Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa Kodu internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 45, 46, 47  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Henrive
HV kasutaja
Henrive

sõnum 27.01.2008 18:43:57 vasta tsitaadiga

küsimus ega keegi elisa interneti veel Harjumaale / Muugale pole saanud ?

Henrive
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 30.01.2008 14:10:14 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
pole mul veel kuskil dsl2 taga torrentiga uploadi 100+ peal stabiilselt hoida, reeglina 70-80
ftp aga 100 stabiilne

Kindel, et see pole protokollile kuluvast lisaliiklusest tingitud? BT on küll efektiivne, aga seda ainult teiste P2P protokollidega võrreldes. Käib ju pidev infovahetus teiste peeridega informeerimaks soovitud/olemasolevatest blokkidest, regulaarselt trackerile aru andmine saadetud/vastu võetud infomahtude üle, jne, ning seda kõike bekodeeritud andmeid vahetatades (mis iseenesest tähendab et andmete peale kulub rohkem ruumi kui binaarvarianti kasutades, protokolli laiendust mis võimaldab datat kompaktsemalt vahetada toetavad aga vaid mõned kliendid). FTP puhul on asi märgatavalt lihtsam - STOR file ja server midagi rohkemat ei taha kuni fail ükskord käes on, "kadu" on ainult nii suur kui TCP protokolli ack pakettide peale kulub.

muumia
HV vaatleja

sõnum 30.01.2008 20:52:10 vasta tsitaadiga

Hakkasin siis siin uurima et kuidas reaalselt nett siis vastu peab raskemale tööle, ja tuleb välja et ruuter ( ST 780 WL ) jookseb nagu plõksti kokku kui raskemat tööd vaja teha ( utorrent unlimited upload ja download ) - okei , see selleks aga utorrentis siin uurimisel tuli välja et ei tulegi kiiremini kui 1596 kB/s alla ja üles ei sentigi rohkem kui 58 kB/s, et kas see peabki nüüd nii olema v? või saab keegi ikka reaalselt 15Mb/s kah kätte torrentis ( ~1800 kB/s ) ?
HacaX , sa just seletasid et siin nende aruandmistele läheb kah omajagu kiirusest , aga kas tõesti nii palju???

---edit---
okei, valetasin uploadi kohta , see 58kB/s on max aga muidu kõigub 42 - 50 kB/s
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 31.01.2008 00:24:17 vasta tsitaadiga

Enda 5MBit/1MBit liinil ei ole erilisi raskusi 80kB/s üleskiiruse saavutamisega. Selle koha peal tuleb endal vastav piirang ette, kuna 80kB/s on max. mida ma uT'le luban. Ja kui ka unlimited panna siis hakkaks tõenäoliselt cFosSpeed piiri seadma, eriti kui samal ajal ka tirimine või mõni muu liiklus käib.
Või siis kokkuvõtlikult öeldes: üle 80kB/s pole ise proovinud, aga selle kiiruse juures püsimine ei ole probleemiks icon_wink.gif

BT protokolli peale kuluvat ribalaiust ei oska oska kommenteerida, aga täiesti usun et see võib 20kB/s kandis olla. Keskmisel torrentil oli minu mäletamise kohaselt bloki suuruseks 512kB, selle andmemahu tirid ju täiskiiruse korral 0,3 sekundiga ära, seejärel pead hakkama juba järgmist blokki taga ajama. Ja vaikimisi on vähemalt 5 slotti kasutuses nii et suhtlemine käib 5 erineva peerigga korraga. Enamik kasutajaid on selle numbri tõenäoliselt suuremakski ajanud ja seega läheb puhtalt liigutatavate andmhulkade osas kokkuleppimise peale veelgi rohkem ribalaiust.

muumia
HV vaatleja

sõnum 31.01.2008 01:04:48 vasta tsitaadiga

hmm... kui sa saad 80 kätte siis on mul küll mingi kala sellega. POraegu testisin natukene kiiruseid ruuter.ee -s ja netitester.ee -s
netitester.ee :
Üleslaadimise kiirus: 615.15 kbit/sek
Allalaadimise kiirus: 12.71 Mbit/sek
ruuter.ee (upload ainult) :
Kulunud aeg - 7.203 sek
Faili suurus - 451.5 KB
501.6 Kbit/sec
64186.6 B/sec
62.7 KB/sec

oi jah, eks siis peab kõne elisasse võtma vist, niigi kaotasid mu kodu telefoni numbri ära (pidin uue valima) ja nüüd siis tundub et ma saan ainult poolt uploadi kah veel:P
aga tänud selgitamast HacaX ! icon_smile.gif
tagasi üles
Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 31.01.2008 12:33:15 vasta tsitaadiga

muumia kirjutas:

oi jah, eks siis peab kõne elisasse võtma vist, niigi kaotasid mu kodu telefoni numbri ära (pidin uue valima) ja nüüd siis tundub et ma saan ainult poolt uploadi kah veel:P
aga tänud selgitamast HacaX ! icon_smile.gif

Miks numbri ära kaotasid? Praegu saab juba 3+ aastat lauatelefoninumbreid operaatorite vahel kolida. Elion, Elisa, Starman... vali mida tahad.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
muumia
HV vaatleja

sõnum 31.01.2008 15:55:46 vasta tsitaadiga

Reaper kirjutas:

Miks numbri ära kaotasid? Praegu saab juba 3+ aastat lauatelefoninumbreid operaatorite vahel kolida. Elion, Elisa, Starman... vali mida tahad.

Noh kui liitusin siis ütlesin, et jah tahan numbri edasi viia elionist elisasse, okei , tegid seal volitused jne mis neil seal vaja oli - ja ütlesid et nemad tegelevad sellega ja ajavad ise selle asja korda.
Kuu hiljem kui neti sisse tehnik pani siis proovisin tava telefoni nii, et proovisin välja helistada ja sisse helistada (vea tegin sellega, et kui laua telefonile helistasin ei lasknud kutsuda küllalt kaua et juhtmeta telefon helisema hakkaks) - okei tundus, et töötas ilusti. Küsisin siis tehnikult, et kas nüüd võib elioniga lepingud asjad katkestada see vastas et jah. Saigi siis elioniga leping katkestatud paar päeva peale tehniku käiku. Mingi nädala pärast laua telefonile helistades ütles et number ei ole kasutuses, helistasin elisasse , need väitsid et läheb aega enne kui number üle tuleb täielikult - okei läks teine nädal uuesti helistasin ,sama jutt... nüüd siis esmaspäeval helistasin uuesti et mis krdi jama on - lubati tehnikule teada anda ja hiljem helistavad tagasi ( võib 3 korda arvata kas helistati).
Nüüd siis eile helistasin uuesti et noh mis värk on , vastuseks tuli - elion ütles neile et seda numbrit ei eksisteeri enam. Küsisin et mis nüüd siis saab? Et mis mõttes ei ole? Poolvenelane teenindaja vastas et ei ole midagi teha , kui tahan numbrit tagasi pean elioni minema , uuesti aktiveerima selle numbri (arvata on et maksma jälle) ja siis elisasse uuesti pöörduma jne - lõhidalt saatsin selle variandi kukele ja ei jäänudki muud üle kui uus number elisast võtta (õnneks oli suht sarnane ja ma ise eriti sellelt ei helista nii et oli suht savi).

ah jah küsisin seda kah et mis siis valesti läks - vastus oli see, et ma olevat liiga vara lepingu elioniga katkestanud (teenindaja arvamus) - siis ajas küll pehmelt öeldes sees keema et keegi ei ole mulle öelnud et ma pean veel kuu aega elionis lepingut aktiivsena hoidma krt. (eriti veel kui tehnik ütles et jah võite katkestada lepingu) - teenindaja ei osanud selle peale midagi vastata.

Nii et neile kes tahavad tava numbrit üle tuua - ärge kiirustage siis teise operaatoriga lepingut katkestama kohe.

krdi pikk tekst tuli icon_biggrin.gif
tagasi üles
eents
HV vaatleja
eents

sõnum 07.02.2008 23:15:06 vasta tsitaadiga

Selline küsimus kas kellelegi veel eile alates õhtust interneti polnud ja oli seda täna päevani välja.Helistasin elisasse ja öeldi, et yle Tallinna esineb see probleem aga siin mitte sõnakestki sellest. Ei tea kas kellelgi teisel ei olnud seda probleemi või pole lihtsalt teistel netti veel tagasi tulnud icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 07.02.2008 23:18:35 vasta tsitaadiga

eents kirjutas:
Selline küsimus kas kellelegi veel eile alates õhtust interneti polnud ja oli seda täna päevani välja.Helistasin elisasse ja öeldi, et yle Tallinna esineb see probleem aga siin mitte sõnakestki sellest. Ei tea kas kellelgi teisel ei olnud seda probleemi või pole lihtsalt teistel netti veel tagasi tulnud icon_biggrin.gif
eile õhta käis korra ära, mingi 10-20min, igatahes kui futurama episood vaadatud oli, oli internet tagasi icon_rolleyes.gif , öösel paistis ka ära käinud, kuna msn oli end välja loginud, aga ommiku oli tagasi
8)
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 70
tagasi üles
Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 08.02.2008 04:26:47 vasta tsitaadiga

Kolmapäeva õhtust oli jah mul nett ära (ei saanud enam DHCP-ga IP-d). Mu tuttaval samuti (ei ole sama DSL sõlme taga). Neljapäeva hommikul oli ka veel ära, alles tööpäeva lõpuks tuli tagasi.

Nõme värk see, et mul on staatiline IP, aga ikka pean seda DHCP-ga küsima icon_sad.gif Huvitav, kas on mingit võimalust Linuxi konfimiseks niimoodi, et kui IP-d DHCP-ga ei saa, siis antakse interface'ile alternatiivne IP (nagu Windows XP-s). Võib-olla niimoodi töötaks?
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 08.02.2008 09:09:25 vasta tsitaadiga

mul dünaamiline ja peale seda pisikest janti endiselt sama IP
IP pole algusest saati muutunud thumbs_down.gif

HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 08.02.2008 12:48:25 vasta tsitaadiga

Endal just see jama suutis viimaks ometi IPd muuta, tegi teine hämmastava hüppe ja nüüd on viimane number 1 võrra suurem kui eelnenud kolmveerandil aastal icon_lol.gif
Iseenesest küll rõõm kuulda, et Elisa ise jamab, mitte ei ole mu modem vaikselt otsi andmas nagu juba arvama kippusin.

Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 08.02.2008 13:36:42 vasta tsitaadiga

No modemi jama see kindlasti polnud, DSL oli ilusti.

Lihtsalt see pagana DHCP lisab veel ühe kihi, mis katki võib minna. Ilma selleta oleks kõik ilusti toiminud icon_sad.gif

Mul staatiline IP, ka pooldünaamiline ei sobi, sest jooksutan sel aadressil nimeserverit jms asju, mida väga raske muuta (EENetiga suhtlemine võtab nädalaid). Elisa neti backupina kasutan Elioni digi-TV-d, aga kuna sel PPPOE tõttu tihti muutuv IP, siis see püsiva ip-ga teenuste jaoks ei kõlba.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.02.2008 13:40:05 vasta tsitaadiga

libe, ei muutugi. masinal sama mac ju. Reaper, miks sulle nt dyndns.org poolt pakutavad teenused ei sobi?
limp
HV Guru
limp

sõnum 08.02.2008 13:50:00 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
libe, ei muutugi. masinal sama mac ju. Reaper, miks sulle nt dyndns.org poolt pakutavad teenused ei sobi?

no dünaamilise ip põhimõte minuteada on, et ip muutub, olenemata macist... endal oli/on siin pikemat aega sama, senikaua oli kuni ip bool täis sai ja mingi õhtu lihtsalt enam uut ipd kätte ei saanud.
laurx - mis kasu on dyndnsist kui sul eesti domeenid vajavad nimeservereid ja üks tal koduses masinas istub...?

Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta!
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
muumia
HV vaatleja

sõnum 07.03.2008 23:47:06 vasta tsitaadiga

Küsimus selline, et kellelgi ei ole ruuter ise resetti teinud? - mul siis täna töölt koju tulles oli selline tore üllatus, et ruuter on omal factory setingud peale pannud rõõmsalt - selline asi elektri katkestusest või millestki tingitud ei või olla?
kus juures eile õhtul hakkas telefon (voip) lambist helisema ja kui vastu võtsin siis andis kinnist tooni , nigu ära panin helises kohe jälle ja nii kaua kuni telefonil pataka välja võtsin (ja täna siis selline üllatus).

aga ei , mul ikka vaeb kõigega icon_biggrin.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
masmre
Kreisi kasutaja
masmre

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.03.2008 07:15:45 vasta tsitaadiga

muumia kirjutas:
Küsimus selline, et kellelgi ei ole ruuter ise resetti teinud? - mul siis täna töölt koju tulles oli selline tore üllatus, et ruuter on omal factory setingud peale pannud rõõmsalt - selline asi elektri katkestusest või millestki tingitud ei või olla?
kus juures eile õhtul hakkas telefon (voip) lambist helisema ja kui vastu võtsin siis andis kinnist tooni , nigu ära panin helises kohe jälle ja nii kaua kuni telefonil pataka välja võtsin (ja täna siis selline üllatus).

aga ei , mul ikka vaeb kõigega icon_biggrin.gif thumbs_up.gif

Sul on "kotermann" ruuteris, vaheta välja või kutsu posija... icon_biggrin.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 73
tagasi üles
muumia
HV vaatleja

sõnum 08.03.2008 13:09:28 vasta tsitaadiga

masmre kirjutas:
Sul on "kotermann" ruuteris, vaheta välja või kutsu posija... icon_biggrin.gif thumbs_up.gif

Eks elisa peaks oma posija välja varsti saatma - vähemalt jutu järgi. Ja kus juures ruuter oli oma viimase päringu mingi kell keset ööd teinud kui ma magasin, seega tean ma raudselt, et mitte mingi valemiga ei ole seda ma ise põhjustanud ( kui ma just unes ei kõnni icon_biggrin.gif )
Aga eks siis näeb mis saab...
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 14.05.2008 22:29:30 vasta tsitaadiga

tra elisasse läks kiri ka teele
pooled veebid ei ava ennast, ainult proxyga saab ligi

tsitaat:
tervist

milles on probleem, et paljud välismaised veebilehed lihtsalt aeguvad ja kunagi neilt resultaati ei näe
ainult avalikke välismaised proxy servereid kasutades näeb sisu
varem kui elisa proxy töötas veel, siis seda kasutades lehed toimisid, kuid selle sulgemisega, enam lehti ei näe!
olen ka varem selle teemaga esindusse pöördunud ja tulemust ei tulnud ka peale seda, kui lubati ühendust võtta
maksan roppu raha interneti eest ja ilma igasugu põhjuseta on paljud lehed blokeeritud
http://i25.tinypic.com/2kofph.jpg - misiganes seal pildil ka ei oleks
näiteks
kogu tinypic image upload osa on minu jaoks nähtamatu
varem olid ka muud lehed
kas suudate seletada miks on antud lehed blokeeritud või tõesti peab spekulatiivse artikli kuhugi päevalehte kirjutama?
ehk pööbel märkab, millise teenusega tegu!

Ivar

tanq
Kreisi kasutaja

sõnum 14.05.2008 23:59:23 vasta tsitaadiga

libe, jube halva mulje jätad endast selle kirjaga - ei maksa viha sedasi välja elada...
Kommentaarid: 55 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 49
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 15.05.2008 00:13:16 vasta tsitaadiga

tanq kirjutas:
libe, jube halva mulje jätad endast selle kirjaga - ei maksa viha sedasi välja elada...
miks????
olen neile juba 4 kuud tagasi helistanud ja tollal jõudsin mainida ka mitut lehte, mis ei toiminud ilma välise proxy'ta icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
lubasid tagasi helistada, aga ei helistanud
üks probleemne leht langes, teine mitte
näiteks soovisin proovida oktoobris juba worldofwarcraft demo, et kas asi tõesti nii vahva, kui kasutajad räägivad, kuid SIIANI ei saa ligi lehele www.worldofwarcraft.com icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif
mida kuradit, ma maksan elisa kangeima neti eest icon_exclaim.gif icon_rolleyes.gif
ei kannata kui mulle pähe kaarega kustakse
samas kui suurt paremat võtta ei ole, siis tuleb lihtsalt oma teenusepakkujat peedistada ja minna otsaga tarbijakaitsesse, kas raisad hakkavad kvaliteeti tagama või mitte
isegi olen kergelt kvaliteediga ametialaselt seotud ja ausõna tundub utoopilisena nende käitumine
ei mingeid korrektiivseid tegevusi icon_exclaim.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif
starmani omad vähemalt tunnistasid, et nad on idioodid ja rdjad

47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 15.05.2008 11:12:56 vasta tsitaadiga

vaadates keelekasutust, panen diagnoosiks samasuguse käitumise mitmetes foorumites/interaktiivsetes keskkondades, kus kergekäeliselt terved ip-vahemikud ära kohitakse.. milleks ülbikuga jageleda, kui saab ta lihtsalt kinni keerata?
tagasi üles
Kreisi
HV vaatleja
Kreisi

sõnum 15.05.2008 15:49:08 vasta tsitaadiga

istun hetkel elisa ühenduse taga ja antud lingid töötavad korralikult.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 18.05.2008 22:20:37 vasta tsitaadiga

tanq kirjutas:
maksab maksab

tsitaat:
Tere,

Täname Teid tagasiside eest!
Selline probleem nagu kirjas kirjeldatud on Teie ühendusel kasutusel oleva ruuteri
tarkvaraline probleem. Andmeside spetsialistid on praeguseks hetkeks antud ruuteris
tarkavara uuendanud ja probleem peaks olema lahenenud. Juhul kui tekib veel sarnaseid
tõrkeid, siis ootame kindlasti tagasisidet. Vabandame ebamugavuste pärast.

Lugupidamisega

Elisa Kliendiinfo

physics
HV kasutaja

sõnum 19.05.2008 10:34:23 vasta tsitaadiga

Hmm icon_rolleyes.gif Mida Elisa vajab, et tema Internet ka mujale jõuaks? Mis kaablid, seadmed? Praegu ainult Tallinnas ja sealgi mitte kõikides kohtades.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa Kodu internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 45, 46, 47  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.