praegune kellaaeg 19.06.2025 13:37:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Probleem
HV kasutaja
|
13.04.2008 17:26:25
Sülearvuti kuumeneb veidralt üle |
|
|
Tean, et see võib olla teada tuntud probleem, aga minu HP COMPAQ nc8000 on juba jooksnud üle kahe aasta ning viimased 3-4 kuud on hakanud kõva häält tegema ventilaatoriga ning nüüd, küll vast mängust, aga mängimise ajal hakkab videokaart pange panema ning nüüdseks tuli üldse täitsa sinine ekraan ette ilma kirjadeta.
Pealt klaviatuur üles võttes ja sisse vaadates ning katsudes, on see kõik ülikuum - kas peaks vahetama mingil termopastat või kuidas saada seest temperatuuri madalamaks?
Hetkel küll ei leia Everesti kohta üles kust saaks temperatuuri vaadata, aga see on kõrge.
Tahaks asjale ennem pihta saada, kui asi läbi põleb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
13.04.2008 17:28:36
|
|
|
tee tolmust puhtaks...
|
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
13.04.2008 17:28:56
|
|
|
1) puhasta tolmust
2) kui vent häälitseb siis vaheta ära
3) nhc - on proge millega saab samuti tempi vaadata
|
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
13.04.2008 18:34:33
|
|
|
CPU Speed peale veidi maha jahtumist siin käib 60-70 kraadi vahet ning kõvaketas 62 kraadi.
Ülekuumenenud veidi.
Tolmust on ta enamvähem puhas, vähemalt silmaga vaadates, aga eks teen üle.
//nüüd on veidigi veel rohkem maha jahtunud, aga puhusin vaid korra-kaks korda sinna sisse ning nüüd ei möirga enam ventilaator - veider, sest olen ennemgi nii teinud, kuid pole just eriliselt miskit muutunud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
13.04.2008 18:37:11
|
|
|
65c on kõvaketta jaoks juba halb.oled juba aru saanud,mis sul kuumust toodab?graafika-prose-ketas-vent?
|
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
13.04.2008 18:44:27
|
|
|
Vent toodab kuumust?
Kui radikas kuum on, siis järelikult prose - radikas soojusülekanne toimub ja pasta on (vähemalt) osaliselt ok.
Pigem on viga vendis või ummistunud radika ribides.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
13.04.2008 20:33:34
|
|
|
Nüüd on juba isegi mängimise ajal kõvakettal 58 kraadi, aga mängimise ajal läheb prose 70-90 kraadi
Ning enne, kui ütlesin, et enam vent ei möirga, siis nüüd panen tähele, et ta ei tööta üldse...
|
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
13.04.2008 20:35:29
|
|
|
Probleem kirjutas: |
Nüüd on juba isegi mängimise ajal kõvakettal 58 kraadi, aga mängimise ajal läheb prose 70-90 kraadi
Ning enne, kui ütlesin, et enam vent ei möirga, siis nüüd panen tähele, et ta ei tööta üldse... |
kas see ei viita sellele, et oleks viimane aeg minna poodi uue järele?
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
14.04.2008 15:00:48
|
|
|
Mm, ma arvan, et mitte, mis siis, et ma isegi ei saanud aru mille uue järele peaks minema.
Ma pigem arvan, et ma võisin ennem isegi millegi pihta minna vms. et enam vent ei tööta...
// tegin mõned restardid ja vent hakkas jälle tööle - nüüd töötab üpris kenasti, vahepeal kui rohkemaid programme lahti hoian ja nendega tegelen hakkab veidi vent huugama, nagu peabki ning lihtsalt surfates või kirjutades ei huuga üldse ja protsessori kuumuseks loeb ta ka 40-50 kraadi ning kõvaketta kuumuseks 40-45 kraadi nii, et väike puhastus ja tundub, et asi enamvähem korras - küll võib end natukene üles soojendada mängimisega või tõeliselt paljude programmidega, aga muidu on okei, kui liiga palju ei kurna teda.
Küsimus veel, et kas see võib mõjutada kiirelt seest tolmumist või üldse mitte tolmumise vaid lihtsalt ülekuumenemist, kui arvuti vahel 3-4 ööpäeva järjest lahti?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
21.04.2008 10:17:57
|
|
|
Võtad klaviatuuri pealt ära. Lased suruõhuga väljaspoolt sisse poole (et tolmurullid jms p*sk lendaks vendi labade vahele), siis tõmbad pintsettide või näppudega selle läga sealt labade vahelt välja ja lõpuks lased seest poolt väljapoole, et tolm lendaks minema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|