Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
madex
HV kasutaja
|
11.06.2008 19:22:40
NTLDR Is missing. |
|
|
Nimelt sõber ostis uue kõvaketta,täpsemalt WD1600AAJP ,et vahetada vana kõvakettaga välja.Uuel kõvakettal on windows peal,kuid arvutit bootides tuleb error NTLDR Is missing,press CTRL+ALT+DEL to restart.
Uut windowsit ei saa ka peale lasta,sisestavad windowsi plaadi,kuid mitte midagi ei juhtu.
Ning kui panna vana kõvaketas tagasi sisse,siis annab 3 rida:
"Windows could not because of a computer disc hardware configuration problem"
"Could not read from the selected boot disk,check boot path and disc hardware"
"Please check the windows documentation about hardware disc configuration and your hardware reference additional for additional information"
Täpsemalt ei oska kahjuks seletada.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
nah
HV veteran

|
11.06.2008 19:23:57
|
|
|
Eelmisel kettal olid boot sectorid peal ...
Mis aitab on plaat sisse boot from cd/dvd format ja uue windwosi install ...
|
|
Kommentaarid: 150 loe/lisa |
   |
0 :: |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
Defeee
HV kasutaja

|
11.06.2008 20:47:24
|
|
|
esimese lahendusega olen ise ka tegelenud sugulase arvutil, selleks on sul vaja windowsi plaati ning natuke nokitsemist:
http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
pmst. sa copyd kaks puudu olevat faili üle, millega windows recoveri ise hakkama ei saa.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
11.06.2008 20:54:59
|
|
|
ntdlr ja ntdetect on kaks asja, mis koos boot.ini ga peavad ketta juurikas olema. antud juhul on v6imalik lahendus ka see, et uus ketas satub biosi silmis kuidagi t2htsamaks sellest kettast, mis enne sees on. hard disk priority on hea koht, kui boot seq laseb valida " hard disk" ja mitte konkreetset ketast, mille pealt buuditakse. oma masinazs keerasin kunagi systeemikettaks sec slave i ja kui sinna ylespoole midagi pandud sai, oli imestus suur. esiotsa m6tsin, et peaks ketta k6rtemale t6stma ja jumpritega paika panema aga siis m6tsdin,et ei viitsi enam lammutada japanin priorityst selle ketta esimeseks. nüüd v6in ta kuhu iganes t6sta, ikka l2heb bios sealt buutima kui selle ketta masinast leiab
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
09.06.2009 16:14:30
|
|
|
valisin ühe paljudes "ntldr is missing" teemades, et siin oma muret kurta. Teisi olen ka juba lugenud
Oli vaja ühele läpakale uuenduskuur teha, et Windows uuesti peale lasta. Loopis erroreid ja värke. Vajalikud failid on igaks juhuks ka ringi tõstetud, aga jätaks siiski teisele partitsioonile alles. Süsteemipartitsiooni lasin tühjaks.
Ja siit mure algabki. Kui tahan uuesti XP-d peale laskma hakata teeb oma esmase failide tõstmise ära ja siis kui tuleb ette valik kas uus install või Recovery kirjutab et hard drive'i pole ja install ei saa jätkuda. Ükskõik kumma valin. Proovitud ka erinevaid installikettaid. Kui cd-romilt ei buudi, siis kirjutab: ntldr is missing, press ctrl+alt+del.
Samas nii bios näitab ketast kui olen ka fdiskiga (see siis eraldi boot ketalt) mässanud ja ka formati teinud. Isegi teise arvuti taga proovisin kõvaketast, töötab kenasti, partitsioonid olemas ja puha. Nii et kõvaketta viga nagu ei tohiks ju olla?
Hetkel panin scan diskiga surface scani tegema. Mitte et ma usuks et sellest abi on vms.
Olen päev otsa juba mässanud ja kõiksuguseid Computerhope.com-e jne lugenud, aga ei ole targemaks saanud. Täitsa lootusetu tunne juba.
Kas oleks veel võimalik midagi ette või proovida võtta, et selle krdi Windowsi peale saaks?
Ahjaa, läpakaks on Lifebook S7010.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.06.2009 19:54:28
|
|
|
Sarnaneb puuduva SATA draiveri sündroomiga
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
zork
HV vaatleja
|
10.06.2009 11:05:46
|
|
|
Kui arvuti tunneb kõvaketta ära ja windows ei leia seda, siis paistab puuduva draiveri(SATA?) viga olevat. Aga see Lifebook S7010 on vist nii 2005 aasta toode ja siis veel läptoppidesse SATA kettaid ei pandud. Aga proovi mingit Linuxit installida või siis ehita Windosi Live CD ( http://www.nu2.nu/pebuilder/ või http://www.reatogo.de/ ) , boodi nende pealt ja vaata, kas on kõvaketas olemas.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
10.06.2009 13:20:32
|
|
|
S7010 ei ole SATA kettaga midagi pistmist.
Kas sees on originaalketas? Paar korda on juhtunud, et nii ketas kui arvuti on korras, aga lihtsalt üksteisele ei meeldi.
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
10.06.2009 13:25:46
|
|
|
virks, originaalketas jah. Aga sain probleem lahendatud nii, et läks sisse ühest teisest läpakast uuendamise käigus üle jäänud analoogiline ketas. Töötab probleemita. Igatahes ulme. Sest tegelikult töötab see teine ketas ka niisama juhtme otsas igati hästi.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.06.2009 14:09:47
|
|
|
namstoop: Tere. Üks võimalus selle kettaga on see, et keegi on sellel kettal pannud "jumperi" asendisse kas Slave või "Cable Select". Ja kui siis oli ka cd-seade samamoodi kas Slave, siis ei pidanudki ju mingit lugemist ega installi toimuma. Ja siis pidigi selline kiri keset ekraani olema.
Neid läppareid ikka kipub aeg-ajalt esinema, kus see Cable Select "jumper" on külge pandud. 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
10.06.2009 14:31:32
|
|
|
tahanteada, nojah aga see ketas oli enne ka seal läpparis sees ja töötas. Mina midagi ringi ei tõstnud vms. A noh põhimõtteliselt on probla nüüd lahendatud, jääb mul niisama tagavarakettaks mille peal faile hoida vms.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Risto40
HV vaatleja
|
05.10.2009 23:38:22
|
|
|
mul nüüd sama probleem, et NTLDR is missing, press ctrl+alt+delete to restart. Põmst leidsin, mis tuleb teha, et sellest jagu saada - boot from cd ja kopida paar faili, aga probleem, selles, et kui seda teen, siis Recovery Console's pleale ketta määramist, kus windows asub, küsitakse Administrator passwordi, mida ma kohe mitte ei tea. Proovisin kõik läbi, mis ma oleks võinud kunagi panna, ka tühiku ja lihtsalt tühjaks jätmise, kuid miski ei aita. On sellest kuidagi võimalus mööda saada? või on võimalik neid faile kuidagi teistmoodi plaadilt kopeerida?
|
|
tagasi üles |
|
 |
rixvilll
HV kasutaja
|
06.10.2009 08:46:43
|
|
|
kõige lihtsam on ta panna teise arvutisse sleiviks ja copy-paste meetodil see NTLDR fail lihtselt sellele kettale kopeerida. Peaks töötama.
_________________ regret all the things i have done wrong... |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
2 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|