|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Vista või XP? |
| Vista |
|
31% |
[ 193 ] |
| XP |
|
57% |
[ 350 ] |
| Ei kumbki |
|
10% |
[ 64 ] |
|
| hääli kokku : 607 |
|
| autor |
|
M00t
HV Guru

|
15.04.2008 19:38:52
|
|
|
| Le Inc kirjutas: |
| Ahjaa, siia sobiks ka üks vanarahva ütelus: "Eks iga l*ts kiida ikka oma v***u"! |
kumba sa ennem kasutaks kas uut ja ilusat või vana ja väsinud?
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
15.04.2008 20:38:09
|
|
|
| XYZ kirjutas: |
| Ja miskipärast on neid liigagi palju, neid vigaseid tihendeid 8) |
... kui kriitiline mass vigaste tihendite hulga näol muutub liiga suureks, tekib küsimus, kelle jaoks see süsteem siis üldse loodud, kui muist inimesi selle taga ennast vigase tihendina tundma peavad ? Ma pigem eeldaks sellisel juhul, et toote looja on kuskil väga mööda pannud raske uskuda, et nii populaarse toote muhul, mida võib leida ka tädi Maali lustikummutist, toote looja oma toodet luues vaid oivikutest süsteemiinseneride peale mõtles ...
   |
2 :: |
5 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
15.04.2008 21:01:34
|
|
|
Khmm, enamus neid Vista kirujaid pole Vistat kunagi proovinud, tehakse seda teiste kirjutatu põhjal, kuna endal pole uue riistvara jaoks raha ja ollakse kibestunud seetõttu.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
1 :: |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
15.04.2008 21:04:02
|
|
|
Kui tihendi all peetakse silmas kasutajat, siis valdavalt ongi ju "tihendi" viga Ei väida samas, et Vista veatu oleks.. endal muidugi probleeme pole.
Igatahes olen näinud palju palju inimesi, kes ei tea arvutitest suurt midagi, aga kuna nad on küla pealt kuulnud, et Vista on sitt, siis nad ongi kindlad, et ongi nii.. omamate absoluutselt mitte mingit ettekujutust asjast. Ammugi ei suudaks nad enda arvamust kuidagi kaitsta
|
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pl1600
HV Guru
|
15.04.2008 21:22:31
|
|
|
Lugesin ka seda nimekirja ja hakkasin hoopis muust mõtlema.
Huvitav, mitu koodineegrit Bill'il on, ilmselt mitte rohkem kui paar-kolm. Samas... ~5 aastaga annaks isegi selle mõnega rohkem ära teha, kui iga päev kohal käima sundida
_________________ mäx2 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
15.04.2008 21:28:15
|
|
|
| pl1600, ma arvan et neid koodineegreid on tal majatäis.
|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
15.04.2008 21:32:46
|
|
|
| pl1600 kirjutas: |
Huvitav, mitu koodineegrit Bill'il on, ilmselt mitte rohkem kui paar-kolm. Samas... ~5 aastaga annaks isegi selle mõnega rohkem ära teha, kui iga päev kohal käima sundida  |
vaata milline longhorn oli lihtsalt ei jõutud vistasse veel kõike seda panna sest taheti lihvida midagi veel vms...
|
|
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
15.04.2008 21:54:39
|
|
|
| lu1de kirjutas: |
| lihtsalt ei jõutud vistasse veel kõike seda panna sest taheti lihvida midagi veel vms... |
Ei jõutud, kuna ülioptimistlik deadline oli kohe-kohe tulemas ja mõned asjad pidi välja jätma, et asi üldplaanis kasutatavaks teha
|
|
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.04.2008 08:25:44
|
|
|
| DigeBeni kirjutas: |
| Ja miskipärast on neid liigagi palju, neid vigaseid tihendeid 8) |
... kui kriitiline mass vigaste tihendite hulga näol muutub liiga suureks, tekib küsimus, kelle jaoks see süsteem siis üldse loodud, kui muist inimesi selle taga ennast vigase tihendina tundma peavad ? Ma pigem eeldaks sellisel juhul, et toote looja on kuskil väga mööda pannud raske uskuda, et nii populaarse toote muhul, mida võib leida ka tädi Maali lustikummutist, toote looja oma toodet luues vaid oivikutest süsteemiinseneride peale mõtles ... |
Sellest sinu kriitilisest massist üle poolte, nagu siin juba teisedki kaudselt mainivad, pole ise korralikult Vistat proovinud või on seda teinud suht ebasobiva/ise ebasobivaks häälestatud raua peal või kahtlase päritoluga koopiaga, mis ei peagi korralikult töötama, kuna on ära solgitud. Lisaks veel MS koostööraskused riistvaratöötjatega, et need pole saanud draivereid tehtud - ja kive jagub selle asja puhul mõlema poole kapsaaeda kuhjade kaupa...
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
16.04.2008 08:52:12
|
|
|
| pl1600 kirjutas: |
Huvitav, mitu koodineegrit Bill'il on, ilmselt mitte rohkem kui paar-kolm. Samas... ~5 aastaga annaks isegi selle mõnega rohkem ära teha, kui iga päev kohal käima sundida  |
Esiteks, arvestades seda, et Microsoftil on kombeks suurtemate projektidega kokku kukkuda (Cairo, Longhorn jne) ning saad isegi aru miks praegu Vistaga niikaua on läinud. Vista on projekt mida jõuti vahepeal isegi nullida, ning on muidu kõige suurim Windows praegu. Ühtlasi ka viimane mis legacy toega on. Windows 7 lööb ribalateks arvatavasti kõik Windows Vistast vanemad programmid ning enamus Vista programme, sisaldades loodetavasti ka uut API'd. Seega kui sa arvad, et sa suudad midagi nii head kui Windows teha 5 aastaga rohkem ära teha siis palun, tegutse (Jätame nüüd LFS ja muud taolised välja), hea meelega jälgiks mis sellest saab. Tooks siinkohal välja veel Cairo Shelli mis on iidamast aadamast arenduses, umbes nii 4-5 professionaalse koodiaga. Ning on siiamaani.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tegelane5
HV vaatleja

|
16.04.2008 10:26:54
|
|
|
BTW on mingi objektiivne põhjus miks XP ei võiks DX10 toetada? Peale selle et see oleks järjekordne Vista kirstunael? Lisaks ma vaatasin Ordis hindu, XP samas hinnas. Kas keegi mäletab olid 2000 ja win98 ühes hinnas kui 2k välja tuli? 2k ja XP?
_________________ Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ. |
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.04.2008 11:07:16
|
|
|
| tegelane5 kirjutas: |
| BTW on mingi objektiivne põhjus miks XP ei võiks DX10 toetada? Peale selle et see oleks järjekordne Vista kirstunael? Lisaks ma vaatasin Ordis hindu, XP samas hinnas. Kas keegi mäletab olid 2000 ja win98 ühes hinnas kui 2k välja tuli? 2k ja XP? |
Vistas otsustati heli- ja pildikäsitlus lahendada teistmoodi kui varasemates win versioonides. Heli suhtes läks esimene variant täiesti metsa ja MS ise oli sunnitud asju ümber tegema. Pildi suhetes kaasnes lahendusega DX10. Kui see nüüd viia XP-sse, siis tuleb õige kenake lisaemulaator vist sinna teha, et asi korralikult, 100% töötaks. Senised katsetajad on üritanud vähemaga läbi ajada ja tulemusena korralikku toimivust pole keegi seni saavutanud. Kuna juba kisuvad jutud win 7 peale, siis võib arvata, et need üritamised vaibuvad ilma lõpptulemuseta.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
16.04.2008 11:28:54
|
|
|
| tegelane5 kirjutas: |
| BTW on mingi objektiivne põhjus miks XP ei võiks DX10 toetada? Peale selle et see oleks järjekordne Vista kirstunael? Lisaks ma vaatasin Ordis hindu, XP samas hinnas. Kas keegi mäletab olid 2000 ja win98 ühes hinnas kui 2k välja tuli? 2k ja XP? |
Objektiivne? Jah, rauatootjad ehk AMD ja Nvidia olid peapõhjused, miks niimoodi läks.
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
16.04.2008 11:38:54
|
|
|
XYZ, DX10 on kahe aastaga saadud tööle juba maksimaalel määral, mis on võimalik, see tähendab väga puudulikult. Alky Project oli ainus projekt mis selles vallas mingitki edu saavutas, ning see on peatatud, kuna saadi aru, et selleks läheb liiga palju tööd ning pelgalt library lisamisest ei piisa. Vaja on kogu uut draveriloogikat ja palju muud, mis ei ole ennast võimelised ära tasuma. Lugeda saab muide ka siit sellest lähemalt miks XP ja DX10 omavahel kokku ei sobi.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.04.2008 11:44:46
|
|
|
| Minu teada oli neid üritajaid alguses üsna mitu ja nagu ma juba ütlesin - tundub, et nad oma oma ürituse lootusetust/mõttetust taibanud. Uuemad masinad ja uuemad tarkvaralahendused tulevad liiga ägedalt peale.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
16.04.2008 11:58:50
|
|
|
ma esiteks ei usu, et w7 nii kiiresti tuleb, sama lubati ka vista kohta ja teiseks.. kui isegi tuleb, siis xp on pea samakaua veel täiesti saadaval poelettidel ja tõenäoliselt ka suures mahus veel kasutuses, praeguse vista kasvu juures võiks isegi eeldada, et see hetk on xp-d rohkem kasutuses kui vistat.. eks näis, kas w7 suudab xp troonilt tõugata või tõukab selle hoopis miskit muud
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
16.04.2008 12:39:18
|
|
|
sander85, XP'd poeletilt sellest suvest enam ei tarnita
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.04.2008 12:41:55
|
|
|
Pole tähtsust, kas win7 tuleb lubatud tempos või tavahilinemistega. Kõlakad on liikvele lastud, riistvaratootjad hakkavad sellega arvestama ja kõikvõimalikud fännid õhutavad veel eriti asja takka. Eks vaata milline valu oli tagant torkimas et tarkvarafoorumisse juba praegu eraldi win7 teemat teha...........
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
16.04.2008 13:06:56
|
|
|
| d3t kirjutas: |
sander85, XP'd poeletilt sellest suvest enam ei tarnita  |
no poelett on üks asi, suurem enamus kasutajaid on ikkagi tavakasutajad, kes vajadusel hangivad selle siis muul viisil, eks see ole M$i enda teha
teine võimalus on see, et vista asemel valitakse siis alternatiivid, mis on M$ile tegelikult veel halvem variant..
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.04.2008 13:17:00
|
|
|
| Siin võib MS-le just abiks olla modulaarne opsüss, et viletsa rauaga arvutitele kah midagi pakkuda.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
16.04.2008 18:34:09
|
|
|
| Sellest sinu kriitilisest massist üle poolte, nagu siin juba teisedki kaudselt mainivad, pole ise korralikult Vistat proovinud või on seda teinud suht ebasobiva/ise ebasobivaks häälestatud raua peal või kahtlase päritoluga koopiaga, mis ei peagi korralikult töötama, kuna on ära solgitud. |
... need argumendid pole nüüd küll midagi Vista spetsiifilist, millega Vista ebapopulaarsust välja vabandada, XP -d kummitavad ju samad hädad ...
Lisaks veel MS koostööraskused riistvaratöötjatega, et need pole saanud draivereid tehtud - ja kive jagub selle asja puhul mõlema poole kapsaaeda kuhjade kaupa...
|
... seda ma ei nimetaks mitte põhjuseks vaid tagajärjeks pole midagi imestada, kui tootjad ei rutta just ummisjalu pakkuma tuge tootele, mis ei oma tarbijate hulgas märkimisväärset nõudlust. Vista müügiedu on genereeritud peamiselt vaid tänu mikropehme poolt partneritele peale surutud tingimustele, oleks see igal juhul valikuline, siis ma julgeks arvata, et Vista seis oleks veel viletsam, kui praegu ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
16.04.2008 18:49:31
|
|
|
Need argumendid on tõesti iga uue win versiooni spetsiifilised, selle suhtes sul pruugib vaid vanu teemasid lugeda...
Ei saa ainult tagajärjeks pidada, sest vähemalt pildi suhtes on olnud MS koostöös riistvaratootjatega - mõlemad pooled on huvitatud just taolisest lahendusest, sest see võimaldab mõlemal tarbijatelt rohkem raha küsida. Miks heli sustes see koostöö rohkem lonkama jäi, seda võib vaid oletada, minu arvamus on, et heliga tegeleb tunduvalt rohkem firmasid ja MS ei viitsinud nendega piisavalt tegeleda olles eksiarvamusel, et heli puhul lahenevad asjad pooleldi iseenesest.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
zimm
HV kasutaja

|
17.04.2008 17:30:04
|
|
|
| maatriks kirjutas: |
| Khmm, enamus neid Vista kirujaid pole Vistat kunagi proovinud, tehakse seda teiste kirjutatu põhjal, kuna endal pole uue riistvara jaoks raha ja ollakse kibestunud seetõttu. |
tore, et sa oskad väga hästi üldistada. kirjandi kirjutamisel on sellest näiteks kasu, vaidlemisel mitte.
kindlasti on vista tavakasutajale ja ülivingele rauale parem valik kui xp. samas, osades kohtades pole lihtsalt mõtet uuendada. ise tean juhust, kus mitukümmend tuhat krooni maksev tarkvara tõrkus vista all ning oldi sunnitud XP peale downgradema.
enda thinkpadi XP ma olen nagunii ülimalt minimaalseks nudinud ning ma ei näe vista uutes võimalustes eeliseid. ma nagunii disableksin need pikema akuaja ning lihtsama töökeskkonna nimel. samuti ei pea ma ennast nii vaeseks, et ma ei saaks endale high-end riistvara lubada, kuid iga säästetud kroon viib mind 0.001% lähemale miljonäriks saamisel:)
lisaks vista turvaparanoia. ma pean ennast juba piisavalt kogenuks arvutikasutajaks ning iga tegevuse kinnitamine on tüütu ning võtab pikemas perspektiivis tohutult aega. tõenäoliselt sai neid võimalusi ka keelata, kuid ei hakanud teise inimese masinat enda käe järgi ümber seadistama.
ühesõnaga, vista ei ole ainuke lahendus kuid siiski on ta üks parimatest. sellised mittemidagiütlevad kommentaarid aga ei aita mitte millelegi kaasa.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
17.04.2008 17:34:37
|
|
|
| zimm kirjutas: |
| iga tegevuse kinnitamine on tüütu ning võtab pikemas perspektiivis tohutult aega. tõenäoliselt sai neid võimalusi ka keelata |
jah
|
|
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
17.04.2008 17:41:33
|
|
|
zimm, jah, on erandeid, ka mu enda isa ei saa spetsiaaltarkvara tõttu Vistat kasutada. Nüüd mõtle, mitu %-ti Vistakirujatest sellist tarkvara kasutab? Ja kas see, et tarkvara Vista all ei tööta, on üldse Vista süü?
|
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
17.04.2008 18:10:12
|
|
|
Töö juures olen pidanud Vistat nüüd oma paar kuud kasutama, võiks mingi hetk oma arvamuse vist kirja panna. Hetkel pole väga aega aga ütleme et puudujääke olen leidnud nii mõnegi koha pealt
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
17.04.2008 18:27:34
|
|
|
Väga võimalik et nii mõnigi asi on lihtsalt sellest, et pole viitsinud uurida kuidas asju paremaks teha
Esimene mis pähe tuleb on failide salvestamise kataloogi paika seadmine. Igal programmil tundub see erinev olevat ning praktiliselt mitte kunagi pole see, kuhu midagi viimati salvestatud sai. Isegi XP'ga ma ei mäleta selliseid jamasid.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
17.04.2008 20:48:55
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Esimene mis pähe tuleb on failide salvestamise kataloogi paika seadmine. Igal programmil tundub see erinev olevat ning praktiliselt mitte kunagi pole see, kuhu midagi viimati salvestatud sai. Isegi XP'ga ma ei mäleta selliseid jamasid. |
Lugesin 4x läbi ja mitte muhvigi ei saanud aru Et milles siis probleem õieti ongi
|
|
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
17.04.2008 21:46:43
|
|
|
Ma sain nii aru, et näiteks kui salvestad Wordi faili, siis ta pakub mingit X kausta selle asemel, kuhu sa viimati salvestasid.
|
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
17.04.2008 22:39:22
|
|
|
Ei ole tähele pannud. Mind tegelikult häirib, et Vista ei jäta meelde kausta sisu suurust (View alt saad panna endale sobiva suuruse). Ma panen pea igale kaustale erineva asetuse.. vastavalt failide arvule ja ta unustab koguaeg ära ja paneb tavaliselt väiksemana, kui tahaks
|
|
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
18.04.2008 10:45:29
|
|
|
Tre,
Eks see igavene võistuvaidlemine ole Endal kodus XP (AMD XP3200+, 1GB RAM) ja tööjuures nüüd juba aasta Vista Business (C2D, 2GB RAM). Lihtsalt kodus arvuti aastast 2002 ja tööjuures 2007. Koduarvutile mul pole mõtet seda peale panna, puhtalt arvuti vanuse pärast (ehk siis tal pole niipalju ressurssi, et Vistat "normaalselt" käitada). Küll jah olen seal proovinud Vista Beta2-te. Aga see selleks. XP algusajast meenuvad mitmed BSOD-d (Blue Screen Of Death), eks paljud mäletame kui valusalt XP sündis siia ilma. Vista kohapealt ütleks, et seni ainuke probleem on olnud integreeritud videokaardi driveriga ja sedagi pea aasta tagasi kui masin osteti. Kuidas võtta, pole otseselt ka Vista kui sellise süü, et viimast Vista kompatiibel driverit ei olnud. Nüüd on. Ja tõesti see on seni ainuke häda olnud. Ei ühtegi BSOD-i või kokkujooksmist. Sellessuhtes suht huvitav. Ei ürita ma laskuda "kumb nüüd siis parem on" vestlusesse. Võibolla minu tööarvuti Lenovo ehk IBM lihtsalt rauapoolest istub hästi Vistaga kokku ja ongi kogu asja uba. Ja eks tööarvutiga ei "tegele" ma selliste asjadega millega koduarvutis tegeleks. Mängud, multimeedia vahendid, jne..eks ka sellepärast vast kindlasti vähem probleeme. Tarkvara poolepealt on küll jah olnud mõningad kompatiiblusprobleemid Vistaga just vana tarkvara poole pealt. Vanad arendusvahendid mis mõne projekti pärast veel firmas kasutusel..aga ka need on mõne oskusliku "workaround"-iga käima saadud. Jah ebamugavust on ju nad põhjustanud.. ei saa salata. Aga ka seda ei saa ju Vista süüks pidada. Lihtsalt see vana tarkvara pole Vista kompatiibel. Kes millist Windowsit enda arvutile installeerib, eks see jääb igaühe enda otsustada. Kumb neist mugavam on? Krt seda teab, saan mõlema kasutamisega hakkama ja ei kurda kummagi üle. Kindlasti on Vista edasiarendus. Teine asi kas kellelgi mingit konkreetset "edasiarendust" vaja on. Minu koduarvutisse jääb seniks XP ja tööarvutisse Vista. Ahjaa Windows 7 modulaarsuse ideel on jumet ja ma arvan, et MS on sellega õigel teel.
Equ
_________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015 |
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
18.04.2008 19:56:41
|
|
|
Need argumendid on tõesti iga uue win versiooni spetsiifilised, selle suhtes sul pruugib vaid vanu teemasid lugeda...
|
... jälle räägime aiaaugust konstruktiivse vastuse asemel ? Pole Vista enam midagi nii uus, et sellega saaks jätkuvalt midagi välja vabandada ...
Ei saa ainult tagajärjeks pidada, sest vähemalt pildi suhtes on olnud MS koostöös riistvaratootjatega - mõlemad pooled on huvitatud just taolisest lahendusest, sest see võimaldab mõlemal tarbijatelt rohkem raha küsida. Miks heli sustes see koostöö rohkem lonkama jäi, seda võib vaid oletada, minu arvamus on, et heliga tegeleb tunduvalt rohkem firmasid ja MS ei viitsinud nendega piisavalt tegeleda olles eksiarvamusel, et heli puhul lahenevad asjad pooleldi iseenesest. |
... sama siin, mis koostööst sa räägid, kui sulle dikteeritakse - my way or highway ... - stiilis ahistavalt siduvaid tingimusi, kuid omaltpoolt osatakse vaid raha küsida. Üldse on mikropehme süsteemid olnud läbi aegade kuidagi äraspidise loogikaga. Süsteem peaks ju oma olemuselt olema kõike muud teenindav ehk paindlikult riistvara ja sellel jooksva rakendustarkvara vajaduste jaosk loodud. Süsteemi luues peaks silmas pidama, et rakenduste loojail, oleks lihtne luua ühilduvust süsteemiga, et tee rakendustarkvarast rauani oleks lihtne ja läbipaistev. Mitte mõelda välja mingit totrust ja käskida rakenduste loojail ise vaadata, kuidas oma raua ja tarkvara ühildatud saavad. Võib-olla oleks sul endal kasulik süteemiinseneride ja tarkvaraarendajate tegemistest toimetustest natuke lugeda, saaksid aru, mida silmas pean ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
18.04.2008 20:09:13
|
|
|
Kust kurjavaimu kohast sa võtad, et mina midagi vabandan MS tegemisi/tegematajätmisi Hoopis sina kipud kaudselt vabandama neid Vista kirujaid, kes Vistast üldse midagi ei tea.
Ja video puhul parem ära räägi, et MS nende tootjatele kaikaid kodarasse ainult on toppinud. Need hakkasid juba enne DX10 arendama, kui MS-lt selleks mingit survet said.
|
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
18.04.2008 20:19:39
|
|
|
| DigeBeni kirjutas: |
| Mitte mõelda välja mingit totrust ja käskida rakenduste loojail ise vaadata, kuidas oma raua ja tarkvara ühildatud saavad. |
Vabandust, aga äkki tooksid välja mis erinevused on XPl ja Vistal driverite koha pealt, st mis takistab/teeb nii keeruliseks ühel riistvara loojal driverid kirjutada win vista alla?
Pigem on süüdi mingid X firmad kes märgivad enda toote OSi alla lihtsalt "Windows"
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
walwur
Kreisi kasutaja
|
19.04.2008 20:17:23
|
|
|
jah,katsetasin,proovisin ja loobusin.Esiteks on vista mingit sodi täis aetud mis nõuab ressurssi nii arvutilt ja nõudliku arvutikasutaja rahakotilt.Teiseks,milleks seda kõike vaja?Kellad viled saab ju ka xp süsteemile lisada,ikkagi jään xp juure.
|
|
| Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
92 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
19.04.2008 20:22:31
|
|
|
| walwur kirjutas: |
jah,katsetasin,proovisin ja loobusin.Esiteks on vista mingit sodi täis aetud mis nõuab ressurssi nii arvutilt ja nõudliku arvutikasutaja rahakotilt.Teiseks,milleks seda kõike vaja?Kellad viled saab ju ka xp süsteemile lisada,ikkagi jään xp juure.  |
loogiline et nõuab rohkem ressurssi kui vana OS. Kas XP ei nõudnud rohkem ressurssi kui 2000?
Teiseks - mugavus ja kiirus.
Vanale arvutile ei pandagi Vistat. Kui uue arvuti ostad, siis on küll sinna lollus osta midagi muud kui Vista. Kui mingid erisiled softi konfliktid välja arvata (tööalane vms.. aga see pole vista süü...)
|
|
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
19.04.2008 21:05:44
|
|
|
Äkki tood välja mis seal nii üle jõu käivat on Tundub, et need featured teevad tarkvara loomise ainult hõlpsamaks - või mis?
|
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
19.04.2008 21:29:09
|
|
|
Andykas, aga Xpl pole neid asju, seega mõkk mõkk kui mõistad.
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
19.04.2008 21:36:15
|
|
|
| Andykas, aga Xpl pole neid asju, seega mõkk mõkk kui mõistad. |
XP all oli omal ajal ka neid uuendusi persetäis.
Siinkohal võiks ka näiteks võrrelda XP64 ja vista64 drivereid.
|
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
19.04.2008 21:37:16
|
|
|
| Andykas kirjutas: |
| Andykas, aga Xpl pole neid asju, seega mõkk mõkk kui mõistad. |
XP all oli omal ajal ka neid uuendusi persetäis.
Siinkohal võiks ka näiteks võrrelda XP64 ja vista64 drivereid.  |
a vaata linki ka. XP oma on juba arhiivis
|
|
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
19.04.2008 21:40:53
|
|
|
a vaata linki ka. XP oma on juba arhiivis  |
Seda enam, xp all on neid vidinaid veel juurde tulnud igasuguste SP-ga ja updatedega aga minuteada pole ükski hardware tootja vinguma hakanud selle peale.
|
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
19.04.2008 21:53:53
|
|
|
| ............. Kui uue arvuti ostad, siis on küll sinna lollus osta midagi muud kui Vista. ... |
Võta ükskord klapid silmade eest ja tee arvutiga tööd ka mitte ära teist ainult mängimiseks kasuta, võtame vaatluse alla kas või failide varundamise võõrast arvutist, Vista all ei tea kunagi mida ta varundada lubab ja kas kaustad on tühjad või lihtsalt varundatud failidele ligipääs keelatud või millist programmi sa Vista all kasutaksid, et olla 100% kindel, et kõik failid said probleemselt kõvakettalt kopeeritud, samuti pole Vista kuigi lastesõbralik, mida siin eelnevalt püüti promoda - tõestada, kasutan iga päev Vistat ja .................. ............. ...............
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
19.04.2008 21:56:36
|
|
|
Marie, ma kasutan ka, kindlasti on XP mõnes asjas veel parem, aga neid asju on väga vähe, väga väga väga vähe.
|
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
19.04.2008 23:23:50
|
|
|
| Marie kirjutas: |
| ...samuti pole Vista kuigi lastesõbralik, mida siin eelnevalt püüti promoda - tõestada, kasutan iga päev Vistat ja .................. ............. ............... |
Ehk täpsustaksid?.Kui pead silmas Parental Control-sit siis siinkohal ei tule süüdistada progammi vaid inimest.Kui vanem ikka nii Hitler on,et tahab kõike kontrollida siis on minulgi lapsest kahju .
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
20.04.2008 16:47:43
|
|
|
Ja samas on parental control vägagi vajalik mõne lapse puhul. Ma isegi tean paari kutti, kes lihtsalt elavad arvutis, kahju lausa.
|
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
20.04.2008 20:21:35
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
Väga võimalik et nii mõnigi asi on lihtsalt sellest, et pole viitsinud uurida kuidas asju paremaks teha
Esimene mis pähe tuleb on failide salvestamise kataloogi paika seadmine. Igal programmil tundub see erinev olevat ning praktiliselt mitte kunagi pole see, kuhu midagi viimati salvestatud sai. Isegi XP'ga ma ei mäleta selliseid jamasid. |
Seda olen ka ise märganud ja tõesti tundub olema programmi-põhine spetsiifiline see salvestuskaust. Huvitav, et MS pole pannud vähemalt oma Offitsat ja Wndowsi nõnna koos suhtlema, et ühte kohta salvestata suudaks.
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
21.04.2008 06:31:13
|
|
|
Paar päeva vana uudis, aga...
Ballmer says Vista is a 'work in progress'
| tsitaat: |
| More than a year after Windows Vista's release, Microsoft CEO Steve Ballmer this morning acknowledged some of the operating system's shortcomings -- calling it a "work in progress" during a speech to the company's Most Valuable Professionals conference in Seattle. He also acknowledged Windows XP's fans, but he stopped short of committing to further extend the older operating system's life. |
_________________ M: MSI B660M MORTAR
M: Dell RTX 2060
O: AM5 ITX emaplaat |
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.04.2008 07:37:00
|
|
|
Raudselt ütles midagi a'la "we are working on it" või "the progress is amazing" ja siis tuli keegi ja hakkas rebima...
|
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|