Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  ketta read speed max 4 mbps: WD 3200AAKS märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jänene
HV vaatleja
jänene

sõnum 01.06.2008 23:22:47 ketta read speed max 4 mbps: WD 3200AAKS vasta tsitaadiga

Tervitus!

üks tõsine probleem mu kõvakettal. töötab teine, kuid HDtune ja sandraga tehtud benchmarkid näitavad lugemiskiirust vaid 4 MB/sec. mis on isegi täiesti reaalne number arvestades ketta jõudlust viimasel ajal. device manager - IDE ATA/ATAPI controllers - primary IDE channel => transfer modeks olen pannud DMA if available, kuid ketas läheb tööle PIO mode all koguaeg. BIOSis ei saa PIO modet keelata, BIOSi settingud tunduvad tõesti ok olevat. ketas ise on selline http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=299

Mis krdi asi võiks takistada mu kettal normaalselt töötamist, või õigemini - mis asi takistab mu ketast tööle minemast DMA all.

taustinfoks veel niipalju, et ca 3 kuud peale arvutikomplekti ostmist (detsembris) hakkas kõvaketas kokku jooksma, lõpuks ei läind enam töölegi. event logis errorid ID 5 ja 11. siis panin ise transfer modeks PIO only, et asi stabiilsemalt jookseks, et ma oma faile ei kaotaks. hiljem muutsin uuesti auto detect peale ning tulid errorid 9 ja 51... aga mingil hetkel hakkas stabiilselt tööle, kuid ülimadala performancega - 4 MB/sec ja PIO modes.

pole kuigi suur asjatundja riistvaralise poole pealt aga tekkis vahepeal kahtlus, kas SATA kaabel üldse korras või korralikult sisestatud on.

tänud abi eest kohe ette ära!
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
airm
HV Guru

sõnum 02.06.2008 09:15:27 vasta tsitaadiga

Kusagil goolis oli õpetus, et tuli registris ära kustutada paar alampuud ja siis detektib uuesti õiged reziimid.
"registry pio mode"
ja siis katseta icon_smile.gif
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 50
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 02.06.2008 09:27:22 vasta tsitaadiga

kui Windowsil on probleeme seadmelt (HDD, DVD-RW jne) lugemisega, siis pannaksegi see seade automaatselt madalama kiirusega reziimile. kui ketas ikka jupsib, tuleks see välja vahetada nii kaua kui sealt midagi üldse välja veel annab lugeda... icon_rolleyes.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  ketta read speed max 4 mbps: WD 3200AAKS
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.