praegune kellaaeg 19.06.2025 02:29:16
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
18.04.2008 13:58:05
mis on bluetooth Combination Key? |
|
|
ma vaatasin oma pihuarvutile(OS on Windows Mobile 2003) uuendusi ning ühena nendest oli Bluetooth Security Driver. Juurde on antud ka väga lühikene kirjeldus:
Adds support for Combination Key. Some Bluetooth devices require Combination Key support in orde to pair with the handheld device. |
Mis asi see Combination Key on? Oskab keegi mingi konkreetse kasutusnäite kah tuua?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
18.04.2008 18:16:38
|
|
|
kas see pole see, et kui hakkad mingi seadmega ühenduma siis pead kohati mõlemale sisestama kõigepealt koodi, mis on ühine või siis on seadmel, mida ühendad, selline kood juba olemas ja pead selle siis sisse toksima kas oma arvutisse või telefoni või mõnda muusse seadmesse..
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hudson
HV vaatleja
|
05.05.2008 21:22:45
Bluetooth ühendus arvuti või telefoniga... AIDAKE! |
|
|
Mul on sama probleem.
Tahan saada ühendust kas 2 arvuti vahel võiu siis arvuti ja telefoni vahel. Kust kohast ma saan teada oma arvuti mingi PIN koodi, mida ta küsib??? Ma saan aru, et minu arvutil see vist on juba paika pandud, kuid kuidas ma seda muuta saan või kuidas sellega üldse on??
_________________ Hudson |
|
tagasi üles |
|
 |
Lukksepp
HV veteran

|
05.05.2008 21:26:32
|
|
|
mõlemasse seadmesse pead sisestama ühesugused koodid. telefon vist küsis esimesena ja sis pc küsib sama koodi mis sa just telose sisestasid
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
21.07.2008 17:33:30
|
|
|
sander85 kirjutas: |
kas see pole see, et kui hakkad mingi seadmega ühenduma siis pead kohati mõlemale sisestama kõigepealt koodi, mis on ühine või siis on seadmel, mida ühendad, selline kood juba olemas ja pead selle siis sisse toksima kas oma arvutisse või telefoni või mõnda muusse seadmesse.. |
flashisin oma PDA ROM'i uuesti ning nüüd spetsiaalselt katsetasin ennem Bluetooth Security Driver paigaldamist paaritamist telefoni, GPS vastuvõtja ning arvutiga. GPS vastuvõtjal on tarkvaras sees koodiks 0000 ning seda vahetada ei saa. Paaritumine PDA'ga aga õnnestus kenasti. Järgmiseks proovisin SE telefoniga mõlemat pidi(st esimest korda algatasin PDA'ga ning teist korda algatasin ühenduse telefoniga), kuid ka sedasi ühendas kenasti ära(password sai koosneda vaid numbritest). Viimaks proovisin arvuti --> PDA ühendamist ning panin arvutis parooliks Metssiga01 ning toskides sellesama Metssiga01 pihuarvutis sisse, õnnestus seadmete ühendamine igati. Seega mõistmatu, mida see Combination Key bluetooth tehnoloogia juures tähendab
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonusoo
HV vaatleja
|
22.07.2008 08:48:28
|
|
|
mightythor kirjutas: |
ma vaatasin oma pihuarvutile(OS on Windows Mobile 2003) uuendusi ning ühena nendest oli Bluetooth Security Driver. Juurde on antud ka väga lühikene kirjeldus:
Adds support for Combination Key. Some Bluetooth devices require Combination Key support in orde to pair with the handheld device. |
Mis asi see Combination Key on? Oskab keegi mingi konkreetse kasutusnäite kah tuua?  |
Kui pikemalt selgitada, siis kahe BT seadme sidumisel luuakse alustuseks initialisation key. See luuakse igale BT seadmele kuuluva 48bit nime ning PIN koodi abil kasutades E22 algoritmi. Vot see PIN on nüüd see kood, mis tuleb mõlemas seadmes sisestada või osadel seadmetel on see muutumatuna mälus ja tuleb otsida seadme dokumentatsioonist. Kuna mõlemad seadmed teavad PIN'i, üksteise 48bit aadressi ning initialisation key arvutamise algoritm on kah ühine, siis saavad seadmed sedasi kontrollida, kas teise osapoole arvutatud initialisation key on korrektne(s.t sama PIN'iga arvutatud, mis tema omagi). Kui kõik klapib, siis on seadmed paaritatud. Nüüd kui tomub mingite BT standardis ette nähtud teenuste pruukimine, siis see ühendus krüpteeritakse link key ja safer+ algoritmi alusel. Link key'd on kahte tüüpi: unit key ning teemaks olev combination key. Igal BT seadmel on olemas unit key, kuid turvarisk on selles, et kui üks seade suhtleb mitme BT seadmega kasutades nende kõigiga seda enda ühte ja sama unit key'd, siis saavad paaritatud seadmed jälgida teiste paaritatud seadmete liiklust. Siin tulebki mängu combination key, mis loob iga ühendatud seadmega unikaalse link key. Combination key luuakse seadme 48bit aadressi alusel. Seega kui näiteks BT AP, mis lubab BT seadmetele internetiühendust, seob oma kliendid combination key abil, siis pole nendel klientidel võimalik teineteise võrguliiklust jälgida. Ma pole ise küll ühtegi sellist BT seadet veel kohanud, mis combination key võimaluse puudumise pärast ühenduse loomata jätaks(arvatavasti kasutatakse siis tagasiühilduvalt unit key'd), kuid see patch tuleks igal juhul paigaldada!
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|