Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
dYm
HV vaatleja
|
27.12.2007 01:22:19
Portide suunamine. |
|
|
Tere. Olen sellel alal VÄGA algaja. Ning ma ei tea mis need pordid üldse on. Kuid seda tean et pean need avama et teha ühes mängus(Counter Strike 1.6) Dedictaed Serveri. Mu nett on Elion DigiTV SpeedTouch 780. Nii palju tean, et helistasin kliendi teenistusse ja seal öeldi et pordid on avatud kui serverisse inimesed ei sa ikkagi connecitda. Siis uurisin seda veit ja tuli välja et pidin kontrollima üht asja. Nimelt Kas sinu pordid on suunatud sinu sisevõrgu IP-le. Vot, ja küsimus ongi teile see et kuidas ma seda teha saaksin? Oleksin väga tänulik. Mul on muidu muutuv ip. Tule müürist võtsin pordilt blocki maha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sadamson
HV kasutaja
|
28.12.2007 08:34:24
Re: Portide suunamine. |
|
|
dYm kirjutas: |
Tere. Olen sellel alal VÄGA algaja. Ning ma ei tea mis need pordid üldse on. Kuid seda tean et pean need avama et teha ühes mängus(Counter Strike 1.6) Dedictaed Serveri. Mu nett on Elion DigiTV SpeedTouch 780. Nii palju tean, et helistasin kliendi teenistusse ja seal öeldi et pordid on avatud kui serverisse inimesed ei sa ikkagi connecitda. Siis uurisin seda veit ja tuli välja et pidin kontrollima üht asja. Nimelt Kas sinu pordid on suunatud sinu sisevõrgu IP-le. Vot, ja küsimus ongi teile see et kuidas ma seda teha saaksin? Oleksin väga tänulik. Mul on muidu muutuv ip. Tule müürist võtsin pordilt blocki maha. |
Sellel SpeedTouchil on teatud piirangutega veebiliides ja rohkemate võimalustega consool.
Aga enne pordi suunamist pead teadma millist porti on vaja suunata.
Ei ole mõistlik kõik pordid lahti teha.
Port on nagu toru mille kaudu erinevad teenused töötavad. Igal teenusel kindel port, mida ta kuulab ja mille kaudu ta infot vahetab.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
kulamees
HV kasutaja
|
02.02.2008 14:33:26
|
|
|
nii kui ühendan netile uue arvuti taha kas siis ilmselt peaks muutma suunamisel ka arvuti ip aadressi ära ? (et asi nagu toimiks) ja kust ma selle IP adre teada saaks (eelminekord suunas sõber ära, nüüd tahaks ise proovida )
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
kulamees
HV kasutaja
|
02.02.2008 15:44:47
|
|
|
nii kas sealt peaks siis vaatama seda default gateway või mõnda muud?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
02.02.2008 15:58:10
|
|
|
port on " kanal" mida pidi teatud kindlad andmed liiguvad..
ip aadress on nagu aadress , kuhu kanalid suunatakse
pordi suunamine = reegel ruuteris , mis teeb ruuterile selgeks, millised kanalid millistesse aadressidele, ehk millistesse arvutitesse suunata.
nt, oletame, meil on vaja teha elioni ruuteriga ühte arvutisse väljast juurde pääsetav ftp server.
"port" ehk kanal, mida kasutatakse on 21
"aadress" millele see kanal tuleb suunata , on sisevõrgu 1 arvuti ip aadressiga 192.168.1.100 ) aadressid võivad olla lõpuga 1 - 253, 254 on ruuteri aadress ja lüüs)
ruuteris tuleb leida "reeglite all koht" ( täpselt nime ma kahjuks ei mäleta ja ei saa ka vaadata, kuna enam elioni asja kasutada ei saa ja ruuter on kotis tagastust ootamas) kus talle öelda, et pordilt 21 tulevad päringud tulevad suunata aadressi 192.168.1.100 aadressi kandva arvut, mille võrgunimi on " server" peale. speedtouch omab natuke eelsisestatud reegleid, milledest võib valida " FTP server" i ja port pannakse ise paika kohe.
soovitatav on: sisevõrgu arvutile, milles mingi rakendus jooksma hakkab, enne reegli tegemist anda kindel dünaamiline ip aadress ja seda siis reegli loomisel kasutada. minu kogemus kiirusepuudetega on näidanud, et nad suudavad ip tabeli vahest ümber jagada ja peale seda ei suudeta enam võrgus porte õigetele aadressidele suunata.
manuali lugemine abiks. mitte selle kiire ylesseadmise manuali vaid suure ja paksu ja p6hjalikuraamatu lugemine.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
kulamees
HV kasutaja
|
02.02.2008 20:41:50
|
|
|
Dijital kirjutas: |
start-run-cmd-ipconfig |
Millist sealt vaatama peaks siis?
Default Gateway?? sellega asi ei funktsioneerinud.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Foxxx
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|