Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
X
HV veteran

|
15.06.2008 13:32:47
Linuxi installimise mured? |
|
|
Soov siis laadida ubuntu linuxit, õigemini korra juba proovitud. Esimeseks küsimuseks oleks, kas kõige uuemat Ubuntu 8.04 annab ntfs failisüsteemina installida?
Teiseks, mida annab juurde /boot jne partitsioonid. Juur,-swap,-ja home partitsioonidele saan ma pihta. Ma kavatsen teha multibuuti ehk nii windows, kui ubuntu. See läks esimese korraga tööle, aga ta valis alati käima minekuks ubuntu. Valida sai muidugi mingi 10sek jooksul ka windowsi. Aga kas vastupidi ei saa, et läheks automaatselt windowsile ja kui tahan ,siis selle 10s jooksul valin ubuntu. Nendele küsimustele ma otsest vastust pole leidnud.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
15.06.2008 13:47:11
|
|
|
sa saad Ubuntu 8.04 installida windowsi alt näiteks
lihtsalt määrad suuruse kettale, mida ubuntu kasutama hakkab
installer loob Vista/Xp boot optionsisse Ubuntu rea ka, ning seda saab juba Vista/Xp alt ise määrata kumba sa ellistatult bootida tahad
teine võimalus on installida linux plaadilt üles bootides, kuid siis peab linuxi /boot/grub/menu.lst veidi muutma et esimeseks Windowsi valiks
Edit: muidu minu teada ntfs peale installida ikkagi ei saa, failide permissioneid ja muud sellist ei suuda ubuntu teostada selle failisüsteemiga
siin selle kohta veidi: http://fixunix.com/ubuntu/344495-install-ubuntu-into-ntfs-partition.html
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
15.06.2008 14:08:45
|
|
|
Nojah, aga mida ikkagi ma teen /boot jne partitsioonidega, miks neid seal nii palju on?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.06.2008 14:16:05
|
|
|
Võid ka üheainsa süsteemipartitsiooni ja ühe swap-iga läbi saada kenasti. Algajale tihtipeale seda soovitataksegi just.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
15.06.2008 14:56:48
|
|
|
Aga milleks on /boot partitsioon vajalik, mida sellega tavaliselt tehakse. Sellest nendel lehtedel juttu polnud?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
15.06.2008 15:08:59
|
|
|
päris kindel pole, aga arvane et paneb Boot kausta eraldi kettale (kernelid ja Grubi)
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
15.06.2008 15:28:40
|
|
|
Üks küsimus veel, et kas ma valin loogiline või primaarne. Windowsis on mul tehtud 5 primaarset partitsiooni. Kas ma pean linuxi panema primaarseks või loogiliseks. Ma ei mäleta mis on primaarse ja loogilise vahe?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
15.06.2008 15:38:14
|
|
|
http://www.pcguide.com/ref/hdd/file/structPartitions-c.html
***A maximum of four partitions can be placed on any hard disk. These are sometimes called primary partitions. The limitation of four is one that is imposed on the system by the way that the master boot record is structured.
***One of the four partitions may be designated as an extended DOS partition. This partition may then be subdivided into multiple logical partitions. This is the way that two or more logical DOS volumes can be placed on a single hard disk. |
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
15.06.2008 21:49:09
|
|
|
Tänud!
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|