Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Probleem biosi updatega märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
võõba
HV kasutaja
võõba

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.05.2008 10:16:07 Probleem biosi updatega vasta tsitaadiga

Updateisin siis biosi windowsis ja jooksis poole peal kinni, rohkem pilti ette ei võta.
On selle emaplaadiga veel midagi teha? ASUS P5B
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 03.05.2008 15:53:11 vasta tsitaadiga

Emaplaadi manuaal on "oi, kui hea raamat!"
Loe manuaali punkt 4.1.4 ASUS CrashFree BIOS 3 Utility.
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
võõba
HV kasutaja
võõba

sõnum 05.05.2008 16:00:51 vasta tsitaadiga

Ei õnnestu mul see asi. Panin P5B.ROM file nii floppy´le ja ka cd´le aga ikka pilti ette ei võta icon_cry.gif ega hakka lugemagi floppy´t.
tagasi üles
Le Inc
HV Guru
Le Inc

sõnum 06.05.2008 14:05:00 vasta tsitaadiga

võõba kirjutas:
Ei õnnestu mul see asi. Panin P5B.ROM file nii floppy´le ja ka cd´le aga ikka pilti ette ei võta icon_cry.gif ega hakka lugemagi floppy´t.

Tee nii nagu siin öeldud (peatükk 4-5, lk 53)
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5B/e2620_p5b.pdf

Loodetavasti on sul tavaline P5B mobo .. üldiselt crash free utility töötab kõigil ühtemoodi.

Kui ei funka siis on midagi tõsiselt peetis .. BIOS kivi tuleb ää vahetada või "teistmoodi" üle fläshida.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
võõba
HV kasutaja
võõba

sõnum 06.05.2008 14:15:05 vasta tsitaadiga

Emaplaadi manuaali raamat on olemas aga inglis keelega on nagu on icon_redface.gif Ei sa täpselt aru kuidas sai käib
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 06.05.2008 14:37:55 vasta tsitaadiga

siis soovitaks kellegi kätte viia kes rohkem asja jagab. Olen suht kindel, et teed midagi valesti icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 06.05.2008 17:31:05 vasta tsitaadiga

Muidugi kui see BIOS-i flashimise käigus Windowsi kinnijooksmine toimus hoopis millegi läbikärssamise tagajärjel ja masin hoopis selle tõttu käima ei lähe, siis pole korrektsest BIOS-i taastamise üritusest tolku.
Miks sa üldse seda BIOS-i flashima hakkasid?
Kas enne seda kippus masin ka kokku jooksma? Kas tihti?

tagasi üles
võõba
HV kasutaja
võõba

sõnum 19.05.2008 19:53:31 vasta tsitaadiga

Windows ei jooksnud kinni ega ka BIOS-i flashimine. Lihtsalt katkestas 6% juures ja uuesti flashile vajutades katkestas juba peale BIOS-i kustutamist ja nii mitu korja järjest, kuni tegin restarti ja rohtem pilti ette ei võta.

edit: Sai siis Ordi-s käidud ja sealtpoolt ka ei midagi.
Kui leidub selline tegelane, kes assja hästi jagab ja emaplaadi korda saab teeks talle korralikud beer_yum.gif beer_yum.gif beer_yum.gif
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 22.05.2008 00:33:16 vasta tsitaadiga

Asuse plaatide flashimine Windowsi utiliidiga on vene ruleti tüüpi õnnemäng. Vaid vähesed tulevad sellest õnnelikult välja. Tungiv soovitus on kasutada alati DOSi utiliiti või BIOSi sisseehitatud EZFlash utiliiti. Aga praegu on see juba hiljaks jääänud tarkus.

Kuna oled oma BIOSi maha kustutanud, tuleb see plaadi tööle saamiseks sinna tagasi panna. Juhul, kui BIOSi kivi on eemaldatav, pole probleem suur - sobiva programmaatori abil saab kivi ära programmeerida. Ka siin on sellist teenust pakutud, et võtad oma BIOSi kivi ja andmekandja õige biosi flashi failiga näppu ja viid teenuse osutaja kätte ja saad varsti kirjutatud kivi tagasi. Teenuse hinnad algasid minu mälu järgi 75 kroonist.

Kui käepärast on täpselt samasuguse töötava biosiga masin, siis saab biosi kirjutamise teha ka sellega, buutides töötava plaadiga masina DOSi ja vahetades siis töötaval masinal kivi "surnud" kivi vastu välja, ning tehes seejärel flashimise. Olen sellist operatsiooni paar korda edukalt teinud. Asi läheb hõlpsamini, kui korras plaadiga masinas biosi kivi enne arvuti käimapanekut natuke lahtisemaks kangutada.

Kui kivi on joodetud, siis on lugu keerulisem. Kui on garantii, siis soovitan anda garantiisse. See WinFlashi jama on väga levinud ja ma ei saa üldse aru, miks ASUS üldse veel levitab oma winflashi utiliiti.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
võõba
HV kasutaja
võõba

sõnum 22.05.2008 12:20:49 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Asuse plaatide flashimine Windowsi utiliidiga on vene ruleti tüüpi õnnemäng. Vaid vähesed tulevad sellest õnnelikult välja. Tungiv soovitus on kasutada alati DOSi utiliiti või BIOSi sisseehitatud EZFlash utiliiti. Aga praegu on see juba hiljaks jääänud tarkus.

Kuna oled oma BIOSi maha kustutanud, tuleb see plaadi tööle saamiseks sinna tagasi panna. Juhul, kui BIOSi kivi on eemaldatav, pole probleem suur - sobiva programmaatori abil saab kivi ära programmeerida. Ka siin on sellist teenust pakutud, et võtad oma BIOSi kivi ja andmekandja õige biosi flashi failiga näppu ja viid teenuse osutaja kätte ja saad varsti kirjutatud kivi tagasi. Teenuse hinnad algasid minu mälu järgi 75 kroonist.

Kui käepärast on täpselt samasuguse töötava biosiga masin, siis saab biosi kirjutamise teha ka sellega, buutides töötava plaadiga masina DOSi ja vahetades siis töötaval masinal kivi "surnud" kivi vastu välja, ning tehes seejärel flashimise. Olen sellist operatsiooni paar korda edukalt teinud. Asi läheb hõlpsamini, kui korras plaadiga masinas biosi kivi enne arvuti käimapanekut natuke lahtisemaks kangutada.

Kui kivi on joodetud, siis on lugu keerulisem. Kui on garantii, siis soovitan anda garantiisse. See WinFlashi jama on väga levinud ja ma ei saa üldse aru, miks ASUS üldse veel levitab oma winflashi utiliiti.

Selge, teinekord olen targem.
tagasi üles
Le Inc
HV Guru
Le Inc

sõnum 22.05.2008 21:56:10 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:

Olen fläshinud nii s939 (~3..4x), P5N32e-SLI plus (2x) ja P5K PRO (2x) läbi ASUS'e windowsi programmikese ning probleemi pole olnud .. õnnest või ruletist on asi kaugel. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Peter
HV kasutaja

sõnum 08.07.2008 22:37:01 vasta tsitaadiga

Vastaks samaga.
Juba slot I plaatidest saadik edukalt wini all fläshitud. thumbs_up.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sults
HV veteran

sõnum 09.07.2008 02:16:25 vasta tsitaadiga

Hulgaliselt lugusid Windowsi all flashimisega tapetud Asuse BIOSidest:
http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=Asus+bios+dead+flash&start=0&sa=N
või http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=ASUSUpdate+dead+BIOS+&meta=

Minu juhtum oli täpselt selline nagu seda kurdavad näiteks mitu kasutajat teemas http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=690331

Üksvahe oli Asuse lehel BIOSi uuenduste juures lausa paksu punase kirjaga hoiatus, et Windowsi alt flashimise utiliiti (mis siiski kannab nimetust ASUS Update, mitte Winflash, nagu ma ekslikult varasemas kommentaaris kirjutasin; WinFlash on igavesti tore BIOSi flashimise utiliit, mis pole mind kordagi alt vedanud) mitte kasutada teatavate BIOSi versioonide puhul, kui protsessoriks on C2D. Kahjuks ilmus see tekst sinna alles nädal-paar pärast seda, kui ma olin omale uuema BIOSi alla laadinud ja selle flashimise katsega emaplaadi surmanud. Toona internetist probleemile lahendust otsides leidsin sama emaplaadi mudeli puhul sadu saatusekaaslasi. Õnneks vahetas Asus minu plaadi garantii korras ümber, kuid istusin seepärast rohkem kui kolm nädalat ilma oma uue arvutita.

Windowsi all olen flashinud ka mõnd Inteli plaati, mis jäid küll ellu, kuid mingeid jamasid esines ka seal. Korra oli juhus, kus Windowsi all Inteli PERL plaadi BIOSi flashimise utiliit teatas, et uue loaderi kirjutamine ebaõnnestus. Uuesti õnnestus masin käivitada alles pärast seda, kui mingi jumperi ümber tõstmisega oli bios taastatud (õnneks toimis BIOS recovery mode laitmatult).
DOSi utiliidiga pole mul seevastu kunagi mingeid probleeme esinenud.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Probleem biosi updatega
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.