praegune kellaaeg 23.06.2025 11:48:24
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vasjata
HV vaatleja
|
30.04.2008 16:17:46
avi fail väiksemaks... |
|
|
Pole enne sellist asja vaja läinud aga nüüd siis selline probleem. On üle FireWire arvutisse võetud avi fail (Vista Moviemakeriga). Suurus on 17 GB. Nüüd tuleks see fail niimoodi kokkupakkida, et ta mahuks DVD-le (4,7 GB) ja seda oleks võimalik hiljem monteerida. vob-failiks DVD-le saab Neroga (vähendab ilusti sobivasse mõõtu. vob-faili tavavahenditega plaadilt kätte ei saa, seega peaks ta jääma avi vormingusse edasi. Niisiis, milliste vahenditega seda faili vormingut muutmata kokku saaks suruda?
PS. Mina ise olen vob-faile töödelnud vastafat filtrit omava Virtualdubiga aga videote omanik selliseid peensusi ei jaga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
seb
HV vaatleja
|
01.05.2008 01:11:57
|
|
|
Kõige õigem oleks ta jätta täpselt samaks nagu on. Kui tõmbasid FireWire kaudu arvutisse, on see juba niikuinii pakitud u. 5:1 ja monteerimiseks täiesti sobiv.
Võimalus oleks konverteerida XviD koodekisse, lükata bitrate maksimaalse peale (maximum quality) ja kodeki settingutest (Advanced options) valida Maximum I-frame interval = 1. Algselt on seal 300, mis tähendab, et I-kaader tuleb iga 300 kaadri järel. Seda selleks, et oleks hiljem lihtne monteerida, kui kõik kaadrid on "eraldiseisvad pildid" (keyframes) just nii nagu selles AVI-s mille kaamerast said.
VirtualDub-i on ilmselt ikka vaja.
VOB-id saab ka plaadilt kätte "tavavahendeid" kasutades ühe suure VOB-na, aga see (MPEG2) formaat pole monteerimiseks eriti sobiv.
edit: parandan ennast. XviD settingutes tuleb panna Target quantizer 3.00 peale, sel juhul mahub u. 60 minutine video 4,3GB plaadile. Loomulikult saad mõnevõrra viletsama kvaliteedi, kui originaalis AVI on, aga sellest ei pääse, kui tahad videot veel 4x väiksemaks kompresseerida.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
vasjata
HV vaatleja
|
01.05.2008 01:34:06
|
|
|
Video omanik tahab seda materjali DVD-dena. Suhtega kassett - DVD. Siis ei jäägi muud üle kui, et kas neroga DVD-ks või siis Virtualdubiga XviD-iks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
01.05.2008 11:17:32
|
|
|
oleneb, kui keerukalt seda faili on hiljem vaja monteerida. Mina olen oma vajalikud monteerimised nero visioniga kah ära teinud ja tulemus on minu arust väga hea.
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|