Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
KillerXP
HV Guru

|
10.07.2008 03:03:51
|
|
|
Vanaaegne kirjutas: |
KillerXP kirjutas: |
appearance > tool bars > stat bar? usun et mõtled toda top10-t.... |
Ei, ma polnud terminites täpne ja nii see küsimus metsa läkski. Proovin siis uuesti seletada.
Aadressiribal on Address drop-down button (Access recently typed addresses). Varem olid sealt lahtikukkuvad aadressid külastamise järjekorras, ehk siis klõpsasin näiteks kõige viimasel aadressil, leht avanes, ja kui ma nüüd uuesti nupul klõpsasin, siis oli see aadress esimene ja ülejäänud koha võrra allapoole nihkunud. Nii kadusid mõttetud või vigaselt trükitud leheküljed lõpuks alumisest otsast igavikku. Praegu läheb see aadresside rodu järjest pikemaks aga järjekord enam külastatavusest ei sõltu ja nii peabki sealt vigaste/kasutute aadresside vahelt vajalikke nokkima. Näiteks ühel päeval juhtub, et HV foorum vaatamata pidevale külastamisele läheb "üle ääre", kui mingi arv aadresse täis saab, aga tükk aega tagasi vigaselt trükitud aadress püsib visalt keset listi.
Mõtlesin, et äkki sõltub see windoosast. Ei, sama jama nii XP, kui W2K all. Ühtegi settingut ka ei näppinud, lihtsalt lasin uue versiooni vanale selga. Mul mõistus otsas ja mõte kisub puhta installi poole. |
ühesõnaga kui ma nüüd seda aadressiriba väheke uurisin jõudsin ma järeldusele, et salvestatakse kõik ajalises järjestikus tippimise järig... sh ka nt otsingud, näpukatega aadressid jne... kui sa altpoolt kusagilt lingi ülesse kaevad ja siis seda vajutad ta sulle ülessepoole ei tule. Samas endale see probleemi ei valmista, kuna pole kunagi sedasi asja kasutanud. Põhiaadressid (hetkel 12tk on kõik speed dialis) ja lisandid tulevad läbi bookmarkside. paraku kuna aadressiribale kirjutades esimesed tähed bookmarksi nimest viskab ta selle kohe nimekirjas ette, siis ei kurda.
Muidugist võid sa vabalt opera bug reporti selle kohta teha, iseasi muidugist kas see on bug või feature
https://bugs.opera.com/wizard/
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanaaegne
HV vaatleja
|
10.07.2008 05:31:13
|
|
|
...iseasi muidugist kas see on bug või feature ... |
Jajah, äkki on hoopis bug fixed. IEs vist oli ka sama "nihkeregister" (ei mäleta - pole ammu kasutanud ).
Põhiaadressid (hetkel 12tk on kõik speed dialis) ja lisandid tulevad läbi bookmarkside. paraku kuna aadressiribale kirjutades esimesed tähed bookmarksi nimest viskab ta selle kohe nimekirjas ette, siis ei kurda. |
Jah, ma vist olen liiga Vanaaegne. Kui Speed Dial tuli, siis torisesin, et milleks seda veel vaja on ja pole siiamaani seda kasutama hakanud. Vast ka sellepärast, et õhtu jooksul paarkümmend erinevat foorumit jne vaja läbi sirvida. 2 klõpsu hiirega ja olin õiges kohas. Bookmarkides mul aadressid kaustadesse sorteeritud, muidu ei leiaks enam midagi üles. Samas on jälle tükk vehkimist hiirega, enne õige aadressi leidmist. Aadressi trükkida ei viitsi, kui ma iga päev samades kohtades tolgendan.
Huh, peab siis sundima end Speed Diali kasutama. Viskasid enne nipi, kuidas sinna rohkem aadresse mahutada (aitäh!). Ma panen selle siis ääreni täis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
10.07.2008 08:24:08
|
|
|
Aadresse saab panna ülespoole nihkuma, kui teha lisalaadimisi lehtedele. Et ehki leht on ilusti ees, minna aadressil kursoriga selle lõppu ja vajutada enterit. Tulemus ei pruugi kohe avalduda, küll aga brauseri kinnipaneku ja uuesti avamise järel on taoliselt märgistatud aadressid ülespoole tõusnud nagu tarvis.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
walwur
Kreisi kasutaja
|
10.07.2008 21:05:30
|
|
|
KillerXP,
tsitaat: |
Ahja, üks kasulik nipp mille ise avastasin opera erinevaid bloge lugedes on speed dialile rohkemate valikute tegemine
Nimelt tuleks kirjutada faili speeddial.ini järgmised read käsitsi juurde
[Size]
Rows=3
Columns=4
|
See oli asjalik,omal nüüd 20 kiirvalikuakent.Ise kasutan koguaeg operat ja olen rahul,vahel id-kaardiga oli jama ,aga uue versiooniga pole proovind kas saab teatud kohtades autentida.
Mai tea kas on siit läbi käinud aga hea adblock nipi avastasin ka,luues faili adblock.css http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-3436568.php
|
|
Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
2 :: |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanaaegne
HV vaatleja
|
11.07.2008 04:15:37
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Aadresse saab panna ülespoole nihkuma, kui teha lisalaadimisi lehtedele. Et ehki leht on ilusti ees, minna aadressil kursoriga selle lõppu ja vajutada enterit. Tulemus ei pruugi kohe avalduda, küll aga brauseri kinnipaneku ja uuesti avamise järel on taoliselt märgistatud aadressid ülespoole tõusnud nagu tarvis. |
Pagan, mul küll ei muutu midagi. Nagu naelaga oleks kinni löödud. Pidin juba teises masinas Operale vee peale tõmbama, et puhast installi proovida, kui otsustasin veelkord Opera foorumis sorida. Seal ka kisa lahti: http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=236519
Nii et tuleb 9.52 ära oodata. Kui kära piisavalt suureks läheb, ehk parandatakse see bug. Mõned juba vihastasid ja läksid FFile üle. Ma nii kergelt ei loobu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
velx
HV kasutaja

|
11.07.2008 12:48:55
|
|
|
Viimasel ajal olnud probleeme Opera 9.51-ga (tegelikult ka Firexox3-ga). Nimelt osade lehtedega jookseb kinni. Eriti lehtedega kus igasugu vilkuvaid bännereid. Delfis väga hea näide. Delfis mingid imelikud reklaamid mis asja kinni jooksutavad. Vahest kui korraks browser kinni panna ja uuesti avada, siis toimib, kuid ainult siis kui mingit vastavad pling-pling reklaami bännerit ei lae. Kahtlustasin Flashplayerit kuid olen neidki juba igasugu variante proovinud (praegu ver.10 peal).
Samuti ka see probleem Operal, et paneb need bännerid suvalisse kohta teksti peale jne. Mõtlesin kasutada FF3 millega harvemini seda juhtub kuid sel ka omad probleemid (ragistab hullult ketast ja võtab mälu).
Ei tea kas balderjanitilgad aitavad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.07.2008 17:26:38
|
|
|
ot: |
velx kirjutas: |
Ei tea kas balderjanitilgad aitavad? |
balderjan? Kas see on mingi kraam, millega kergesti juukseid saab eemaldada? Või mõjub see hoopis kiilaspäisuse vastu? (i.k "bald" = e.k "kiilas")
Ma tean, milline taim on palderjan ja et selle tinktuuri või ekstrakti kasutatakse rahustina, balderjanist loen esimest korda. |
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
velx
HV kasutaja

|
11.07.2008 20:07:45
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
ot: |
Ei tea kas balderjanitilgad aitavad? |
balderjan? Kas see on mingi kraam, millega kergesti juukseid saab eemaldada? Või mõjub see hoopis kiilaspäisuse vastu? (i.k "bald" = e.k "kiilas")
Ma tean, milline taim on palderjan ja et selle tinktuuri või ekstrakti kasutatakse rahustina, balderjanist loen esimest korda. |
|
Väga hea tähelepanek
Muide balderjan on rahvapärane nimetus. Vanasti kirjutati B-ga. Nüüd võib jah ÕS-s ka tugeva P-ga seda sõna näha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.07.2008 23:47:58
|
|
|
Vanasti kirjutati B-ga. Nüüd võib jah ÕS-s ka tugeva P-ga seda sõna näha. |
Kui vanasti on vanasti? Mina kohtasin seda sõna trükituna esmakordselt tõenäoliselt (vähemalt seda ma mäletan) "Naksitrallide" teist osa lugedes ja olin siis, arvan, et esimese klassi jumbu või noorem => toimus see 1980. aastal või enne seda ja päris kindlasti kirjutati palderjan "p"-ga juba ammu enne seda.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
12.07.2008 11:13:50
|
|
|
"b" tähega kirjutavad läbi aegade seda poolkirjaoskamatud ja kelle emakeel on mõni muu keel
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
12.07.2008 22:42:47
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Vanasti kirjutati B-ga. Nüüd võib jah ÕS-s ka tugeva P-ga seda sõna näha. |
Kui vanasti on vanasti? Mina kohtasin seda sõna trükituna esmakordselt tõenäoliselt (vähemalt seda ma mäletan) "Naksitrallide" teist osa lugedes ja olin siis, arvan, et esimese klassi jumbu või noorem => toimus see 1980. aastal või enne seda ja päris kindlasti kirjutati palderjan "p"-ga juba ammu enne seda.  |
Kui keegi on juhtunud lugema raamatuid, mis trükitud eelmise sajandi kahe-kolmekümnendatel aastatel, siis juba igatahes oli palderjan täiesti Palderjan. Jüri Parijõgi ja Richard Rohti raamatuid on vast ikka loetud ning kassidele sai ikkagi palderjani antud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
14.07.2008 18:34:44
|
|
|
Eesti murretes on arvukalt palderjani nimetusi. Kuna saksa keeles on üheks palderjani sünonüümiks balderjan, siis tuli ta eesti keelde algselt sellisel kujul. 19 sajandist pärinevates tekstides olen seda vormi kohanud küll. Hiljem muutus see laensõnaks ja b asendus p-ga. Nii on muuseas paljude laensõnadega, kuna eesti keeles puudub sõna algul gbd. Sõna algul oleva gbd asendumine kpt-ga on ka üheks tunnuseks, et vöörsõnast on saanud laensõna.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
julmu
HV kasutaja

|
14.07.2008 22:17:25
|
|
|
Äkki aitab juba nendest palderjanijuttudest?
Kas keegi sellise lehe nagu http://www.wulffmorgenthaler.com/ saab Opera 9.5 või 9.51-ga lahti?
See on üks mu lemmikveebikoomiksitest, aga pärast uue Opera versiooni pealepanekut saan seal lihtsalt valge lehe.
IE ja Firefoxiga töötab igatahes normaalselt, nii et ma ei tea, kellele muret kurta: kas lehe autorile või Opera meeskonnale.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
14.07.2008 22:25:04
|
|
|
Version
9.51
Build
10074
Töötab kenasti.
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
its2cold
HV veteran
|
14.07.2008 23:24:32
|
|
|
Version
9.50
Build
10057
Töötab kenasti.
|
|
Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
173 |
|
tagasi üles |
|
 |
robin
Kreisi kasutaja

|
14.07.2008 23:44:31
|
|
|
Build 10081, versioon 9.51 ja kõik töötab.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
julmu
HV kasutaja

|
15.07.2008 01:02:00
|
|
|
robin kirjutas: |
Build 10081, versioon 9.51 ja kõik töötab. |
Mis OS sul on? Mul buildi number on sama.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
.Eestlane.
HV kasutaja

|
15.07.2008 02:29:10
|
|
|
v9.52 b10089 winxpsp3, kõik korras.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
15.07.2008 12:33:15
|
|
|
Version
9.51
Build
10081
Platform
Win32
System
Windows XP sp3
Töötab ilusti.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
abt
HV vaatleja
|
15.07.2008 14:06:14
|
|
|
9.51-l on cachega selline seis, et ei tuvasta enam Type, vaid kõik asjandused on failideks nimetatud. Hetkel sai tagasi mindud 9.27-le seetõttu. On keegi kursis selle kordasaamises või lahenduses? Opera foorumitest tänase seisuga lahendust ei paista igatahes.
_________________ Kummitempel+ saksa täpsus= õnnelik eestlane? |
|
tagasi üles |
|
 |
robin
Kreisi kasutaja

|
15.07.2008 15:44:51
|
|
|
julmu kirjutas: |
robin kirjutas: |
Build 10081, versioon 9.51 ja kõik töötab. |
Mis OS sul on? Mul buildi number on sama. |
Vista Home Premium SP1.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
.Eestlane.
HV kasutaja

|
20.07.2008 12:54:22
|
|
|
abt kirjutas: |
9.51-l on cachega selline seis, et ei tuvasta enam Type, vaid kõik asjandused on failideks nimetatud. Hetkel sai tagasi mindud 9.27-le seetõttu. On keegi kursis selle kordasaamises või lahenduses? Opera foorumitest tänase seisuga lahendust ei paista igatahes. |
Mingi lahendus oleks selle kasutamine (kirjuta aadressireale Operas):
opera:cache
Failinimede muutmise põhjus pidavat olema turvalisus.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
20.07.2008 14:26:23
|
|
|
Version
9.52
Build
10089
Avaneb kenasti. Ise kasutan tollele lehele küll RSS feedi operal, säästab mind igapäevasest külastusest
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
julmu
HV kasutaja

|
20.07.2008 19:06:05
|
|
|
Ise kasutan tollele lehele küll RSS feedi operal, säästab mind igapäevasest külastusest  |
Ma teen sama, aga see ka ei töötanud.
Kui kõik Operaga seotud kaustad ära kustutasin ja uuesti installisin, siis hakkas jälle tööle.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.07.2008 00:05:41
|
|
|
Oskab keegi selgitada, mis põhimõttel Opera järjehoidjate, Speed Diali ja muu selle nodi sünkroniseerimine My Opera kontoga toimub? Mõtlesin, et sünkroniseerin oma tööarvuti ja lapaka Speed Diali ning järjehoidjad My Opera konto kaudu. Kõigepealt sünkroniseerisin tööarvuti Operat kontoga. Kõik töötas. Siis sünkroniseerisin lapaka Operat kontoga ja tulemuseks oli see, et kontol olev asendati lapakas olevate Speed Diali valikute ja järjehoidjatega. Mõte oli rohkem see, et konto oleks nagu keskus, millest hoitakse arvutites olevaid andmeid sünkroonis, mitte, et arvutites olev asendab iga kord kontol olevad andmed. Ei leia kusagilt vastavat seadistusvõimalust ka, et midagi määrata
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|