praegune kellaaeg 19.06.2025 14:38:03
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tort
HV vaatleja
|
04.03.2008 22:26:09
Seebikad - Olympus vs. Canon |
|
|
Hei!
Piilun omale digikat. Nõudmised - pisike, "spetsiaalakuga" mitte AA tüüpi, akude pikk kestus, pikslite hulk ei huvita, zoom ka väga ei huvita, hind 3k ringis, peab tegema auto-modes võimalikult häid pilte ja heliga videot. Ennem on olnud Pentax Optio s30 (kui õigesti mäletan), see ei kõlvanud kuskile.
Sõelal on Canon Digital Ixus 70 ja kolm Olympust - FE-280, MJU 760, MJU 840.
Ixus on ixus, minuteada kiidetakse. Tööl olen näppinud ja mõnel tuttaval on ka, pildid samuti kenad. Miinuseks stabilisaatori puudumine. Samas see Optio kärakas õpetas mind kätt paigal hoidma kui snaiper, muidu polnud üldse pildilootust. Pole vast väga probleemiks.
FE-280 - stabilisaator on elektrooniline (iso). Mida see tähendab, on kasu ka? Muud andmed justkui sobiks. Film on okei reso ja fps-ga.
MJU 760 - stabilisaator on mehaaniline ja elektrooniline (iso). Film poole pisema fps-ga.
MJU 840 - kalleim. Samas stabilisaator optiline ja elektrooniline (iso). Filmilõik paraku kuni 10 seki kõigest. Samas optiline zoom 5x, teistel 3.
Kokkuvõtvalt - soovitage omast kogemusest, millisega neist parimaid pilte saab auto-modes, seda ma andmete järgi vaadata ei oska. Eelmine pentax unustas üldse manual modes sätted ära, kui kinni panna. Ise võtaks ixuse pikemalt mõtlemata ja asi vask. Samas ma saaks olympust ehk letihinnast odavamalt. Olympuse miinuseks muidugi veel xd mälukaart, mis on kirves võrreldes canoni sd-ga. Millisega võib garantiivajadust ette tulla?
Tänan!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lukksepp
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocket
Kreisi kasutaja
|
04.03.2008 22:30:50
|
|
|
elektrooniline stabilisaator on mõttetu. ISO tähendab seda et tõstab automaatselt ISOt (tundlikkust), seega pildid tulevad väga mürased. Mina võtaks Ixuse ära, teadatuntud kvaliteetseebikas.
_________________ www.allarifoto.eu |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
maxtor1
HV veteran

|
04.03.2008 22:48:33
|
|
|
Canonid ja Olympused tutvusringkonnas enamuses. Ise omasin Optio M20 ja see polnd ka suurem asi. Samaaegselt oli kasutusel ka mitu aastat vanem Canon A85 mille piksliarv ligi poole väiksem aga pildid olid paremad eriti kehvemas valguses. Canon on siiani töös, Optio sai maha müüdud. Olympused mis minu kätte on sattunud pole ka millegagi hiilanud aga pikemat kasutuskogemust ei ole.
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tort
HV vaatleja
|
06.03.2008 18:05:30
|
|
|
Ok, tänud! Ei hakka mõnesaja eeki pärast siis pead vaevama ja rebin ixuse ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|