Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 43, 44, 45  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ardo
HV Guru
Ardo

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 18.06.2008 11:39:45 vasta tsitaadiga

Mul oleks siinüks K10D müüki panna, kuid ei oska hinnaklassi välja peilida. Läbisõit alla 5000 kaadri, ostuajast niipalju, et tegemist on esimese K10D'ga, mis üldse Baltikumi jõudis.

Isegi mingi garantii on, kuid see käib läbi minu.

Ehk aitate?
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 225
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 18.06.2008 12:22:55 vasta tsitaadiga

Ardo kirjutas:
Mul oleks siinüks K10D müüki panna, kuid ei oska hinnaklassi välja peilida. Läbisõit alla 5000 kaadri, ostuajast niipalju, et tegemist on esimese K10D'ga, mis üldse Baltikumi jõudis.
Isegi mingi garantii on, kuid see käib läbi minu.

http://fotokala.ee/foorum/read.php?f=3&i=41495&t=41495 , tükk aega müüb juba ning väga palju huvilisi pole. 7k eest äkki läheks paremini.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 18.06.2008 16:31:49 vasta tsitaadiga

tsitaat:

7k eest äkki läheks paremini.

See oleks vist max hind momendil...

Kommentaarid: 368 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 284
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 21.06.2008 11:19:28 vasta tsitaadiga

Nunuh

tsitaat:

Q: Why does the DA 17-70 only include the SDM focusing system?

A: With the DA17-70, we decided to use our SDM lens-based focus drive only due to concerns over size, weight, cost and development timeframe. The advantages of the SDM focusing system, such as silent and accurate AF, make this an ideal lens to be used with our latest DSLR bodies including the K20D, K200D, K10D and K100D Super. Plus the DA 17-70 is still usable with older DSLR bodies in manual focus mode.

Q: Will PENTAX continue to develop DSLR bodies with the older body-based focusing system?

A: Yes. We will continue to develop bodies that support the body based focus system in addition to the SDM system.

Q: Will PENTAX be developing SDM-only lenses from now on?

A: No: Despite the great advantages of our SDM autofocus systems, we will continue to develop both SDM and body-based focus systems. In fact, different types of lenses have different requirements. For example, our unique Limited lenses are often so compact that there is no space for an SDM autofocus motor. Until time and technology present other options, we will continue to develop both types of autofocus systems.

Remark: Current DA* lenses (16-50mm, 50-135mm, 200mm and 300mm) contain both SDM and body-based focusing. While we will continue to develop lenses for each type of autofocus system, we will also phase out lenses that support both types of focusing simultaneously. Due to issues of cost, development timeframe and other factors, in the future, PENTAX lenses will either support SDM focusing or body-based focusing, but not both.

http://www.infoborder.com/News/2008/June/pentax_lens.php

Et siis kahesüsteemseid torusid polegi enam oodata. Aga õnneks ei hakata kerede puhul lollustega tegelema. thumbs_up.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tonks
HV vaatleja

sõnum 23.06.2008 14:49:38 vasta tsitaadiga

Kas keegi on kuulnud ka, et Pentaxil oleks millalgi uus odavama klassi välk välja tulemas, mille pea pööraks nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
robert!
HV kasutaja

sõnum 23.06.2008 16:24:45 vasta tsitaadiga

metz af 48 on hea alternatiiv
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
tonks
HV vaatleja

sõnum 24.06.2008 14:52:18 vasta tsitaadiga

robert! kirjutas:
metz af 48 on hea alternatiiv

Tean, aga ma mõtlesin just, et kas Pentaxit ei ole see liigutama pannud uue odavama välgu välja töötamiseks?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 24.06.2008 20:25:11 vasta tsitaadiga

tonks kirjutas:

Tean, aga ma mõtlesin just, et kas Pentaxit ei ole see liigutama pannud uue odavama välgu välja töötamiseks?

Ei ole sel teemal mitte midagi kuulda olnud.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 24.06.2008 20:49:26 vasta tsitaadiga

Eriti ei usu jah, Pentaxil on palju olulisemaid vidinaid mida vaja välja lasta. Näiteks SDM telekonverter. icon_razz.gif

Üldiselt on Pentaxi välkude hinnad Eestis miskipärast jube kallid. Võiks isegi öelda, et poole kallimad. USAs hakkavad hinnad juba peaaegu et $300 juurest icon_rolleyes.gif

tagasi üles
vill147
HV kasutaja

sõnum 25.06.2008 19:29:59 vasta tsitaadiga

huvitav, kas pentax mõtleb ka täiskaadri sensori peale juba? Kui tõepoolest tuleb välja Nikonil juba see suvi-sügis teine täiskaadri sensoriga aparaat, mis on rohkem kui poole odavam kui d3, siis hakkavad kindalasti paljud sinna üle kolima. Ma mõtlen Pentaxi kasutajaid.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 6
tagasi üles
Max Powers

sõnum 25.06.2008 19:39:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:

mis on rohkem kui poole odavam kui d3

Seega meil kuskil 35 tuhat? Jah, ma juba kujutan ette kuidas kõik sellele üle lähevad icon_confused.gif
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
robert!
HV kasutaja

sõnum 25.06.2008 19:51:02 vasta tsitaadiga

No Pentaxi koostööpartneril Samsungil on esimene FF CMOS sensor projektifaasis, mis annab väikese lootusegi Pentaxi täiskaadrit näha.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vill147
HV kasutaja

sõnum 25.06.2008 21:34:07 vasta tsitaadiga

selle uue nikoni täiskaadri kere hind on ennustatvalt jah 3000 doltsi. Öeldakse et k20d oma poolkaadri sensoriga on maksimum. Rohkem poolkaadrit enam tuunida ei anna. Seega kas on ummiktee ning jäädakse täiustama ja juurde tegeme poolkaadrile mõeldud objesid jms stuffi----või tuleb üle minna täiskaadrile. Raske uskuda, et vahepeal veel mingi kolmveerand kaadriga sensor tehakse.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 25.06.2008 21:47:34 vasta tsitaadiga

vill147 kirjutas:
huvitav, kas pentax mõtleb ka täiskaadri sensori peale juba? Kui tõepoolest tuleb välja Nikonil juba see suvi-sügis teine täiskaadri sensoriga aparaat, mis on rohkem kui poole odavam kui d3, siis hakkavad kindalasti paljud sinna üle kolima. Ma mõtlen Pentaxi kasutajaid.

Eks uuekooli-kasutajad võivad jah brandi vahetada nagu sokke kuid MTAK on siiski märkimisväärne kogus kasutajaid, kellele meeldib pilti teha suhteliselt kompaktse kooslusega, mitte vedada kaasa kilosid magneesiumi, metalli, plastmassi ja klaasi. Ma ei tea, kui paljud teist on käes hoidnud täiskaadri keret koos valge zoomi ning välise välguga? Jah, omasuguste ees on vbolla tõesti hea tuusata kuid inimesed, kes vähegi liiguvad pikemalt ringi ilma, et saaks kogu selle kolu käest kuhugi toetada, hindavad pigem mõistlikku kompromissi hinna, kaalu ja mugavuse vahel. Poolkaadri kere koos kvaliteetse poolkaadri zoomi või (täiskaadri) fiksiga on (suhteliselt) väike, kerge, mõnus käsitseda.

Vend ostis(minu soovitusel) endale Olympuse E-510 koos kahe KITobjektiiviga, näppisin isegi neid. Väga mõnus väike kerge komplekt, enda tellis(K10D koos akutalla ning suvalise objektiiviga) istub küll paremini kätte kuid vähegi pikemale matkale läheks iga kell 4:3 sensoriga kaameraga ja sellele mõteldud objektiividega kuna tähtis pole mitte tehnika soetamine tehnika pärast. Tähtis on kogu protsessist mõnu tundmine ning seda ei anna kallis tehnika, mis on raske ja tüütu kasutada. Muidugi on tore saada juurde tundlikkust ning teha mugavamalt pilti hämaras - kes on nõus selle nimel maksma kalliamt hinda ja loobuma mõningasest mugavusest siis on täiskaader hea vali. Ise eelistan filmikaamerat ja negaskännerit täiskaadri tarvis.

See on siis minu kui matkaja arvamus.
tagasi üles
vill147
HV kasutaja

sõnum 26.06.2008 00:02:45 vasta tsitaadiga

Kui matkale minna siis muidugi ei saa rasket kola kaasas tassida. Piisaks ilmselt mingist üle keskmise kompaktist. Kahjuks pole digi-kompaktide asjatundja.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 26.06.2008 00:52:59 vasta tsitaadiga

vill147 kirjutas:
Öeldakse et k20d oma poolkaadri sensoriga on maksimum.

ee. irw. Esiteks huvitav mitu kord sellist asja viimasel aastakümnel juba öeldud on icon_rolleyes.gif Ma mäletan sama juttu 3 ja 4MP ajast, ilmselt oli juba enne seda ka.

Teiseks kusagilt ikkagi läheb ikkagi kasee piir, kui suuri faile tavapildistaja viitsib tekitada. Eriti mõttetu ju mingeid sajamegaseid asju, millest saab teorias seinasuuruse pildi välja pigistada igapäevaselt vajatakse? icon_rolleyes.gif

Ehket MP arvu kasvu peatumine pole IMO mitte ummiktee vaid ühe kasvustaadiumi läbimine, millele eeldavasti (ja loodetavasti) järgneb veidi mõistlikum arendamine olulisemate asjade suunas. Mitte et nüüd seda ka juba 3 ja 4MP juures loodetud ei oleks icon_lol.gif

tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 26.06.2008 01:50:57 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:

Eks uuekooli-kasutajad võivad jah brandi vahetada nagu sokke kuid MTAK on siiski märkimisväärne kogus kasutajaid, kellele meeldib pilti teha suhteliselt kompaktse kooslusega, mitte vedada kaasa kilosid magneesiumi, metalli, plastmassi ja klaasi.

Huvitav, mis materjalidest Pentax'i tehnika tehtud on? icon_eek.gif On mul miskit kahe tähelepanuta jäänud? icon_eek.gif
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 26.06.2008 08:11:41 vasta tsitaadiga

Ardo kirjutas:

Huvitav, mis materjalidest Pentax'i tehnika tehtud on? :o On mul miskit kahe tähelepanuta jäänud? :o

Ma rääkisin kaalust.
tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 26.06.2008 16:02:15 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Ardo kirjutas:

Huvitav, mis materjalidest Pentax'i tehnika tehtud on? icon_eek.gif On mul miskit kahe tähelepanuta jäänud? icon_eek.gif

Ma rääkisin kaalust.

Nohjah, milleks sõita S600'ga kui on olemas Sierra. icon_rolleyes.gif

Loomulikult on vähem kola reisile minnes kergem kaasas tassida, kuid täiskaadri kere on suurem põhjusega.
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 26.06.2008 16:28:56 vasta tsitaadiga

Ardo kirjutas:
Mark0 kirjutas:
Ardo kirjutas:

Ma rääkisin kaalust.

Nohjah, milleks sõita S600'ga kui on olemas Sierra. icon_rolleyes.gif

Loomulikult on vähem kola reisile minnes kergem kaasas tassida, kuid täiskaadri kere on suurem põhjusega.

Pole see täiskaader selmääral jumala kingitus inimestele midagi. Selle leivanumber on pimedas pildistamine kõrgete tundlikkustega (ja natuke ka laiem dünaamikaulatus hardcore photoshoppimisel, mida üsna vähestel vaja läheb) mille vastukaaluks kipuvad objede äärealad pehmevõitu olema, pikad teled maksavad meeletult ja kaaluvad veelgi rohkem jne jne...
Ehk siis pigem on õige võrdlus see, et kas poodi piima järele on ikka mõtet traktoriga minna (matkadel tavaliselt kõrged tundlikkused eriti olulised ei ole, samas kaal annab vägagi tunda), mitte sierra vs S600... icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 26.06.2008 16:30:33 vasta tsitaadiga

Matkad matkadeks, kuid reisidel on vähemasti mulle kõrge tundlikus olulisem kui mujal (kuna statiivi kaasas tassida ei viitsi).
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 26.06.2008 16:38:35 vasta tsitaadiga

Ardo kirjutas:
Matkad matkadeks, kuid reisidel on vähemasti mulle kõrge tundlikus olulisem kui mujal (kuna statiivi kaasas tassida ei viitsi).

antud juhul tekib ka moment et keresisene IS (mis vähemalt minul on üllatavalt palju pilte päästnud) vs kõrgemad ISO'd (kuna enamusel täiskaadrile mõeldud laiematest kerge teleni torudest siiski ei oma IS'i või kui on IS, siis on tegu pimedavõitu toruga), ehk siis jällegi pole asi sedavõrd mustvalge (jah ma tean, et subjekti liikumist IS ei peata, lihtsalt näiteks toodud, et näidata et asi ei ole mustvalge)... icon_wink.gif
St mina jään igaljuhul endajuurde kindlaks, et täiskaader on hämara-spetsialisti tööriist oma kompromissidega, mida ei tasu kohe kindlasti mingiks ultimate lahenduseks kõigile soovitada... icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 26.06.2008 16:42:27 vasta tsitaadiga

eix666, pole soovitanudki ja ise ei sihi ka. icon_wink.gif
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 26.06.2008 19:11:54 vasta tsitaadiga

link :: Pentax K20D Review @ Dpreview

Spoiler Spoiler Spoiler

Täiskaadri teema valgub liiga laiali juba ja ei puutu Pentaxisse enam eriti. Kui keegi tahab täiskaadri eelistest rääkida siis võiks seda teha mujal.

--

Dpreview ülevaade kiidab K20D'd taevani. Polegi muud lisada.
tagasi üles
vill147
HV kasutaja

sõnum 26.06.2008 20:30:12 vasta tsitaadiga

meenub vanasõna: "iga lits kiidab oma v....u! " icon_smile.gif (ehk siis ümber panduna...iga mees kiidab seda kaamerat, mille on ostnud)
tagasi üles
bright
analyzer
bright

sõnum 27.06.2008 00:38:08 vasta tsitaadiga

K20D positiivne hinnang dpreview poolt on väga teretulnud. Mida aeg edasi, seda "suurtemate poiste" hulka on pentaxil asja.
kotkas1000
HV kasutaja

sõnum 27.06.2008 13:58:36 vasta tsitaadiga

küsimus - kust oleks võimalik osta eraldi Pentaxi varuosi. Asi selles, et AF 360 välgul suutsin õnnetul kombel kinga lahti murda. Selle vahetamine käib koos põhjaplaadiga, mis käib 4 kruviga kinni. Juhtmed on juba külge joodetud ja pistik on teises otsas. Vahetamine võtab aega makdimaalselt 2 minutit. Photopoint kinga eraldi müüa ei taha, peab terve välgu neile anda ja siis see tehaks korda mingi 1000 eest. Ooteaeg on 2 ndl. Sooviks selle asja kiiremini ja odavamalt lahendada. Et siis küsimus - kust ma saaksin selle kinga endale? Äkki kellelgi mõni istmikus välk vedelemas? Ostaks kinga ära...
tagasi üles
DefconV
HV kasutaja
DefconV

sõnum 28.06.2008 02:51:46 vasta tsitaadiga

Kas siin K20D kasutajaid ka on? Kuidas lood müraga? Kas on talutav?
icon_rolleyes.gif

urmas1
HV kasutaja

sõnum 28.06.2008 22:14:31 vasta tsitaadiga

Samsungi CMOS sensor, müratöötlus otse sensori kiibil. Väga hea dünaamiline ulatus. K20D Samsungi sensor on parim praegu saada olev sensor. K20D puudus on aeglane vana Safox autofookus ja täiesti mööda panev automaatne säritus. Enamasti on pildid alasäritatud, vahel jälle ülesäris.Kunagi ei saa kindel olla, kuidas ta selle kaadri säritab, alati tuleb proovivõte teha. RAW faile annab Photoshopiga mõningal määral korrigeerida. Sensor on hea aga kaamera on ise aeglane, 14,5 mpx. sensori pildid on suuremahulised ja nende salvestamine on kaameras aeglane, autofookus aeglane, säri paneb puusse, nagu ka kõigil varasematel Pentaxi mudelitel.
Kaamera sobib rahulike motiivide jäädvustamiseks, looduse jaoks näiteks. Kus rahulikult teravustada, proovipildi teha ja selle järgi säri kompensatsiooni täpselt paika panna.Sensor annab õige säri puhul võrratu pildi, värvid on mõnusad, dünaamiline ulatus. Võrreldes K10D vanema Sony sensoriga on K20D sensoril juba pooltoonide edastus selline, et siin ei olegi midagi võrrelda, tehnika on nii kiiresti edasi arenenud. Kiirete võtete jaoks ei tule kaamera ürgvana Safox VIII fokusseerimis mootor toime, võrreldes kasvõi Canon 400D on see Safoc VIII sigaaeglane. Objektiivide valik on nagu ta on, eks sellepärast on ka Pentax teistest mudelitest odavam.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 3
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 28.06.2008 22:44:04 vasta tsitaadiga

Hoch, urmas1 jutt on kallutatud, pealiskaudne ning ebausutav, ebatäpne ning lausa vale. Pigem vaata ülevaateid, mida netist kümmekond vähemalt leiab juba siit-sealt, need räägivad HOOPIS teist juttu kui urmas1 eelmine postitus.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.06.2008 11:44:49 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
vill147 kirjutas:
Öeldakse et k20d oma poolkaadri sensoriga on maksimum.

ee. irw. Esiteks huvitav mitu kord sellist asja viimasel aastakümnel juba öeldud on icon_rolleyes.gif Ma mäletan sama juttu 3 ja 4MP ajast, ilmselt oli juba enne seda ka.

Teiseks kusagilt ikkagi läheb ikkagi kasee piir, kui suuri faile tavapildistaja viitsib tekitada. Eriti mõttetu ju mingeid sajamegaseid asju, millest saab teorias seinasuuruse pildi välja pigistada igapäevaselt vajatakse? icon_rolleyes.gif

Ehket MP arvu kasvu peatumine pole IMO mitte ummiktee vaid ühe kasvustaadiumi läbimine, millele eeldavasti (ja loodetavasti) järgneb veidi mõistlikum arendamine olulisemate asjade suunas. Mitte et nüüd seda ka juba 3 ja 4MP juures loodetud ei oleks icon_lol.gif

no nädsa. Ja juba ongi uusi arenguid sensoritega

http://blog.photopoint.ee/2008/06/25/sony-kahekordistas-oma-cmos-sensorite-valgustundlikkust/

tagasi üles
urmas1
HV kasutaja

sõnum 30.06.2008 13:19:47 vasta tsitaadiga

Photopoint pakub ka kaameraid ja objektiive laenutusse. Igaüks võib võtta ja ise proovida. Ise võtsin K20D Hobby Hall kaudu, kus on ka võimalus toodet kahe nädala jooksul proovida.
Ülevaated? Muidugi tasub ka ülevaateid lugeda ja kui on võimalus asja ise proovida, siis igal juhul proovida kuidas see enda käes on ja kuidas endale tundub.
To: Mark 0. Ma saan aru, et sa ostad kaameraid ülevaadete põhjal, aga mina soovin neid ikka enne ise ka proovida. Samas, millises ülevaates kiidetaks K20D kiirust? Ja võrreldes kasvõi Canoniga? Ja objektiivide valikut? Ma arvan, et siin ei ole midagi rohkem rääkida.
Võtke ja proovige kaamerat, kuidas kätte istub, kuidas erinevates oludes pildistamisega hakkama saab. Teie ju hakkate sellega pildistama, mitte ülevaataja, kel võib olla hea Pentaxi honorar taskus.
Mina maksaksin kasvõi Photopointile see 300 krooni ja prooviksin kaamerat päev otsa tihedalt, nii-kui nii, kui ma oleksin nõus sellise kaamera ostma saaksin selle aparaadi rendihinna võrra soodsamalt. Poe ostuhinnaga seda nii kui nii ei müü, hea kui praegu kasutatud K20D 10 000 eest ise müüb.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 30.06.2008 13:35:04 vasta tsitaadiga

urmas1, sa räägid liiga paljudest asjadest korraga ja kõikidest aspektidest liiga absoluutselt. Seega ei ole ka võimalik siin diskussiooni aretada.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.06.2008 13:43:38 vasta tsitaadiga

urmas1 kirjutas:
Ja objektiivide valikut?

noh, kui absoluutides rääkida, siis on ka Pentaxi uutele digikeredel olemas raudselt suurim objektiivide valik - kõigi nendega töötab kenasti särimõõtmine, osad on küll jah manuaalse teravustamisega. Aga see annabki alati täpsema tulemuse. Ja boonusena on neil kõigil ka täiesti töökorras SR, kaasa arvatud M42 objedel!!! Kas ükskõik millisel muu brandil on midagi sellist vastu panna. icon_razz.gif

Mis sa nüüd kostad, ah?

tagasi üles
vill147
HV kasutaja

sõnum 30.06.2008 15:42:43 vasta tsitaadiga

to-namstoop: mulle tundub mõnevõrra kaheldav, et pentaxi digikeredele on rohkem objesid kui canonil, nikonil. Järsku paiskad mingid arvud tõestuseks! (aga pane siis ikka need objed, millel on pentaxi enda bajonetid---s.t. mitte adapteriga M42 vms)
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 30.06.2008 17:30:01 vasta tsitaadiga

tsitaat:

(aga pane siis ikka need objed, millel on pentaxi enda bajonetid---s.t. mitte adapteriga M42 vms)

Algsed Takumar'i "torud" olidki M42 bajonetiga icon_wink.gif

tagasi üles
vill147
HV kasutaja

sõnum 30.06.2008 18:09:10 vasta tsitaadiga

ma sain aru, et namstop rääkis Pentaxi digipeeglite keredest. See et esimestel pentaxi filmipeeglitel oli M42 ühendus, seda ma tean jah. icon_wink.gif
tagasi üles
Kristo.
Kreisi kasutaja

sõnum 30.06.2008 21:09:36 vasta tsitaadiga

vill147, sa tahtsid arve:
Pentaxi digikerede ette sobivad objektiivid, mis ei vaja mingit adapterit ja nendega mõõdab Pentax ka ilusti säri(kusjuures, kui on AF obje, siis AF ka töötab): 235.
Siin ülal mainitud Canon 400D toimib hästi 105 objektiiviga.
Nikoni F mount objektiive on 225. Selles osas, kuidas need kõik uute kaameratega ühilduvad, ei oska kommentaare anda.

Räägiti absoluutides ja arvud räägivad enda eest. icon_biggrin.gif

Kui nüüd ulmelistest arvudest maa peale tulla, siis:

Photopointi hinnakirjas on Pentaxi objektiividest müügil 29. Reaalselt on laos olemas 26.
PP hinnakirjas on Canonilt 57 objektiivi. Reaalselt saadaval 40.
PP hinnakiras on 37 Nikkori objektiivi. Reaalselt saadaval 26.

Tõsi, Pentaxi objektiivivalik on tõesti nigel - isegi Nikkorist ei pakuta rohkem.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.06.2008 21:32:47 vasta tsitaadiga

Celllu jõudis juba numbrid ära tuua

Aga mis CNP võrdlusesse Photopointi hinnakirja järgi puutub, siis no täpselt sama ulmelised on need misiganes numbrid - kas sa ostad endale 40 Canoni objet? Või 26 Nikoni oma? Ilmselt ei.

Ainuke, mis tegelikult oluline on, et oleks vahemik kaetud erinevas kvaliteedi- ja hinnaklassis objedega ning see nüüd Pentaxil nagu igal teiselgi olemas ja lisa tuleb pidevalt juurde.

Ja boonusena sobivad Pentaxile ka kõik odavad (või alati mitte nii odavad, sest need on lihtsalt nii head) vanad objed, mida teiste puhul eriti öelda ei saa.

Aga üldiselt hakkab asi vaiksel OTks ja kaubamärgi võrdluseks minema, nii et las see olla.

tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 30.06.2008 23:15:08 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:

Ja boonusena sobivad Pentaxile ka kõik odavad (või alati mitte nii odavad, sest need on lihtsalt nii head) vanad objed, mida teiste puhul eriti öelda ei saa.

Nikoni mount on kehtiv aastast 1958. icon_wink.gif
tagasi üles
imthedevil
HV kasutaja

sõnum 01.07.2008 00:12:15 vasta tsitaadiga

Ja Pentaxi mount peaks olema aastast 1975
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 01.07.2008 00:51:40 vasta tsitaadiga

Ardo kirjutas:

imthedevil kirjutas:

ja siis? Kasvõi stabikat see Nikoni vanadele objektiividele ikkagi juurde ei too icon_razz.gif Ja kõikidel Nikoni keredel pole enam ka keresisest AF mootorit... nii et bye-bye automaatteravustamine...

tagasi üles
eof
HV kasutaja

sõnum 01.07.2008 01:18:44 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
Ardo kirjutas:

imthedevil kirjutas:

ja siis? Kasvõi stabikat see Nikoni vanadele objektiividele ikkagi juurde ei too icon_razz.gif Ja kõikidel Nikoni keredel pole enam ka keresisest AF mootorit... nii et bye-bye automaatteravustamine...

On's tõesti nii tähtis, palju miskil tootjal neid objesid on ja kunasest keegi neid tegema hakkas? Tehke parem pilti numbrite keerutamise asemel icon_smile.gif

imthedevil
HV kasutaja

sõnum 01.07.2008 01:19:28 vasta tsitaadiga

namstoop, stabika osas on sul täielikult õigus, aga ma kipun arvama, et need, kes ostavad kõige odavama otsa peegli, ei ole väga huvitatud eriti vanadest objektiivides. Uued fixid on muidugi teine teema.
Ärge saage nüüd valesti aru, ma ei taha väita, et Nikoni mount mingil viisil parem oleks.
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
p2t3r1
HV kasutaja
p2t3r1

sõnum 01.07.2008 01:34:02 vasta tsitaadiga

sry, aga siin läinud jälle tüüpiliseks brändidevaheliseks sõjaks.. thumbs_down.gif Igal tootjal on on oma sihtgrupid.
Minu arvamus Pentaxist:
Pentax toodab korralikke kaameraid, mis ei jää teiste tootjate keredele sugugi alla. Neil on keresisene stabilisaator, mis töötab iga praktiliselt iga objektiiviga, mida suudad kaamerale ette kruvida. Kahjuks on tänapäevaste objektiivide valik mõnes ringis tiba kasin. Aga, kes leiab, et on midagi puudu, ei peagi ju Pentaxit kasutama. Pentax on tavalisele või pigem isegi tõsisele fotohuvilisele amatöörile, kes on väikese eelarvega ja eriti ei huvitu uutest ja kallitest profioptikatest. Seda asendavad pentaxi suurepärase hinna- ja kvaliteedisuhtega fiksobjektiivid ja võimalused kasutada vana suurepärast optikat erinevatelt tootjatelt. Digiajastul on pentax võtnud suuna 1.5'se cropiga APS-C suuruse sensori kasuks, mis suudab pakkuda piisavat kvaliteeti kõikidele kasutajatele.
Järeldus: Pentax on hinnatundlikule amatöörist kasutajale, kes soovib korralikku kvaliteeti ning kellel pole ambitsioone hakata professionaalseks fotograafiks.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 01.07.2008 01:58:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Pentax on hinnatundlikule amatöörist kasutajale, kes soovib korralikku kvaliteeti ning kellel pole ambitsioone hakata professionaalseks fotograafiks.

icon_lol.gif
P.S võiks selle OT siit teemast ära kustutada...

tagasi üles
urmas1
HV kasutaja

sõnum 01.07.2008 06:49:19 vasta tsitaadiga

Pentaxil on väga hea koostekvaliteediga kere. Mõnusalt kätte istuv. Väga hea sensor. Hea kit objektiiv ,ka vastu päikest. Ja kõik. Canon 400D on nikats, plastmass kere, viletsam kit objektiiv. Aga kaamera fokuseerimis kiirus, säritus täpsus, see on kindla peale minek. Pentax võiks ometi Safox VIII teravus automaatikat uuendada ja säri automaatikat ka. Mis kasu neist M42 objektiividest, kui ta säritab nendega täiesti puusse. Samas ma ei saa aru K200D amatöörklassist ja K10D edasijõudnu klassist? Mille poolest K200D viletsam on? On topitud motiiv programmid? Ja mis siis? K10D teravustab kiiremini oma Safoc VIII, kui K200D oma Safoc VIII ?Minu kogemuste põhjal K100D ja K20D teravustamis kiirus ja säriautomaatika on täpselt ühesugused, K100D on ainult tänu 6MPX. sensorile kiirema salvestuskiirusega. Pentaprisma ja K100D, K200D pentapeegel, silmaga vahet ei ole. Mõlemad ilmastikukindla kerega, sama Sony sensoriga. K20D on sama kaamera, sama protsessoriga, ainult parema Samsungi sensoriga. Sensor on tõesti parem ja kõik.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 01.07.2008 09:21:04 vasta tsitaadiga

urmas1, *ist, K100D, K100D Super ja K10D on kõik mu enda käte vahel mõõtnud valgust suurepäraselt ning autofookus on kiire ja täpne. Ma ei tea, mida sa oled valesti teinud või on sul äkki magnet, mis tõmbab defektseid eksemplare ligi kuid tõepoolest - su jutt ei pea vett.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 01.07.2008 10:18:33 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
urmas1, *ist, K100D, K100D Super ja K10D on kõik mu enda käte vahel mõõtnud valgust suurepäraselt ning autofookus on kiire ja täpne. Ma ei tea, mida sa oled valesti teinud või on sul äkki magnet, mis tõmbab defektseid eksemplare ligi kuid tõepoolest - su jutt ei pea vett.
Võrdluses Canoni, (ja eriti) Nikoniga? Nendele jääb ikka päris tuntavalt alla, nii automaatteravustamise kiiruses kui säri täpsuses. Endal on K100D ja peab ütlema, et automaatsäri täpsus histogrammi järgi on tõesti väga-väga kõikuv. M42 objede puhul tõesti paneb säri nii isuga puusse, et isegi +2 kompensatsioon ei aita piisavalt.
Uuemate sisemise teravustamismootoriga objedega pole kokku puutunud, kuid keresisese mootoriga automaatteravustamine on tõesti küllaltki jama ning pidev (continious) teravustamine on täiesti kasutu Pentaxi puhul minu arvates, ei jõua see mitte millelegi järgi. urmas1 räägib küll absoluutides, aga vähemalt minu arvates küllaltki objektiivselt. Aga mis kõige olulisem, pilte teha saab ju Pentaxiga jumala vabalt, objektiive jagub ja hind on hea. Kompromissid, kompromissid. Kui vaatad praegu, millise aparaadi saab varsti 30 tuhandega (Nikon D700), siis asjad arenevad maruliselt, varsti maksab sarnane asi juba 15000 ja siis võib Pentax küll rahulikult pillid kotti pista kui oma teravustamist ja säri konkurentide tasemele ei suuda tõsta. Maksku siis see Pentax kasvõi 6000 kr, see hinnavahe pole enam määrav.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
bright
analyzer
bright

sõnum 01.07.2008 10:52:11 vasta tsitaadiga

Huvitav oleks kohe võrrelda K10D või K20D koos mõne odavama canoni ja nikoniga, 400D näiteks ja D40x. Saaks võrrelda, kui drastiline see kiirusevahe siis on autofookuses, ja kui palju särimõõtmise täpsus erineb.

Pentaxi poole pealt olen kasutanud *ist DS mudelit pikaajaliselt ja sellega võis küll rahul olla särimõõtmise osas. vanemaid torusid küll palju kasutada kahjuks ei olnud. ka ei ole enam meeles kas tracking autofookus oli sellel mudelil oli, kuid tavaline autofookus käis tolle aja kohta küll icon_smile.gif

K10D on ka hiljem kasutusel olnud, mis minu jaoks oli kahjuks liiga keeruline kaamera. Samas mõlema pentaxi kohta võiks öelda üht - kvaliteetne kere, avar pildiotsija ja käes väga mugav. ist DS oli ka väga lihtne ja loogiline nuppude paigutuse ja menüüde poolest. Canonilt 350d ja 400d olid selles suhtes natukene viletsamad, eriti vilets oli ergonoomilisus.

Aga üldiselt on pentax selline huvitav ja asjalik alternatiiv kahele suurele poisile, nikonile ja canonile icon_smile.gif huvitav millal press näiteks pentaxi, sony või olümposega jalkat pildistama hakkab? icon_smile.gif EM sai just läbi, ja aia taga puha nikoni- ja canonimehed reas icon_smile.gif olümpus e3 ja sony a700 peaaegu et juba kõlbaksid, aga olümpuse puhul on sensor natuke viletsam kui teistel ja sony'l ei pidavat (tracking) autofookus piisavalt kiire olema. aga sony mehed vist aretavad täiskaadrit anyway, nii et way to go icon_smile.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 43, 44, 45  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.