praegune kellaaeg 04.08.2025 20:40:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
26.06.2008 08:46:29
fdisk naitab veidrat kirjutamis/lugemis peade arvu |
|
|
Cylinder-Head-Sector ketta adresseerimise puhul on vaartus heads, mis peaks naitama kirjutamis/lugemis peade arvu ehk teisisonu yldjuhul vast kahekordset platterite arvu. Aga ma ise olen nainud peade vaartustena vaid 16 ja siis valdavalt 255. Kui 16 on voibolla isegi veel voimalik(4 platteriga HDD), siis 255 on paris mooda. Fdisk naitab selliseid tulemusi. Millest see tuleb?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
26.06.2008 09:05:05
|
|
|
Pakun et ta ei suuda õiget väärtust lugeda ja seetõttu satubki sinna 255 (unsigned char suurim väärtus) -> väärtuse lugemise error vms
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
26.06.2008 09:27:29
|
|
|
v6sa kirjutas: |
Pakun et ta ei suuda õiget väärtust lugeda ja seetõttu satubki sinna 255 (unsigned char suurim väärtus) -> väärtuse lugemise error vms |
ma ise oletasin sedasama. Kuigi ka see 16 kirjutamis/lugemispea vaide oli natuke kahtlane, sest tegu oli 2.5" kettaga
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
26.06.2008 11:28:47
|
|
|
Ketaste füüsiline geomeetria on ammu juba loogilisest lahutatud. Kui ma õigesti mäletan, oli kuskil 90ndate alguses aeg, kui sektorite ja silindrite arv oli tarkvaralise limiidini jõudnud - polnud võimalik enam suuremat kettaruumi adresseerida. Peade arvu muutujal oli aga kasvuruumi küll. Seega otsustati compatibility mõttes lihtsalt arvutile suuremat peade arvu reportida ja vajalik ümbermappimine kettaelektroonika sees ära teha.
EDIT: leidsin miski artikli ka:
http://www.storagereview.com/guide2000/ref/hdd/geom/geomLogical.html
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|