Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kakuke
HV veteran
|
12.07.2003 22:35:01
Mis juhtub kui cd-rom külili on? |
|
|
Tahan võtta käsile uut casemod projekti(classified yet). igastahes seal oleks vaja panna cd-romid vertikaalselt. kuna ei taha neid slot-in versioone osta, mis juhtub kui ma oma tavalised külili panen? kas see rikub cd-romi või plaate?
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
MihhailLendur
HV kasutaja

|
12.07.2003 22:38:20
Re: Mis juhtub kui cd-rom külili on? |
|
|
kakuke kirjutas: |
Tahan võtta käsile uut casemod projekti(classified yet). igastahes seal oleks vaja panna cd-romid vertikaalselt. kuna ei taha neid slot-in versioone osta, mis juhtub kui ma oma tavalised külili panen? kas see rikub cd-romi või plaate? |
Mul oli töö juures kunagi compaq, sellel cd rom külili, ei juhtunud midagi. Praegu onmeil seal paar delli, millel samuti küli, pole ka midagi juhtunud. Alles eile kõrvetasin ühe delliga plaate ja tegi väga ilusti
_________________ Mis on elu mõte? |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
kakuke
HV veteran
|
12.07.2003 22:40:09
|
|
|
tore kui on kogemused, aga äkki ütleks mis firma romid ja tahaks ka mõnda teist kuulda. Ei saa teha kogu projekti nii, et 1 mees arvab et ei tohiks midagi juhtuda
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
12.07.2003 22:46:09
|
|
|
od aga plaadi asetamine romi võib ju raske olla !?
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
MihhailLendur
HV kasutaja

|
12.07.2003 22:49:51
|
|
|
Ma ei oska romi kohta küll miskit täpsemat öelda, arvuti tuli komplektis, kas compaqi või delli vahendajatelt, seda ehk oskab keegi tagem öelda, kas külili töötamiseks on ettenähtud teiste parameetritega seade kui normaal asendis töötamiseks...
A plaadi romi asetamisel peab plaati lihtsalt niikaua kinni hoidma, kui taldrik avatud on...
_________________ Mis on elu mõte? |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
praetor
HV veteran

|
13.07.2003 01:13:48
|
|
|
romidel on ju seal plaadialuse ääres väike kang, mida saab kahte asendisse panna: 1. Ta ei ole plaadi vastas, ega ei liigu kummaski suunas 2. Ta on vedru abil pinges plaadi vastu ning hoiab teda välja kukkumast, kui rom on vertikaalasendis. Liteonidel on kindlalt selline funktsioon, teiste kohta ei oska pead anda praegu.
_________________ http://www.arvutiexpert.ee/pood - Sülearvutite varuosad Soodukas -50%
http://www.almond.ee - Tasuta veebipõhine kassa- ja laoprogramm |
|
Kommentaarid: 220 loe/lisa |
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
kakuke
HV veteran
|
13.07.2003 01:18:21
|
|
|
Saaksid täpsemalt kirjeldada kus see kang on? minu cd-romidel on neljas kohas nagad, need ongi selleks et vertikaalselt vist panna . võib olla ka mitte aga kui ma panen ta sinna nagadesse toetudes sisse kas ta liiga ääres pole v? või see cd-rom keerutab ta keskele
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
itimees
Kreisi kasutaja

|
13.07.2003 01:33:57
|
|
|
minu nec loeb ja kirjutab igas asendis
_________________ Kunagi pole aega korralikult teha, aga alati on aega ümber teha |
|
Kommentaarid: 88 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
GertR
Kreisi kasutaja

|
13.07.2003 01:47:19
|
|
|
Lite-Oni kirjutajad lähevad vabalt vertti
Isegi mu kõige lihtsamal AOpeni lugejal(300kr) on kirjas "vertical mount support"
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kilu
HV kasutaja
|
13.07.2003 02:02:07
|
|
|
vertikaalselt stabiilselt olles vist töötab ilusti... niipalju, kui mina proovind olen
aga ükskord panin horisontaalselt asetatud parasjagu plaati lugeva romi vertikaalselt... selle peale hakkas rom plaaditükke sülitama =)
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
veiks
HV kasutaja
|
13.07.2003 02:30:33
|
|
|
mul on kaa nec NR-7900A kirjutaja, seal on nagad küljes, kui paned plaadi sisse, tundub, et nagu viltu, aga kui ta tõmbab ise sisse, siis tõstab nagadelt selle maha ja ilusti kenast kõik töötab, ja kui paned eject, siis kukub nagadele tagasi. Ei usu et laser hakkab viltu lugema, kui lugeja on vertikaalselt, peaasi et plaadi keskelt saaks kinni haarata see mootor ja see plate(heh irw@nimed) ah et keerleks no
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
voyager_est
HV Guru

|
13.07.2003 02:38:57
|
|
|
Soome üliõpilased testisid kunagi Prantsuse Kosmose- ja Aeronautikakeskuse (oli vist mingi selline asutus)mingis projektis CD-RW süsteeme 0G peal ja 2,5G peal. Kogu asi nägi välja nii, et üliõpilased saatsid oma uuringu projekti sellese keskusesse ja keskuse programm "tulevaste teadlaste hüvanguks" valis välja nende projekti ja aitas seda teostada.
Asi käis nii, et prantslaste eksperimentaalne transpordi lennuk võttis pardale hulga noori teadlasi ning nende hulgas ka soomlased. Soomlased võtsid kaasa kaks läpakat ja hakkasid tavalist "raadio sahinat" salvestama. Sama sahinat salvestati ka maa peal. Lennuk tõusis õhku ja hakkas sooritama nn "0" gravitatsiooni manöövrit - asus vabalangemisse. Kuna õhutakkistus oli ikkagi olemas, kompenseeriti seda veel lennuki mootoritega, tulemus "täielik kaaluta olek". Seejärel võttis lennuk jälle kõrgust, tekkitades ülekaalu 2,5G'd. Nii mitu korda järjest. Lennu trajektoor käis mööda üles ja alla poole avanevad paraboole kordamööda.
Seejärel võrreldi maapealset ja lennukis salvestatut/loetud ja uuesti salvestatut - erinevusi ei leitud. Katse tulemuse põhjal kavatsevad hakata NASA ja Eurooplaste Kosmoseagentuur tavalisi CD-RW'sid ka uues rahvusvahelises kosmosejaamas kasutama.
Point - gravitatsioon, selle mõjumise suund, ega ka täielik puudumine ei mõjuta CD lugemist ega kirjutamist.
Ainuke mure on, kuidas sa CD plaadi masinasse topid, kui see külili on.
Loodeme et su masin on varustatusd selle jublakaga, mida eespool mainiti.
OT: Kas te teate, mis vahe on Kosmonaudil ja Astronaudil? Tõsiselt.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
GertR
Kreisi kasutaja

|
13.07.2003 03:11:23
|
|
|
Tean aint mis vahe on venelasel ja Sputnikul
CDdest veel niipalju, et vertik. olemisega on raskendatud nende miniCDde kasutamine, kuna ei püsi vist paigal.
Muidugi teine asi on veel see kui palju neid CDsid üldse kasutataxe(minu jaox on hind soolane)
Aga see 0G värk ei mahu pähe. Ise olen TV-st näinud kuidas seda tehakse, aga eriti ei mäleta. Lennuk peaks ju sel juhul otse maa peale kukkuma, 90 kraadi all, muidu asjad liiguvad vasakule paremale. Krt ei mäleta kas olid spets pöörlevad mootorid.
Ja et asi teemas püsiks siis kui palju võiks see lennuk maksta
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
13.07.2003 03:26:49
|
|
|
kakuke kirjutas: |
Saaksid täpsemalt kirjeldada kus see kang on? minu cd-romidel on neljas kohas nagad, need ongi selleks et vertikaalselt vist panna . võib olla ka mitte aga kui ma panen ta sinna nagadesse toetudes sisse kas ta liiga ääres pole v? või see cd-rom keerutab ta keskele  |
Sinu neli naga on kandilise CD kinni hoidmiseks. Säästumarket müüs vahepeal selliseid mänge.
Osa Cd romme on aga keeratavate kõrvadega (4tk) Vajadusel keerad peale, et CD külili asendis välja ei kukuks.
Rohkem esineb neid küll vanemate ja aeglasemate mudelite juures, või siis neil, mis püsti asendisse töötama tehtud.
Aga pane parem SLIM läpaka CD rom. Sinna sisse käib ta keskele vajutades kinni ja keera või 180 kraadi, kui tahad. Välja ei kuku.
Minult võid vahetüki ka saada, mis SLIM CD Rommi ühendab tavalise IDE kaabliga.(UUs ja pakendis ) Võid panna DVD , kirjutaja või mida iganes.
Muidugi odav ta ei tule , aga kas modimine peabki odav tulema
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
3 :: |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
dober
Kreisi kasutaja

|
13.07.2003 04:27:15
|
|
|
Osadel CD-ROM tootjatel ju Spertificationis ära märgitud ka kui lubatakse 90 kraadises asendis tööle panna, kas mitte firma Teac või Nec ?
_________________ Rahvusvahelise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Funderbeam-i osakud alghinnaga:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=806294 |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
marxus
HV vaatleja
|
13.07.2003 13:33:29
|
|
|
Minu meelest üldiselt vahet pole mis CD-Rom'i kasutad. Olen neid lahti kiskunud küllaga.
Kõik nad võtavad plaadi kindlalt ajuri vahele kinni, iseasi on see, kuidas hakkad plaati sisestama või
kinni püüdma, kui CD-Rom ei toeta vertikaalset asendit. Lihtsalt tüütuks muutub....
|
|
tagasi üles |
|
 |
kakuke
HV veteran
|
13.07.2003 13:56:47
|
|
|
niiet kõikide jutt kokku võtta, siis on pohh mis pidi ja pohh mis cd-rom. peaasi et suudad plaadi sisse panna normaalselt. ilmselt tuleb siis nii, teha et hoian plaati kinni kuni cd-rom on täitsa sees ja kõik.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
13.07.2003 14:01:44
|
|
|
mul on nec cd-rom. näiteks tootja kodulehel on kohe kirjas, et töötab mõlemas asendis, horisontaalis ja vertikaalis.
http://www.nec.se/templates/NEC_ProductSpec.asp?ID=4000&picture=0
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
13.07.2003 14:04:48
|
|
|
99% cd-romidest mis ma näinud olen töötavad kylili(mitte küll mini-diski suurusega plaatidega), neil kas on olemas eelmainitud keeratavad kangid või siis lihtsalt väiksed junnid on sees mis hoiavad plaati paigas, võtad oma cd-rommi välja paned kylili ja ise proovid, mis muud. juba sisse panemisel peaksid aimu saama kas ta hoiab seda või mitte. ja see asi peab olema nii et mitte ise ei suru plaadi kinni vaid lahtiselt ei tohiks plaat ka välja kukkuda.
_________________ /allkiri |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
kakuke
HV veteran
|
13.07.2003 14:07:38
|
|
|
ahh panen oma korpuse külili ja kontrollin siis, mind lihtsalt huvitas alguses et kas see on kahjulik plaatidele ja ka romile. ilmselt mitte niiet head pühapäeva edasi
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|