Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Fr3
HV vaatleja
|
19.07.2008 21:16:18
Probleem Internetiga |
|
|
Tere!
Avasin Interneti brauseri ja vastu vaatas selline tekst:
Hea internetiühenduse kasutaja!
Meil on hea meel, et oled valinud internetiteenuse pakkujaks Elioni. Võrgu rikkekindluse ja hallatavuse tagamiseks laiendame ja uuendame interneti tuumikvõrku.
Nüüd saame kinnitada, et võrguehitus on lõppenud ka sinu majas ja soovime suunata sinu internetiühenduse vanast võrgust uude töökindlamasse võrku. Internetiühendust võimaldavate seadmete seisukohast tähendab see juurdepääsuprotokolli muudatust ehk üleminekut seniselt PPPoE-põhiselt lahenduselt DHCP-põhisele lahendusele.
Juurdepääsu internetile vana võrgu kaudu sulgeme 28.04.2008. Alates sellest kuupäevast peavad sinu internetiühendust võimaldavad seadmed olema seadistatud kasutama DHCP-põhist lahendust. Kahjuks ei saa me seadmeid kaughalduse teel ümber häälestada. Seetõttu pead enne ülaltoodud kuupäeva tegema oma arvutis ise vajaliku muudatuse.
Mida sa tegema pead?
DHCP-põhise ühenduse kasutamiseks pead:
1) loobuma PPPoE ühenduse loomisest arvutis või marsruuteris;
2) seadistama DHCP-põhise ühenduse loomise arvutis või marsruuteris.
Kuidas?
Windows Vista puhul (PDF)
Windows XP puhul (PDF)
Enternet 300 tarkvara eemaldamine (Windows 2000 näitel) (PDF)
Ruuter Linksys (Linksys WRT54G näitel) (PDF)
Ruuter Buffalo (Buffalo WHR-HP-AG108 näitel) (PDF)
Trepikojast tuleb Interneti juhe modemisse ja sealt edasi jookseb juhe ruuterisse ning ruuterist 2 arvutisse. Tegin nii nagu õpetuses kirjas, kuid kasu polnud midagi, sest vastu vaatas ikka sama tekst ja seda mõlemas arvutis. Seejärel ühendasin trepikojast tuleva juhtme otse arvuti taha ja talitasin juhiste järgi ja asi töötas. Arvatavasti on asi kinni ruuteris, kuid ma ei oska midagi edasi teha. Tagatipuks ei mäleta ma ka enda ruuteri kasutajat ja parooli. Ruuteriks on Trendnet TEW-432BRP. Oskate äkki abivajajat aidata, et saaks mõlemasse arvutisse Interneti tagasi?
Ette tänades,
Tarmo
|
|
tagasi üles |
|
 |
-Tarmo-
HV vaatleja
|
19.07.2008 23:57:45
eh |
|
|
Kui parooli ei mäleta siis reseti ruuter ära lihtsalt... Mul oli ka varem internet ruuteris seadistatud ( ip, dns jne) sealt tuleb kuidagi midagi teha täpselt ei mäleta
_________________ Tarmo / asdnet.pri.ee |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
koristaja
HV kasutaja

|
20.07.2008 02:54:29
Re: Probleem Internetiga |
|
|
Fr3 kirjutas: |
... seadistama DHCP-põhise ühenduse loomise arvutis või marsruuteris. ... Ruuteriks on Trendnet TEW-432BRP. ... |
resetid ruuteri, vaikimisi tavaliselt ruuterid DHCP ühenduvad, selleks otsid ruuteri korpuselt väikse augu mille põhjas nupp, hoiad pastaka või muu peeneotsalise esemega seda nuppu all kuni ruuteri tuled hakkavad vilkuma erinevalt tavapärasest, ruuter taaskäivitub ja peakski korras olema
_________________ 600613 |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fr3
HV vaatleja
|
21.07.2008 17:42:19
|
|
|
Olgu, katsetan ja annan teada.
Resettisin ruuteri ära, lõin mõlemasse arvutisse parooli ja kasutajatunnuse sisse ja Internet oligi mõlemas arvutis korraga olemas. Kuid sellega pole probleem veel lõppenud.
Cirka 15 minutit saab mõlemas arvutis korraga netis olla, kuni ühes Internet ära läheb ja küsib uuesti kasutajatunnust ja parooli. Teises veel senikaua on. Kui aga esimesse parooli jms sisse lüüa, siis läheb teises samuti Internet ära ning peab sinnagi uuesti parooli ja kasutajatunnuse sisestama. Ja 15 minuti pärast jälle ja jälle ja jälle...
Äkki oskte midagi soovitada, mida edasi teha ja kuidas kõik vanaviisi jälle käima saada?
Ette tänades,
Tarmo
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
21.07.2008 17:49:41
|
|
|
1) loobuma PPPoE ühenduse loomisest arvutis või marsruuteris
see tähendab seda, et enam ei vaja sa neid paroole ja salasõnu neti käima ajamiseks. paaris kohas on olnud vaja thompson speedtouch iga selle neti tööle saamiseks " lubada UPnP ühendused" minu võrgukohtade alt.
abiks uurida neid kaasas olnud pdf faile kirjaga "xp" ja " vista".
kui kogu see pull kuskil tallinnas asub , võin õhtu poole läbi sõita ja asja üle kaeda.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fr3
HV vaatleja
|
21.07.2008 18:07:46
|
|
|
laurx kirjutas: |
see tähendab seda, et enam ei vaja sa neid paroole ja salasõnu neti käima ajamiseks. paaris kohas on olnud vaja thompson speedtouch iga selle neti tööle saamiseks " lubada UPnP ühendused" minu võrgukohtade alt.
kui kogu see pull kuskil tallinnas asub , võin õhtu poole läbi sõita ja asja üle kaeda. |
Ei asu Tallinnas kahjuks. Ma tegin täpselt nii, nagu Windows XP puhul juhend õpetas. Interneti saan küll mõlemasse arvutisse, kuid nagu ma eelpool seletasin, siis läheb ta iga natukese aja tagant ära. Huvitav on see, et ühes arvutis läheb alati enne ära ja kui koodid jms sisestada, siis läheb ka teises. Aga kui need jätta esimeses sisestamata, siis teises arvutis ei kao Internet kuhugi, kuid kahjuks on mõlemad arvutid korraga kasutuses. Ruuteriks on Trendnet TEW-432BRP. Äkki saan ma kuidagi käsitsi kuskil ruuteri seadetes möllata vms mõistlikku teha? Enam ma justkui ei peaks jah neid salasõnu vajam, kuid ikkagi küsitakse. Mõistus on otsas, oskab äkki keegi veel midagi soovitada?
P.S. Vaatasin Elioni DigiTV kategooriat ka Andmeside foorumis, kuid totaalse võhikuna ei saanud ma sealsest sõnavarast ega soovitustest midagi aru.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fr3
HV vaatleja
|
21.07.2008 19:00:57
|
|
|
Seal on küll jah "obtain IP automatically - DHCP client", aga kui üritasin trükkida brauserisse 192.168.1.1, siis ei juhtunud midagi ja tuli teade, et "cannot open" vms. Mingit ruuteri kasutajanime ja parooli ta küll ei tahtnud. Kuidas ma peaksin ruuterisse sisse pääsema?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fr3
HV vaatleja
|
21.07.2008 19:51:41
|
|
|
start sealt run, sinna kolm tähte "CMD" avanevasse musta aknasse " ipconfig" ja sealt peaks paistma " default gateway" mille siis toksid ruuterisse http:// taha. teine asi, et sul siiski ei õnnestunud ruuterit resettida enne. |
Õnnestus küll, 10 seki hoidsin terava esemega resetnuppu all, vast ikka töötas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
22.07.2008 16:37:54
|
|
|
Fr3 kirjutas: |
... kui üritasin trükkida brauserisse 192.168.1.1, siis ei juhtunud midagi ...? |
sul proxi kasutamine äkki sisselülitatud: IE>Tools> InternetOptions> Connections> LanSettings, seal ei peaks ühtegi linnukest olema ...
või vaata NetworkPlaces UPnP seadmed, kui pole installitud, siis lükka käima, ruuteri weebiliidese shortcut tuleb MyUPnPDevices alla kui ruuteris on UPnP käivitatud
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
estdata
Kreisi kasutaja

|
28.08.2008 13:41:18
|
|
|
kui kogu see pull kuskil tallinnas asub , võin õhtu poole läbi sõita ja asja üle kaeda. |
ma arvan et elon laks dhcp peale üle , seob sinu seadmetega , elion leiab sinu MAC ja asi korras ... kuid problem tuleb hiljem kui sa tahaks vahetada yhest arvutist teise
-uut -seadme MAC on raske panna
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
1 :: |
16 |
|
tagasi üles |