Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
XYZ
HV Guru

|
18.06.2008 15:15:43
|
|
|
ekspertiis oma kulu ja kirjadega
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.06.2008 15:24:41
|
|
|
Kas linuxiga on sama mure? Või siis suvalise teise op.süsiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
18.06.2008 15:29:53
|
|
|
Mul ei ole linuxit siin arvutis, ainult XP. Ma ei saaks linuxit ka panna, siis ma ei saa Flashis HV pilte inimestele joonistada.Seda enamvähem saab teha, kuigi laggid tulevad ikka. Animeerida on täiesti võimatu , suurem osa muretse et save kaob ära.
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.06.2008 15:30:31
|
|
|
Siiski tasub PROOVIDA ka teise op.süsiga sest saab välistada või avastada hoopis tarkvaralise vea.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.06.2008 15:33:08
|
|
|
Tüüpiline Fujitusu-Siemensite jahutuse probleem. Õigemini - see kõrge temperatuur ongi see lollitaja ja tapja. Ning on näha, et garantiis pole viitsinud keegi tegelikult seda temperatuuriprobleemi ära lahendada. Ja kui liialt hiljaks on jäädud, või jäädakse, siis hakkavad emaplaadil olevad detailid tasapisi surema.
Tegelesin just mõni päev tagasi tuttava Fujitus-Siemensi kõrgete temperatuuridega ja mässamist oli oma jagu selle jahutussüsteemiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
18.06.2008 15:45:19
|
|
|
kas see laggimine ongi põhjus et emaplaat hakkab surema? Sry et ma nii loll selle arvuti alal. Kui ma selle ostsin , oli põhjus aint see et saaks oma tööga käia igalpool ja seda igalpool teha, ja siis ei mõelnud sellistele asjadele . krt kahju isast, kes 13k peab sita eest maksma.
mõned jutud ka sealt garantiist, kui augustis läpaka parandusse viisin
"Tere,
Testimisel saime lugemisvigu (see võis olla ka põhjus, miks masin aeglane oli aegajalt)
Olge mureta, me tegime 1:1 koopia uuele kettale ja kogu soft on teil samas seisus nagu tuues."
ning
"Tere,
Tootja andmetel olete ostnud AMILO L1310G /BU L1310G -FIB-/ , 21.04.2006 ja garantii kehtib kuni 21.04.2008.
Asume Akadeemia tee 21G, oleme avatud E - R 9:30 kuni 17:00."
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
18.06.2008 15:51:29
|
|
|
Nad asendasid ketta ja lasid vana ketta kompoti kõik 1:1 uue peale? Siis võib format küll aidata, kui erinevad kettad olid
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.06.2008 15:57:01
|
|
|
ndk: Pigem visati niisama uus ketas sisse, masina sisse vaatamata:
- et kui tolmu täis on ventilaator ja tuulekanal.
- kui ära põlenud on igasugused termopastad ja termopadjad.
Fujitsu-Siemens on lihtsalt sellise kaitseehitusega, et kui temperatuur on taevas, siis tõmmatakse jõuga prosa kiirus alla. Ja see, kui kiirus on maha tõmmatud, jääb igasuguste suuremamahuliste tööde korral samuti silma.
Nii, et uus install võib aidata. Kuid kui kiirus on alla tõmmatud, siis mitte eriti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.06.2008 16:38:31
|
|
|
ndk kirjutas: |
Nad asendasid ketta ja lasid vana ketta kompoti kõik 1:1 uue peale? Siis võib format küll aidata, kui erinevad kettad olid  |
Lisaks ketta vahetusele on masin korduvalt formatit saanud nii enne kui peale garantiis käimist, kasu pole olnud.
tahanteada kirjutas: |
ndk: Pigem visati niisama uus ketas sisse, masina sisse vaatamata:
- et kui tolmu täis on ventilaator ja tuulekanal.
- kui ära põlenud on igasugused termopastad ja termopadjad. |
Kui mälu ei peta siis mõlemal garantiis käimisel vahetati ventilaator välja. Tolmu pole masinast märkimisväärsel hulgal leidnud.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
18.06.2008 16:53:08
|
|
|
vea kirjeldus sarnaneb kõige rohkem igatahes termoprobleemile masinas ja prose kiiruse automaatsele allatõmbamisele...
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
18.06.2008 16:54:58
|
|
|
Nagu ma ülalpool mainisin, kruvisin ka mina minu käes käinud isendil radika maha ja vahetasin pasta ära. Tegelikult oli sellega ka varem kõik ok. Loomulikult ei pannud ma seda pärast mingi tolmukäkina kokku. Muide, kunagi reanimeeritud X30 radika alt vaatas vastu selline pilt. See masin hakkas pärast AS5-ga määrimist rõõmsasti tööle ja toimib siiani.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
18.06.2008 17:00:32
|
|
|
Ho Ho, vaata alustuseks Device Manageri alt, ega kettakontroller PIO mode-s ei ole. kui ketas oli tõesti peetis, siis seadmeprobleemide korral paneb Windows automaatselt transfer'i kiiruse kiiremalt aeglasemale: DMA -> PIO. PIO mode kasutab rämedalt prose ja selles võib ka praegune olukord väljenduda.
just a guess...
ot: |
rex, sel veel emmele joodetud prose? jeesuke! |
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.06.2008 17:08:55
|
|
|
XYZ kirjutas: |
vea kirjeldus sarnaneb kõige rohkem igatahes termoprobleemile masinas ja prose kiiruse automaatsele allatõmbamisele... |
Tõsi, imelik ainult on, et varem avaldusid nood probleemid ~15-20C kõrgemate temperatuuride juures ning tehniliselt peaks prose throttlema alles ~100c juures.
Skeptik, kõvakettas ei tohiks asi olla, andmed liiguvad üldiselt üsnagi kiiresti ning PIO mode laadset konstantset kiirusekadu pole täheldanud. Kindluse mõttes vaatan küll asjad üle õhtupoole
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
18.06.2008 17:14:46
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
XYZ kirjutas: |
vea kirjeldus sarnaneb kõige rohkem igatahes termoprobleemile masinas ja prose kiiruse automaatsele allatõmbamisele... |
Tõsi, imelik ainult on, et varem avaldusid nood probleemid ~15-20C kõrgemate temperatuuride juures ning tehniliselt peaks prose throttlema alles ~100c juures.
Skeptik, kõvakettas ei tohiks asi olla, andmed liiguvad üldiselt üsnagi kiiresti ning PIO mode laadset konstantset kiirusekadu pole täheldanud. Kindluse mõttes vaatan küll asjad üle õhtupoole |
Kuna need arvuti sisesed termomõõtmised pole kuigivõrd kalibreeritud, siis mina neid numbreid tõsiselt ei saa võtta, lisaks veel tarkvara muudatustega kaasilmnevad kõikumised (tõsi küll, enamasti on selliseks oluliseks muutjaks BIOS uuendus....)
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
18.06.2008 17:30:29
|
|
|
te peaks siis kruvika kätte võtma ja oma pilguga üle tsekkama, kas see cooler seal prose peal on ikka korraliku kontaktiga (täieliku puutepinnaga). muud nagu ei tule pähe soovitada praegu.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
18.06.2008 18:38:37
|
|
|
see jama meenutab yhte jama mis oli kunagi socke A prosega mis sai natuke liialt kuuma, hiljem oli madalal tembi liiga uimane ning hiljem lihtsalt andis otsad see siiani alles
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.06.2008 21:47:00
|
|
|
Väike märkus: Radiaks ei jahuta mitte üksnes prosat, vaid tavaliselt ka veel mõnd muud komponenti - kas siis videokivi või ka mõnd Silda.
Sel Fujitsu-Siemensil, mida ma puhastasin, oli:
- termopasta kõvaks tükiks põlenud.
- termopadi tükkideks kuumenenud.
Kuumenemise põhjuseks: Silmini tolmu täis ventilaator ja paksu tolmuvaiba all olevad tuulekanali avad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
19.06.2008 12:37:50
|
|
|
eks me täna vaatame seda värki ,sry, eile ei jõudnud.
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
19.06.2008 23:49:36
|
|
|
See masin on 2x garantiis käinud, mõlemad korrad oli jahutuse probleem, viimati sai ise kevade alguses käidud ja vahetati ära prose vent + pasta. Peale seda töötas ilusti umbes kuu aega vist, aga kuna garantii lõppes ära, siis jama nagu. Igatahes selle mudeli tüüpviga.
EDIT: Et siis Flacko masinaga sai käidud...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.06.2008 14:31:49
|
|
|
vaatab, mis juhtub, kui Linuxi peale paneme
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.06.2008 14:56:49
|
|
|
Flacko: Pigem on Sul l2ppari emaplaadil m6ni jubin 2ra k6rbenud.
Linux ei tegele jootekolvi ega testriga...
Postitatud mobile device
|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.06.2008 17:55:49
|
|
|
Aa ok. Sry ma nii loll aga mis sa näiteks teed, kui ma selle sulle annan?seal sees on ju integreeritud asjad ja neid ei saa vahetada
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.06.2008 18:37:18
|
|
|
Flacko: Vaevalt, et asi ilmtingimata mõnes integreeritud 100-jalgses kinni on. Pigem on kusagilt mõni toitepingeahela detail kutu. Mõni mahtuvuse kaotanud kondensaator, mõni poolkärsanud filter vms.
Ja teine asi, millele pead ikka jälile saama - miks on see temperatuur a 20-30 kraadi liialt kõrge.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.06.2008 20:58:01
|
|
|
Kas temp toast ei või olla et liiga kõrge? See temp on KOGUAEG selline loll olnud. Ma ausalt ei mäletagi, mis ta siis oli, kui ostsin. Aga ma ise ei saanud üldse aru et 80c mingi hull värk on, mõtlesin et peabki olema a siis Ho Ho ütles et ei nii ei saa. Käsi sai ka pidevalt kõrvetatud (Sest ma hoidsin kätt alati seal,kus see kuum koht oli). siis läks garantiisse, läks alla. Siis oli 60C kanti, nad miskitmoodi said selle allapanna AGA niigui 65c, oli pekkis JA miski kuude pärast läks JÄLLE 80c. ja siis 2x garantiis ja nüüd jälle on 60c - 68c ja 65c - 68c on see aeg, kus arvuti läheb lolliks. Ja niiis iongi IMO see temp koguaeg olnud. Pole mäletanud küll et 30c - 40c on. aint 60c-68c ja rikkis olukordadel 70 - 90c (Yep,korra näitas ka 90c!)
Loll küssa: kas garantii tuleb läpakale või sellele ventikale, kui see 2x on ära vahetatud? Keegi ütles kui see ventikas on 2x ära vahetatud, siis pidi sellele veel 6 kuud tulema juurde.
oi kuda ma olen TÜDINENUD selle läpaka jamast Te ei tea kuidas veel, esiteks väga pettunud, teiseks see raha läks kõik raisku. Alguses oli kõik fine ja siis läks pekki ja nüüd ta on kasutuskõlbmatu ja 13k raisatud.
|
tagasi üles |
|
 |
|