Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
piraat262
HV veteran

|
15.04.2008 23:41:50
Xp SP2 ICS to Ubuntu |
|
|
XP on lauaarvuti, mis on sisevõrgus, millele on määratud IP, subnet, dns ja gateway .
IP: 10.0.1.4
Subnet: 255.255.0.0
Gateway: 10.0.0.1
Nüüd, kui ICSi panin tööle XPs,siis pingida saab Ubuntu pealt gatewayd ( 10.0.1.4 ) ja 2te DNSi.
IP: 10.0.1.9
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 10.0.1.4
host neti.ee annab tulemuseks 195.50.209.246
DNS töötab, aga gatewayst väljapoole pingida ei taha kuidagi.
ping neti.ee
PING neti.ee (195.50.209.246) 56(84) bytes of data. - Nii jääbki. Tulemust ei tule.
Kahe asja vahel on switch ja sinna tuleb ka netijuhe sisse, mis läheb XPga masinasse. Milles probleem olla võib ?
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
3 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gizmoz
Kreisi kasutaja

|
16.04.2008 00:23:34
|
|
|
Kas ma saan aru et tegemist on kahe erineva masinaga? ehk siis ühel Xp- ja teisel ubuntu ?
Kui aru saan et selline juhtum siis võib ka korter majas olla sisevõrk kus haldaja (ISP) on sinu võrkari maci ära registreerind ja ainult jagab samale mäcile mis eelnevalt võrgus sinu ip-ga old
Kui mure pole selles siis rohkem aidata ei oska
_________________ Iga reede Tallinnast Rakverre , Iga Pühapäev Rakverest Tallinna kui tahad ka saab vb kokkuleppele (tel 53341094)
otsin kokku katkiseid kõvakettaid projekti jaoks , kel tasuta jagada on oleks tänulik.
Ostan , Müün ja Vahetan vanavara. |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
piraat262
HV veteran

|
16.04.2008 07:59:33
|
|
|
Gizmoz, Täpselt niimoodi ongi. ISP on minu võrkari maci ära registreerinud ja ip mulle andnud . Arvuteid on jah 2 erinevat . Ubuntu ei taha mingi valemiga pingida kaugemale kui gateway :/
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
16.04.2008 08:44:18
Re: Xp SP2 ICS to Ubuntu |
|
|
piraat262 kirjutas: |
[kärtz...]Kahe asja vahel on switch ja sinna tuleb ka netijuhe sisse, mis läheb XPga masinasse. Milles probleem olla võib ? |
Heips!
Pakuksin, et üheks põhjuseks võiks olla Windows Firewall. Proovi seadistada ICMP pakette läbi laskma.
Teine võimalus, et kuna su 'Buntu-kasti IP on ISP poolt regamata, siis drop'ib teenusepakkuja müür need päringud - lihtsalt ei tunnista omaks.
Proovi 'Buntu ja ICS masinate vaheline võrk teise aadress-ruumi või alam-võrku mäppida. DNS-ide info saab 'Buntu ICS masina kääst, kuid ühendust DNS-iga mitte. Jällegi võib põhjuseks olla WinFirewall, mis päringuid läbi ei lase või ISP müür, mis kõik tema päringud "põrandale poetab".
Ülalkirjeldatu on ainult minu oletused ja ei pretendeeri absoluutsele tõele
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
piraat262
HV veteran

|
16.04.2008 08:47:26
|
|
|
DNS iga on ühendus olemas ilusti buntu masinal
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
16.04.2008 09:28:02
|
|
|
host neti.ee annab tulemuseks 195.50.209.246
DNS töötab, aga gatewayst väljapoole pingida ei taha kuidagi.
PING neti.ee (195.50.209.246) 56(84) bytes of data. - Nii jääbki. Tulemust ei tule. |
DNS iga on ühendus olemas ilusti buntu masinal  |
Hmmm... ehk loed ise ka üle, mida sa kirjutad ja väidad? Mina igatahes ei saa mitte mõhkugi aru
Kahe asja vahel on switch ja sinna tuleb ka netijuhe sisse, mis läheb XPga masinasse. |
Kas ma saan õieti aru, et netikabla läheb kõiksepäält switch'i ja sealt jagatakse edasi XP ja 'Buntu masinatesse?
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gizmoz
Kreisi kasutaja

|
16.04.2008 12:11:48
|
|
|
klooni Võrkari mac ruuterile /switsile (ma ei tea kuidas switsile saab aga kui switsil tarkvara on peal siis peaks saama) aga ruuterile annab küll klooni sisestada , ehk siis võetakse kui seda ruuterit sinu võrkarina ja sealt sa võid jagada juba ise edasi.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
16.04.2008 12:30:03
|
|
|
Gizmoz kirjutas: |
klooni Võrkari mac ruuterile /switsile (ma ei tea kuidas switsile saab aga kui switsil tarkvara on peal siis peaks saama) aga ruuterile annab küll klooni sisestada , ehk siis võetakse kui seda ruuterit sinu võrkarina ja sealt sa võid jagada juba ise edasi. |
Tarkvaraga switch ongi sisuliselt ruuter, kui tarkvara on selleks disainitud(on ka muid võimalusi muidugi). Tühi-paljal switch'il sellist võimalust(routing) pole ja MAC'i võid lasta endale otsaette "kloonida"(loe: tätoveerida) nagu viimase aja trendiks on muutunud
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
equalizer
HV kasutaja

|
16.04.2008 12:45:53
|
|
|
omal on mul neti pakkuja poolt 1 mac eraldatud kuhu nett peale tuleb, kuna majas 2 masinat sai ostetud wifi ruuter ning see seadistatud sellele samale maci-le ning ruuter jagab automaatselt kohtvõrgus 2-le masinale nüüd aadresse ning toimib
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
16.04.2008 13:25:21
|
|
|
equalizer kirjutas: |
omal on mul neti pakkuja poolt 1 mac eraldatud kuhu nett peale tuleb, kuna majas 2 masinat sai ostetud wifi ruuter ning see seadistatud sellele samale maci-le ning ruuter jagab automaatselt kohtvõrgus 2-le masinale nüüd aadresse ning toimib  |
Ja-jaaa... me võime siin jahuda ükskõik kui geniaalsetest või kõrg-tehnoloogilistest lahendustest, kuid see ei aita teema-algatajat kuidagi. Vähemasti seni, kui ta ei kirjelda täpselt, kuidas tal see interneti jagamine on korraldatud, ei saa midagi konkreetset ka soovitada
Minule isiklikult näib, et ta on sissetuleva interneti-ühenduse läbi switch'i kahele arvutile külge ühendanud ja loodab sel moel mõlemat "ära neetida". Kahjuks pole see lihtsalt võimalik, kuna teenusepakkuja lahendus sellist meetodit ei toeta. Tal tuleb sisse-tulev ühendus registreeritud MAC-iga arvutist 'Buntu masinasse viia. See aga nõuab kahe võrgukaardi olemasolu, mis siis sillatakse ja sel moel saaks ka süsteemset ICS-i kasutades 'Buntu "ära neetida". Teine variant oleks siis omale isiklik ruuter soetada, millele saab kloonida regatud arvuti võrguka MAC-i ja ruuteri abiga mõlemad arvutid omaette alamvõrku "kududa".
Nii lihtne see olekski, kuid täpsemate andmete puudumisel on eeltoodu ainult oletus ja spekulatsioon teema-variatsioonidega
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
piraat262
HV veteran

|
16.04.2008 14:04:02
|
|
|
tsitaat: |
Kas ma saan õieti aru, et netikabla läheb kõiksepäält switch'i ja sealt jagatakse edasi XP ja 'Buntu masinatesse?
|
Täpselt nii ongi .
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
16.04.2008 16:27:58
|
|
|
tsitaat: |
Kas ma saan õieti aru, et netikabla läheb kõiksepäält switch'i ja sealt jagatakse edasi XP ja 'Buntu masinatesse? |
Täpselt nii ongi. |
No siis tuleb sul eelkirjeldatud variantidest üks lahendus-moodus valida ning asi "ära teha"
Variant 1, kaks võrgukaarti sillatult XP masinas, oleks odavaim(võrgukaart ~100 kronu + kaabel ~alla 100 kronu), kuid samas tülikam - XP arvuti peab töötama, kui 'Buntu masinaga netis surfata tahad.
Variant 2 , hangid omale ruuteri. Ruuteriga on asi selles suhtes vabam - pane või mõlemad arvutid kinni Samas aga veidi keerukam seadistada - kloonida MAC, staatiline IP ning muud ISP määratud parameetrid paika panna. Kui aga nendega hakkama saad, siis oled õnnega koos ja surfad mõlema arvutiga muretult inter-needuse lainetel nigu hüljes
Pean aga tähelepanu juhtima, et nn odavama otsa ruuterid(~200+ kronu tükist) pole just kõige töökindlamad ja peavalu vastu soovitaksin mitte koonerdada ning mõni "paljukiidetud" isend hankida. Üldiselt pole see küll väga määrava tähtsusega ning ruuteri teovõime taastamiseks piisab ~10 sekundiks toitejuhtme lahtiühendamisest.
Niiet - valik on sinu
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
piraat262
HV veteran

|
16.04.2008 17:31:05
|
|
|
Eks leiab mingi odava võrkari küll arvutile lisaks . Xp kast töötab koguaeg, niiet tüli puudub
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
16.04.2008 22:22:33
|
|
|
Eks leiab mingi odava võrkari küll arvutile lisaks . Xp kast töötab koguaeg, niiet tüli puudub  |
Ja vot siis, ku teine võrkkar kah XPees on, alles siis saad hakata interneti-ühendust jagama(Internet Connection Sharing) - sildad(bridge) kaks võrkkarit ja määrad teisele omaette pärameetrid(IP, mask, gateway jne).
Ma ei taipa hetkel üldse, mil moel sa seda ICS-i tegid või plaanisid teha aga noh, see põlegit etkel väga määrav.
---
Hashi |
|
   |
30 |
|