Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Unholy
HV veteran

|
06.07.2008 00:17:52
Venekeel Hinnavaatluse foorumis. |
|
|
Ma pakun välja järgnevatel põhjustel, et kogu hv.ee foorumis tuleks teha venekeelsete piltide, tekstide, videode jms puhul kohustuslikuks lisada juurde eestikeelses tõlkes nende sisu:
* Tervelt 44% Eesti elanikest ei oska venekeelt suhtlustasandil, lisaks see arv koguaeg suureneb, kuna õppekava järgi hakatakse 6. klassis alles õpetama vene/saksakeelt, seda ka vaid 2-3 tundi nädalas ja kesiste õpikute / töövihikute abil. Venekeele ja saksakeele valijate hulk on umbes pooleks. See tähendab, et suhtlustasandil saab venekeele selgeks kogu eestlastest õpijatest vaid ligikaudu ~20%.
*Venekeele osatähtsus Eesti Vabariigis on kesine ja vähenemise teel. Kuna aastast aastasse väheneb venelaste osakaal Eesti Vabariigis ning paraneb venekeelse elanikonna eestikeele oskus. (Venekeelsete koolide gümnaasiumis tõstetakse aastast aastasse eesti keele osakaalu jne.)
*Hoiaks ära vaidlused kus veidi vanemad või venejuurtega kasutajad hakkaksid ilma eelnevate teadmisteta rääkima kuidas ilma venekeeleta Eestis üldse elada ei saagi ega läbi lüüa. Väldiks valearusaamu ja probleeme.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
apelsin16
HV veteran

|
06.07.2008 00:20:15
|
|
|
no aga siis peaks inglisekeelsetele piltidele ka lisama tõlke ju
muidu ja tõlge võiks venekeelsetel piltidel olla
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
06.07.2008 00:24:57
|
|
|
apelsin16 kirjutas: |
no aga siis peaks inglisekeelsetele piltidele ka lisama tõlke ju
muidu ja tõlge võiks venekeelsetel piltidel olla  |
Erinevalt vene keelele suureneb inglise keele oskajate arv Eestis iga aastaga.
Inglisekeelt õpetatakse 2-3. klassist 3-5 tundi nädalas korralike õpikute ja töövihikutega. Lisaks puutuvad kõik inimesed igapäevaselt inglisekeelega kokku, kas televiisoris või arvutis või ükskõik kus.
Nende inimeste kohta kes inglise keelt ei oska võib lihtsalt öelda, et kas nad on päris vanad juba või lihtsalt rumalad.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
weedstone
HV veteran

|
06.07.2008 00:25:53
|
|
|
inglisekeelest saab ikka oluliselt suurem osa inimestest aru... koolis sai oma 5-6 aastat venekeelt õpitud a aru ikka midagi ei saa
   |
122 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
06.07.2008 00:26:31
|
|
|
ma ei saagi praegu aru millist venekeelset materjali te silmas peate - ise pole veel midagi kohanud
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
06.07.2008 00:29:44
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
ma ei saagi praegu aru millist venekeelset materjali te silmas peate - ise pole veel midagi kohanud  |
Alustasin seda teemat jätkuks vaidlusele teemas "Väike pilt" Kus kasutaja pani üles 4 venekeelset pilti ja siis kui keegi tõlget tuli küsima siis tulid Ihv ja mõned teised kasutajad ilkuma, et oma viga, et aru ei saa jne.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
06.07.2008 00:33:53
|
|
|
Kas sa postid läbi ka lugesid? Selgelt oli ju öeldud, et nali kaob ära, kui ümber tõlkida. Seega kui soovid rohkem naerda, õpi vene keel ära.
Minuarust võiks kõigel tõlge all olla ja eesti keele korrektne kasutamine kohustuslik olla.
_________________ Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 |
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
06.07.2008 00:35:46
|
|
|
Marduuhin kirjutas: |
Kas sa postid läbi ka lugesid? Selgelt oli ju öeldud, et nali kaob ära, kui ümber tõlkida. Seega kui soovid rohkem naerda, õpi vene keel ära.
Minuarust võiks kõigel tõlge all olla ja eesti keele korrektne kasutamine kohustuslik olla. |
Mul ei ole sellist võimalustki, et õppida vene keelt, ning lisaks see on mõttetu. Kadugu nali ära või ei, (Minu arvates sain ma ikka pihta asjale kui 1 kasutaja ära tõlkis) tõlge peaks olemas olema.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
weedstone
HV veteran

|
06.07.2008 00:37:04
|
|
|
kuidas ei ole võimalik õppida?
   |
122 |
|
tagasi üles |
|
 |
apelsin16
HV veteran

|
06.07.2008 00:43:11
|
|
|
no ma lihtsalt ei oska venekeelt
olen õppinud venekeelt 6 aastat
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
chesm6mmi
HV Guru

|
06.07.2008 00:44:53
|
|
|
olen ideega täitsa nõus, meie kooli hakati venekeelt õpetama alles 9ndast klassist seega on mul ka veneeel täitsa null, tore oleks kui sellised tõlked olemas oleksid
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
06.07.2008 01:25:17
|
|
|
weedstone kirjutas: |
kuidas ei ole võimalik õppida? |
Kuidas on? Suvel käin 9h päevas tööl, Kooliajal õpin seda mida koolis õpetatakse, et saada head eksamitulemused, mul pole aega, võimalust ega ka tahtmist/mõtet õppida venekeelt. Loogiline ja normaalne lahendus on see, et need kes oskavad saavad aru, et väga paljud ei oska ja selletõttu näevad veidi lisavaeva.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
yourfriend
HV veteran

|
06.07.2008 01:26:08
|
|
|
Olen vene keelt õppinud 5-6a aga ikka ei oska mitte midagi ja kui oleks tõlge juures oleks ju ka parem võimalus vene keele õppimiseks, sest selliste asjadega õpib palju paremini kui koolis.
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
vedru>
HV kasutaja

|
06.07.2008 02:01:17
|
|
|
Mina olen ka venekeelt õppinud päris kaua. Aga aru midagi ei saa.
kehvad õpetajad ja need koguaeg vahetuvad ka. Ning väga vähe venekeele tunde ka nädalas. Kuskil ei puutu kokku ka vene keelega.
Eesti foorum ja eesti keel.
_________________ Club M-Spot |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
tige kala
HV veteran

|
06.07.2008 02:33:50
|
|
|
Mis te halate siin ,et aru ei saa, näitate ainult enda lollust, ise õppisin samuti 6 aastat ja näiteks teemas väike pilt sain ilusti aru, mis venekeelse tekstiga piltidel oli kirjas. Aga samas äri ei teeks küll HVs nii ,et ainult vene keeles käiks suhtlus. Ei saa aru miks nii palju kära mingite piltide pärast mis asusid teemas, mis käib Vaba Mikrofon-i teemade alla. Oleks ärifoorumites siis veel saaks aru...
Ja mina küll pole näinud ,et kuskil teemas oleks venekeelne tekst lihtsalt. Eks sellised teemad tuleks siis lukku panna kui teema algataja ei tõlgi ära oma teksti eesti keelde.
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
06.07.2008 02:40:22
|
|
|
tige kala kirjutas: |
Mis te halate siin ,et aru ei saa, näitate ainult enda lollust, ise õppisin samuti 6 aastat ja näiteks teemas väike pilt sain ilusti aru, mis venekeelse tekstiga piltidel oli kirjas. Aga samas äri ei teeks küll HVs nii ,et ainult vene keeles käiks suhtlus. Ei saa aru miks nii palju kära mingite piltide pärast mis asusid teemas, mis käib Vaba Mikrofon-i teemade alla. Oleks ärifoorumites siis veel saaks aru...
Ja mina küll pole näinud ,et kuskil teemas oleks venekeelne tekst lihtsalt. Eks sellised teemad tuleks siis lukku panna kui teema algataja ei tõlgi ära oma teksti eesti keelde. |
Kas sa üldse lugesid eelnevad postitused läbi, Kuidas MINA, kes õpib koolis saksakeelt näitan oma lollust sellega, et ma ei saa venekeelest aru?
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
06.07.2008 03:21:56
|
|
|
Esiteks käivad sellised asjad nagu "venekeel" ja "saksakeel" lahku eksole. Usutavasti sa enam esimeses klassis ei käi, seega peaksid seda ikka teadma.
Ja kui tõlget nõuda siis juba kõigile asjadele, inimesi on erinevaid, kes ei mõista vene/inglise/saksa keelt.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
06.07.2008 03:52:12
|
|
|
RPG16 kirjutas: |
Esiteks käivad sellised asjad nagu "venekeel" ja "saksakeel" lahku eksole. Usutavasti sa enam esimeses klassis ei käi, seega peaksid seda ikka teadma.
Ja kui tõlget nõuda siis juba kõigile asjadele, inimesi on erinevaid, kes ei mõista vene/inglise/saksa keelt. |
Ei jälgind jah sorry, ma kenasti seletasin ära esimeses 2hes postis kus jookseb vahe vene ja inglise keele vahel. Kindlasti ei tähenda see, et vene keelelt tõlget nõutakse, et ka inglise keelel see olema peaks.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
06.07.2008 04:02:21
|
|
|
Ma tean jah, ma olen selle teema läbi lugenud ja jään oma arvamuse juurde.
Sellele asjale peaks küsitluse tegema, ilmseteks variantideks siis:
* Ei ole vaja tõlget
* Vaja tõlget ainult vene keelele
* Tõlge kõigile võõrkeeltele
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
06.07.2008 06:39:59
|
|
|
Suht raske teema tglt.
Samas kui keegi meist oskab vähemusi nagu saksa keel või vene keel siis võiks nagu tõlke visata ( kuigi saksa keelt oskan tglt ). Venekeels vaid mõningad laused sõnad suhtluse tasandil.
Nii, aga üks väike järeldus vastavast teemast.
Mis keeles piltide kohta enamasti on kisa tõstetud - afkoors vene ja saksa keel.
Inglise keel kohta pole mitte mingit kobinat olnud - järeldus - inglise keelega ei tundu nagu probleeme olevat meie foorumis.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
06.07.2008 09:12:39
|
|
|
Miks on see, kes vene keelt oskab ja inglise keelest ei mõika laisem rumalam või "liialt vanem" inglise keele oskajast?
Kui eestis ei oska vene keelt 44% elanikkonnast (huvitav, kust need andmed pärit), siis palju on tegelikult inglise keele oskajaid?
Kus kohas igapäevastes toimingutes inglise keelt tingimata tarvis on et sellest arusaamine üks inimeseks olemise esmatingimuseks olla saab?
Miks peab eesti vabariigis üldse eelistama ühte võõrkeelt teisele- meil ju oma olemas?
Lõpuks ühtiks eelkõnelejatega- osad naljad/fraasid on tõlkimatud ning nendest muige näole saamiseks on ainult üks võimalus- sellest aru saada loomiskeeles
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
06.07.2008 09:38:14
|
|
|
Miks ainult vene keel hambusse jäi? Siin on piisavalt poola, saksa ja paljudes muudes keeltes pilte ja linke... Ehk paneks kõigile tõlke juurde, sest niikuinii on neid, kes ei saa aru.
Mina isiklikult olen vastu tõlke nõudmisele, kes ei saa aru, kasutagu näiteks google translatorit või võtku mõni muu sõnaraamat pihku.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
oicu
HV kasutaja
|
06.07.2008 09:45:45
|
|
|
kui postitatakse näiteks naljapilt, kus põhipoint on võõrkeeles pildi sees, siis võiks küll eesti keeles kommentaari alla lisada.
Plain teksti saab kopeerida ja googeldada, pildi seest ei saa seda kätte.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
06.07.2008 09:56:20
|
|
|
oicu kirjutas: |
kui postitatakse näiteks naljapilt, kus põhipoint on võõrkeeles pildi sees, siis võiks küll eesti keeles kommentaari alla lisada.
Plain teksti saab kopeerida ja googeldada, pildi seest ei saa seda kätte. |
Ei tunne tähti? Ei suuda kopeerimise ja pastemise asemel pildilt teksti ümber trükkida?
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
385 |
|
tagasi üles |
|