praegune kellaaeg 20.06.2025 06:54:36
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
SGM
HV kasutaja

|
12.02.2008 22:32:44
kuidas saaks php-ga date()-ajad teha time()-formaati? |
|
|
Mul on kellaajad/kuupäevad andmebaasis näiteks nii: "d.m.Y - H:i", aga soovin teha need sekunditeks, mis vastaksid time() väljastatavale formaadile. Ei kujuta ette, kuidas seda teha. Otsisin tükk aega googlest igatmoodi, aga sealt leidsin vaid unix timestamp-i. Keegi äkki saab aidata? Oskab keegi piisavalt matemaatikat?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
linnumees
HV kasutaja
|
12.02.2008 23:14:51
|
|
|
strtotime()
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
0 :: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
SGM
HV kasutaja

|
13.02.2008 10:31:26
|
|
|
linnumees kirjutas: |
strtotime() |
Ma kas ei oska seda kasutada, ei saa mingist asjast aru... igatahes tulemus on tühjus, mida see funktsioon mulle annab!
Tegin isegi nii, et asendasin need märgid " . - : " tühikutega ja siis isegi eemaldasin üldse vahekohad, aga ei miskit tulemust...
Ajad, mida on vaja time()-formaati saada, on kujul "d.m.Y - H:i" ehk siis "13.02.2008 - 09:26"
EDIT:
Tundub, et sain asja toimima! Asendasin punktid sidekriipsudega ja kooloni asendasin punktiga, keskmise sidekriipsu asemele jäi vaid 1 tühik kuupäeva ja kellaaja vahele. str_replace() kasutasin.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
kapa24
HV vaatleja
|
13.02.2008 16:51:43
|
|
|
SGM kirjutas: |
linnumees kirjutas: |
strtotime() |
Ma kas ei oska seda kasutada, ei saa mingist asjast aru... igatahes tulemus on tühjus, mida see funktsioon mulle annab!
Tegin isegi nii, et asendasin need märgid " . - : " tühikutega ja siis isegi eemaldasin üldse vahekohad, aga ei miskit tulemust...
Ajad, mida on vaja time()-formaati saada, on kujul "d.m.Y - H:i" ehk siis "13.02.2008 - 09:26"
EDIT:
Tundub, et sain asja toimima! Asendasin punktid sidekriipsudega ja kooloni asendasin punktiga, keskmise sidekriipsu asemele jäi vaid 1 tühik kuupäeva ja kellaaja vahele. str_replace() kasutasin. |
UPDATE foo SET bar=UNIX_TIMESTAMP(bar)
|
kus bar on DATETIME tüüpi.
Kui kuupäevad on mingil tekstiväljal (VARCHAR vm), siis peaksid PHP skripti tegema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SGM
HV kasutaja

|
13.02.2008 21:40:21
|
|
|
mul olid tavalised date("d.m.Y - H:i") stringid salvestatud varchar-i.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|