praegune kellaaeg 25.06.2025 15:35:02
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Martinelli
HV vaatleja
|
23.04.2008 09:49:33
Juhtmete ühendamine |
|
|
Tere, oleks vaja natuke abi!
Seinast tuleb mingi juhe, mis peaks võimaldama internetti... juhtmeid on neli: punane, kollane, roheline ja must.
Küsimus siis selline, et kuidas ma need juhtmed ühendan CAT5e pistikuga... pistikul on hoopis teistsugused värvid peal.
_________________ Club Citroen - www.club-citroen.org |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.04.2008 09:59:26
|
|
|
Martinelli, kindlaim oleks otsida üles kaabli teine ots
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
23.04.2008 10:06:46
Re: Juhtmete ühendamine |
|
|
Martinelli kirjutas: |
Tere, oleks vaja natuke abi!
Seinast tuleb mingi juhe, mis peaks võimaldama internetti... juhtmeid on neli: punane, kollane, roheline ja must.
Küsimus siis selline, et kuidas ma need juhtmed ühendan CAT5e pistikuga... pistikul on hoopis teistsugused värvid peal. |
See juhe lõhnab vägagi telefoni kaabli järgi, ehk Etherneti saamine sealt kaablist on vähetõenäoline, pigem võid sealt saada DSL'i, kui hästi läheb, aga ka see eeldab tavaliselt kuskil kellegagi lepingu sõlmimist. Kuigi ei saa välistada ka Etherneti. Ajalugu on näidanud, et teatud - mulle mitte teadaolevatel - tingimustel on telefoni kaablis ka ethernet toiminud. Seega nagu eelkõneleja kirjutas, otsi üles kaabli teine ots. Kui teine ots algab kuskilt telefoni kesjaamast, siis võib sinna otsa võrgukaardi ühendamine saada talle saatuslikuks.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
1 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
23.04.2008 10:08:26
|
|
|
Sellise kaabli puhul võin eeldada, et tegemist on 4-soonelise MHS sidekaabliga ning RJ45 otsastus on väga suure küsimärgi all. Eeldatavalt tuleks kasutada hoopis RJ11 otsastust ning "internet" peaks hakkama sinuni jõudma läbi mingisuguse lahenduse. ADSL näiteks. Ma ei usu, et lokaalvõrk on tekitatud 4-soonelise kaabliga.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Martinelli
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.04.2008 13:58:56
|
|
|
Martinelli: Aga võta tester ja mõõda ära, mis pinge on sellel liinill. Kui on 40-60V, siis on see (kindlasti) telefoniliin. Kui selline kõrgem pinge puudub, siis hakka mööda traati otsima selle teist otsa.
Ja see teine ots võib vabalt kuhugile ruuterisse - HUB-i ühenduda.
Olen ise oma silmaga näinud küll ja küll võrke, kus Nett on välja arendatud telefonijuhtmete bassil. Ning otsikuteks on pandud küll telefoniliini pistikut, küll CAT-kaabli pistikut.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|