid kommenteerida kuid mu 3510i sünkroniseerib peale käivitamist oma kella mastist tuleva info järgi täpseks. |
see funktsioon suht koht igal telefonil olemas, saab sisse ja välja ka enamasti lülitada seda
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
3 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
26.07.2008 00:08:04
|
|
|
Kõik ei olegi nii hull nagu ma kirjutasin.
Lõpptulemuseks on ikkagi autoriõiguste kaitse.
Krüpto telefonid on ammu olemas ja samuti krüpto internet.
Ning samuti teadmised, et standardita krüpteeringud on veelgi turvalisemad lahendused.
Kes tahab ennast kaitsta kõige eest- loogu uued krüpteerimisalgoritmid ja neid kasutama ainult tarkvaras ja mitte edastama lehekülgedel ja avatud koodina.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.07.2008 10:03:18
|
|
|
note1 kirjutas: |
Ning samuti teadmised, et standardita krüpteeringud on veelgi turvalisemad lahendused. |
Sellega ei taha kuidagi nõustuda. Nagu keegi targem nina ütles, "security through obfuscation is no security"
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
26.07.2008 19:01:04
|
|
|
Avatud kood on hea. Siis peab olema lihtsalt suuremad krüpto bitid..
viimati muutis note1 29.08.2008 09:12:10, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
27.07.2008 10:55:44
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
note1 kirjutas: |
Ning samuti teadmised, et standardita krüpteeringud on veelgi turvalisemad lahendused. |
Sellega ei taha kuidagi nõustuda. Nagu keegi targem nina ütles, "security through obfuscation is no security" |
Sinu väitega peab küll 100% nõustuma. IIRC oli Schneier see kes sinu esitatud stitaadi natuke praktilisemalt ümber jutustas, IIRC umbes säärases sõnastuses "igaüks on võimeline välja mõtlema krüptosüsteemi mille murdmisega ta ise hakkama ei saa"
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
28.07.2008 11:00:15
|
|
|
Just ainult avatud koodiga krüptoalgoritme saab pidada turvalisteks ... Valdo Praust'i loengud meenuvad kohe
_________________ No worries! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.07.2008 14:42:38
|
|
|
ArQ kirjutas: |
Just ainult avatud koodiga krüptoalgoritme saab pidada turvalisteks ... Valdo Praust'i loengud meenuvad kohe  |
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
nolifer
Kreisi kasutaja
|
29.07.2008 21:43:44
|
|
|
telefone tgelikult kuulatakse päris palju pealt, aga selleks peab ka põjus olema, lambist ei hakka keegi pealt kuulama. lisaks siis kui on põhjust surkida tehakse ka kõnede eristus, mis näitab seda et kui sa peaksid nr vahetama, peaksid kõiks su sõbrad nr vahetama, kui vaja kahtlaeid kõnesid teha siis on selle jaoks teine nr, kes kuidas elab midugi, kõnede kaja on suht kindel tunnusmärk ma arvan, kuna suhtlen palju inimestega kes tegelavad kahtlaste asjadega, ja just neil on sellelaadsei probleeme.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cemtey
HV kasutaja

|
29.07.2008 23:44:48
|
|
|
.. kustutatud ..
viimati muutis Cemtey 23.04.2014 00:59:37, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
30.07.2008 09:10:12
|
|
|
Lihtsalt pole sõnu kohati
_________________ No worries! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anton
HV veteran

|
18.08.2008 12:00:56
|
|
|
Täna sisi Sõõrukas jälle väidab lehtedes, et neid, kes riigi jaoks "vähegi väärtust" omavad kuulatakse permanentselt pealt. Põhjust pole mingit vaja. Äkki midagi kuuleb ja see ongi põhjus. Näe KAPU-l plaanitakse ka kõvasti palku tõsta.
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
29.08.2008 09:36:09
|
|
|
Skype on hea.
Ja krüptomobiiltelefonid kasutavad ainult andmesidet: gprs, edge ja 3g. Muidugi mingi aes 256 vähemalt või tehase poolt valmistatud krüptoprotsessorit.
Mõlemal helistajal peab siis olema krüptomobiil.
Skype'lt skypele on turvaline. Poliitikutel soovitakski skype eriti rohkem kasutada.
skypelt tavatelefonile ei ole turvaline, sest tavatelefoni saab pealt kuulata, samuti mobiile.
Aga mobiilile saab lisaprogramme panna- kui on interneti ja java valmidus. Skype mobiilile:
http://www.getjar.com/products/15530/iSkootforSkype
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
29.08.2008 20:51:34
|
|
|
Kuid see krüpteerimine võib tekitadagi hoopis huvi, et ju sul on siis midagi varjata. Ma arvan, et kõige kindlam on siiski kõnedes kasutada märksõnu asjade avaliku väljaütlemise asemel ja alati arvestada kolmanda kõrvapaariga liinil.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
|