praegune kellaaeg 20.06.2025 19:43:37
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jänene
HV vaatleja

|
01.06.2008 23:22:47
ketta read speed max 4 mbps: WD 3200AAKS |
|
|
Tervitus!
üks tõsine probleem mu kõvakettal. töötab teine, kuid HDtune ja sandraga tehtud benchmarkid näitavad lugemiskiirust vaid 4 MB/sec. mis on isegi täiesti reaalne number arvestades ketta jõudlust viimasel ajal. device manager - IDE ATA/ATAPI controllers - primary IDE channel => transfer modeks olen pannud DMA if available, kuid ketas läheb tööle PIO mode all koguaeg. BIOSis ei saa PIO modet keelata, BIOSi settingud tunduvad tõesti ok olevat. ketas ise on selline http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=299
Mis krdi asi võiks takistada mu kettal normaalselt töötamist, või õigemini - mis asi takistab mu ketast tööle minemast DMA all.
taustinfoks veel niipalju, et ca 3 kuud peale arvutikomplekti ostmist (detsembris) hakkas kõvaketas kokku jooksma, lõpuks ei läind enam töölegi. event logis errorid ID 5 ja 11. siis panin ise transfer modeks PIO only, et asi stabiilsemalt jookseks, et ma oma faile ei kaotaks. hiljem muutsin uuesti auto detect peale ning tulid errorid 9 ja 51... aga mingil hetkel hakkas stabiilselt tööle, kuid ülimadala performancega - 4 MB/sec ja PIO modes.
pole kuigi suur asjatundja riistvaralise poole pealt aga tekkis vahepeal kahtlus, kas SATA kaabel üldse korras või korralikult sisestatud on.
tänud abi eest kohe ette ära!
|
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
02.06.2008 09:15:27
|
|
|
Kusagil goolis oli õpetus, et tuli registris ära kustutada paar alampuud ja siis detektib uuesti õiged reziimid.
"registry pio mode"
ja siis katseta
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
02.06.2008 09:27:22
|
|
|
kui Windowsil on probleeme seadmelt (HDD, DVD-RW jne) lugemisega, siis pannaksegi see seade automaatselt madalama kiirusega reziimile. kui ketas ikka jupsib, tuleks see välja vahetada nii kaua kui sealt midagi üldse välja veel annab lugeda...
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|