Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
kotmarjak
HV Guru

|
19.03.2008 17:24:39
|
|
|
aga kas te ise ka aru saate, et selles vaidluses ei selgu enne tõde, kui sõda on puhkenud.
keegi ei saa meist öelda, kas venemaa kasutab meie vastu pomme või mitte. kui tead, siis oled sa selgeltnägija. kui ei tea, siis oled normaalne inimene.
mõttetu on vaielda mingi teooria üle, kui praktikat ei ole.
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
19.03.2008 17:26:43
|
|
|
kotmarjak kirjutas: |
aga kas te ise ka aru saate, et selles vaidluses ei selgu enne tõde, kui sõda on puhkenud.
keegi ei saa meist öelda, kas venemaa kasutab meie vastu pomme või mitte. kui tead, siis oled sa selgeltnägija. kui ei tea, siis oled normaalne inimene.
mõttetu on vaielda mingi teooria üle, kui praktikat ei ole. |
nõus ja samas ei pea sõjavägi kohustuslik olema;)
|
|
Kommentaarid: 223 loe/lisa |
   |
1 :: |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
19.03.2008 17:29:25
|
|
|
minu arust ei peaks ka sõjavägi olema kohustuslik.
paljud riigid juba kaaluvad võimalust, et muuta sõjavägi mitte kohustuslikuks. (leedu ja rootsi)
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
19.03.2008 17:36:44
|
|
|
Olge õnnelikud, et kunagi oli piisavalt tahet meestel ja vabatahtlikel, et meil siiamaani suus eesti keel ning saate vabalt poe ees õlut juua ja reidis surfata. See 8-11 kuud nüüd küll kedagi ära ei tapa. Paneb ehk veidi teisiti olemasoleva üle mõtlema küll.
Njah, samas, kõik on ju nii profid tänapäeval, et ajateenistuses ju KINDLASTI nad midagi uut juurde ei õpi
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
19.03.2008 17:40:34
|
|
|
tsitaat: |
Paneb ehk veidi teisiti olemasoleva üle mõtlema küll.
|
kas seda on ikka vaja? et mõelda nagu kõik, kes sealt välja tulevad?
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
19.03.2008 17:42:15
|
|
|
|
kas seda on ikka vaja? et mõelda nagu kõik, kes sealt välja tulevad? |
Kõik oleneb ikka inimesest, mida tema väärtustab. Mõni mõtleb sellest, et saaks oma Mariinaga loomaaeda minna, teine tahab oma Mazdat tuunida. Mina näiteks hakkasin kellaaegadest kinni pidama... peaaegu
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
19.03.2008 17:43:53
|
|
|
carlking kirjutas: |
|
kas seda on ikka vaja? et mõelda nagu kõik, kes sealt välja tulevad? |
Kõik oleneb ikka inimesest, mida tema väärtustab. Mõni mõtleb sellest, et saaks oma Mariinaga loomaaeda minna, teine tahab oma Mazdat tuunida. Mina näiteks hakkasin kellaaegadest kinni pidama... peaaegu  |
ma arvan, et iga normaalne inimene teeb seda ka niisama.
selleks ei pea küll sõjaväkke minema, et õppida kella järgi käima ja enda järelt koristama
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
19.03.2008 17:46:55
|
|
|
enda järelt koristama
|
haha mõni ei õpi isegi seal seda tegema
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
19.03.2008 17:50:06
|
|
|
Kui sa olid lontrus ,ei tähenda et ku isa sõjaväest tagasi tuleb oled kohusetundlikum või mida igens.Olen palju tüüpe näinud ja rääkinud nendega kes sõjaväes käinud.Shittagi pole muutunud ja ise kah väidavad ,et mõttetu see sõjavägi.Kui mul endal plaan tehtud millega tegeleda taha jne .siis see 8-11 paneb ikka kõva paugu ärile .Korda sisi veel kes selle konpenseerib? Riik või rahvas.Kumbki.Kui ülikool oma lõbu siis sõjavägi täppselt sama. Niigi oled kuuland sõna nii kodus koolis ja ka ülikoolis. Äkki mul juba kopp ees ,et mind kästutatakse.Seega tekiks mul palju konflikte sisse elamisega. Ei taha kuulata enam x inimeste käest käske,kes ei ole minu jaoks keegi . Mina firmast kus sind hoopis kuulatakse ja konsulteeritakse. JA pannakse mingiks postipoisiks,Siis see hoopis vähendaks minu enesekindlust ja mõtlemisvõimet.igaüks meist kuskil altpoolt alustanud ja roninud üles.KUi oled poolel teel siis visatakse sind järsku alla.Ja keegi ei garanteeri ,et sa uuesti ronima hakkad. See puhas minu arvamus ,kel see jutt vastuolus siis pln mitte kohe halama hakata.
|
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
19.03.2008 17:53:33
|
|
|
Miks sa võrdled seda kes sa oled tsiviilelus ja seda kes sa oled ajateenistuses? Seal ei huvita kedagi kes sa oled ja õige ongi. Kõik on seal alguses võrdsed, ise tead millise pildi seal endast maalid. Ja 20 aastaselt selline ärimees olla, et ajateenistus kogu edasise elu ära rikub - no see on tõesti oma lõbu, kuna iga Eesti Vabariigi kodanik teab vast oma kohustusi juba põhikoolist alates ning riigi teenimise kohustus on seal ju ilusti olemas, see ei tule ootamatult.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
19.03.2008 17:56:35
|
|
|
Auron kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
Auron, kas tavaline noor siis veedab kenasti aega, õpib hästi, toob vanaemale apteegist rohtusid, on loomulikult tohutult patriootlik, käib iga pühapäev kirikus, ei drifti bemmiga ja ootab igatusega kuniks saab sõjaväkke ramboks ?
kui selliseid noori on ülivähe, siis kuidas sa saad seda tavaliseks nooreks nimetada ? |
Misasja, ArQ just mainis ju, et sellised kalkar noored onju minu ettekujutuse vili kuna kindlasti olen ise koos sõpradega selline ning ülejäänd on kõik tegelt toredad nagu eelpool kirjeldasin 8) |
Sul on ainult äärmused ... keskmine noor (keda on kõige rohkem) jääb sinu piiridest välja. On kas ülim eeskuju või täielik tont. Keskmine noor on selle vahepealne ja üldiselt täiesti normaalne inimene. Sinul on aga kas säästumarketi parkla või kirik kogu aeg
_________________ No worries! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
19.03.2008 18:16:07
|
|
|
oot, ma vist hakkan aru saama, mis toimub djkilleri jutus on nii palju kirjavigu, et mulle tundub, et djkiller küll eestlane ei ole. ja praegu käib asi juba vaikselt hoopis rahvuslikul pinnal eesti armee ja kaitsevõime peedistamiseks
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
19.03.2008 18:20:02
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
oot, ma vist hakkan aru saama, mis toimub djkilleri jutus on nii palju kirjavigu, et mulle tundub, et djkiller küll eestlane ei ole. ja praegu käib asi juba vaikselt hoopis rahvuslikul pinnal eesti armee ja kaitsevõime peedistamiseks  |
ma arvan, et vist mitte.
ta ju põhjendas ära, miks sinna minna ei taha.
see, et EKV suht mõttetu koht on, teab meist vist igaüks. isegi see, kes seal käinud ei ole.
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
19.03.2008 18:34:05
|
|
|
tööl on sama mõttetu käia. ainult istud ja vahid kella päevast päeva. ja kui palka saad, siis kulub see ka mingi aja jooksul ära.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ands
HV Guru
|
19.03.2008 19:00:32
|
|
|
see, et EKV suht mõttetu koht on, teab meist vist igaüks. isegi see, kes seal käinud ei ole. |
päris nii ikka ei ütleks. eriti ei viitsi oma arvamust põhjendada, aga mingi kasu tast ikka on.
ei tapa see 8 v 11 kuud kedagi. enamus ei viitsi siin olla(mina sh) ja alati leitakse et võiks ajateenistus lühem olla. kuid lühema ajaga ei suudeta endale asja piisavalt hästi selgeks teha ja kes meid siis kaitseks, kui ajateenistus ära kaotada? Palgaarmee on kallis ja nagu näha on, siis elukutselisi sõdureid just ka üleliia palju ei ole.....
Ja djkiller ütles, et võiks n kaitseliitu astuda ajateenistuse asemel. Ega kaitseliidus kohe pädevaks sõduriks ei saa. Ilma väljaõppeta mees on seal vähemalt esialgu ju teistele pigem nuhtluseks harjutustel. Kaitseliidu liikmeks oleks võiks tähendada pigem ajateenistuses omandatud oskuste täiendamist ning lihvimist.
See on muidugi õige, et looder jääb loodriks ja ega tropist ei pruugi ka ajateenistuses mees saada. Kuid kui sa ise võtad sellest maksimumi, siis pole see aeg midagi nii maha visatud.
ands
|
|
Kommentaarid: 350 loe/lisa |
   |
2 :: |
297 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
19.03.2008 19:51:28
|
|
|
Kas siis IT töö polegi selline ? (ei väida, et kuningas Karla nüüd patsiga itimees).
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
19.03.2008 19:54:45
|
|
|
Pika peale tüütab ära
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
djkiller
HV Guru

|
19.03.2008 20:17:55
|
|
|
Esiteks ei soovi mina sõjaväkke minna ega isa.Ju siis tal ikka abi vaja.Teisi töölisi kahjuks ei usalda.Olnud mitmeid kuid lõpuks kõik nagu poolpetised.Seega tee ise . JA asjal on rohkem kasu. Vabalt pple probla mingi trahv ära maksta ,et sinna ka mitte minna;)
Ning mis kõige naljakam .Tervis ei võimalda sportida ega isegi kuhugile oma saavutustega jõuda,kuid sõjaväkke võetakse.
Nt kohtlas komisarjaarid selline nali.Mis erinesid poiste vahel. Nimi ,isikukood,pilt,vb vereproov ja kõik.Hambad ,silmavärv, uriiniproov, jne kõigil sama.Nagu tibud inkubaatorist. ja miks? Sest NATO mingi kokkuleppe ja on vaja värbata sõjaväkke 1500 noormeest.
VÕetakse keda tahetakse. Sure seal või maha. Läksin muide ise paljude paberitega ja mitmete arstide juures käidud.
Kõige naljakam.Arst sisi komisjonist kirjutas ,et üks kutt oli 60 cm pikk ja 160 kg. Nu tahaks näha seda juusturatast.
Kui kõik analüüsid ja paberid mis viisind ei tähendanud midagi.Nende art ka midagi vost ei tea arstiteadusest. Seega olin käinud komisjonis 3 korda. Minu dok likvideeriti.Ma isegi ei tea kuna nad on.Ju siis nende käes.Viimane kord siis vaidlesin seal ligi 30 min ja lõpuks öeldi,et meil ple raha sind analüüse tegema.Krt makasan ise kinni kui mul vaja.JA siis jõudsime kokkuleppele ,et panevad mu kirja ja kui mul kaebusi siis pöördun juba Tallinna.
Kui sellist asja tehakse võiks ikak kontroll räigem olla.
Sõber oli kah sõjaväes.Lõpuks käis mõlema põlve opil. Mulle pakuti kah oppi ,et oma terviseviga parandada.Kuid keeldusin põhimõtteliselt .Sest olen nendel oppile ligi 6 korda käinud ja 7 dale ei lähe ning nad ei saa sundida.
viimati muutis djkiller 19.03.2008 20:25:09, muudetud 1 kord |
|
   |
202 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
19.03.2008 20:22:19
|
|
|
Vabalt pple probla mingi trahv ära maksta ,et sinna ka mitte minna;)
|
Millalgi isegi räägiti, et võiks olla "väljaostmise" võimalus. Jutt oli vist miski 500 tuhat kuni miljon vms
Aga sellist võimalust muidugi kunagi ei tule.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaskel
jooda
|
19.03.2008 20:23:21
|
|
|
see, et EKV suht mõttetu koht on, teab meist vist igaüks. isegi see, kes seal käinud ei ole. |
ma parandaks sind: seda, et EKV mõttetu koht on, teavad reeglina kõige paremini need, kes seal käinud ei ole ja osad käinutest, kes reeglina kuskil just eredamad pärlid ei ole.
|
|
Kommentaarid: 117 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
19.03.2008 20:29:16
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
Pika peale tüütab ära |
Viimased 2 nädalat on väga tüütu olnud seda on näha ka mu postitustest
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
19.03.2008 21:02:48
|
|
|
Ands kirjutas: |
kuid lühema ajaga ei suudeta endale asja piisavalt hästi selgeks teha ja kes meid siis kaitseks, kui ajateenistus ära kaotada? |
Ehh ega kaitseväes käimine automaatselt tähenda, et endine piirijooksik nüüd rind kummis lahingusse tormab. Loomulikult kui piisavalt kärbseid pähe aetakse (mida ka tehakse) stiilis, et nüüd oled sina muude memmede kõrval suur sõjard ja vinge rämbu siis ehk loll läheb kahh rõõmuga kahurilihaks. Point selles, et asi mis meid kaitseb on kaitsetahe mitte see kas ollakse just tingimata mingi 18 aastase kompleksides ja pullivennast seeru nussimist pidand taluma. Vaata kui osavad olid metsavennad - ja enamus ju läks metsavennaks kuna ei taht vene kroonu minna. Samas olid nad ikka väga osavad ja mitte vähe ei kammind vene sõdurid alasid läbi. Vaata igast väikeriikide sissisid kes tegelt pole mingit riiklikku väljaõpet saanud aga on väga efektiivsed võitlemises, sest usuvad, et see mille eest võideldakse on seda väärt. Kodanike kaitsetahte tugevus on tegelt peegelpilt sellest kuidas kodanikud ennast riigis tunnevad. Ei ole täitsa nii, et paljud paljud on lihtsalt lambist suhtumisega, et ei taha minna. Kui ikka riigis elu hea, tulevik kindel, tead, et sinu õiguste ja õigluse eest sirge seljaga seistakse ja sotsiaalselt kõik korras siis on ka uhkus ja tahe seda hoida ning kaitsta. Mida praegu kaitsta on? Kas niikaua rahulikult tükkideks lennata ja aega võita kuni praegu rahva seljast seitse nahka nülgivad rasvamaod ja muidu ärikad oma hispaania villadesse nahhui tõmbavad ve? Vaadakem tõele näkku, Eestist tahavad ära minna vägapaljud noored kes praegu alles õpivad ja haridust omandavad, on juba ära läinud ikka suru hulk inimesi. Pmst tolmu raputavad jalgelt paljud keda siin miski kinni ei hoia ja kellel tänu siis kas haridusele või keeleoskustele ei teki barjääre. Kui küsida sisi nö. tahaks tagasi tulla paljud aga lihtsalt siinne elu ei ole normaalne tegelt kui hakata rääkiam ikkagi euroopast, arenenud maailmast jne. Noored ei taha kaitseväkke minna ja sellegipoolest üritatakse mängida lõpunootideni lolli ja leida sada muud põhjust kõigele sellele mis toimub.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
xtriz
Kreisi kasutaja

|
20.03.2008 01:45:01
|
|
|
naaskel kirjutas: |
ma parandaks sind: seda, et EKV mõttetu koht on, teavad reeglina kõige paremini need, kes seal käinud ei ole ja osad käinutest, kes reeglina kuskil just eredamad pärlid ei ole. |
Mu onu on kaitseliitlane ja hull militarist ning isegi tema ütles, et sõjavägi on ajaraisk ja mõttetu orjamine.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
20.03.2008 01:58:25
|
|
|
Mu onu on kaitseliitlane ja hull militarist ning isegi tema ütles, et sõjavägi on ajaraisk ja mõttetu orjamine.
|
kõlab nagu see "vuntsidega mees" seal salleri laulus, mingi keskealine tüüp, kes teab kõigist maailma asjadest kõike ja kui tema midagi ütleb, siis nii ka järelikult on.
aga vaielge mis te vaidlete, see on ja jääb faktiks, toetudes ajaloolisele kogemusele - seni kuni venemaa on eesti ja hiina vahel, peaks iga vähegi endast lugupidav eesti mees oskama elementaarsel tasemel organiseeritud üksuse taktikat ja ellujäämist, ja suutma kätte juhtuvast relvast õiges suunas laske teha
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
20.03.2008 02:05:23
|
|
|
paljudele meestele jääb sõjaväes tehtu ainukeseks saavutuseks elus.
lollus oleks seda võimalust mitte kasutada.
|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
156 |
|
tagasi üles |
|