Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Kasulikud näpunäited »  Arvuti on aeglane?See õpetus aitab just sind! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

liitunud: 13.01.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.06.2007 15:36:59 Arvuti on aeglane?See õpetus aitab just sind! vasta tsitaadiga

Järgnev tekst on mõeldud arvutikasutajatele, kes tunnevad et arvuti on aeglaseks jäänud.

Miks arvuti on aeglane? Siin on mõned põhjused:
1. Arvuti raudvara(protsessor, mälud, kõvaketas jne) on vananenud.
1.1 Riistvara on vananenud ja ei ole enam sobiliv uute programmide jaoks(st jääb nõrgaks nende esitamisega ja toimetamisega)
2. Arvutis on palju ebavajalikke faile ja programme.See kõik muudab arvuti palju palju aeglasemaks.

3. Arvuti kõvaketas ning register(Windowsi register) on killustunud. (st failid on mööda kõvaketast laiali "paisatud".

3.1 Kõvaketta kilustatus- kõvaketas on suur andmete kogu, mida kuvatakse kasutajale.Kui kõvakettale kirjutada faile, näiteks filme siis kõvaketas muutub killustatuks.Miks? Näide:Võtame ühe filmi(keskmiselt 700mb).Kui seda kettale kopeerida, siis kõvaketas on juba killustatud ja fail ei mahu ühte kõvaketta kohta ära(uue arvuti kõvaketas pole veel "killustatud") Niisiis kirjutatakse faili üle kõvaketta laiali, kuna suur fail ei mahu enam ühte kõvaketta ossa ära, ja kõvaketta lugemispead peavad palju liikuma, et failid kokku panna ja neid esitada.Sellepärast on arvuti aeglasem kui defragmenditud arvuti(loe edasi)

3.2 Registri killustatus-register on ka umbes samamoodi killustatud.Mitmed programmid sisenevad registrisse mitukümmend korda minutis ja jätavad sinna jälje ning võivad muuta registrit.

Alateema kokkuvõtteks: Nende "asjade" parandamiseks on ka programme, mis panevad ühe suurema faili väiksemad failiosakesed kõvakettal ühte kohta .Sellisel juhul on kõvakettal neid kiirem leida ja esitada arvuti kasutajale.Sellega aga muutub ka arvuti kiiremaks.

Kõvaketta defragmenteriks soovitaks JK defragi
See programm on tasuta ja teeb oma töö korralikult ära
Tõmba siit: http://www.kessels.com/JkDefrag/JkDefrag-3.36.zip
(käivita .zip faili sees olev JkDefrag.exe ja oota kuni programm lõpetab oma töö)

Registry defragmenteriks
on Auslogics-ilt midagi.
Tõmba siit: http://auslogics.com/registry-defrag/index.php
See programm tahab aga peale ca 1 minutilist skänneerimist arvutile restarti, mispeale ta näitab, palju arvuti keskeltläbi kiiremaks läks.
Veel üks hea programm selle jaoks asub aadressil http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/FileAndDisk/PageDefrag.mspx
See programm teeb just restardi ajal, enne arvutisse sisseminekut väikese
skänni ja peale seda, läheb arvuti normaalselt tööle.Programm defragmendib eelkõige paging faile jms.

4. Arvutis on viirused.
Viirused teevad mitut moodi arvuti aeglaseks.Mõni saadab sinu teadmata sinu arvutist laiali spämmi.Mõni tõmbab uusi viirusi alla või laieneb kõvakettal.Paljud viirused sisenevad süsteemi failidesse ja muudavad need aeglasteks ja kättesaadamatuteks.Mõned viirused varastavad su pangakoode või salvestavad sinu klahvivajutusi.Selle lahenduseks on antiviiruse ja antispyware programmid.
Selleks soovitaks:

Viirusetõrje
Tasuta on näiteks AVG free Anti-Virus , Antivir, Avast!
Ise soovitaks Avast!-i, või Antivir-i
Avast! tasuta versiooni saamiseks peate muretsema endale koodi, mida saate teha siit:
http://avast.com/eng/home-registration.php
Peale registreerimiskoodi saamist saate programmi alla laadida siit:
http://avast.com/eng/download-avast-home.html
Edasi võite ka siia vaadata, et programmi paremini tundma õppida.
http://www.arvutikaitse.ee/?p=454

Spywaretõrje (nuhkvara tõrje)
Tasuta on näiteks A-squared free , Ad-aware , Spyware Terminator, Spybot S&D ning AVG Anti-Spyware.
Alltoodud on minuarust üks parimaid.
http://www.superantispyware.com/downloadfile.html?productid=SUPERANTISPYWAREFREE
Lugege SAS-i kohta siit: http://www.arvutikaitse.ee/?p=665
See ei sisalda residentset skännerit.Kui tahate head ja tasuta residentset skännerit, soovitan Spyware Terminatorit.
http://www.spywareterminator.com/

Klahvinuhkide(keyloggerite) vastu, kes varastavad paroole ning ka internetipanga paroole, soovitan ma Keyscramblerit:
http://www.qfxsoftware.com/Download.htm
See programm kaitseb paroole keyloggerite eest, krüptides paroolid sügaval operatsioonisüsteemi kerneli tasandlil ning keyloggerid saavad need tähed küll kätte, aga nt parool on krüptitud kas23p vms.Ehk keyloggeritel pole nendega midagi peale hakata.See nüüd ei puuduta otseselt arvuti kiirust, aga mainida tasuks seda küll icon_smile.gif

Need 4 kaitset pahalaste vastu on head ja peaksid arvuti nii mõnestki viirusest ja spywarest puhtaks tegema(sh. neid ennetama).Kui mingi viirus on sees, mida üks antiviirus ei eemalda, võite proovida ka teisi antiviirusi.
Spywarest(nuhkvarast) ja viirustest saate veel lugeda www.arvutikaitse.ee ja http://taimar.pri.ee/spyware/
Viiruse ja nuhkvare(spyware) tõrjeid on palju ja eks igaüks leiab endale sobivaima ning temale parima.

5. Arvuti kõvakettal on palju ebavajalikke faile.Need failid jäävad kõvakettale peale igat internetis käimist.Kõik pildid, smailid jne salvestab arvuti kõvakettale, et neid siis pärast internetilehekülgede avamisel kasutada.Need failid on väikesed ja üle kõvaketta laiali.Seetõttu nad muudavad arvuti ka aeglsemaks.Neid saab eemaldada ka Windowsile sisseehitatud "Disk Cleanup"-ga aga see on tüütu ja aeganõudev.Hoopis lihtsam ja kiirem on Ccleaner, mida saate alla laadida http://www.ccleaner.com/ Installimise käigus ärge kohe vajutage ainult next ja next.Asi käib nii.Valite keele ja OK, siis next, siis I Agree, next ja selle avaneva lehepeal, võtke linnukesed eest ära kõigil, peale kahe esimes ja eelviimase, muidu on pärast natuke imelik prügikasti kustutada ja ilmub teile väike toolbar internet explorerile.Kui programmi tööle panete
siis valige "Internet Explorer" alt esimesed neli(pange linnuke ette) ja "System" alt teine, ehk Temporary Files. Peale seda, vajutage all paremas nurgas Run Cleaner ja oodake kuni ta puhastab kõvaketast.Siis kuvab teate, kui palju ruumi vabastasite.

6. Arvutis on palju mõttetuid programme.
Kui teie arvutis on palju ebavajalikke programme, on ka arvuti aeglane.Programme ei saa niisama lihtsalt eemaldada- tema ikooni lihtsalt töölaualt(desktopilt) ära kustutades.Programmi failid jäävad ikkagi arvutisse.Programmi saate eemaldada "Add or Remove Programs" alt.Selle saate lahti kui vajutate "Start"->"Control Panel" ja sealt valite "Add or Remove Programs"(Lisa või eemalda programme) Sealt valite programmi, mida te tahate uninstallita(eemaldada) või programmi, mida te ei kasuta ning peate ebavajalikuks.Kui programm valitud, vajutage "remove" ning järgige instruktsioone.

7. Arvuti käimapanemisega käivituvad liiga paljud programmid.
Kui te käivitate arvuti, ilmub taskbarile(kella juurde) palju ikoone.Kõike te arvatavasti ei kasuta ja need muudavad arvuti käivitamise aeglaseks.Neid saab ka eemaldada."Start"-"Run"
Sinna kirjutate msconfig ja valite ülevalt "startup"Seal on palju programme
Ma panen enda msconfig startupi üles.Vaadake siit: http://i13.tinypic.com/6ahjhon.jpg
Nagu näete, olen paljudel võtnud linnukesed eest.Neid kõiki saab ka käsitsi käivitada ja arvutiga pole neil mõttekas startida, kuna nad võtavad arvuti käimaminemisaja pikaks ja mõttetuks.Niisiis, võtke linnukesed eest kõigil msnidel, tõmbamisprogrammidel jne.Küll aga ärge puutuge neid, mis asuvad windows/system32 kaustas.Proovige järele.Kui midagi kadus ära, pange kõigile või tollele, mis kadus linnuke ette tagasi ja järgmise restardi ajal tuleb see programm tagasi.Kui restardi peale seda teete, tuleb arvutisse sisselogides üks aken.Seal peaks olema koht, kuhu saab linnukese panna, et seda enam ei näidataks.Vajutage ok ja oletegi valmis.Arvuti peaks kiiremini käima minema.
Täpsemalt saab vaadata siit: http://www.sysinfo.org/startuplist.php
Et mis programmid võib ära võtta ja mida ei tohi.

Veel üks moodus Windowsi bootimist kiirendada, on kasutada programmi BootVis.See programm ei kahjusta sinu arvutit, vaid muudab arvuti alglaadimise kiiremaks.Tõmmata saab siit:
http://download.softpedia.ro/dl/f689ac063743c466186177ac568ea9e3/471b7f1a/100003465/software/SYSTEM/bootvis.msi
Peale allalaadimist ja installi, avage BootVis.exe või siis BootVis.
Valige File-New-Next Boot + Drivers Trace.Avanevas aknas klikake OK
Peale seda teostab BootVis arvutile alglaadimise, et koguda informatsiooni arvuti käivituse kohta.Nüüd ilmub mõne aja pärast BootVis uuesti, mis näitab arvuti käivitust jms seisu graafiliselt.Edasi valige Trace-Optimize system.Peale lõppu, teeb BootVis uuesti restardi.Siis tuleb uuesti aken ette, kus BootVis optimiseerib.Peale seda on arvuti käivitumise aeg eeldatavasti paranenud.

Olgu veel öeldud, et enne uue antiviiruse installimist tuleks vana kindlasti eemaldada, muidu arvuti ei pruugi enam tööle minna või lähevad viirusetõrjed konflikti.Viirusetõrjet võiks teha ka veel "safe modes", kuna seal ei käivitu viirused hästi ja neid on paremini võimalik eemaldada.Safe modesse saab, kui arvuti käimaminemisel vajutada pidevalt F8 nuppu.Siis ilmub tulp.Safe mode valite nooleklahvidega.See on siis kõige ülemine.
Nende programmide kasutamine on soovitatav.

Mina ei võta mingit vastutust tagajärgede eest, mis need programmid võivad põhjustada.


viimati muutis Lord Ami 29.04.2009 19:10:34, muudetud 13 korda
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
yxtom
HV kasutaja
yxtom

liitunud: 30.05.2007




sõnum 20.06.2007 15:49:26 Re: Kuidas arvutit mõnede programmidega kiiremaks teha vasta tsitaadiga

Natuke Lord Ami jutule lisa: http://www.tweakguides.com/TGTC.html. Pikalt juttu nii XP kui Vista kellade ja vilede eemaldamisest + muud kasulikku samuti!
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ragnar7474
HV veteran

liitunud: 14.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.07.2007 17:43:22 vasta tsitaadiga

Naljatilk kirjutas:
madis585, Winkey+R (ehk siis start menu->run) ja "msconfig".
Minu mäletamistmööda töötab see ka Vistal.
Kardan, et suurem osa programme kirjutab end igale poole mujalegi nagu nt. registrisse. Programm nimega ''Autoruns'' oskab kõikidest nendest kohtadest kokkuvõtte teha icon_wink.gif. Iseasi on muidugi see, et teadmatuses võid midagi peeti keerata. HijackThis on ka hea igasugu brauseri lisavidinate jms. eemaldamiseks.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 89
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

liitunud: 13.01.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.07.2007 15:06:12 vasta tsitaadiga

Eile leidsin ühe uue "puhastaja" temp kaustadele jne:
http://www.atribune.org/content/view/19/2/
Ise kasutan praegu, suht hea mulje jätnud.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.07.2007 20:12:21 vasta tsitaadiga

rauast ka natuke
HV s piisavalt palju teemasid, kus räägitakse ülekiirendamisest. suvalist komplekti saab 10 - 25% ilma jahutusi ja asju mudimata peale keerata aga see selleks.
kui nüüd võtta ette BIOS ja seal natuke sonkida, võib chipset (kiibistiku seadeid) torkides jõuda kohani, kus on valik selle kohta, kas kasutatakse mäludel aeglasemaid, 2T või kiiremaid 1T timinguid. samuti saab tõsta ka kogu süsteemi takti (mälude ja protsessori ning pci siinide takt) mina lisasin protsessori ja mälude stabiilsuse tagamiseks ühe biosi poolt pakutava ühiku voolu nii protsessorile kui mäludele, tõstsin FSB 200mhz pealt 230mhz peale ning nt winrari "benchmark" hakkas andma 150kb/s kiiremat pakkimist. ei ole oluline niivõrd protsessori kui ka kogu süsteemi mõõdukas kiirendamine.

_________________
Hooldatud (puhastatud, installitud) sülearvutid - https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. ca 100km raadiuses võin täna/homme ära ka tuua.
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aavo
HV kasutaja
Aavo

liitunud: 12.06.2007




sõnum 27.10.2007 14:07:11 vasta tsitaadiga

http://free.aol.com/tryaolfree/index3.adp?promo=766187&service=asm link ei tööta
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lennnukas
HV kasutaja
Lennnukas

liitunud: 24.10.2004




sõnum 02.01.2008 01:50:31 vasta tsitaadiga

Mina ei anna mingit karantiid ega vastuta millegi eest, mis nende programmide kasutusel võib juhtuda

Nii suurelt kirjutatud lause võiks ikka olla õigesti kirjutud- Garantii ja karatiin on 2 väga erinevat asja...
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
llD4ll
HV vaatleja


liitunud: 05.04.2007




sõnum 02.01.2008 10:12:05 vasta tsitaadiga

RegistryBooster 2 asemel ma soovitaksin:
Advanced Windows Care Personal 2
või
WinASO Registry Optimizer 3.1 (kel raha, see ostab, kel mitte see crackib)

vabavaraveebist leiab igasugu defgramentoreid, mida detailsem, seda parem, nii et edu tuhnimisel.

Viirusetõrjeks soovitan ikka NOD32-te või vabavaras saadavat Spyboti.
Ülejäänud Northonid ja Karsperskid on ressursi õgradid, pigem kahju kui kasu!

_________________
icon_smile.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.01.2008 10:29:40 vasta tsitaadiga

llD4ll, ole hea ja vii ennast nt KAV i kohapealt asjadega veidikese rohkem kurssi. väga pikalt laialt erinevates teemades arutlusel olnud, kuidas nt kav i nii konfida, et see sinu tegevuste ajal ressurssi ei nõuaks. vastulausena niipalju, et valdav enamus nod32 he "patch" isid, mis tema "legaalseks" muudavad, sisaldavad juba ise hunniku pahavara. ise kasutan legaalset KAV i ja nii mõnegi nöödimehe masina ketas mu masinas skännimisel ikka väga hapuks osutunud.
_________________
Hooldatud (puhastatud, installitud) sülearvutid - https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. ca 100km raadiuses võin täna/homme ära ka tuua.
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ragnar7474
HV veteran

liitunud: 14.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.01.2008 12:26:30 vasta tsitaadiga

llD4ll kirjutas:
RegistryBooster 2 asemel ma soovitaksin:
Advanced Windows Care Personal 2
või
WinASO Registry Optimizer 3.1 (kel raha, see ostab, kel mitte see crackib)

vabavaraveebist leiab igasugu defgramentoreid, mida detailsem, seda parem, nii et edu tuhnimisel.

Viirusetõrjeks soovitan ikka NOD32-te või vabavaras saadavat Spyboti.
Ülejäänud Northonid ja Karsperskid on ressursi õgradid, pigem kahju kui kasu!
Tõepoolest teine kord kui midagi näiteks tood siis too ikka midagi sellist millest sa tead midagi...

KAV juba defaultis ei õgi resursse.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 89
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

liitunud: 04.04.2003




sõnum 02.01.2008 16:49:39 vasta tsitaadiga

Täpsustus: Kaspersky on raha eest müüdav toode, mitte vabavara.

Raha eest ostes on ka muid asju osta, kui Kaspersky-t icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rundll
HV kasutaja
rundll

liitunud: 27.05.2004




sõnum 03.01.2008 19:22:00 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Täpsustus: Kaspersky on raha eest müüdav toode, mitte vabavara.

Raha eest ostes on ka muid asju osta, kui Kaspersky-t icon_wink.gif



täpselt thumbs_up.gif ...näiteks beer_yum.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

liitunud: 13.01.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.01.2008 00:32:25 vasta tsitaadiga

Lennnukas kirjutas:
Mina ei anna mingit karantiid ega vastuta millegi eest, mis nende programmide kasutusel võib juhtuda

Nii suurelt kirjutatud lause võiks ikka olla õigesti kirjutud- Garantii ja karatiin on 2 väga erinevat asja...


Parandan kohe ära, muudan veits seda icon_razz.gif
Sa tahtsid öelda Garantii ja karantiin?
Tänud.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
realgamer
HV kasutaja
realgamer

liitunud: 09.07.2006




sõnum 13.01.2008 21:09:03 vasta tsitaadiga

Tänud Lord Ami-le.Väga hea ülevaade.Kui sul mahti jääb võiksid soovitada ,millised kohustuslikud proged oleks veel mõttekas installida arvutile(vabavara)? Ja nende iseloomustus.

Ise maadlen arvuti uimasusega,mõni päev tagasi Pc jäi uimaseks pärast nupust väljalükkamist(hangus) ja nüüd laeb ennast kaua.Olen paljusid tööriistu ja filtreid kasutanud ,ei viirusi ega sitikaid pole leidnud.Ei tea miks PC haigeks jäi ja maadlen tema palavikuga edasi.

On see nüüd juhus või põhjus,aga pärast seda soovituslike progede installimist mis PC kiiremaks pidid tegema(lootsin) ,jäi minu raal nüüd täiesti zombiks.(iga proge või folderi käivitamine võtab metsikult aega ja pidevalt hangub midagi.Hakkasin progesid kustutama.Kahtlustan et minu NOD32 jA adaware ei sobinud uute soovituslikega kokku?4-5 min võtabega et PC pildi ette võtab.(ennem mõnikümmend sek..) ei tea mis valesti läks?
icon_cry.gif

_________________
..............................................................................................................................................................
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrex
HV vaatleja

liitunud: 12.11.2002




sõnum 23.02.2008 02:20:09 vasta tsitaadiga

Mina seisukoht on, et härra Lord Ami ei peaks siin oma isiklikke seisukohti, tõekspidamisi ja eelistusi teistele pähe määrima, eriti kui nad veel pehmeltöeldespisut vildakad on. Pooled neist programmidest minu värseltinstallitud XPle küll midagi head ei teinud - pigem on masin nüüd koomas.
Kas sa suudad muidu mulle ette ka näidata mõne mehe kes XP firewallist on mööda hiilinud? Olen nõus oma massa netti panema ja laskma seda murda.
Ja nendele KAVi sõpradele - võtke ja käige oma masin Avira freewarega läbi, tulemused võivad teid näost punaseks ajada (nagu juhtus minuga kes ma neilt 100+ litsentsi olen ostnud ja nüüd seda jama pean siin sööma).

Need on minu mõtted ja kogemused. Neid on kogunenud IT alal töötades juba rohkem kui 10 aastat.
Peace,

Indrek

_________________
big brother is google's little brother
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.02.2008 09:54:13 vasta tsitaadiga

ja lahendused peale avira? on asju, mida avira ka ei näe. see on ju ka jutuks olnud, et 100% töötavat lahendust ei ole olemas.
_________________
Hooldatud (puhastatud, installitud) sülearvutid - https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. ca 100km raadiuses võin täna/homme ära ka tuua.
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

liitunud: 13.01.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.02.2008 10:09:42 vasta tsitaadiga

indrex kirjutas:
Mina seisukoht on, et härra Lord Ami ei peaks siin oma isiklikke seisukohti, tõekspidamisi ja eelistusi teistele pähe määrima, eriti kui nad veel pehmeltöeldespisut vildakad on. Pooled neist programmidest minu värseltinstallitud XPle küll midagi head ei teinud - pigem on masin nüüd koomas.
Kas sa suudad muidu mulle ette ka näidata mõne mehe kes XP firewallist on mööda hiilinud? Olen nõus oma massa netti panema ja laskma seda murda.
Ja nendele KAVi sõpradele - võtke ja käige oma masin Avira freewarega läbi, tulemused võivad teid näost punaseks ajada (nagu juhtus minuga kes ma neilt 100+ litsentsi olen ostnud ja nüüd seda jama pean siin sööma).

Need on minu mõtted ja kogemused. Neid on kogunenud IT alal töötades juba rohkem kui 10 aastat.
Peace,

Indrek


Tere! Vaata mina pole neid programme nii välja valinud, et oh see on kindlasti parim jms.Lihtsalt pea kõik need programmid teevad oma ülesande hästi ära.
Mida sa siis soovitaksid asendada?Nt Avast!-i võtsin suuresti ka sellepärast, et selle kohta on eestikeelne artikkel olemas ja inimestel parem seda viirusetõrjet mõista.Mina pole ka üldse IT-d õppinud ning ma ei arva, et see õpetus oleks näiteks Sulle, kuna sa tead ise ka kuidas ja millega arvutit korras hoida.
Peace icon_smile.gif
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mehaanic
Aeg Maha 2a
mehaanic

liitunud: 22.02.2004




sõnum 23.02.2008 10:27:53 vasta tsitaadiga

ccleaner vabavara vahemälu ja küpsiste eemaldamiseks väga kasulik neile kes kasutavad IEd
ja regcleaner progede eemaldamiseks ja registri puhastamiseks mõlemad vabavara ja startupi saab puhastada
ise nenede abil nii mõnegi kasti koomast välja tirinud ja korralikult tööle saanud
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Märt.
HV Guru
Märt.

liitunud: 17.01.2004




sõnum 07.03.2008 11:43:37 vasta tsitaadiga

indrex kirjutas:
Mina seisukoht on, et härra Lord Ami ei peaks siin oma isiklikke seisukohti, tõekspidamisi ja eelistusi teistele pähe määrima, eriti kui nad veel pehmeltöeldespisut vildakad on. Pooled neist programmidest minu värseltinstallitud XPle küll midagi head ei teinud - pigem on masin nüüd koomas.

Siis tuleb lihtsalt peeglisse vaadata, ise tehtud, sitasti tehtud.

indrex kirjutas:
Kas sa suudad muidu mulle ette ka näidata mõne mehe kes XP firewallist on mööda hiilinud? Olen nõus oma massa netti panema ja laskma seda murda.

Sina ju tead, mida teed. Aga sinust kümneid kordi rohkem on inimesi, kes ei tea, mida teevad. XP tulemüür ei lase sisse, kuid laseb edukalt välja. Oli juhtum, kus saabus miski tundmatu fail, mis üritas ise käima minna ja ka interneedusega ühenduda. Sai siis mõlemad variandid blokitud. Müüriks oli siis Sunbelt Kerio. XP müüriga oleks see uss (nagu kolm nädalat hiljem NAV järsku avastas) vabalt masinast uitama läinud minu teadmata.

indrex kirjutas:
Ja nendele KAVi sõpradele - võtke ja käige oma masin Avira freewarega läbi, tulemused võivad teid näost punaseks ajada (nagu juhtus minuga kes ma neilt 100+ litsentsi olen ostnud ja nüüd seda jama pean siin sööma).

Palju õnne siis. Mul millegipärast skannis KAV märksa kiiremini ja edulisemalt kui Avira. Ressurssi sõi kõigest 4%-53% vahel, keskmiselt oli seal kuni 20%. Veel enam, töökaaslase Avira skaneeritud masinast leidis isegi minu toonane Avast mituteist jama rohkem.

indrex kirjutas:
Need on minu mõtted ja kogemused. Neid on kogunenud IT alal töötades juba rohkem kui 10 aastat.
Peace,

Indrek

Ja minul juba tosina aasta kogemused koduseid masinaid putitades juba Win 3.10- st saati, IT- mees pole.

_________________
Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mehaanic
Aeg Maha 2a
mehaanic

liitunud: 22.02.2004




sõnum 07.03.2008 14:24:48 vasta tsitaadiga

teema on nagu kasulikud näpunäited mitte võitlustanner icon_confused.gif
kes kõvem IT mees on saab ju mõnel HV üritusel vaadata kes rohkem õlut kiiremini ära joob ja kes kiiremini ära kukub icon_razz.gif
see aga kes kui palju aastaid tegusid teinud on ei näita mitte kui mitte s****gi
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

liitunud: 05.11.2001




sõnum 07.03.2008 14:34:52 vasta tsitaadiga

OT lukku, kui kellegi midagi tõesti vajalikku on lisada, siis vastav isik saab lahtitegemist paluda.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Kasulikud näpunäited »  Arvuti on aeglane?See õpetus aitab just sind!
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.