Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 705, 706, 707  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ElDiablo
Kreisi kasutaja

sõnum 28.06.2008 23:01:01 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
Ma olen ikka hunniku katkisi asju saanud- erit probleemne on mobiiltelefonide ost kus "uus" osutub tihti kasutatud käkiks.
Hong kongi fototehnikaga olen ka kordades alt läinud.Uskumatult uduseid objektiive ja konvertereid saanud.
Ausalt öeldes tundub ,et osa müüvad uute pähe tehasesse tagasi saadetud defektset kaupa.Kohalikul hiina turul ei maksa arvatavasti eriti palju.

No Hong Kongi kraamiga suht nii ongi tõesti... aga ega kui veab siis saab ka sealt piisavalt normaalset kraami.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 52
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
soodent
HV Guru

sõnum 28.06.2008 23:06:21 vasta tsitaadiga

Kõik õige ent see tagasisaatmise saatekulu on mul mõni kuu ligi 1000kr...Müüja seda 90% juhtudel ei kompenseeri.
eelmine kuu üks U.K müüja müüs katkise ja ka teise vale objektiivi.Kreeka müüja tegi tünni 15k ja siis sain veel ühe 40D katkisena....
Kõik lahenes õnneks ja hävisin 800kr tagasi saatmiste peale.

tonyx
Kreisi kasutaja

sõnum 29.06.2008 00:13:16 vasta tsitaadiga

väljastpoolt euroopa liitu ostmisest.

toll lähtub järgmisest reeglist: "Maksustamisele kuulub kaubanduslikul eesmärgil üle tollipiiri toimetatav kaup, mille väärtus ületab imporditollimaksuvabastuste süsteemis sätestatud maksuvaba väärtuselise piiri 22 eurot. Kui kaup on saadetud posti teel füüsiliselt isikult füüsilisele isikule, siis on imporditollimaksuvabastuste süsteemis sätestatud maksuvabaks piiriks 45 eurot."

niisiis kui saatja aadressreal on mõne füüsilise isiku isiklik nimi (Yan Wong Yin), siis arvestatakse, et tegemist on füüsilise isiku saadetud kaubaga ning kui pakile märgitud kauba väärtus + postmarkidelt nähtav saatekulu ületavad 45 eurot ning kauba pakendil pole märget, et see on "gift", tahab toll maksu saada. kui aadressreal on märgitud mingi firma (SuperCheapStuff Inc.), tahab toll maksu saada juba alates 22 eurose koguväärtusega saadetise pealt. kui saadetisele pole väärtust märgitud ning pole ka märget, et see on "gift", samas saadetise olemusest jääb mulje, et tegemist on ikkagi kommerts-saadetisega, mille väärtus võib ületada 22 eurot (näiteks suuremat sorti pakk, mitte niisama mulliümbrik), siis teeb toll paki lahti ning otsib seest tshekki, mille põhjal tollimaksu määrata. kui toll ka pakendi seest mingit tshekki ei leia, saadab ta sulle teate, et sa edastaksid neile arve, kust selguks, palju sa asja eest maksid, mille põhjal nad saavad siis tollimaksu arvutada. teoreetiliselt on tollil ka võimalik kahtluse korral, et pakendile märgitud asja väärtus ei vasta tõele, saata pakendi sisu ekspertiisi, kus määratakse saadetise tegeliku maksustatav väärtus, mille põhjal arvutatakse ka tollimaks. näiteks tellid endale läpaka ning pakendil on märge, et kauba väärtus "$20", siis see võib küll teatud kahtlusi tekitada. samas ühestki konkreetsest juhtumist pole kuulnud, kus tollimaks oleks määratud mitte märgitud hinna, vaid ekspertiishinnagu põhjal, kuid see teoreetiline võimalus on alati olemas.

tollimaksu enda arvutamise skeem on järgmine (et teaks juba ette ennustada, palju tollis veel makse juurde läheb). kokku tuleb maksta kaks erinevat tollimaksu pluss deklaratsioonitasu 100 krooni. tollimaks 1 on euroopa liidu tollimaks kõikidelt väljastpoolt EL piirde eurotsooni sisenevatelt kaupadelt, mis arvutatakse kauba hinnalt koos saatekuluga ning see on 6.7%. tollimaks 2 on kohalik käibemaks kõikidelt eestisse sisenevatelt väljastpoolt euroliitu tellitud kaupadelt ning see arvutatakse kauba hinnalt koos saatekuluga, millele on juba lisatud euroliidu tollimaks 6.7% (ehk siis see käibekas tuleb tuntavalt suurem, kui seda oleks üksnes kauba enda hinnalt koos saatekuluga arvutatud käibekas).

koos kauba tollist kättesaamisega saab kauba oletusliku lõpliku hinna kõige lihtsamini kätte järgmise valemiga: (kauba maksumus + saatekulu) x 1.067 x 1.18 + 100

keda huvitavad konkreetselt tollis makstavad maksud, siis valemid on järgmised:

alghind: kauba maksumus + saatekulu
tollimaks 1 = 6.7% alghinnast. (alghind x 1.067) - alghind
tollimaks 2 = 18% alghinna ja EL tollimaksu summast. valem (võibolla on ka elegantsemaid valemeid, ma pole suurem asi matemaatik): [(alghind + tollimaks 1) x 1.18] - (alghind + tollimaks 1)

lõplikult tollis maksmisele kuuluvad summad: tollimaks 1 + tollimaks 2 + deklaratsioonitasu (100 krooni)

põhimõtteliselt on muidugi võimalik paluda pakendile "gift" märge teha ja eraisikutel tavaliselt pole selles osas ka probleeme, aga firmadega see nii lihtne alati ei ole. osa keeldub sellest otsesõnu, sest see olevat nende kohalike tollireeglite vastane. osa keeldub sellel põhjusel, et nad saavad oma kohalikes postkontorites soodustust ainult mitte-gift pakkide saatmise pealt. lisaks pole ma sugugi kindel, kuivõrd väljaspoolt EL piire mingilt firmalt "gift" märkega saabunud pakend seda tolli kõrgendatud huvi eest ikkagi kaitseb. olen kuulnud juhtumitest, kus tolli küsitakse "gift" märkest sõltumata ning seda kas pakendile märgitud kauba väärtuse või paki seest leitud tsheki põhjal. iseasi kuivõrd see küsimine seaduslik on olnud, sest eeskiri ütleb, et maksu küsitakse ainult kommerts-saadetise eest (mida "gift" märkega saadetis ju ilmselgelt ei ole) ning eeskiri on tolliametnikule täitmiseks, mitte vabalt interpreteerimiseks - ehk siis eeskätt peab tolliametnik juhinduma pakendile tehtud "gift" märkest, mitte mingitest iseenda oletustest. samas kui vastupidiselt pakendile tehtud märkele leiti pakendi seest ikkagi maksmisele viitav arve, siis ilmselt on inimesed pidanud paremaks see mõnisada krooni protsessimise asemel kasvõi lihtsalt aja kokkuhoiu mõttes ära maksta.

teisest küljest on käibemaks juba oma olemuselt ühekordne maks, mis makstakse ära ainult kaupa esimest korda uuena ostes. selles mõttes tundub mulle absurdne käibemaksu küsimine kasutatud asjade ostmise eest (olgu siis väljastpoolt EL piire või mitte). kui sa oma sõbrale mobiili müüd, mille eest sa poest ostes kunagi ka käibemaksu maksid, siis selle teistkordse müümise eest riik ju enam käibemaksu ei küsi. samuti on kõikide kasutatud kaupade eest keegi kunagi seda kaupa ostes korra juba käibemaksu tasunud, seega sama asja eest teistkordne käibemaksu küsimine ei tundu küll millegagi põhjendatud olevat. aga see maksunduspoliitiline jutt kisub mul juba vist kergelt OT peale:)
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
soodent
HV Guru

sõnum 29.06.2008 18:34:03 vasta tsitaadiga

See 6,7% pole konstant vaid sõltub kaubast.Mõne kauba puhul 0% ja mõne puhul kuni 10%.
Tollis on pikad tabelid mille järgi nad selle summa määravad.Sellepärast on ka oluline nende jaoks kaup täpselt liigitada.

vull
HV veteran

sõnum 29.06.2008 20:02:21 vasta tsitaadiga

palju usa elektroonikat tavaliselt maksustatakse?icon_razz.gif
kui asi koos transaga on näiteks 200$, siis maksuvaba 45€ arvutatakse sealt maha?
kui ei arvutata, siis 200$ asi maksab peale tolli umbes 238,5$ +100 eek ?icon_razz.gif

soodent
HV Guru

sõnum 29.06.2008 20:59:32 vasta tsitaadiga

Kui üle 22 või 45 euro siis maksad täie rauaga- mingit lahutamist ei toimu.Kusjuures mul on toll ka alla 45 euro väärtuses füüsilisest isiku saadetise maksustanud.
Vaielda nendega on päris mõrv- suunavad sind kõik erinevatele telefonidele ja annavad ümaraid vastuseid.Lootusetu....
200$ siis koos saatmisega jah ideaal on ainult 18%+ 100kr teenustasu.Fedex on kindlasti vaja välistada- kes ei usu las proovib icon_mad.gif

tonyx
Kreisi kasutaja

sõnum 30.06.2008 01:27:43 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
See 6,7% pole konstant vaid sõltub kaubast.Mõne kauba puhul 0% ja mõne puhul kuni 10%.
Tollis on pikad tabelid mille järgi nad selle summa määravad.Sellepärast on ka oluline nende jaoks kaup täpselt liigitada.

ilmselt see 6.7% käib siis igasugu personaalse digitaal- ja fototehnika kohta, sest mulle on millegipärast alati 6.7% sattunud:)

aga fedex'iga tellimine tuleks jah tõesti välistada. kirjutasin mõni aasta tagasi oma kogemusest fedexiga siin: http://eestifoto.paper.ee/sein/read.php?f=5&i=4676&t=4676&v=f

pärast seda oli veel üks poole aasta kogemus, mis näitas, et vahepealse ajaga pole midagi muutunud. teoreetiline ukselt-uksele kiirkulleriteenus muundub eestisse saabudes selliseks hingehinnaga "jookse-ise-jalad-rakkus, sest meie esitame ainult arveid, aga muidu ei liiguta lillegi" mõnitamisteenuseks, et ega ei usukski, kui poleks ise omal nahal tundnud.
tagasi üles
DeCoder
HV kasutaja
DeCoder

sõnum 30.06.2008 13:28:05 vasta tsitaadiga

Tellisin ka obje hiinast, saatis fedexiga, kokkuvõttes kõige hullem polnudki. Muidugi ennem lugesin eelmises postis viidatud lugu, aga otsustasin siiski riskida.
Shipping oli märgitud 3-5 päeva. Ja nii oligi, 5 päevaga oli obje tlnas tollis. Tracking numberi alusel sain marsruudi honkong-london-tallinn. Kuna olin juba teadlik sellest, et fedexi eesti esindaja mulle seda tasuta koju kätte ei too, sättisin oma asjaajamised nii, et sain ka objele järgi minna.
Igastahes kui tracking näitas , et on pakk on kohal, võeti minuga samal päeval fedexist ühendust, pakuti kas ajan ise asjad korda või teevad seda nemad ja tahavad saada umbes 500-600 raha. Muidugi saatsin nad kuu peale.
Läksin järgmine päev autoga kohale (toll ise asub tõesti lagunenud vanade tehaste vahel) võtsin fedexist paberid, vormistasin tollis deklaratsiooni (pole eriline teadus), maksin kassasse maksud ära (sula olin juba ettenägelikult kaasa võtnud). Sain sealt veel miski paberi, edasi tollilattu, maksin ära miskise hoiustamistasu icon_neutral.gif ja sain paki kätte. Kiskusin kohapeal paki lahti, obje uus, terve, töötab. Kogu asi võttis aega umbes pool tundi, kõige rohkem röövis sellest tollikassa arvuti, mis 2 korda kokku jooksis icon_lol.gif

Kokkuvõttes sain ikkagi obje siinsest poehinnast ca 4K odavamalt (poes u.9K)
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
tonyx
Kreisi kasutaja

sõnum 30.06.2008 15:55:53 vasta tsitaadiga

einoh, kui elad tallinnas, tead sulli ette kaasa võtta, jälgid ise, millal kohale saabub ning sõidad igale poole autoga, siis pole vast kõige hullem. aga nendepoolse unustamise tõttu mitu nädalat hiljem eesti teisest otsast sinna tühermaale jala edasi-tagasi seiklema minna ja siis teada saada, et enne oleks pidanud nendepoolse unustamise tõttu tiksunud hoiustamistasude maksmiseks sularaha puuga selga võtma, on pehmelt öeldes nüri. iseäranis, kui asja reklaamitakse mugava ukselt-uksele kiirkulleriteenusena.
tagasi üles
DeCoder
HV kasutaja
DeCoder

sõnum 30.06.2008 16:25:47 vasta tsitaadiga

Sul on õigus, ma olen ju maksnud niigi rasvast transakulu ja selle sees peaks olema juba ukseni toomine, aga sellises banaanivabariigis me juba elame. icon_evil.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
MaXakas
Kreisi kasutaja
MaXakas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.07.2008 16:33:36 vasta tsitaadiga

No nii, sain siis ka lõpuks t*rahiinlase käest tüssu icon_evil.gif icon_lol.gif Mingi 110 eeguga 4GB SD mälukaart sai oksjonil võidetud. Igatahes ei tööta kaart ei läpakas ega hiinlase "kauba peale" usb sd adapteriga. Panin talle kirja, et kas on midagi öelda, enne kui negatiivse maha panen, sest 110 eegust asja kaks nädalat hiinasse tagasi saata ja sealt samasugust junni kaks nädalat vastu oodata vist ei tasu... Ja selle aja peale kaob vist igasugune ebay-paypal'i kaudu protsessimise võimalus ära?

Aga noh, selle usb sd adapteri üritan nüüd siis mõnele ahvile 110 eeguga maha müüa 8) thumbs_down.gif

time123
HV Guru
time123

sõnum 02.07.2008 19:02:56 vasta tsitaadiga

Parem tee kohe ebaysse ja paypali (mõlemasse eraldi) selle kohta teemad või nõua otse omanikult 100% raha tagasi. Tavaliselt on nad sellega nõus, negatiivset nad endale selle tühise summa pärast saada ei soovi.
Kommentaarid: 203 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 178
tagasi üles
soodent
HV Guru

sõnum 03.07.2008 19:45:36 vasta tsitaadiga

Uskumatu asi see ebay- kaotas minu võidetud ja makstud nädala vanuse oksjoni minu nimekirjadest ilma mingi teateta.Müüja on vahepeal ebay staatuse kas kaotanud või ise ära kolinud.Mega alatu ikka sedasi kustutada jälgi.Kui minu konto all ka märget poleks siis lausa "perfect crime".
Täitsa võimalik on nii mõnest kaubast ilma jääda ,sest nimekirjades pole ja kui palju oste teed ei pruugi mäletada...

DeaTamms
HV vaatleja

sõnum 08.07.2008 15:33:37 vasta tsitaadiga

Tere. Registreerisin täna Paypali ja tekkis küsimus. Saadeti selline kiri kus oli kirjas -- Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge.
Return to PayPal and enter the 4-digit code to confirm your credit card. Aga küsimus selline kust ma saan selle 4 kohalise Paypali koodi ja kas see tähendab et pean siis 2-3 päeva ootama.
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 08.07.2008 15:59:55 vasta tsitaadiga

Ei pea, see võib ka kohe tulla. Mul tuli see suht kiiresti.
Indrek23
HV vaatleja

sõnum 13.07.2008 01:46:29 vasta tsitaadiga

Tere, mul on üks väike jama. Tegin konto ära ja mulle saadeti 2 korda raha. Iga kord kui vastu võtsin siis oli järsku hansapanga krediit kaardilt kadunud natukene raha..lõpuks kadus kuskil üle 200 krooni...tehinguid pole teinud hetkel. Et lugesin küll, et raha vastuvõtmise eest võtab paypal ka oma protsendi aga see raha läks sealt paypali kontolt juba, et jah segane värk. Sooviks teada, mis toimub.
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 13.07.2008 22:56:10 vasta tsitaadiga

Indrek23 kirjutas:
Tere, mul on üks väike jama. Tegin konto ära ja mulle saadeti 2 korda raha. Iga kord kui vastu võtsin siis oli järsku hansapanga krediit kaardilt kadunud natukene raha..lõpuks kadus kuskil üle 200 krooni...tehinguid pole teinud hetkel. Et lugesin küll, et raha vastuvõtmise eest võtab paypal ka oma protsendi aga see raha läks sealt paypali kontolt juba, et jah segane värk. Sooviks teada, mis toimub.
HP hinnakirjas on kindlasti ka välismakse vastuvõtmise eest päris rammus teenustasu kirjas. arvan, et see toimubki.
tagasi üles
sass5
HV vaatleja
sass5

sõnum 16.07.2008 17:28:45 vasta tsitaadiga

Kas nii on võimalik, et teen endale ebay kasutaja, aga maksan kellegi teise paypaliga, või peavad mõlema konto omanikud kattuma?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 16.07.2008 18:14:43 vasta tsitaadiga

sass5 kirjutas:
Kas nii on võimalik, et teen endale ebay kasutaja, aga maksan kellegi teise paypaliga, või peavad mõlema konto omanikud kattuma?

on võimalik. keegi paypal konto omanik saab sind lisada oma konto alla ja sealt sinu asju maksta mida oled ebayst ostnud.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 16.07.2008 19:40:47 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
sass5 kirjutas:

on võimalik. keegi paypal konto omanik saab sind lisada oma konto alla ja sealt sinu asju maksta mida oled ebayst ostnud.

Ei pea kuskile lisama. Suvalise kasutaja eest saab maksta, kui ebays tema konto alt sisselogituna paypal makset oma paypal kasutaja ja parooliga tegema lähed.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 11 :: 200
tagasi üles
eyelids
Kreisi kasutaja

sõnum 18.07.2008 00:30:49 vasta tsitaadiga

kas ISIC kaardi saab paypalis ära registreerida, niiet saadetud raha siis ISIC kaardile kanda? või mismoodi see paypalist raha kätte saamine käib? icon_sad.gif

-e- ah kurat, ei saagi
aga kas U-Kaardi tegemisest on abi? Et raha sinna withdrawi'da ja siis edasi enda kontole. on selline asi võimalik?
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
sass5
HV vaatleja
sass5

sõnum 19.07.2008 10:09:37 vasta tsitaadiga

Aga pakk tuleb ikka ebays regatud kasutaja adrele ?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 19.07.2008 10:35:56 vasta tsitaadiga

sass5 kirjutas:
Aga pakk tuleb ikka ebays regatud kasutaja adrele ?

Paypal makse juures on ka koht aadressile ja lisateadetele. Mina olen sellisel juhul selle ära täitnud ja sinna kirjutatud aadressile on müüja ka paki siis saatnud.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 11 :: 200
tagasi üles
204810
HV vaatleja
204810

sõnum 19.07.2008 22:10:55 vasta tsitaadiga

Oletame, et teen U-kaardi ja saadan sinna oma PayPal kontolt raha.
Mis edasi? Reaalselt ma seda raha, mis u-kaardile just kandsin ikka kätte ei saa eks??

Olen u-kaarte teinud ja kasutanud maksmisel, aga pole näinud võimalust et saaks sellelt u-kaardilt teha ülekande oma pangakontole, et hiljem see raha reaalselt välja võtta. Oletame, et mul on tõsiselt kena summa PayPalis ja kätte ikka ei saa.

Tuleb lasta teha, see päris n.ö füüsiline Visa krediitkaart ja siis sellega raha automaadis/pangas välja võtta?
On nii?

Seda kah ei tea, kuhu läheb see kasutamata raha u-kaardilt, kui ta aegub?
SEBi kodukal pole sõnagi sellest.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1
tagasi üles
Valdars
HV veteran
Valdars

sõnum 19.07.2008 23:21:26 vasta tsitaadiga

U-kaardil ei ole endal raha, ainult limiit, kui palju ta võib kasutada sinu pangakontol olevat raha. Ning kõik U-kaardile saadetavad summad peaksid automaatselt minema sinu pangakontole.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 44
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 705, 706, 707  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.