Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Aq
HV kasutaja
|
06.06.2008 19:19:51
Internetireklaam |
|
|
Mõtlesin, et avaks arutelu teemal reklaam Eesti internetis. Mõtlen siinkohal foorumi suhtes veidi "vildaka" nurga alt - juttu võiks teha reklaamiTELLIJA seisukohalt, mitte nii, nagu tavaliselt need teemad on, et - "kuidas ise reklaamiga raha teenida"
Kuskohas on mõistlik Eesti internetikeskkondades reklaami tellida? Kas foorumis leidub isikuid, kes on mõne sellise suurema reklaamimüüja keskkonnast saadud külastuste kohta statistikat teinud? Mis on erinevate Eesti keskkondadele omane?
Et veidi täpsemini suunata, alustaks ehk kahest kohast. Esmalt - kas säherdune "projekt" nagu klikivabrik.ee on surnud, nagu "omal ajal" kadus kliki.ee?
Teine teema oleks - mis on saanud pärast suurt (ja minu hinnagul kehva) kampaaniat www.ee-st? Kunagi oli sealsel avalehel ju ka Hinnavaatlus.ee. Kas säherdune reklaamivorm on tulnud kasuks?
Või on KOGU reklaamitellimine alati mõttetu tegevus ja raha raiskamine? Mis arvamused on siinsel, veidi teadlikumal rahval antud teema kohta? Võib muidugi kirjutada kogemustest teiste suuremate reklaamimüüjatelt reklaami ostmise kohta...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
07.06.2008 00:16:28
|
|
|
Muidugi on mõtet tellida. Aga suuresti sõltub ka sellest, mida reklaamid. Ma pakun, et nt teleka reklaami banner aripaeva interneti keskkonnas on palju efektiivsem kui sama banner delfis. Samas äripäevas maksab reklaam vist hulga rohkem kui delfis. Tuleb välja mõelda, arvutada, uurida milline variant on reklaamitava toote puhul parim. Sellist otsest vastust on raske öelda. Nt HinnaVaatluse foorumis salendavaid tablette pole vist eriti tark reklaamida jne
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Durian
HV kasutaja

|
07.06.2008 00:31:12
|
|
|
tanel98 kirjutas: |
Nt HinnaVaatluse foorumis salendavaid tablette pole vist eriti tark reklaamida jne |
Ei tea midagi... liikumatul interneti-inimesel võib täitsa huvi tekkida sihukse vasta
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
07.06.2008 00:58:18
|
|
|
Durian kirjutas: |
tanel98 kirjutas: |
Nt HinnaVaatluse foorumis salendavaid tablette pole vist eriti tark reklaamida jne |
Ei tea midagi... liikumatul interneti-inimesel võib täitsa huvi tekkida sihukse vasta  |
Liikuv interneti inimene jõuab neid salendavaid reklaame siis ka vaadata kui salaja naiste foorumit käib lugemas.
Aga tõsiselträäkides, siis muidugi midagi müüd aga kuskl naiste dieedi foorumis kuis terve kari põeb oma kilode pärast on efekt palju suurem. Ja arvatavasti on see diieedi foorum ka väiksema reklaami dariifiga kuna nende populaarsus pole just väga suur.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
alecoqprem
Kreisi kasutaja

|
07.06.2008 15:53:09
|
|
|
Väga palju oleneb ka reklaamist. Oskuslikult tehtud reklaam köidab ka inimesi, kes antud toodet/teenust tegelikult ei otsi ega vajagi. Kuigi peab ütlema, et sellise reklaami tegemine läheb järjest raskemaks kuna kogu nett on kõiksugu reklaami nii paksult täis topitud, et internetikasutaja on õppinud suuremat osa neist lihtsalt ignoreerima.
Näiteks mina ei mäleta, millal ma viimati neti.ee lehel mõnele bannerile klikkisin, kuigi ta on mul avaleheks. Isegi kui see banner kogusuuruses kohe ette hüppab, liigub hiir kohe automaatselt "sulge reklaam" nupu peale.
AGA leidub ka erandeid. Loovalt tehtud ja atraktiivsed reklaamid võivad olla vägagi edukad.
Aga võibolla on kasulikum näiteks otsingumootorite kasutamine? SEO ja google Adwords võivad tuua päris häid tulemusi, kuna inimene kes midagi kindlalt vajab, otsib seda suure tõenäosusega just internetist ja otsingumootorite kaudu.
Aga ka minu jaoks oleks väga huvitav teada, kas on ka mingeid statistikaid tehtud reklaami kasulikkuse kohta kuskil interneti keskkonnas? Ehk siis teenuste/kaupade müügi kasvu, otsese huvi kasvu, kodulehe külastajate kasvu, jne protsent.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
2 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
07.06.2008 23:25:47
|
|
|
The Deck on päris huvitava lähenemisega. meie tingimustes on see muidugi tsipa utoopiline.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
alecoqprem
Kreisi kasutaja

|
08.06.2008 08:14:34
|
|
|
gandalf kirjutas: |
The Deck on päris huvitava lähenemisega. meie tingimustes on see muidugi tsipa utoopiline. |
seda lehte mõtelisd vast. Lõpp on .net mitte .com
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
2 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
08.06.2008 11:14:27
|
|
|
Ikka on tehtud statistikaid. Avaliku infot kahjuks öelda ei oska, aga ma usun, et kõik reklaami agentuurid kes on tõsiset võetavad teevad suuremate kampaanjate kohta statistikat. Palju siis klient selle ajaga müüs tavapärasest rohkem, palju bannerit klikiti jne. Palju bannereid klikitakse, see sõltub jah paljuski sellest, kui huvitavalt on asi tehtud, aga enamasti on banner ikkagi lihtne asi, mis on vaja ruttu paarikümmne minutiga valmis teha ja edasi saata. Bannerid tehakse paljuski ka lähtudest prindist.
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
marttali
HV kasutaja
|
08.06.2008 12:42:48
|
|
|
klikivabrik tundub küll vägagi elus olevat, ainult hinnad on ka seal üle mõistuse. Kui ma googles saan 1000 näitamist alates 3 kroonist, siis klikivabrik pakub 1000 näitamist CPM: 58,93 krooni ??? Karauul.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
08.06.2008 22:12:44
|
|
|
alecoqprem kirjutas: |
seda lehte mõtelisd vast. Lõpp on .net mitte .com |
täiesti õigus. puhtast harjumusest sai vist .com otsa virutatud.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomv
Kreisi kasutaja

|
11.06.2008 09:42:49
|
|
|
HV-l endal ju reklaam olemas. Ma usun et sealt tuleb üsna kopsakas klikkide arv, kui valdkonna õigesti valid.
_________________ jah |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|