Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Kummaliseim abipalve millega on sinu poole pöördutud. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 21, 22, 23  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 10.01.2008 17:54:57 vasta tsitaadiga

täna tööl üks klient pöördus minu poole küsimusega "Mis värvi teil punane paprika on?" icon_lol.gif kui ma lolli näoga otsa vahtima jäin, siis ta vaatas mind nagu mullikas uut aiaauku, et miks ma midagi ei vasta (juhe jooksis kokku noh icon_razz1.gif ). läks ikka üsna tükk aega enne kui matsu lahti jagas mida küsinud oli icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Max Powers

sõnum 10.01.2008 17:56:06 vasta tsitaadiga

Mis sa vastasid siis?
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 10.01.2008 18:09:52 vasta tsitaadiga

ei vastanudki midagi, kuna küsimus jooksutas juhtme nii kokku, et ei saanud ööd ega mütsi aru (ikka juhtub, kui mitme inimese ja asjaga korraga tegeleda) icon_biggrin.gif ta sai küsimuse jaburusest enne aru, kui mu juhe lahti jooksis, ja siis lihtsalt naersime icon_smile.gif
NoMilleks
HV kasutaja

sõnum 03.02.2008 13:31:13 vasta tsitaadiga

Ostsin koju WiFi ruuteri, et saaks läpakaga rahulikult netis olla ning lauaarvutigi ühendasin järgi. Seadistan kõik ära, lebotan voodis, läpakas süles, isa aga vaatab pealt ja küsib, et kas ma kasutan praegu seda wifit vää... No tundus küll väga lolli küsimusena, nägi ju ise et läpakal ühtki kaablit taga ei olnud. Enne ruuteri ostmist sai talle juba seletatud, mis see wifi on ja milleks ma seda tahan. Vaatab siis seda antenniga karpi kapinurga peal ja küsib: "Oot, see siis ongi see wifi ruuter jah?" icon_lol.gif

Sai kunagi ühele sõbrannale läpaka ostul abiks oldud ning sinna windows jms joga peale installitud. Panin ka Avasti viirustõrje. Järgmisel päeval helistab ja küsib, et "kas mul on arvutis mingi viirus või midagi, nimelt tekkis alla paremasse nurka mingi sinine kast, kus on kirjas... " siis veeris kokku "a new version of virus database has been installed" vmt. Seletasin talle siis ära, et viirustõrje lihtsalt uuendas iseennast ja seda hakkab ta tegema iga päev, nii et pole hullu. Sama inimest olen ka pidanud aitama, kui tal windoosa keeldus tööle minemast. Endal pole vist kunagi sellise probleemiga tegemist olnud, kuid kuna viga oli mingi tähtsa vaili puudumises või rikutuses, siis ehku peale kirjutasin boot sectori üle. Win läks tööle icon_biggrin.gif . Paari nädala pärast hakkas jama, et keset bootimist teeb restardi. Enam ei saand minagi tööle, siis toores lähenemine formati näol. Ja selgus, et bad sector kettal, kuid win sai õnneks uuesti peale, andmed varundatud ja masin garantiisse. Järgmisel päeval sai masina juba uuesti kätte ning sain jälle tunda windoosa ja ülejäänud progede installimise ning seadistamise võlusid. Mingit raha ma selle eest muidugi ei saanud, kuid sellelt inimeselt ma poleks seda vastugi võtnud, isegi kui ta oleks pakkunud, ta lihtsalt nii tore inimene icon_smile.gif Aga süüa ta tegi mulle küll ja pärast veel välja põhjenudsega, et ma olen ta heaks niivõrd palju teinud. Ainuüksi selle lause kuulmine oli mulle tegelt enam kui piisav tasu.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 03.02.2008 15:06:43 vasta tsitaadiga

Casanova, kus su tekstis peitub kummaline abipalve? icon_eek.gif
IMO igaüks ei peagi oskama MBR'i üle kirjutada või Win'i installida icon_rolleyes.gif sa nagu eeldad, et igaüks teab kõigest kõike...

NoMilleks
HV kasutaja

sõnum 03.02.2008 15:17:35 vasta tsitaadiga

arm2004, kui sa mu teksti tervikuna läbi lugesid, siis ehk märkasid, kus oli juttu viirustõrje uuendamisest. Ma tõepoolest ei eelda, et igaüks oskab opsüsteemi installida või recovery konsooli näppida, kuid olles lugenud varasemaid postitusi siin teemas leidub siin jutte inimeste aitamises arvutialaselt ja tasust selle eest. Eks ma rohkem selle tagamõttega ka kirjutasin.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
McDevil
HV vaatleja

sõnum 04.02.2008 14:30:04 vasta tsitaadiga

kunagi sai koolis klassiõega reegitud suitsunurgas vahetunni ajal ja vaidlesime arvutite üle kes on targem ja siis tuli toakaaslane sinna ta kuulis meie jututeemat pealt ja hakkas naerma ning ma küsisin talt mis asi on kliitor ning tüüp vastas selle peale et ei õpi IT. Paar päeva hiljem küsisin tüüpilt kus asub arvuti protsessori jahutus ja tema vastas et protsessori all (tal endal oli sel ajal desktop slimline) ja orjenteerus oma arvuti järgi.
tagasi üles
apelsin16
HV veteran
apelsin16

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.02.2008 22:49:30 vasta tsitaadiga

koolis suitsunurk see oleks õnnistus icon_lol.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 17.02.2008 13:32:40 vasta tsitaadiga

Casanova, sellisteks puhkudeks nagu sa kirjeldasid seoses oma tuttavaga , soovitan ma sul hankida mõni buutiv utiliitidekogumik nt miniPE by digiwiz, winternals i erd commander või kasvõi UBCD.. mis sisaldab mõnd ketta kloonimise utiliiti. ise kasutan minipe s leiduvat ghost 8. t kuna see oskab image kohe nt dvd le kirjutada. pärast on peale andmete minipega välja põletamist kohe hea image st uuele kettale ehk vanale kettale hapuks läinud installi asemele kogu lugu kenasti ära taastada..
lighT
HV veteran
lighT

sõnum 17.02.2008 21:27:06 vasta tsitaadiga

Mulle helistati, et vaja arvutile netti taha panna. Ma pmst teadsin mida vaja teha on, aga ma mingi "ok thänks" eest ei hakka üldsegi ennast vaevama, miks?
Sest siis hakkavad inimesed arvama, et ma pean iga kell omast tahtes olema valmis nende IT probleeme lahendama ning asi ei ole kuivõrd vaevatasus ja rahas pigem
see "ok thanks bye" asi. Kui mul abi vaja on ja ma tuletan oma heateo meelde "aa noo sa tead neid IT asju sa tegeled sellega sul lihtne".

masendav.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 17.02.2008 21:42:57 vasta tsitaadiga

lighT, ma olen ka vaikselt orjastumas, viimasel ajal siiski lasen neil algul googeldada ja piinelda, kuni end liigutama hakkavad ja ära korraldavad icon_smile.gif
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 17.02.2008 21:45:42 vasta tsitaadiga

maatriks, kysi närvikulude ja ajakulude katteks miski sümboolne summa raha. enamus kaovad selle peale ise guugeldama. need kellel häda käes maksavad sulle ja sul tekib ka vastutus teha asi korralikult. vastastikku kasulik diil.
lighT
HV veteran
lighT

sõnum 17.02.2008 21:46:46 vasta tsitaadiga

Sama siin, aga eriti masendav on see, et mul läheb arvutitega tegelemiseks niigi kaua aega ja siis ... ütleb nagu muuseas, et ou sa IT äss pane mu masin kokku kthnx.
Sellised tüübid saadan suure kaarega ...
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 17.02.2008 21:48:53 vasta tsitaadiga

väike lisaraha ei tee kunagi paha.
hans
Nii ränk on olla.

sõnum 17.02.2008 21:49:40 vasta tsitaadiga

Enamus saadan kaarega pikalt / facking manuali lugema või googlit kasutama.

Aitan neid, kellelt saab vastuteeneid mõnes muus valdkonnas.

sakinaga
HV Guru

sõnum 17.02.2008 21:55:43 vasta tsitaadiga

Ega jah, mul on ka paar venda, keda olen rõõmuga nõus aitama, samas mõni kutt võiks veel veidi lasteaias käia. Arvuti komplekteerimine on väike asi, võtab ca 10min(panen alati juurde 250.- kokkupanek arvutikeskuses, kui tahavad, siis ka windowsi install sealsamas). Palju hullem on mingi: Ou, mul error siin, ütleb, et updatemata, mida ma teen, appi! Vastan: Update ära, siis on "Aa, ok"
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 17.02.2008 22:06:49 vasta tsitaadiga

noorsugulasel siis mingil põhjusel windoosa pihta saanud ning videokaardi juhitsad ära unustanud.. andsin talle siis lingi, kust uued driverid saab, millepeale noorkodanik küsis, et kas ta alati peab selle valima.. Selgitasin, siis noorsandile, et tal masinas sees Radeon 9800pro kaart ning kuidas ta ati lehelt sobivate driveriteni jõuab....
Järgmine päev messengeris raport: " kle ... a võrus poes polnud sellist videot, nagu 9800pro, kas ma nüüd ei saagi cs-i mängida?
Kodaniku arusaam oli siis selline, et tiritud asi on paha, poest saab legaalse ning karbiga ning seetõttu tormas ostukeskusi pommima
8)
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 17.02.2008 23:33:36 vasta tsitaadiga

kes on veel noor, jagab arvutist ja ei oska "ei" öelda - varjake oma teadmisi ligimeste eest! icon_biggrin.gif
ma noore ja optimistlikuna/teismelisena lasin lekkida faktil, et ma suudan loogiliselt möelda. selle tulemusel mõnest asjast midagi tean. ja kur@t nüüd koguaeg keegi kukil - küll on error, küll on BSOD jne. automaatselt kõik eeldavad, et mina olengi IT icon_eek.gif ja kui selle kompoti otsa integreerida veel "ei" mitte-tundmine ning viisakusest raha tagasilükkamine, siis tundub põrgu paradiisina icon_biggrin.gif
ühel sõbral umbes sama situatsioon: tunneb üht-kaht valdkonda IT'st - kohe kehtib eeldus, et teabki kõike! tal õnneks niipalju iseloomu, et "ei" öelda icon_biggrin.gif
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 17.02.2008 23:46:26 vasta tsitaadiga

Aga need kuradid juba said teada, ma ei suutnud seda varjata... icon_neutral.gif
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 17.02.2008 23:50:01 vasta tsitaadiga

maatriks, tulid kapist välja, jah? icon_lol.gif

sala-IT-lased... thumbs_up.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 17.02.2008 23:56:54 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
maatriks, tulid kapist välja, jah? icon_lol.gif

sala-IT-lased... thumbs_up.gif

LOL. Eks see ole jah nii, isegi viimasel ajal rohkem EI hakanud ütlema, sest kui varem oli lihtsalt sportlik huvi arvutite vastu ja kui ei teadnudki kohe probleemile lahendust, siis sai see välja uuritud ning sedasi ise arenetud. Nüüd aga eeldatakse seda kõike, ning paraku tuleb tegemist sageli spetsiifiliste probleemidega, nagu mõned kindlad programmid jms, siis ütlen küll viisakalt EI, sest pole aega ja tahtmist ka viimasel ajal kõigesse süveneda. Eriti, kui endal on kooli lõpp käsil ja aega kogu aeg liiga vähe.

tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 18.02.2008 00:15:49 vasta tsitaadiga

ma korra mõtlesin, et teen hullu hinnakirja ja sellega peletan kõik "kliendid" eemale. printisin välja ja sellega asi piirduski icon_lol.gif
no lihtsalt ei suuda eitavalt vastata või raha küsida icon_razz.gif
sama asi on asjade laenamisega: kui laenan mingi asja välja ja seda kokkulepitud kuupäeval tagasi ei saa, siis peas mingi hääl peab tagasi küsimist ebaviisakaks. absurdne, ma tean icon_biggrin.gif
nagu oleks 3 isikut peas - 1 Jah, 1 Ei ja 1 vaatleja icon_lol.gif
tagasi üles
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 18.02.2008 00:24:38 vasta tsitaadiga

Ma olen nr 1 icon_lol.gif icon_lol.gif Sama seis on mul ka.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 18.02.2008 00:24:47 vasta tsitaadiga

arm2004, ma tean, mida sa tunned. Mul samamoodi, ja laenatud asjadega ka samamoodi(mingid kõrvaklapid pool aastat lennus icon_razz.gif)
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 18.02.2008 00:25:44 vasta tsitaadiga

koputaja kirjutas:
Ma olen ka vaatleja icon_lol.gif icon_lol.gif Sama seis on mul ka.

E: vead, vead, vead...

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Kummaliseim abipalve millega on sinu poole pöördutud. mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 21, 22, 23  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.