Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kotmarjak
HV Guru

|
26.05.2008 11:13:55
|
|
|
tsitaat: |
Lihtsalt masendav on lugeda, millist PR bullshitti meil siin babaanivabariigis avaldatakse.
|
eks raha ole vaja kõigil teenida
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
486
HV Guru
|
26.05.2008 14:57:40
|
|
|
kotmarjak kirjutas: |
aga teemakohast juttu ka, et endal võib-olla it kolledisse minek hoopis. ei ole see ttü nii hea midagi. |
Liiga raske või?
_________________ zero |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ak.90
HV veteran
|
26.05.2008 15:13:26
|
|
|
Scart kirjutas: |
Võite selle teema lukku panna, enam pole mõtet IT'd õppima minna  |
Ega asi ei sõltu ju paberist mis omandad, kui hästi maksad on kõik võimalik ju.
Seal IT koolitusel peab ka ikka mingi põhi all olema, ega see kui seal keegi ees räägib pole kasu, tuleb ka ise asi läbi teha ja proovida.
IT-d tasub õppida, aga tuleb valida enda tasemele vastav kool
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
0 :: |
188 |
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
26.05.2008 15:33:37
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Vaevalt et ta oskab testrit kasutada või jootekolviga katkist vidinat vahetada. |
Ma olen üle 10 aasta IT-st elatunud ja olen selle aja jooksul näinud kindlasti üle 100 spetsialisti, kes kenasti hakkama saavad. Kolbi oskavad neist käes hoida ehk 2-3. Täiesti marginaalne oskus tänapäeva IT maailmas. Sama loogika järgi võiks ju autojuhte liigitada: need, kes suudavad ise väntvõlli valmis treida ja ülejäänud ?!
Eelkõige määrab selle kursuse tulemuse ikkagi alustaja tase. Autojuhist ehitajaks saada on oluliselt lihtsam, kui ehitajast itimeheks.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
26.05.2008 16:02:34
|
|
|
Draqula kirjutas: |
VÕTA süsteem mille alusel peaks saama tulevikus kõrgharidust omandades töökogemuse eest ainepunkte peaks tulema kõikidesse Eesti kõrgkoolidesse mingil hetkel.
Praegu vist pole veel kuskil rakendada jõutud (ei tea kindlalt). |
Kui keegi läbi selle VÕTA mingi portsu AP-sid kätte saab, siis võiks palun teada anda...
_________________ ... |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
1 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
26.05.2008 16:09:26
|
|
|
486 kirjutas: |
kotmarjak kirjutas: |
aga teemakohast juttu ka, et endal võib-olla it kolledisse minek hoopis. ei ole see ttü nii hea midagi. |
Liiga raske või?  |
no raske ei ole, aga õpimeetotid on iganenud ja praktilist külge on vähe.
ttü pakub rohkem akadeemilist haridust ja tegeijaks saad allles peale 3+2 lõpetamist, aga nt it kolledis saad 3a selgeks samapalju või isegi rohkem, kui ttüs.
loogiliselt järeldades võiks ka öelda, et itk on parem, sest sõlmisid ju nemad eelmisel aastal suurte firmadega kokkulepped, et üliõpilased saavad sinna tööle.
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
26.05.2008 16:13:04
|
|
|
Mul ka vist ITK järgmine samm, nii kopa viskab ette see teoreetiline jura ja praktilist osa saabki alles praktikatel käies pmst...
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
26.05.2008 16:15:05
|
|
|
carlking kirjutas: |
Mul ka vist ITK järgmine samm, nii kopa viskab ette see teoreetiline jura ja praktilist osa saabki alles praktikatel käies pmst... |
see ka veel muidugi, et võrreldes ttü ja itk 3a õpingukava, siis itk-l on palju huvitavamd ained seal ja saab valida rohkem nö ise neid aineid endale.
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
26.05.2008 16:21:20
|
|
|
Piilun ka vaikselt ITK õppekavasid.
Esialgu vähe aega korraga
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
26.05.2008 16:25:07
|
|
|
Mäks, hakkame pinginaabriteks vä? Ma pean TTÜ semestri veel ära lõpetama, sealt saab õnneks vist punktid üle kanda 8)
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
26.05.2008 16:38:22
|
|
|
See, et mõnele praktika istub, on ju normaalne. Ega sellepärast siis ei pea veel hakkama akadeemilist haridust maha tegema Mine ITK-sse ja saa progejaks või süsadminniks, kes keelab.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
26.05.2008 16:42:49
|
|
|
cbr kirjutas: |
See, et mõnele praktika istub, on ju normaalne. Ega sellepärast siis ei pea veel hakkama akadeemilist haridust maha tegema Mine ITK-sse ja saa progejaks või süsadminniks, kes keelab. |
no see, kes sinust peale kooli lõppu tuleb, on sinu enda teha. oled kohe juht või süsadmin.
ega ttül midagi viga ei ole, aga ITd mulle seal õppida ei meeldinud.
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
26.05.2008 16:44:59
|
|
|
Kas sa ka esimese kursuse vend ei olnud? Sellisel juhul oled sa põhiliselt ju mati ja füssiga aint näguripäevi näinud. IT-erialasid eriti pole veel eriti olnudki ju.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
26.05.2008 16:53:02
|
|
|
carlking kirjutas: |
Mäks, hakkame pinginaabriteks vä? Ma pean TTÜ semestri veel ära lõpetama, sealt saab õnneks vist punktid üle kanda 8) |
jaja.
Ma pean natuke seedima seda kooli mõtet esialgu veel.
Päevasel ajal ma nagunii ei saa.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
26.05.2008 17:09:40
|
|
|
cbr kirjutas: |
Kas sa ka esimese kursuse vend ei olnud? Sellisel juhul oled sa põhiliselt ju mati ja füssiga aint näguripäevi näinud. IT-erialasid eriti pole veel eriti olnudki ju. |
no said ka ise esimese miinuse välja toodud, mis akadeemisel haridusel (ttü) on.
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
26.05.2008 17:11:04
|
|
|
Ma saatsin mati ja füssi kohe sinnasammusesse ja hakkasin kohe viimaste semestrite aineid võtma.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
26.05.2008 17:55:05
|
|
|
ITK-s on päris suur osakaal praktikal (peaks olema 18AP-d), parajalt on ka rühmatöid.
Ise soovitaks uurida vanadelt olijatelt iga aine kohta eraldi, et millega tuleks olla tähelepanelik ja täpsemalt kuidas tuleks mingile ainele läheneda (nii on ikka tunduvalt kergem teatud aineid edukalt läbida ning paljud negatiivsed üllatused jäävad samuti tulemata).
_________________ ... |
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
26.05.2008 19:25:49
|
|
|
Eks 10a pärast kooli lõpetamist ole näha, saab sinust spetsialist või mitte. Jootekolb antud konteksti väga ei sobi, hw osa on äärmiselt marginaalne.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
26.05.2008 19:46:18
|
|
|
TTÜ ei anna olulisel määral konkreetseid praktilisi oskusi - kes neid sinna otsima läheb, peab varem või hiljem pettuma.
See et tööandjad sõlmivad rohkem lepinguid ITK'ga on loomulik, sealt tulevad töötajad, kellel on olemas esmase tasandi praktilised oskused - neid on suuremas koguses tarvis ja saab kohe tööle rakendada.
TTÜ lõpetaja ei ole valmis "produkt" vaid alles poolel teel, kõrgema eesmärgi suunas. See ei sobi neile kes tahavad hakata kohe kiirelt suurt raha teenima.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
julmu
HV kasutaja

|
26.05.2008 21:06:51
|
|
|
Näita mulle üht ehitajat, kes on nõus 4-5 aastat IT-valdkonda õppima. Selle asemel minnakse ja ostetakse poest kast õlut, veini või viina ja juuakse seda nurga taga. |
Kui IT-tudengil on valida, kas minna loengusse või õlut jooma - mis sa arvad, kumma ta valib? Ega IT-inimesed vähem joodikud pole.
See oleks sama, kui ma hakkaks ehitajaks. Vot ei hakka, kuna ma ei viitsi käia 2-4 aastat ehituskoolis ja igasugu ehituskursustel. |
Võin su lohutuseks öelda, et suuremal osal Eesti ehitustöölistest pole mingit ehitusalast haridust. Kõik oskused on omandatud praktika käigus. Nii et isegi sul on lootust ehitajaks saada
Aga muidu on sul õigus, korraliku itimeest igastühest ei saa.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
27.05.2008 09:09:33
|
|
|
Rabelen praegu TTÜ-s esimesel kursusel, Matetaatiline Analüüs on pain in the ass.
Arvutid 1 on suht sügav teema, mina neid loogikaskeemide koostamisi eriti ei oska.
Informaatika 2 on enamsvähems, c++ projekt oli minule kui c++ algajale paras pähkel (pool elu delphiga jamanud), kuid hakkama sain
Nüüd veel siis eksamid vaja sooritada ja võib teisele aastale vastu minna...
Samas igapäevaselt töötan IT alal, ainuke asi mis kooliasjadest hetkel vaja on läinud on c++
Enda jaoks on kasulik olnud ka Diskreetne matemaatika ja kui nüüd aru saaks, siis ka Arvutite ala (olen DIY fänn )
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.05.2008 09:13:36
|
|
|
Arvutid I oli suht koba teema, niikaua kuni logisimiga sai tehtud neid skeeme, viimase töö pidi dixiga tegema ja selle tegi labori juhendaja meile ette ära, me koguaeg noogutasime
Arvutid II pidi olema aga veel ägedam.
Siiamaani kõige mõnusam aine on olnud vist Side, sest seda sai netist vaadatud kui ei viitsinud neljapäeval kell 8 loengusse minna. Kodus kohvitassi tagant tundus kõik väga mõnus.
Tegelikult ei ole nendel ainetel viga midagi, lihtsalt enda laiskus on see, mille pärast ma esimese aasta aineid eriti teha ei viitsinud ja tolle aja enda probleemid mis viisid kõige selleni, et sai aasta vabaks võetud ja sõjaväkke mindud
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
27.05.2008 12:55:50
|
|
|
R A T kirjutas: |
Arvutid 1 on suht sügav teema, mina neid loogikaskeemide koostamisi eriti ei oska.
|
Selle eksam pidi olema ka väga karm teema.
_________________ ... |
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
.stUnt.
HV vaatleja

|
27.05.2008 13:32:16
|
|
|
TTÜ kohta on jah kahjuks see, et erialaseid aineid on esimesel kursusel vähe, mis nii mõnegi mehe loobuma paneb. Need füssid ja matid on tegelt suht tehtavad ja isegi üsnagi headele hinnetele, kuigi jah kui nendesse süvenede ei viitsi siis nad jäävad suht kindlalt tegemata ka. Samas see arvutid 1 on küll minu arust nuhtlus kaelas, neid skeeme on palju ja kui nendest eriti hästi aru ka veel ei saa on üsna jube. Evartson küll mainis, et ta tahab konkreetset juttu saada, kuid samas enamik materjali koosneb skeemidest ning juttu sinna üle paari lause just juurde ei pane.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.05.2008 13:50:04
|
|
|
Meil oli vähemalt normaalne materjal eksami jaoks ning kogu see teema oli ka piisavalt huvitav, et ise wikipediast õppimise ajal juurde uuridant: LCD või muid tehnoloogiaid ja kuidas asjad töötavad.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|