Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Kas Sinu telefoni kuulatakse pealt? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
1nsane
HV vaatleja

sõnum 09.05.2008 08:39:24 Re: Kas Sinu telefoni kuulatakse pealt? vasta tsitaadiga

manatark kirjutas:
Mu heal tuttaval on kombeks pidada tähtsamaid kohtumisi topeltpaksude klaasidega koosolekuruumis ja olulistel kohtumistel võtta oma telefonil aku tagant. Miks? Põhjus on lihtne. Tema telefoni on pealt kuulatud. Kuidas? Eestis saab teha päringuid, selgitamaks, kas sind on mingil põhjusel pealt kuulatud. Lisaks on näidanud talle elu, et info lekib ja eeldatavasti mobiiltelefonist.

Topeltpaksud klaasid? Superhyperklaaside asemel oleks ilmselt odavam mobiilisignaali blokeerija hankida. Pole levi, pole probleemi. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
QWhite
Kreisi kasutaja
QWhite

sõnum 09.05.2008 08:45:02 Re: Kas Sinu telefoni kuulatakse pealt? vasta tsitaadiga

1nsane kirjutas:
Topeltpaksud klaasid? Superhyperklaaside asemel oleks ilmselt odavam mobiilisignaali blokeerija hankida. Pole levi, pole probleemi. :roll:

Usun et siin ei arva keegi et topeltpaks klaas peatab mobiililevi, vaid helivõnked.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 60
tagasi üles
j2nx
Kreisi kasutaja
j2nx

sõnum 09.05.2008 08:51:57 vasta tsitaadiga

kaspar00 kirjutas:
a räägiti ju kunagi et läbi võrgu saab teoreetiliselt mobiili mikri ka sisse lülitada pealtkuulamiseks ja siis pole ju sellest hüpersuperturva telefonist, mis KÕNESID krüptib mingit kasu kui ta sisse jätta, oma superhüper über valgustkartva nõupidamise ajaks icon_biggrin.gif

Jah saab küll, neid turvatelefone ei tea, aga tavatelefone saab küll ju.
Ainus turvaline võimalus rääkida patuseid salajutte, või siis tähtsaid ärijutte on siiski küünlavalgel Faraday puuris ja paksus betoonpunkris.

Erinevad struktuurid peaksid küll kohtulube ja asju kasutama, et pealtkuulata. Aga tehnika ja rubilnik on ikkagi nende käes ning mingi paber vaevalt, et takistab. Pigem ei saa kohtucase's kasutada salakuulamisel saadud infot, kui pole olnud kohtuluba. Tavalise inimese jaoks jäävad ju kõik struktuuride toimetamised üheks linnamüüdiks ja müsteeriumiks, mida igaüks meeleldi suuremaks puhub. Ja selles Kapo ja julgestuspolitsei mõte ongi. Ei näe pealtkuulamisel mõtet, kui iganädalaselt täiendataks www.kapo.ee's pealtkuulatavate tabelit.

Hea ongi, et toimub pealtkuulamine, lähevad pahad pokri ja jäävad mingid susserdamised ära. Eks ärimehed peavad siis lihtsalt arvestama oma juttudega. Igaüks satub huviorbiiti oma enda kahtlaste tegudega, süütud inimesed ei peaks küll kartma selliseid asju.

Nuhkigu aga.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Alligaator
HV kasutaja

sõnum 09.05.2008 09:45:36 vasta tsitaadiga

Niipalju kui mina olen kuulnud siis topeltpaks klaas küll see variant ei ole millega tänapäeval pealtkuulamise vastu saab.

ja igasugu lubadega on ju see, et loa saab alati tagantjärele (vajaliku paberi) vormistada, kui mingit olulist infot saadakse icon_biggrin.gif

Samas täiesti nõus, et , kui ise mingi jamaga ei tegele siis keegi pealt kuulata ka eriti ei viitsi ja kui kuulataksegi misiganes kontrolli mõttes siis pole ju vahet tegelikult:) Et see pealtkuulamine on ikkagi vahend kuritegevuse ja korruptsioonivastases võitluses beer_yum.gif Peaasi, et oma naine pealt ei hakkaks kuulama... vot siis on alles tegelikult jama...icon_biggrin.gif

Eks see pealtlkuulamise teema natuke poolskiso teema ole...icon_biggrin.gif Ei tea kas tuleb tulevikus ka mõni jälitamise teema...et siis järgmine aste juba...icon_smile.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
kellu
HV kasutaja
kellu

sõnum 09.05.2008 09:58:38 Re: Kas Sinu telefoni kuulatakse pealt? vasta tsitaadiga

ziim911 kirjutas:
cdrom kirjutas:
tõesti miks icon_question.gif kui ei helista siis ei saa ka pealt kuulata!

Siinkohal harin sind veidi. Uuemad mobiilid on pmst nagu arvutid. Ja ON võimalik üle võrgu mingi softi jupiga telefoni mikrofon aktiveerida ning pealt kuulata.

Mõnes mõttes õigus, mõnes mitte. Filosoofia küsimus. Tegelikult on GSM telefonid alati olnud SIM kaardi perifeeriaseadmed. Räägime siinkohal GSM/3G kõne- ja SMS teenusest e "klassikalisest" GSM-st. See, et perifeeriaseade on multifunktsionaalseks läinud, ei tähenda et kasutajaliides (telefon) primaarseks on kasvanud icon_wink.gif Sama analoogia kehtib näiteks uuena 4K maksva mitmetuumalise protsessori ja üüratu koguse mäluga PC ja 15K maksva 25kg kaaluva 4 funktsiooniga (värvilaser, skänner, faks, koopia) kontorikombaini kohta. Kumb siis arvut ja kumb perifeeria? Aga arvuti saab oma perifeerseadet käsutada kuda vaja, e mikri sisselülitamine ilma muude kõneühendust näitavate ilminguteta on tehnilises mõttes täiesti iseenesestmõisteav.

Teine lugu on nende kõnekirjete säilitamisega. GSM kõnekirje on sõltuvalt jaama konfist ca 60 välja pikk. Suurim operaator kogub kuus ca 100M kõnesündmuse kirjet, paarkümmend miljonit sõnumi kirjet ja andmeside omasid arvatavasti 50M jagu. Kokku keskmiselt 2,5mld kirjet aastas. Ei ole väga suur maht. Mahust olulisem on infrastruktuur, et selle massiga midagi peale hakata. Kui see andmemassiiv "perli baasina" kellelegi kätte anda, on sellest SETI signaalide leidmine lihtsam kui päriselt kasulike andmete tuvastamine. Operaatorid ei tõrgu andmemahu, vaid sellega kaasneva keeruka tarkvararakenduse arendamise/haldamisega kaasneva püsikulu tõttu. Mõelge näiteks kasvõi üheainsa sellise päringu autoriseerimissüsteemile ja sellise päringu mitmes instantsis eel- ja järelkontrollile. Tehke see nüüd mõttes operatiivtööks kõlblikuks icon_wink.gif

Telefoni pealtkuulamine võib ju tehnilises mõttes huvitav teema olla, aga ma arvan et rohkem on küsimus psüühikas. Ma tooks paralleele tohutu dziibistumisega me kinnisvarapiirkondades. Enamus neist dziipidest pole välispidiselt ka sellist kogust kruusa näinud kui mu autosse jalatsite ja kamaga sisse on tassitud. Aga need on "turvalised" (otsi "SUV roll over") ja "meie auklikel teedel vastupidavad" (pika käiguga vedrustus ei saa puht füüsikaseaduste tõttu olla vastupidavam, pika käiguga vedrustuse geomeetria on nii veniv, et tuleb teha järeleandmisi juhtitavuse osas). Aga hirmu müümine on alati tulemusi andnud.

Kokkuvõtteks: mulle tuttavad ärimehed väga tundlikke asju elektroonikaga varustatud ruumis ei räägi. Kui vahel harva juhtub olema selline nõupidamine, siis KÕIK telefonid jäävad topeltuste taha sekretäri/assistendi lauale racki. Seesama assistent edastab kõne puhul vastuse, et telefoni peremees reageerib sissetulnud kõnele peale koosoleku lõppu...

Vabandust, kui nüüd kellegi ärihuvisid kahjustasin.

viimati muutis kellu 09.05.2008 10:10:47, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 09.05.2008 10:09:58 Re: Kas Sinu telefoni kuulatakse pealt? vasta tsitaadiga

cdrom kirjutas:
................ kui ei helista siis ei saa ka pealt kuulata! .................

Või siiski saab: "Poliitiku või ärimehe laual olev mobiiltelefon võib toimida võimsa ja avastamatu lutikana," väidab artikkel, "mida saab sisse lülitada ja selle abil heli edastada isegi siis, kui telefon on välja lülitatud."

manatark
HV kasutaja

sõnum 09.05.2008 14:48:54 Lisainfot telefonide kohta vasta tsitaadiga

Vastuseks Taneli küsimusele. Pole spetsifikatsioone täna kuhugi avalikult riputanud, kuid kel huvi saab minult küsida ja saadan meili.
Hinnatasemest niipalju, et kõige odavam telefon on tasuta kasutatav skype moodi üle modemi toimiv turvatelefoni tarkvara, mille kaudu saab samal standardil turvakõnet nagu mobiil, satelliit ja lauatelefonilt. Ahjaa, see on tasuta.

http://www.cryptophone.com/support/downloads/downloads.html

Toon hinnanäiteks hetkel kõige laiemat kasutust leidnud mudeli CP G10i, mis on siis olemuselt ümber ehitatud Qteki telefon, hind siis 2800EUR + KM e. umbes 52000EEK tükk. Panen pildi ka postile juurde...

Olen natukese kogunud oma mõtteid sellisesse kohta nagu www.respect4privacy.com/blog
Et seal võib täitsa julgelt kommenteerida mõtteid ja eks ma jälgin uudiseid ja üritan juurde ka kirjutada...

Artikleid ja infot toodete kohta leiab www.respect4privacy.com

PS: Sorry, kui nnüüd natuke teemast mööda panin aga eks see turvatelefonide teema ole üks lahendus. Mind huvitab teema muidu laiemalt..et kellel ja millised kokkupuuted olnud...

Lugupidamisega,

Hendrik Roosna
juhatuse liige
Comsys OÜ/ Respect for Privacy
www.respect4privacy.com
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
georgots
HV kasutaja
georgots

sõnum 12.05.2008 11:33:38 vasta tsitaadiga

Üldjuhul on nii, et kui kapo vms. instants sinu järele nuhib, siis saab inimene ka vastavasisulise kirja, olen ise näinud selliseid kirju mitu korda.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
manatark
HV kasutaja

sõnum 12.05.2008 12:22:58 vasta tsitaadiga

Laheda uudise leidsin:

http://www.respect4privacy.com/blog/?p=7
tagasi üles
kaspar00
HV Guru
kaspar00

sõnum 12.05.2008 18:08:44 vasta tsitaadiga

manatark kirjutas:
Laheda uudise leidsin:

http://www.respect4privacy.com/blog/?p=7

eks see oleks maru hea jah olnud kui ta seda turvatelefoni kasutand oleks, oleks rahus oma kuritegusid edasi saand teha thumbs_up.gif
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 101
tagasi üles
manatark
HV kasutaja

sõnum 12.05.2008 18:26:57 vasta tsitaadiga

Einoh... ega ma just ei õigusta tegusid kuid...noh oli nagu teemasse puutuv uudis ja sellepärast pidasin vajalikuks üles noppida...
Ei kirjutanud ise seda icon_smile.gif
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 12.05.2008 20:48:21 vasta tsitaadiga

Linnalegend räägib, et pealtkuulamise võimalikuks märgiks võib olla telefoni ekraanil lahtine tabaluku kujutis, kus luku aas on väljapoole. Sidefirma töötaja selgitas seda nähtust kui telefoni ja masti vahelise krüpteeringu puudumisena. Ehk siis gsm side pidavat olema justkui ilma võtmeta.
Teiseks olen kuulnud, et pealtkuulamise puhul tekib telefonile helikaja nagu oleks teine pool või siis sina ise mõnes kajavas ruumis. Sõltuvalt kumba poolt kuulatakse.
Kolmandaks oli alles hiljuti juttu mingist üliõpilase või magistrandi tööst kus ta väitis, et väljalülitatud telefoni ei saa pealt kuulata. Või oli see lausa nii, et ka sisselülitatud telefoni funktsioone ei saa väljastpoolt aktiveerida. Ehk siis kõnejälitus oleks võimalik ainult kõnekeskuse kaudu.

Mis puudutab teabenõuete esitamist, siis meenub Madisson, kes R2 saates väitis, et tema kohta jälitustegevuse olemuse üle polnud võimalik ametnikelt vastust saada. Tema tahtis ka teada, kas teda jälgitakse või kuulatakse pealt. Kuid sai vastuse, et paragrahv x alusel on tegemist y asjaga ning see ei kuulu avaldamisele.

maxtor1
HV veteran
maxtor1

sõnum 12.05.2008 21:25:50 vasta tsitaadiga

Kaja olen ma oma telefonis korduvalt kuulnud. Enamasti ühtede ja samade inimestega rääkides. Polegi sellele mõelnud et see võiks märk pealtkuulamisest olla icon_lol.gif
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 91
tagasi üles
ex6
Kreisi kasutaja
ex6

sõnum 12.05.2008 21:29:41 vasta tsitaadiga

Alligaator kirjutas:
Peaasi, et oma naine pealt ei hakkaks kuulama... vot siis on alles tegelikult jama...icon_biggrin.gif

No kui sa oma sekterätiga või naabrinaisega vallatusi ei tee - siis pole ka naise poolt sinu kõnede pealt kuulamine mingi probleem ju icon_razz.gif
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 12.05.2008 21:44:03 vasta tsitaadiga

Mu meelest kaja küll pealtkuulamisest põhjustatud pole. Vähemalt tänapäeaval enam mitte.
Tehnika ja tehnoloogia areneb ju. Mis mõtel sellel oleks kui pealtkuulatav aru saaks, et teda pealt kuulataks?

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 12.05.2008 22:49:43 vasta tsitaadiga

Kaja tekib teise telefoni kuularist mikrofoni kostvast tagasisidest (ehk kuuled oma juttu, kui see süsteemis "teisele ringile" läheb) - oleneb see telefoni ehitusest (kvaliteedist), mikrofoni tundlikkusest ja kuulari helitugevusest ning kajakustutussüsteemi olemasolust või kvaliteedist telefonis. Mida väiksemaks lähevad telefonid, seda nõrgemat signaali peab võtma vastu mikrofon ja samal ajal liiguvad kuular ja mikrofon teineteisele järjest lähemale. Kaja tekkimine on paratamatu, selle kustutamise kvaliteedist oleneb, kas seda on kuulda ja kui tugevalt.
Lähtun lihtsast koolifüüsikast ja loogilisest mõtlemisest, mitte telefonide ehituse alastest teadmistest.
Paranoial on suured silmad... icon_rolleyes.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
maniisama
HV kasutaja

sõnum 12.05.2008 23:56:15 vasta tsitaadiga

wiidik kirjutas:
Ma kahtlen, et õigusorganid valetama hakkavad. Kui see välja tuleks oleks see väga väga halb ja võibolla isegi lõpp nende mainele/tegevusele..
nonii, tegevuse lõpp õigusorganitele- see on teil ikka ulme valdkonnast mõte. isegi mitte sealt vaid anarhia valdkonnast. icon_biggrin.gif
soovitused nendele kes tunnevad, et neid kuulatakse pealt ( või unistavad sellest)
1. Ära helista, saada kiri. Tavaline, postiga.
2. kui ikka "tunned" et pealt kuulatakse, siis sa kujutad seda ette, pane aeg psühiaatriahaiglasse kinni.
3. kui peale 2 esimese punkti täitmist t"tunnetad" veel et keegi kuulab pealt, võta teekond ette kariibi mere saartele, korralda seal pidulik "läbu" koos hõimlastega ning põletage kurja juur ehk telefon , tuleriidal ära, laske šamaaanil nõiduda ning siis keetke nendest jääkidest supp ning sööge ära, ja ma olen täiesti kindel et Teie probleemid saavad lahendatud.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 2
tagasi üles
manatark
HV kasutaja

sõnum 13.05.2008 00:01:59 Kajast & tabaluku märgist vasta tsitaadiga

Minu arvamus on see, et kaja ja kõnehäired ei tohiks olla märk pealtkuulamisest vaid pigem kehva side tunnused. Lahtine luku märk võib küll olla märk, et jaama ja telefoni vahel krüpt puudub. 100% riiklikust & organite poolt tehtavast kuulamisest tehakse jaamas sees...sest iga kõne käib ilma krüptita läbi operaatori juurest. õrn koht on ka mastide vaheline side, kus suurel osal kõnedest kiireuse huvides ja koormusest sõltuvalt ei kasutata üldse krüpti...
Ja see gsm krüpt on on lihtsalt murtav...lahtiselt liikuvast mastidevahelisest kõnest pole mõtet isegi rääkida...
tagasi üles
puna
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.05.2008 00:06:39 Re: Kajast & tabaluku märgist vasta tsitaadiga

manatark kirjutas:
100% riiklikust & organite poolt tehtavast kuulamisest tehakse jaamas sees...sest iga kõne käib ilma krüptita läbi operaatori juurest.

Seal kõige lihtsam ja odavam kuulata.
Ja rääkijad seda küll ei tuvasta.
Kommentaarid: 361 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 313
tagasi üles
manatark
HV kasutaja

sõnum 13.05.2008 00:15:40 vasta tsitaadiga

Täpselt... eks selle pärast neid krüptotelefone ka kasutatakse...kõne siis data kujul...1 telefon pakib kokku ja kodeerib, saadab üle gsm data protokolli, e. toimub datakõne ja teine samas süsteemis olev telefon saab sellest aru... point to point..
Jaamast käib läbi kõne kodeeritud kujul...kuid ka gsm krüpti murdmiseks vahendid suht kättesaadava hinnaga idapiiri tagant...kui vaja...
tagasi üles
Coolest
HV veteran

sõnum 13.05.2008 01:19:27 vasta tsitaadiga

seda tabaluku kohta olen samuti kuulnud palju... aga ma tean et üks mu tuttava tuttav, kes selline "pätipoiss" rohkem oli, ütles et tal näiteks oli see tabaluku märk koguaeg, ning IIRC ta sai pärast kohtus teada, et ta telefoni kuulati... RT muidugi
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 134
tagasi üles
Mõttetu mees
HV Guru

sõnum 13.05.2008 10:09:32 vasta tsitaadiga

Ei lähe küll päris teemasse, aga üks minu armukade tuttav hankis kunagi oma naisele moditud Siemens CX65e. See oli selliseks tehtud, et kui teatud numbrilt sellele helistada, lülitus kuular sisse ja sai kuulata ümber telefoni toimuvat. Mingit sissetulevat kõnet telefon ei näidanud vaid oli nagu ikka stand-bys. Tänu sisseehitatud handsfreele oli ka heli üsna hea.
Kommentaarid: 648 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 526
tagasi üles
middaigane
HV kasutaja
middaigane

sõnum 13.05.2008 10:57:27 vasta tsitaadiga

Seda tabaluku märki olen enda telefonil näinud isegi.....aastaid tagasi. Ka siis räägiti, et võimalik pealtkuulamine. Aga asja point selles, et mingisugune pätt ma pole ja mingit kohtukeissi või asja ka kaelas pole olnud.....niiet kellegi eraviisiline lõbu? Ja kas üldse on tõestatud, et see nö. tabaluku märk mingit seost üldse pealtkuulamisega omab?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 13.05.2008 11:01:29 vasta tsitaadiga

Ei, kuna see võib olla hoopis levi iseärasustega seotud.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
ex6
Kreisi kasutaja
ex6

sõnum 13.05.2008 12:03:21 vasta tsitaadiga

middaigane kirjutas:
Seda tabaluku märki olen enda telefonil näinud isegi.....aastaid tagasi. Ka siis räägiti, et võimalik pealtkuulamine. Aga asja point selles, et mingisugune pätt ma pole ja mingit kohtukeissi või asja ka kaelas pole olnud.....niiet kellegi eraviisiline lõbu? Ja kas üldse on tõestatud, et see nö. tabaluku märk mingit seost üldse pealtkuulamisega omab?

Äkki olid sa mõnele pätipoisile helistanud, või oli mõni pätipoiss sulle helistanud ja päri sissetulevaid, välja minevaid numberid uurides otsustati ka sinu kõnesid veidi profülaktika mõttes uurida?
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Kas Sinu telefoni kuulatakse pealt? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.