praegune kellaaeg 19.06.2025 09:09:06
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
There
HV vaatleja
|
18.07.2008 16:55:51
Ubuntu LAMP serveri seadistamine |
|
|
Tere. Enne uue teema algatamist ma natuke tuhnisin siis vanu teemasid otsingu kaudu. Ei tea kas otsisin vähe aga päris sellist ei leidnud, mis oleks mulle abiks oleks olnud.
Installisin Ubuntu viimase serveri op ühele masinale, kõik läks lihtsalt isegi mulle, kes ma Linuxis väga njuub olen. Webmin, Samba fileserver, php, apache, mysql, imagemagick ja kõik muu vajalik mis sellele serveile vaja paigalda oli sain ka paigaldatud ning töötab. Kolisin kõikvõimalikud vana veebiserveri failid ja andmebaasid virtuaalserveripakkuja juures oma masinasse ära ning töötavad kenasti. Ainult et praegu reageerivad nad LAN-s kas serveri lokaal ip (näit http://192.168.1.205 järgi või siis paigaldamisel serverile antud nime järgi ubuntu (siis http://ubuntu).
Nüüd oleks vaja et nii seest kui väljastpoolt saaks antud veebiserveri asju lugema internetist aadressilt http://www.registreeritudnimi.ee. Tean et Eesti nimeserveris tuleb parandused ära teha mis suunaks sellise nimepäringu nüüd meie tulemüüri, kust siis omakorda on veebipordid suunatud sellele serverile (näit 192.168.1.205) ja sisevõrgus siis DNS serverile uus kirje et www.registreeritudnimi.ee asub 192.168.1.205-s. Aga mis sellel serveril endal tuleb veel seadistada, kas sinna kah kuhugile ju tuleb see www.registreeritudnimi.ee kirjutada. Praegu ta lihtsalt vaikimisi ubuntu nimeline.
Loodan et keegi targem natuke annaks nõu, kui sellest probleemi kirjeldusest aru sai.
|
|
tagasi üles |
|
 |
karu
HV kasutaja
|
18.07.2008 17:14:40
|
|
|
lisa
/etc/hosts faili (või c:\windows\system32\drivers\etc\hosts windowsi all) ja vaata mis juhtub. kõigi eelduste kohaselt peaks sama lehe andma mis http://ubuntu korral
mainisid ka webmin'i... apache confi liides peaks seal olema. torgi sellega.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
There
HV vaatleja
|
19.07.2008 01:10:27
|
|
|
Tööjaamadel ei tahaks hosts faili küll redigeerida. LAN-kaudu tarbivad internetti aegajalt ka mitte domeeni liikmed muidu võiks kontrolleri kaudu ju skriptiga tõesti seda tekitada. Aga kas see etc/hosts ongi ainuke kuhu "õige" veebiaadress serveris kirja panna või kui sinna kirjutada mis siis veel apache confis tuleb teha?
|
|
tagasi üles |
|
 |
karu
HV kasutaja
|
19.07.2008 12:51:10
|
|
|
There kirjutas: |
Tööjaamadel ei tahaks hosts faili küll redigeerida. LAN-kaudu tarbivad internetti aegajalt ka mitte domeeni liikmed muidu võiks kontrolleri kaudu ju skriptiga tõesti seda tekitada. Aga kas see etc/hosts ongi ainuke kuhu "õige" veebiaadress serveris kirja panna või kui sinna kirjutada mis siis veel apache confis tuleb teha? |
heh, unustasin lisada, et testimiseks ühes arvutis . pärast pead selle rea eemaldama, kuna hosts fail on nagu kohalik nimeserver.
sama 'testi' võid teha ka väljaspoolt (ainult seljuhul kasutada uut välis ip'd , et veenduda õiges ruuteri pordi seadisuses.
kui apachel on ainult üks domeen kirjeldatud (vaikimisi /var/www kataloogis ma arvan), siis pole tähtsust mis domeeniga tema poole pöörduda (või ip'ga).
probleem võib tekkida kui on mitu virtual domeeni apaches. tundmatute päringute korral vastatab apache üldjuhul esimese domeeniga.
'õige' koht apachel asub muidu /etc/apache2/sites-enabled kataloogi failides.
kuid nagu ma ütlesin, kui on üks virtual domeen, siis ServerName/Alias ei oma tähtsust.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
There
HV vaatleja
|
21.07.2008 23:35:39
|
|
|
Aitäh abi eest, tundub et sain esialgu kõik tööle nagu vaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|