Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hashi
Kreisi kasutaja
|
14.07.2008 19:50:24
P4M800Pro-M2 ja E2160 koostöö abi vaja |
|
|
Heips!
Niisiis oleks vaja foorumi raua-gurude abi subj nimetatud koosluse tööle-jooksmisel.
Tootja support vaikib halba-ennustavalt juba pikemat aega minu "appi-karje" pääle.
Tegu nigu juba nimetet P4M800Pro-M2(Rev:2.0) emaplaadiga, millel originaalis pääl Celeron D326 protsessor.
Tootja enese väitel aga peaks see plate olema võimeline ka C2D E2160 protsessorit jooksutama, kuid paraku ei tee selle prose puhul emaplaat piuksugi.
Just äsja paigaldasin ka viimase BIOS-i versiooni(07/05/25), kuid ikka ei miskit
Ülejäänud riistvara ei tohiks asjasse puutuda, kuna katsetuste ajaks on kõik muu kraam maha kruvitud, pääle mälu muidugit.
Mäludeks on PQI DDR2-533MHz 1GB 2 pulka. Ühtlasi põle katsetuse ajal pesas ka AGP vidju-kaarti ja kasutan plaadile integreeritud VGA-d.
On kellelgi vbolla mingeid soovitusi või ettepanekuid, kuidas siiski soovitud tulemiseni(E2160 protsessori ja P4M800Pro-M2 emaplaadi sujuv koostöö) jõuda?
Tooksin siinkohal laisematele välja ka protsessorite spetsifikatsioonid:
Celeron D326
sSpec Number: SL98U
CPU Speed: 2.53 GHz
PCG: 06
Bus Speed: 533 MHz
Bus/Core Ratio: 19
L2 Cache Size: 256 KB
L2 Cache Speed: 2.53 GHz
Package Type: LGA775
Manufacturing Technology: 90 nm
Core Stepping: G1
CPUID String: 0F49h
Thermal Design Power: 84W
Thermal Specification: 67.7°C
VID Voltage Range: 1.25V-1.400V
E2160
sSpec Number: SLA8Z
CPU Speed: 1.80 GHz
PCG: 06
Bus Speed: 800 MHz
Bus/Core Ratio: 9
L2 Cache Size: 1 MB
L2 Cache Speed: 1.8 GHz
Package Type: LGA775
Manufacturing Technology: 65 nm
Core Stepping: M0
CPUID String: 06FDh
Thermal Design Power: 65W
Thermal Specification: 73.2°C
VID Voltage Range: 0.85V 1.5V
Emaplaadi kohta peaks ülalpool vast juba piisavalt kompaktne info olema, et selle kajastamine siin postituses oleks "arutu ressursi raiskamine"
Tänud juba ette ja taha
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
18.07.2008 15:48:05
Re: P4M800Pro-M2 ja E2160 koostöö abi vaja |
|
|
hashi kirjutas: |
Heips!
Niisiis oleks vaja foorumi raua-gurude abi subj nimetatud koosluse tööle-jooksmisel.
Tootja support vaikib halba-ennustavalt juba pikemat aega...
[kärtz...] |
Hmmm...
No support from local guru's
Või on situatsioon niivõrd liht-labane, et gurud ei taha mulle häbi teha ja isegi RTFM-i lugema saata
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elar
HV kasutaja
|
18.07.2008 16:29:42
|
|
|
Tootja suppordib ainult E2160 L2 steppingut, sul on M0. Samas on toetatud ka E2180 M0 stepping, mis erineb E2160 M0 steppingust ainult taktsageduse poolest. Talupojaloogika ütleb, et mõlemad võiksid käia.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
18.07.2008 17:26:26
|
|
|
BReaK da iCE kirjutas: |
Ehk on see E2160 kutu? |
Sai sellele prosele eluvaim sisse puhutud ASRock'i 4CORE1333-FULLHD plaadil. Enne seda oli ta aga kusagil laos kenas kinnises pakendis. Kaldun arvama, et ta siiski elab veel
Elar kirjutas: |
Tootja suppordib ainult E2160 L2 steppingut, sul on M0. Samas on toetatud ka E2180 M0 stepping, mis erineb E2160 M0 steppingust ainult taktsageduse poolest. Talupojaloogika ütleb, et mõlemad võiksid käia. |
Ma ausalt-üeldes põle prosede hinge-eluga kuigi tuttav, kuid ka minu metsamehe mõistuse järgi võiks või peaks prose selle ESC plaadi pääle siiski sobima. Eriti veel, ku ka tootja ise ka seda kinnitab. Mina ei märganud tootja infos kusagil märget selle stepp-tantsu kohta ja mulle ei ütle see mitte essugi - pääle toitepinge, prose margi ja FSB ei tohiks minu teadmiste kohaselt mingeid takistusi olla. Ehk olen ma selles osas lihtsalt teadmatu ja kogenematu, kuid... krt - no ei hakka raip tööle
Vbolla piab BIOS-is over-klokkimisega tegelema - määrama, et klokkamine on lubatud ja muutma mingil moel prose taktsagedust vms(default on sääl miskipärast 300 märgitud). Mingi plate puhul oli manuaalis lausa märge, et kõrgema sagedusega prosed läevad tööle ainult over-kloking moodis. Klokkimise osas aga olen täielik võhik.
Paganama tootja support ka ei räegi miskit...
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
18.07.2008 17:51:35
|
|
|
Üldjuhul tootjad siiski annavad toetatud protsessorite listis steppingud ka.
_________________ KASS |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
19.07.2008 00:17:12
|
|
|
inca kirjutas: |
Üldjuhul tootjad siiski annavad toetatud protsessorite listis steppingud ka. |
Jep, märkasin nüid ise kah, et sääl nimekirjas miskid sümbolid veel pääle prose tüübi-nimetuse. Mida see paganama stepp-tants siiski maa-keeli lahti-seletatult tähendab või plate ja prose koostöös määrab(my english lonnnnngab keskmist jalga)?
Ühtlasi - vahetada pea-aegu uhiuus(korra käima pandud) E2160 protsessor(pärameetrid toodud esimeses postituses) samaväärse, kuid Core Stepping: L2 protsessoriga. Intel nimetab seda SLA3H.
Pääle step-tantsu oskuse erinevad need prosed ainult sSpec nummri, CPUID Stringi ja Thermal Specificationi poolest, mäs aga põle miu äda puhul vast niivõrd määrava tähtsusega.
Esimesele pakkujale, kellega ka äri aetud saab, auhinnaks 6-pack
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
20.07.2008 14:08:02
|
|
|
hashi kirjutas: |
Heips!
Tootja support vaikib halba-ennustavalt juba pikemat aega minu "appi-karje" pääle.
Tegu nigu juba nimetet P4M800Pro-M2(Rev:2.0) emaplaadiga, millel originaalis pääl Celeron D326 protsessor.
Tootja enese väitel aga peaks see plate olema võimeline ka C2D E2160 protsessorit jooksutama, kuid paraku ei tee selle prose puhul emaplaat piuksugi.
..........
Emaplaadi kohta peaks ülalpool vast juba piisavalt kompaktne info olema, et selle kajastamine siin postituses oleks "arutu ressursi raiskamine"
Tänud juba ette ja taha  |
Oled ikka kindel, et omad seda P4M800Pro-M2(Rev:2.0) emaplaati, mis meetotiga sa selle kindlaks tegid, ise kaldun arvama, et omad kas Rev:V1.0A või Rev:V1.0 emaplaati, antud tootjal vähemalt kuus erineva Rev: VIA® P4M800Pro emaplaati
Nagu sa eelnevalt juba kirjutanud oled, et omad E2160 protsessorit Stepping: L2 millele on P4M800Pro-M2(Rev:2.0) ametlik toetus olemas, järelikult on emaplaat sul selline millel C2D protsessorite toetus puudub.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
23.07.2008 10:36:38
|
|
|
Marie kirjutas: |
Oled ikka kindel, et omad seda P4M800Pro-M2(Rev:2.0) emaplaati, mis meetotiga sa selle kindlaks tegid, ise kaldun arvama, et omad kas Rev:V1.0A või Rev:V1.0 emaplaati, antud tootjal vähemalt kuus erineva Rev: VIA® P4M800Pro emaplaati |
Täiesti kindel, et just Rev: 2.0 emaplaat. Kindlakstegemise metoodika - visuaalne vastva informatsiooni vaatlus läbi prillide. Mis pagana muud moodu seda ikka kindlaks tehakse. Kui oleks tegu olnud mõne teise rev plaadiga, siis oleks pärast BIOS-i uuendamist võinud sellega ainult lutsu visata. Esimesel korral nii juhtuski, kui poiss rev: 1.0A BIOS-i peale lasi. Õnneks suutsid Tevalo poisid selle veel päästa.
Marie kirjutas: |
Nagu sa eelnevalt juba kirjutanud oled, et omad E2160 protsessorit Stepping: L2 millele on P4M800Pro-M2(Rev:2.0) ametlik toetus olemas, järelikult on emaplaat sul selline millel C2D protsessorite toetus puudub. |
Sa vist ei lugenud tähelepanelikult - mina väitsin ja väidan ka praegu, et mul on M0 steppinguga prose. Emaplaat aga toetab tootja sõnul vaid L2 steppingut nigu isegi kirjutad
Nii on lood
EDIT: lõpuks !!! saabus ka tootjalt minu appi-karjele vastus, mis aga ei kõlba kohe mitte kuidagi soovitud tulemuse saavutamiseks.
ECS Support kirjutas: |
I think you need to update BIOS for E2160 CPU. Could you please download the lately BIOS & try to update it. Please save the old BIOS before flashing new BIOS. Thanks! |
Kusjuures suppordi vormil on nõutava väljana ka BIOS-i versioon, kus ma kenaste kirjutasin, et BIOS on juba viimane nende veebist saadav versioon. Nokk kinni saba lahti...
(loe: vahetusest) huvitatuid siis ei leidu vä?
---
Hashi |
|
   |
30 |
|