Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
avrn
Kreisi kasutaja
|
25.03.2008 20:57:46
CF mälukaart kõvakettaks. |
|
|
Selline soov siis. Olemas Kingston`i 1GB cf mälukaart. Sai soetatud cf-> IDE adapter. Siit sai ostetud: http://pood.rover.ee/product/83907/ Kehv pilt ka: http://www.hot.ee/tcumen//25032008(002).jpg
Olemas ka arvuti uuendamisel vabanenud emaplaat koos Celeron D prose ja 512 MB mäluga + DVD kirjutaja. Emme on MSI 661FM-v.
Probleem selles, et ei suuda kuidagi seda mälukaarti emaplaadiga suhtlema saada. Ka BIOS ei näita kaarti, jääb toppama kohal: "Detecting IDE drives ..."
Sama teises arvutis. Teises arvutis töötav Windows aga tunneb kaardilugejasse (mitte see adapter) asetatud kaardi ära, saab andmeid ka liigutada. Samas aga, kui kaart lugejasse unustada, takistab arvuti ülesbootimist, topates eelnimet kirje juures. IDE kaabel on emaplaadi IDE1 pesas, adapteril olev jumper on "master"asendis. Adapteril põlevad Ledid: "Power" ja "card detect". Kolmas: "activity" ei reageeri. IDE kaabel on kontrollitud, töötab.
Kas on ehk mingi vale formaadi probleem? A kuidas ma teda formaadin, kui ligi ei saa. Win ju pakub ainult FAT varianti.
Plaan on ehitada midagi meediakeskuse sarnast ehitada. Mälukaardile tahaks esialgu istutada Geexboxi harjutamiseks. Esialgu pole veel Linuxiga kuigi tuttav.
Küll sai nüüd pikk jutt. Oskab ehk keegi näpunäiteid anda, mis õigele teele juhataks.
Tänan juba ette.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
25.03.2008 21:27:02
|
|
|
IDE pole mitte nii hästi implementeeritud CF kaartides nagu päris ketasel, sellest tulenevalt võib igasugu imelikke nähtusi tekkida nende kasutamisel erinevate IDE kontrollerite küljes. Võiks ehk proovida muuta BIOSis IDE DMA/PIO seadeid. Olen ka kuulnud väidet, et mõnedel CF kaartidel polegi IDE interface'i. Samuti võib olla, et see kaart polegi Kingston... Liigub palju võltsinguid, ja sellise puhul ma üldse ei imestaks, kui too kõvakettana ei tööta.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
skulmars
HV Guru
|
26.03.2008 22:50:01
|
|
|
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4255 seda võid ka lugeda
...compact flash card must support DMA modes. Some older flash cards will have problems, but since 4GB to 16GB flash cards didn't economically exist a few years ago... |
ise täna proovisin mingi noname 2GB 133x kaardiga - arvuti ei tunnistanud üldse kaardi olemasolu
ei ide kaabli otsas ega ka usb ketta sahtlis
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
3 :: |
177 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
28.03.2008 20:23:43
|
|
|
Mnjah. Biosi näppimisega ei saavutanud midagi. Mulle on seni jäänud mulje, et just cf-kaart on IDE-ga kõige paremini ühilduv. Ei ole seal adapteril neid komponentegi õieti, pm. plaat ja pesad, mõni konde ka. Ainuke trans on mõeldud teise toitevariandi tarvis. Kingstoni enda lehel ei mainitata miskite eri asjade toetuse vajalikkusest.(Tõsi, mu inglise keel on kehva ka, võibolla ei loe välja). Skulmars´i antud lehel põhiliselt SATA-st jutt, ma pean ATA-t silmas, 40 pin kaabel.
Idee mälukaardi kasutamiseks sain siit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=178345
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
01.04.2008 20:34:24
|
|
|
Endal oli ka ühel emaplaadil töötas ilusti selle adapteriga kaart ning teine lihtsalt ei leidnud asja üles.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
vambola
HV veteran
|
01.04.2008 20:40:09
|
|
|
ot: |
tcumen, tohib küsida miks üldse ilmtingimata on vaja CF kasutada? Olen pikemalt juba juurelnud selle üle, paljud tahavad neid kasutada miskipärast.
Olen jõudnud järeldusele, et soovitakse vabaneda kõvaketta mürast.
Aga kasutage parem 2.5'' kõvakettaid. Mahtu piisavalt, pole väga kallis. Ja vähese vaevaga muudetav üsna hääletuks.
Vabandan OT pärast. |
|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
02.04.2008 19:36:22
|
|
|
vambola kirjutas: |
ot: |
tcumen, tohib küsida miks üldse ilmtingimata on vaja CF kasutada? Olen pikemalt juba juurelnud selle üle, paljud tahavad neid kasutada miskipärast.
Olen jõudnud järeldusele, et soovitakse vabaneda kõvaketta mürast.
Aga kasutage parem 2.5'' kõvakettaid. Mahtu piisavalt, pole väga kallis. Ja vähese vaevaga muudetav üsna hääletuks.
Vabandan OT pärast. |
|
Minu põhjus on selline: üks tuttav ostis endale vale asja ja lihtsalt andis mulle. Mina võtsin muidugi vastu ka, kolakoguja, nagu ma olen. Ja kui asi olemas, vaja ju talle rakendus leida. Ja playerit on majja vaja.
Väga palju pole asjaga pusida mahti olnud,aga Gparted ( http://gparted.sourceforge.net/ ) CD-ga sain kaardilugejas (mitte adapteris) olevale kaardile ligi. Saab formaatida, partitsioone teha. Aga ....? Mis formaati ma ta ajama peaks? Ext2? Ext3? Või..... Geexbox-i jaoks siis. Ja kuidas see sinna peale ajada.
Asja selguse huvides lisan siia ka kasutaja JanQ vastuse teisest foorumist, milles ka küsisin:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=4323849#4323849
tsitaat: |
to: tcumen
Kunagi oli mmboxis sama probleem, uhe emmega töötas CF nägu kulda, teisega ei tahtnud bootida. Mul aitas, kui panin BIOSIst käsitsi, mitte auto, CF hdd andmed, Linuxiga sain täpsed andmed kätte. Kus kaarti formateerisin ja parti tabeli tegin, ei
mäleta...... |
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
07.04.2008 12:02:21
|
|
|
DMA tugi sõltub nii CF kaardist kui ka adapterist. Katseta alguses PIO-ga. Pane ka LBA mode ning teisi variante ära kasuta. Samuti vaadata adapteril master/slave/cable select asetused läbi, et oleks master. Katsetamise ajal ära teisi seadmeid selle kanali külge ühenda.
NB! Osadel adapteritel on võimalik ka kaart valepidi sisse panna ja siis loomulikult ei tööta. Kontrolli ka adapteri toitejuhet.
tsitaat: |
Ka BIOS ei näita kaarti, jääb toppama kohal: "Detecting IDE drives ..." |
Juba aegade algusest peale on abiks olnud, kui BIOSes ketas käsitsi ära kirjeldada, sest autodetect jääb vahel hätta (ei leia üles või hangub). Tavaliselt saab vajalikud parameetrid teada mõnes teises arvutis.
1GB kingstonile sobilik CHS võib olla 2014/16/63. See võib erinevatel kaartidel olla erinev -- proovi erinevaid silindrite arve (näiteks 1986, 1999).
Nüüd on küsimus, et kas see kompott (kaart/üleminek/BIOS) leiab ühilduvad seaded.
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 125EUR |
|
Kommentaarid: 358 loe/lisa |
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
07.04.2008 12:50:39
|
|
|
raamat kirjutas: |
DMA tugi sõltub nii CF kaardist kui ka adapterist. |
Kuidas saab see adapterist sõltuda? See on lihtsalt ports juhtmeid.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
07.04.2008 15:20:18
|
|
|
Smith kirjutas: |
DMA tugi sõltub nii CF kaardist kui ka adapterist. |
Kuidas saab see adapterist sõltuda? See on lihtsalt ports juhtmeid. |
Muide adapteritest ja juhtmetest võib nii mõndagi sõltuda -- meenuta kasvõi slotketite aegu (mõned käisid stabiilselt ainult 66MHz FSB), scsi kaableid, Ethernet kaableid jne. Mitte, et cf nüüd signaalihäirete pärast DMAs ei tööta, kuigi taoliste häirete puhul keerab BIOS andmeside PIO-le.
Anyway, osadel cf-ide adapteritel on osa DMA jaoks olulisi traate ühendamata. Miks, ma ei tea -- ju ei peetud oluliseks, sest ennevanasti CF kaardid DMAd nagunii ei toetanud või polnud levinud.
Ma pole ise loomkatseid teinud, sest mul pole DMA toega CF kaarte
EDIT: loe teise lingi kommentaare ülemineku kohta, mis ei toeta DMA-d ning neljanda lingi pealt leiad ülemineku, mis toetab
http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=cf+adapter+dma
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 125EUR |
|
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
07.04.2008 17:29:45
|
|
|
Uhh, päris keeruliseks kisub see värk mu jaoks juba. Aga ette sai võetud, ja alla ka ei tahaks anda. Nii et, eks ma katseta.
Igatahes, "raamat", tänud vihjete eest.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
08.04.2008 13:14:32
|
|
|
Nagu ma korra kogeda võisin, siis Digitus nime all müüdi hoopis Logilink kraami.
Kas sul on see üleminek?
http://www.logilink.org/showproduct/PC0042.htm
Ma ei ole veel leidnud, kas see DMAd toetab, aga tal on valikus
+3.3V või +5V. Võib olla oleneb CF käimasaamine ka sellest valikust.
|
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar16
Kreisi kasutaja

|
08.04.2008 13:18:25
|
|
|
aga pane mõnele usb pulgale saab ka
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
08.04.2008 13:25:43
|
|
|
kaspar16 kirjutas: |
aga pane mõnele usb pulgale saab ka  |
Kuna mul ei ole peres väikseid lapsi, siis ma ei saa sellistest lausetest üldse aru Kas keegi tõlgiks?
|
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
08.04.2008 17:38:47
|
|
|
Nagu ma korra kogeda võisin, siis Digitus nime all müüdi hoopis Logilink kraami.
Kas sul on see üleminek?
http://www.logilink.org/showproduct/PC0042.htm
Ma ei ole veel leidnud, kas see DMAd toetab, aga tal on valikus
+3.3V või +5V. Võib olla oleneb CF käimasaamine ka sellest valikust. |
Näeb samamoodi välja küll. Ma usun, et proovisin ka seda valikut muuta. Muide, mälukaardil endal on ka toite kohta märgitud +3,3/5V.
Tõele au andes: ei ole ma Su soovitusi veel praktikas realiseerida jõudnud, ehk saab nädalavahetusel mahti pisut posida.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|