Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mikk36
HV Guru

|
20.01.2008 21:34:39
|
|
|
maxvilj kirjutas: |
kuidas ma saaks sinna masinasse xp peale lasta kui mul dvd lugejat pole
on siis olemas xp plaat ja 40gb usbe hdd |
hangid/laenad usb-cd/dvd lugeja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Raid0
HV veteran

|
20.01.2008 21:40:39
|
|
|
Või siis...
|
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
21.01.2008 00:10:28
|
|
|
äkki keegi oskab rääkida kuidas saaks praeguse linuxi partitsiooni(d) kuhugi salvestada (image vms. teha), et hiljem tagasi saaks sama seisu mis praegu
proovisin Ghost'iga aga DOS ju ei söö linuxi partitsioone...
kas on midagi Ghost'i sarnast olemas selle jaoks
või sobib Ghost ise? sel juhul paluks seletada kuidas ma bootima pean Ghost'i
|
|
tagasi üles |
|
 |
.Scorps.
HV Guru

|
21.01.2008 01:54:21
|
|
|
ago123, viitsid ühe foto teha ekraanist, kuidas 1024x768 reso seal välja näeb? Suurema arvu pikslite mahutamine LCD ekraanile peaks teoorias pildi korralikult koledamaks tegema..
Kas mõnda muud 16:9 suhtega resolutsiooni ei õnnestunud peale lükata?
Ja peida palun suured pildid [spoiler][img]http://pildi_link[/img][/spoiler] tagide vahele, muidu venitab lehe laiaks.
_________________ Tere hommikust!  |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.01.2008 13:37:56
|
|
|
ago123 kirjutas: |
kuna siia on pilte suht jama üles panna siis võite resolutsiooni vahet märgata Asus eee pc ametlikus eestikeelses foorumis |
pilti saab linkida
|
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
22.01.2008 01:52:29
|
|
|
Linuxiga tüüpiliselt ghost tüüpi utiliite vaja ei ole.
gzip < /dev/sda > /mnt/mingi_mountitud_väline_ketas_või_võrgushare/disk_image.gz
salvestab ketta sisu kõik ära,
gunzip < /kusiganes/disk_image.gz > /dev/sda
paneb selle jälle tagasi. Selle tegemise ajaks on väga abiks kui ketta peal midagi ei muutu, kas remountida partitsiooni readonlyna või buutidagi usbi pulgalt näiteks damn small linux käima ja teha selle alt. Ja alati kui vaja saab ka midagi keerulisemat teha, näiteks
gzip < /dev/sda | openssl enc -aes-256-cbc -e | curl --upload-file - ftp://pump.starman.ee/incoming/minu_laptop.gz.aes
pakib kogu ketta kokku, krüpteerib ära ja uploadib kohe pumpa ilma vahepealset faili kuskile tekitamata.
_________________ Toetan õige kirja |
|
tagasi üles |
|
 |
maxvilj
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
22.01.2008 11:31:49
|
|
|
Toodi mulle ka nüüd üks Eee XP installimisse. Katsetasin siis enne tund-paar seda ASUS'e kokku kompileeritud Linuxit ka. Ei jätnud head muljet. Pidevalt jookseb kinni. Avan file manageri - panges, avan kcontroli ja jõuan seal all sound system'ini - panges. Teen nupust restardi - puuteplaat ei tööta. Torkan tavalise hiire USB'i, saab noole liikuma. Teen normaalsel viisil restardi - puuteplaat ikka ei tööta. Mingi aeg täiesti suvaliselt hetkel hakkab siis jälle tööle, aga nii katkendlikult, et pole eriti kasutatav. Jään välise hiire juurde. Vahepeal veel ohjeldamatult restarte. Oma läpaka XP tundub selle kõrval ikka maru stabiilne ja toimiv asi olevat. Kopp on ees, kaevan kiirelt välja õpetuse, kuidas XP peale ajada. Kasutan Kingston'i 2GB mälupulka. Kõik operatsioonid tehakse ilusti ära, pulgal tunduvad kõik vajalikud failid ja kataloomad olemas olevat, Eee BIOS on sätitud esimesena removable device'i otsima, ei miskit, ikka tuleb ASUS'e starting system ette. Checkab küll, pulgal tuluke vilgub. See pulk peaks ju bootimist võimaldama küll? Eks tuleb siis nüüd kuskilt väline CD-draiv otsida. Kui teaks, et sellest tolku oleks... On äkki kellelgi Mustamäe kandis laenata mõneks tunniks?
PS. Avastasin ekraanilt ühe surnud piksli ka. Oleks pidanud ikka poes enne ostu laskma ära proovida. Suht häiriv, niigi pisike ekraan.
|
|
tagasi üles |
|
 |
maxvilj
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
22.01.2008 13:56:27
|
|
|
stepzter, tänud, aga sain ikkagi Ghostiga hakkama lõpuks
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
24.01.2008 16:48:31
|
|
|
Sai nüüd mälupulga abil XP läbi ussiemmi Eee'le selga aetud ja võin öelda, et seda uimast xanodrosekäkerdist küll enam näha ei taha. XP jookseb 512 mälu ja 630 MHz Celeroni peal nagu noor hirv. Kursor liigub puuteplaati näppides sujuvalt, kõik uimasuse ja kokkujooksmise probleemid kadusid. 480 px kõrguse resoga on muidugi mõningate dialoogiakendega tegutsemine üsna ebamugav, aga saab hakkama küll.
Huvitaval kombel ei näinud ei BartPE ega DSL (Kuradi Pisike Linux) neid SSD peal olevaid partitsioone. BartPE partition manageri must aken ainult korraks vilksatas ja kadus, DSL nägi ainult mälupulka. Lõpuks sai ikkagi mindud seda teed.
Täitsa mõnus pisike meelelahutusmasin tundub olevat XP all. Ekraani suuruse üle muidugi jälle viriseks veidi, kuid pole hullu midagi, selle raha eest on seda küll. Hakka või tõesti endalegi tahtma.
Üks tähelepanek veel. Mina olen kõikidel oma läpakatel standby asemel kasutanud hilberneerumist. Ehk siis et kui panen kaane kinni, kirjutatakse RAM'i sisu kõvakettale vastavasse faili ja lülitatakse vool täiesti välja. Nii peab aku palju kauem kui standby'd kasutades. Selleks kasutatav hilberfil.sys on aga teadupärast sarnaselt pagefile.sys'iga fikseeritud suurusega. Nii et kui Eee'le 2 giga mälu kõhtu toppida, sööb hilberfil.sys ka kohe 2 giga SSD'd ära. Et sellega võiks arvestada. Minu arust on sellisele seadmele XP jaoks 512MB rammi täiesti piisav. Isegi 256 ei põhjustaks olulist uimamist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
24.01.2008 17:40:30
|
|
|
rex, 256MB ja XP on vääga uimane
aga äkki keegi oskab öelda, kuidas saaks selle hiberfil.sys faii kuhugi mujale kui C kettale (minu puhul siis mälukaardile)
512MB, sellest 4gigast millest üle poole ise juba XP, on suht palju...saaks selle hibernate faili E kettale (mälukaart), oleks väga haross
|
|
tagasi üles |
|
 |
Raid0
HV veteran

|
24.01.2008 17:59:07
|
|
|
Seda faili ei saa liigutada kuskile mujale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
24.01.2008 19:35:33
|
|
|
HA kirjutas: |
äkki keegi oskab rääkida kuidas saaks praeguse linuxi partitsiooni(d) kuhugi salvestada (image vms. teha), et hiljem tagasi saaks sama seisu mis praegu
proovisin Ghost'iga aga DOS ju ei söö linuxi partitsioone...
kas on midagi Ghost'i sarnast olemas selle jaoks
või sobib Ghost ise? sel juhul paluks seletada kuidas ma bootima pean Ghost'i |
Kui Sa oleksid karbist plaadi ja manuali ka välja võtnud, oleksid Sa avastanud, et DVD peal on programm, millega saab USB pulga bootivaks teha ja vastava image'ga arvuti algasetused taastada.
rex, 256MB ja XP on vääga uimane
aga äkki keegi oskab öelda, kuidas saaks selle hiberfil.sys faii kuhugi mujale kui C kettale (minu puhul siis mälukaardile)
512MB, sellest 4gigast millest üle poole ise juba XP, on suht palju...saaks selle hibernate faili E kettale (mälukaart), oleks väga haross |
Ah, ära hellitatud olete lihtsalt! Mul on maal vanemate juures siiani aastaid tagasi kokku pandud C300A@450MHz & 128 SDRAM ja XP toimib seal netis surfamise jms jaoks täiesti normaalselt. Photoshop'i ja Autocad'i ei ole kunagi tundnud vajadust seal kasutada. Või Oracle serverit püsti panna. Fiidingud ja window animationid ja muu selline kräpp on muidugi maha keeratud, kuid näiteks silver theme on täiesti peal. Seega las iga asja jaoks olla ikka omad nõuded.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
24.01.2008 19:44:06
|
|
|
rex, nuditud ja uuendamata XP võibolla tõesti aga tavaline XP koos kõigi uuendustega on 256'ga väga juust
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
24.01.2008 19:50:56
|
|
|
rex, nuditud ja uuendamata XP võibolla tõesti aga tavaline XP koos kõigi uuendustega on 256'ga väga juust |
SP2, kõik uuendused, nlite'iga pole kallal käidud. Täiesti kasutatav. Nii harva, kui ise maal käin, istun ka ise vahel selle taga netis. Ja usu mind, võrdlusmoment palju kiiremast rauast asjadega on täiesti olemas. Ja kõvasti kiirem on, kui see Xandros Eee peal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
25.01.2008 00:40:55
|
|
|
rex, aga äkki keegi oskab öelda, kuidas saaks selle hiberfil.sys faii kuhugi mujale kui C kettale (minu puhul siis mälukaardile) |
Kui hibernatet ei kasuta, siis keera see üldse settingutest maha. Kaob see fail üldse ära
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
25.01.2008 01:05:48
|
|
|
riaak, asi selles ongi et ma kasutan seda
XP'l ongi vaikimisi see maas minuteada
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
25.01.2008 01:25:31
|
|
|
keegi võiks siiski katsetada et kas saab selle junction link magicuga linkida sinna usbi peale seda normaalselt ja et kas see ka toimib pärast (teoorias peaks toimima)
|
|
tagasi üles |
|
 |
maxvilj
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
25.01.2008 10:31:48
|
|
|
reso sain muudetud
aga keegi üpetax mibd kuidas ma windows update maha võta saaks |
Control Panel-ist
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
tagasi üles |
|
 |
maxvilj
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
25.01.2008 10:46:38
|
|
|
reso sain muudetud
aga keegi üpetax mibd kuidas ma windows update maha võta saaks |
Automatic Updates koht on ju olemas CP all. Päris maha ära keera, pane notify peale. Siis saad sobival ajal alati valida, millal ja mida Sa uuendada tahad, samas ei teki arvele üllatust, kui vahel mobiilset netti kasutad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Nimeta
Kreisi kasutaja

|
25.01.2008 15:10:27
|
|
|
Huvitav, kas ma saaksin oma Fujitsu xa1526 masinast rami võtta ja Asusele panna?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|