Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  JVC ja .TOD märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Casper
HV vaatleja

sõnum 26.05.2008 17:11:46 JVC ja .TOD vasta tsitaadiga

Soetasin hiljuti kõvakettaga JVC videokaamera. Kui filmiklipid arvutisse lasta, on need .TOD formaadis millega ei oska midagi peale hakata. Kaasas oleva tarkvaraga tuleks need teatavasti mpg-ks konvertida ja seda olen ka teinud, kuid need mpg failid ei tööta paraku ühegi pleieriga. Siis proovisin konvertida need mittetöötavad mpg-d Divx Converteriga .divx failideks. Asi iseenesest toimib, kuid .divx failide kohta ei oska miskit arvata, filmid ju kunagi sellises formaadis ei ole. Seega tõmbasin Super Converter vabavara ja konvertisin divx-failid omakorda avi-failideks. Jama kui palju, läbi kolme programmi kõik failid lasta on ikka närvesööv küll. Mis kõige hullem muidugi - seni olen lihtsalt proovipärast klippe filminud, neist kõige pikem 10 min, see 10 min klipp on aga 2,4 giga suur, nii et mõtlen, et mis mul sellest videokaamera suurest kõvaketta mahust kasu, üle 10-minutlisi klippe ei julge ju teha, mingine pooletunnine filmike ei mahu pärast läpaka kõvakettale äragi, konvertimisest rääkimata, sest 10 minutilist klippi pole ma veel suutnud .divx-iks konvertidagi! Nimelt juba üksi paariminutlist klippi konverdib divx converter vaadatavaks oma tund aega või rohkem, seda 10-minutilist olen mitu korda konvertima hakanud, aga pole suutnud üle paari-kolme tunni oodata, selle aja peale oli alles 7% konverditud ja samal ajal ei saanud arvutiga muud teha, kuna too konvertimise ajal lihtsalt ei funktsioneeri enam, niivõrd aeglaseks kisub. Niisiis on see "ülipikk" 10-minutiline fail ikka konvertimata, seda vaadata ei saa ning konvertida ka mitte, pole lihtsalt võimalik läpakat terveks päevaks konvertima jätta ja ise seni arvutist eemale hoida.
Nüüd siis küsimus - mida ma valesti teen või mis see on, millele ma üleüldse pihta pole saanud?
Pikemaid klippe kui paar minutit tahaks ju kah siiski teha, aga kui teen, siis vaadatavaks neid arvutis muuta ei oska kuidagi.
Kaamera kasutusjuhendit kah lugeda ei saa, kuna inglise keelset varianti kahjuks kaasas polnud ja teistes keeltes juhendeid lappasin, need olid küll kõike muud kui põhjalikud, eks ma seda tean isegi millisele nupule vajutada et filmima hakata jne, tod-failidest ei paistnud seal juttu olevat. Googeldades pole samuti miskit asjalikku leidnud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
seb
HV vaatleja

sõnum 27.05.2008 00:28:41 vasta tsitaadiga

Proovi kõigepealt see .TOD ümber nimetada näiteks .MPG-ks
Võibolla formaat ise on lihtsalt mängitav, aga pleier ei saa faililaiendist aru.
Teine variant, kui saaksid mingi 5sek. .TOD jupi kuhugi riputada, oleks huvitav teist natuke uurida... icon_wink.gif

edit: oleksid võinud Google abi kasutada, ega sa pole ainus maailmas kellel taoline kaamera 8)
http://forum.videohelp.com/topic333566.html

(lõpupoole on päris asjalik juhend kuidas .tod failidega käituda)
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Casper
HV vaatleja

sõnum 27.05.2008 21:40:41 vasta tsitaadiga

Olen proovinud TOD-i ümber nimetada MPG-ks, aga need MPG-d ei tööta ühegi pleieri ega programmiga. Nagu ka juba kirjutasin, ei aita ka kaameraga kaasasoleva programmi PowerDirectoriga MPG-ks konvertimine, MPG-na need failid lihtsalt ei tööta. Pleierid ja videotöötlusprogrammid ütlevad sellepeale Unknown File, Damaged File vms.

Kahjuks ei ole kuhugi TOD-faili üles riputada.

Nagu ka juba esimeses postituses mainisin, olen googeldanud ja otsinud abi, kuid midagi tõeliselt kasulikku pole leidnud. Jah, olen leidnud mitmeid välismaiseid postitusi foorumites, kus käsitletakse sama probleemi, kuid lahendust siiski ei ole. Antud lingi all foorumis lõpupoole välja pakutud YouTube'i TOD faili AVI-ks konvertimise turoriali video on samuti vaadatud. Programm nimega WinAvi Converter konverdib küll TOD failid kiiresti, aga saadud AVI, WMV vms failid normaalselt ei tööta, kuidagi hakib ja teeb muid trikke (kohati video aegluubis nt), ja nii iga pleieriga mängides. Ka selle programmiga MPG-ks konvertimine ei anna tulemusi - need MPG-d ikka ja jälle ei tööta, isegi mitte hakkivalt nagu AVI-d ja WMV-d. Kas saab asi selles olla, et mu arvuti pole ehk piisavalt tasemel ja tegelikult WinAviga AVI-ks konverditud failid töötavad normaalselt, lihtsalt mitte selles arvutis? Kahjuks pole muud arvutit võtta millega proovida saaks, samuti ei tööta minu arvuti DVD kirjutaja et panna failid plaadile ja proovida mõne tuttava arvutis. Samas jällegi, kuidas saab olla arvuti liiga kehv selleks et mängida tavalisi suhteliselt väikesemahulisi AVI faile?

Praegu olen ikka endiselt seal maal, et ainus lahendus on filmida max 5-minutlisi klippe (5min=~1GB), need seejärel kaasasoleva programmiga mittetöötavateks MPG-deks konvertida, ja need mittetöötavad MPG-d omakorda Divx Converteriga .DIVX failideks konvertida, 5min=~3 tundi konvertimist. Jabur, kas pole?
tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 27.05.2008 22:12:11 vasta tsitaadiga

ma ei loe kusagilt kaamera mudelit välja, aga kui tegemist on hd kaameraga, siis on ilmselgelt komistuskiviks arvuti jõudlus (nii töötlemisel kui ka mahamängimisel).
tagasi üles
Casper
HV vaatleja

sõnum 27.05.2008 22:58:27 vasta tsitaadiga

Kaamera on JVC Everio GZ-HD3 ja arvuti HP Pavilion dv4000.
tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 28.05.2008 11:23:57 vasta tsitaadiga

ookoo, põhilised punktid:
1. hd kaamera
2. eksootiline native failiformaat
3. segane manual

põgusa ülevaate tulemusena võib oletada, et see õnnetu .tod fail sisaldab nn. ts informatsiooni, mille peale mängijad puksima hakkavad. kas seda oled proovinud:
De-mux TOD file - the TOD file is an MPEG video file wrapped up in Transport Stream (TS) packet data. To remove the TS packet data I use MPEGStreamClip (from http://www.videohelp.com/tools/MPEG_StreamClip) & QuickTime Alternative (needed by MPEGStreamClip) (from http://www.filehippo.com/download_quicktime_alternative/?2615).
Startup MPEGStreamClip and load the TOD files via List/BatchList and then select the 'Convert to MPEG with MP2 Audio' option, select the destination, and hey presto! - full-quality mpeg2 file(s).
Since all that is happening is basic data transfer, there is no real CPU overhead and the speed of the process is limited only by the performance of your hard disk(s). I use 2 x SATA2 drives, one to contain the download from the HD7, and the other to receive the MPEGStreamClip output - and a very quick process as a result.

sisuliselt tähendab see seda, et .tod faili harutatakse lahti kolmeks failiks: video, audio ja ts data. ts data kui mittevajaliku võib lihtsalt kustutada ja unustada. video ja audio lased videotöötlustarkvaraga (premiere, vegas video, whatever see on, mida kasutad) uuesti kokku tagasi, lisades maitse järgi tiitreid, üleminekuid, efekte. väike vihje siia juurde, et siiani ei ole mängu tulnud ühtegi kvaliteedikadu tekitavat faktorit! kõik on endiselt full hd ja sama bitrate, mis kaamera on suutnud salvestada. edasine sõltub põhiliselt järgmisest:
1. milline on videotöötlussofti ideoloogia lõpptulemuse tekitamisel (vegas video miskipärast tahab kogu filmi otsast lõpuni ise 'üle käia', pinnacle toodang minu meelest suutis need lõigud, kus midagi ei muutu, rahule jätta ja protsessis ainult üleminekuid ja lõike efektide ning tiitritega, lõpuks kõik omavahel kenasti kokku kleepides)
2. kas soovid muuta valmis filmi bitrate-i
3. kas soovid muuta valmis filmi resolutsiooni
need ülaltoodud kolm punkti on põhilised ajakulutajad videotöötluse juures. endiselt olen seda meelt, et Su masin on lihtsalt liiast lahja hd töötlemiseks. lisaküsimus veel: millega seda lõpptulemust vaatama hakkad? kuni full hd mahamängimise võimalus puudub, siis oleks äkki otstarbekas kohe kaameras resole 'päitsed pähe' ajada ja hoida kokku hunnik aega.

tagasi üles
bbbb
Kreisi kasutaja
bbbb

sõnum 28.05.2008 12:02:40 vasta tsitaadiga

muide kui divx formaati oled asja saanud siis vist pole edasist konvertimist aviks vaja. piisab kui divx laiendi lihtsalt avi'ks ümber nimetad. ma vähemalt olen nii teinud ja windows mediaplayer mängib küll.
Casper
HV vaatleja

sõnum 28.05.2008 13:06:23 vasta tsitaadiga

Pean kohe ausalt tunnistama, et videotöötlusest ei tea ma mitte midagi ega oma mingisugust videotöötlusprogrammi peale nende mis kaameraga kaasas olid (ja nendega ei oska ka suurt midagi teha). Kuna kaamera sai alles hiljuti soetatud ja siiani olen maadelnud sellega, kuidas neid filmitud klippe üleüldse vaadata saaks, siis pole veel seda sammu jõudnud astudagi, et video töötlemisele mõtlema hakkaks. Seega ei kujuta ettegi, mismoodi seda ts datat eemaldada ja pärast video ja auto uuesti kokku töödelda, täieliku võhikuna ei julge umbes katsemata hakata ka.
Ma täiesti usun et mu arvuti on liiga nõrk hd jaoks, aga ometi ei tahaks nagu üksi sellepärast praegu uut arvutit ostma hakata, kui praegune muidu edukalt töötab ja muid probleeme pole. Äkki ikka leiduks mingigi võimalus kuidas nõrgema arvutiga need asjad kuidagi aetud saaks..
Video vaatamiseks arvutis kasutan üldiselt Divx pleierit, aga muidu on plaanis korralikum DVD-mängija soetada ja videosid telekas vaadata, ja kvaliteet võiks selleks ikka piisavalt hea olla.
Väiksema resoga filmides on vahe ikka täitsa tuntav, oluliselt kehvem pilt, nii et kui max resoga ei filmi, siis kaob justkui asja mõte ära, samahästi oleks võinud mõne kaks korda odavama kaamera soetada, mis sama töö ära teeks.
tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 28.05.2008 13:58:09 vasta tsitaadiga

um, kui on uue dvdmängija soetamine plaanis, siis tasub uurida, kas mõni riist üldse suudab 720x480 või 720x576 resost suuremat mpeg faili näidata. kui ei suuda, siis on see kaamera esialgu overkill jah. laiatarberiistadest tuleb esimesena (ja vist ainukesena) ps3 pähe. päris bluray mängijad on suht uus teema ja siin midagi oletama hakata (et kas suure resoga mpeg-i dvd tooriku pealt näidatakse või peab see bluray plaadil olema, analoogiliselt minidvd formaadiga dvd mängijate puhul) on suht keeruline. müüjatelt ei maksa nii tehnilises küsimuses abi oodata. muidugi, on võimalus failid kaamerast mõnele võrgukettale varundada ja hiljem vaatamiseks kaamerasse tagasi lasta, aga noh.. esiteks kohmakas ja teiseks, viimistletud produkt, kust kõik liigne on välja lõigatud, siin-seal tiitreid ja muusikat lisatud ning peatükkide/menüüdega varustatud, on ikka oluliselt lahedam asi.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  JVC ja .TOD
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.