Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kroko
HV vaatleja
|
04.06.2008 22:50:06
Otepää linnas ainuke võimalus Kõu? |
|
|
olen sellise probleemi ees, et nüüdseks pensionärist ema majapidamisse vaja internetti.
kunagi (eesti aja algul) oli Elionil liinidega mingi jama (midagi kukkus vist kokku või katkes ära vms) ja pandi raadiotelefon.
2 maja edasi on elion olemas. raadiointerneti kohta väitis elion, et levi puudub.
nüüd oli valik, et tellin pakkumise elionilt "ehtiajale" aga võtsin naabrimehega ühendust (kes ei ole pidevalt kohal ja senini kasutab vahel harva mobiililevi) ja ta ütles, et tellis elionist pakkumise ja väideti, et ainult maa-alune kaabel ja hind miskit 50 000.
no ma ei näegi mingit muud võimalust kui see Kõu. leidsin ka sideameti mõõtmistulemused ja seal oli otepää kiiruseks minig 860 kbit/s.
küsimused:
1. kas kõu on ainuke võimalus (ma viibin harva seal ja naisterahva ja mitte sidetehnikuna ei viitsi mingit wifi kommuuni ka tekitada)
2. kui Kõu, siis kas nö. statsionaarne seade (Axesstel D450 modem) hinnaga miskit 3300 (levi ca 20-25 km)
või mobiilne seade ca 2000 ja levi miskit 9 km tugijaamast (lisaantenniga 15 km).
tegemist siis Otepää sisuliselt südalinnaga.
suured tänud abi eest ette!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
04.06.2008 22:53:35
|
|
|
kroko, aga miks sa ei küsi Elionilt hinnapakkumist? Esiteks see, mis on naabril, ei pea tingimata sinu kohta pädema. Teiseks võivad olla ajad, olud ja hinnad muutunud.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
04.06.2008 22:59:22
|
|
|
Levira wimax paistab seal levivat.
Võibolla ka teiste omad.
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
2 :: |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.06.2008 23:02:33
|
|
|
Lisaks kindlasti on ka mobiilinternet olemas.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kroko
HV vaatleja
|
04.06.2008 23:14:27
|
|
|
aitüma - levirast ei teadnudki aga kaesin perra ja hinnad siis - seade kohe ostes 6000 ja allalaadimine 512 kbi/s 395 kr kuu. tundub tiba kirvem kui kõu.
mis puudutab elioni hinnapakkumist siis uurin järele aga usun tõesti, et eriti odavalt see lõbu kätte ei tule.
samas tahaks küll nö jätkusuutlikku lahendust, et kui digitaaltelevisioonile üle minnakse siis ei peaks ka mingeid taldrikuid katusel lennutama hakkama jne.
mobiilinterneti koha pealt püüdsin uurida (kuigi aru ei saa ..) aga nagu ma aru saan, siis emt ja tele2 jaoks on meil vajadused suuremad või siis maksevõimalused väiksemad ja elisa "koduinternet", mis oleks ju ok, Otepääl ei levi.
või olen millestki valesti aru saanud?
eks ma üks võhik ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
04.06.2008 23:17:31
|
|
|
Aga kui 2 maja edasi on elion olemas.
Siis 50 000 tundub küll ulmeline.
Ja kuna need wimaxid ja kõud on suhteliselt kallilt ja tõesti digitelevisioon ka tulevikuplaanides, siis tasuks vist Elion poole vaadata.
( ma kahjuks starmani ja elisa pakkumistega ei ole niivõrd kursis, ja ei ole mainitud kuidas nendega selles piirkonnas on)
Ja tõesti kui ikka nii lähedal, siis selline alternatiivne variant on lihtsalt ise mingi kaabel üle majade sealt vedada vms,
ja siis netti jagada vms.
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
kroko
HV vaatleja
|
04.06.2008 23:29:09
|
|
|
Ra* kirjutas: |
Aga kui 2 maja edasi on elion olemas.
Siis 50 000 tundub küll ulmeline.
Ja tõesti kui ikka nii lähedal, siis selline alternatiivne variant on lihtsalt ise mingi kaabel üle majade sealt vedada vms,
ja siis netti jagada vms.  |
seda räägib ka mu ülimugav raadioinsenerist küljeluu - et no selgita välja, kus traat on ja vedage endale kohale jne.
millegipärast ei suuda ma talle selgeks teha (tal endal niiiiiipalju olulisi tegemisi, et ennast kohale ei viitsi vedada pari aasta perspektiivis), et mina võhikust naisterahvana ei suuda vist elioniga vaielda, et vot vedage see liin siit üle tikripõõsaste .... või siis veelgi enam - ise vedada.
või on see tõesti võimalik ?
ahjaa - ja see üle-üleadsega kommuuni tegemine on suht keeruline - no ei suuda neile vanainimestele selgeks teha, et jagatud toru (või pigem raadiolainete) kaudu neil pension kaduma ei lähe
samas 50 000 maa-aluse kaabli paigalduse eest on täiesti võimalik, et firmad küsivad.
starman muideks puudub seal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ussimuna
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurman
Kreisi kasutaja

|
05.06.2008 13:12:22
|
|
|
Kui kaks maja edasi on nett sees siis saaksid ju wirelessi abil selle endale laiendada. Igatahes tuleb odavam kui 50k
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
kroko
HV vaatleja
|
05.06.2008 16:22:46
|
|
|
Kerneli poolt vahendatav külatee tuleks samuti tiba kallim kui Kõu (aga aitüma vihje eest - pole seni aru saanudki, kes seda külateed jagab).
Mis puudutab neti jagamisse, siis juba seletasin, et vahel ei ole seda inimtegurist sõltuvalt kõige lihtsam teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
08.06.2008 13:48:36
|
|
|
ma pole küll ise kasutanud, kuid mis kõu'l häda on? Hind on minumeelest normaalne(see +/- 100.- pole tänapäeval eriline näitaja) ja peale testperioodi peaks ka teenuse kvaliteet OK olema? Ning digitelevisiooni jaoks on DVB-T, mis on kodumaiste kanalite korral sootuks tasuta lahendus(v.a seadmete maksumus). Pealegi võibolla on sul emal ka suvila/maakodu olemas ja võtab sellesama KÕU seadme koos oma sülearvutiga sinna kaasa. See viimane mõte oli rohkem selline üldine, kuid minumeelest on see suur pluss, et teenus on ühtne üle kogu Eesti.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
nax
HV kasutaja

|
17.07.2008 21:19:01
|
|
|
Pane naabrile wifi ruuter ja asi vask. otepääl peaks olema teisigi wifi levitajaid
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|