Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
HannesH
HV kasutaja

|
22.06.2007 04:24:12
SDHC mälukaardid (SD kaardid 4+ GB mahuga) |
|
|
Sai endale soetatud uus 4GB SD mälukaart fotokale(http://www.surfdata.ee/?a=85&ab=121&ac=&sort=3&desc=&O8=Tootekood&O9=sdhc&O10=Min&O11=Max&O14=33&p=35&h=0&ac=37726&ad=). Peal kena kiri, et SDHC class 2.
Lahtiseletatult siis, et tegu SD kaardiga, mis vastab uuele SDHC standardile ja kiiruseks 2MB/sek.
http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital_card#SDHC
SDHC standard erineb "vanast" SD'st adresseerimise poolest. Digiseebis (Canon PowerShot A710IS
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Kaamerad/50051/) töötas kaart kenasti,
aga ei sisseehitatud, ega USB liidesega SD kaardilugejad ei "leidnud" kaarti. Peale mõningast otsimist,
võtsin ühendust Dell'i tootetoega, kust mulle teatati, et asi ei funka kuna pole vastavat draiverit kaardilugejale ja
Dell pole seda veel suutnud valmiskirjutada?! Vaatasin ka pisipehme saidilt uuendusi,
kuid ka seal polnud midagi. Väljamaa foorumeid sirvides leidsin paar "tarkurit", kes seletasid,
et tegu samasuguse vahega nagu CD ja DVD lugejatel ja "mingi tühipaljas firmware update" siin ei aita!
Õnneks jätkasin oma otsinguid ja lõpuks leidsingi lingi pisipehme hotfix'ile http://support.microsoft.com/kb/934428,
kus aga mitte midagi allatõmmata ei saa ja soovitatakse oodata XP SP3'e (no tere Tallinn...)
Ootasin hommikut ja helistasin pisipehme supportisse, sealt teatati, et asi pole veel läbinud lõplikku tootetestimist ja
hotfix pole avalikult saadaval. Õnneks oli võimalik teda endale "tellida omal vastutusel".
Paar minutit ootamist ja WindowsXP-KB934428-x86-ENU.exe oligi mul käes. Fix peale, reboot ja voila,
kõik minu lugejad tundsid kaardi ära! Diskchecker tööle ja mis ma näen, kaardi kiiruseks lubatud 2MB/sek asemel
vaevu 1.4MB/sek, aga see vist rohkem kivi A-Data kapsaaeda.
Ühesõnaga kellel masinas Windows XP professional 32bit english, saavad kasutada hotfixi mille ma riputasin rapidsharesse.
http://rapidshare.com/files/38618462/WindowsXP-KB934428-x86-ENU.zip Tegu on 03-may-2007 väljalastud hotfixiga.
Kellel Home või 64bit või lihtsalt muukeelne (tervitus lokaliseerijatele) marss-marss pisipehme supportisse.
(pisipehme saidil on arhiiv krüptitud ja passi vahetatakse iga nädal, nähtavasti seni kuni asi publicbeta staadiumist väljas)
Kui mas fixi "ülesriputades" kellegi õiguseid rikkusin võiks lingi ärakorjata.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
22.06.2007 04:46:31
|
|
|
tänud info eest, endal ka sama kaamera ja plaanis lähiajal osta 2/4gb kaart. Vähemasti nüüd sain kergemalt teada mida tähendavad klassid seal juures (pole uurida viitsinud varemalt). Samas ma ei leia, et ma peaks oma mälukaarti kaardilugejasse lükkama kui ma pilte tahan kätte saada. Minumeelest on ka väga mugav lihtsalt kaamera arvutiga ühendada usb juhtmega ja laadida pildid niivisi arvutisse. Ei võta ta miskit rohkemat aega, sai täitsa kiiresti oma 1gb pilte üle kantud kaamerast arvutisse. See mälukaardi välja tõmbamine, lugejasse panek, kopeerimine ja tagasi panek kaamerasse on minumeelest liigne ja mõttetu vaev.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
1 :: |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
HannesH
HV kasutaja

|
22.06.2007 10:08:00
|
|
|
Nujah seal jälle see küsimus, et millised opsüsteemid ja millise kaamera välise kettana ära tunnevad,
kes tahab ennast hoopis eraldi seadmena installida ennem kui piltidele "ligilaseb". Sealt, aga tuleb
alatine lugulaul adminniõigustest. Samas käis mul vähemalt eelmine 1GB MMC kaart pidevalt
läpakas<->kommunikaator<->fotokas vahet, kus sai faile nii ja naapidi liigutatud.
(Canon powershotid nimelt "söövad" kenasti nii SD kui MMC formaati, vähemalt A5xx ja A7xx seeriad.)
Kommunikaator aga kurinahk ei lähe USB'iga kuhugi külge, vähemalt mitte 9xxx seeria mudelid.
2GB kaart ei ole õnneks mitte SDHC vaid SD ja neil peaksid olema kiirusetähised:
x60, x100, x120, x150 või ultraII, extreme III, extreme IV.
2006 talv - 2007 varakevad, lasksid osa tootjaid (näiteks pqi) välja 4GB SD kaarte mis ei lähe kummagi standardi alla
SD on nimelt <= 2GB ja SDHC >= 4GB, need aga olid kaardid millel suuruseks 4GB, adresseerimine samas aga SD järgi.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
aarnet
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
13.07.2007 12:36:10
|
|
|
KillerXP, Kuidas on kaamera arvuti kylge ankurdamine mugav? See tähendab et kogu 4+GB kaarti kopeerimise aja ei saa sa oma fotokat kasutada!
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
HannesH
HV kasutaja

|
14.07.2007 13:38:03
|
|
|
Paistab, et vähemalt Vista Ultimate 32-bit toetab SDHC kaarti kohe.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
30.12.2007 16:00:51
|
|
|
Panin selle esimeses postis oleva Fixi peale aga ei midagi, teises masinas Vista ultimate, see lolliks ei lähe, aga kaarti ikkagi ei loe
Kas kaardilugeja ise peab mingil moel ka seda toetama
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
30.12.2007 20:46:56
|
|
|
Death kirjutas: |
KillerXP, Kuidas on kaamera arvuti kylge ankurdamine mugav? See tähendab et kogu 4+GB kaarti kopeerimise aja ei saa sa oma fotokat kasutada! |
Lisaks veel tõmbab kenasti akud tühjemaks, kui rohkem pilte on.
Väga hea, et selle teema otsa sattusin. Hakkasin arvama, et mu lapaka mälukaardilugejal on midagi viga, et suuremahulisi SD-kaarte ei tunnista. Nüüd siis põhjust SP3 oodata XP-le.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
30.12.2007 21:33:47
|
|
|
KillerXP, Kuidas on kaamera arvuti kylge ankurdamine mugav? See tähendab et kogu 4+GB kaarti kopeerimise aja ei saa sa oma fotokat kasutada! |
Ütleme nii, et tavaliselt ma ikka teen oma pildid ära olgu see siis kas mingil peol, üritusel või niisama vabas õhus ja õhtul jõuan koju ning lasen need arvutisse. Ma ei leia vajadust et ma peaks kodus õhtul niisama telekast pilte tegema kaameraga või misiganes asi niivõrd tähtis oleks sellel ajal kui ma neid pilte üle kopeerin, eriti arvestades, et see nagunii eriti kaua aega ei võta.
Tõepoolest olen ka ise hakanud vahest kasutama mälukaardilugejat, mis printeris sees on aga mitte eriti tihedalt. Üldiselt on usb juhe mul koduse teibituuninguga korpuse ette toodud (koguaeg taga) ja ainuke asi mida ma tegema pean on ühe liuguri allapoole õrnalt libistama, juhtme sises toppima ja voolunuppu vajutama ning hüppavadki ette arvutis pildid, mis lihtsalt copy-paste arvutisse kopeerin (näitab mälukaardina)
Seega ma ei leia et eriti tülikas on kasutada tavalist usb kaablit.
ndk kirjutas: |
Lisaks veel tõmbab kenasti akud tühjemaks, kui rohkem pilte on.
Väga hea, et selle teema otsa sattusin. Hakkasin arvama, et mu lapaka mälukaardilugejal on midagi viga, et suuremahulisi SD-kaarte ei tunnista. Nüüd siis põhjust SP3 oodata XP-le. |
Samuti pole õrn akude tühjenemine ka väga suur märksõna, nagunii alati varuakud kotis kaasas. Pikemal reisil võin vabalt ka võtta akulaadija kaasa mil nii tavaline ots kui ka autolaadija tasuta kaasa anti. SP3-e alged on netis saadaval nii et edu proovima kui ei viitsi ametlikku oodata.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
30.12.2007 21:45:15
|
|
|
Ise sattusin ühe Silicon Power 4GB SD kaardi otsa, mis fotokas töötas ilusti, kuid arvutis ja PDA-s mitte. PDA lihtsalt ei näinud seda, arvutis tõmbas exploreri ja masina üldse täiesti kooma, kaardi eemaldades taastus arvuti normaalne olek. Kuna fotokas toetab SDHC-d, läpaka sisemise lugeja kohta ei tea ning PDA teoorias ka ei toeta, siis võis asi olla lihtsalt selles.
Nädal aega poe garantii/tehnikaosakond asjatas miskit, siis helistasid ja anti lihtsalt sama tõugu ja karva uus isend. Sellega probleeme polnud.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
30.12.2007 21:46:47
|
|
|
Panen ka siia märgi maha
Et siis Fujitsy E seeria läpaka sisseehitatud kaardilugejale see ms -i fiks mõju ei avaldanud, samuti ka mingile välisele 10 in 1 at pro gear lugejale.
Ja seetõttu kasutan jätkuvalt sandiski kaardiga kaasa tulnud lugejat,
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
13.01.2008 06:40:40
|
|
|
ma pidasin SDHC tuge(ehk siis sektori kaupa adresseerimist) siiani riistvaraliseks võimaluseks. Aga tore teada, et kõik on hoopis tarkvaras kinni. Ehk tuleb ka Windows Mobile 2003 SE peale SDHC tugi välja
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
marxveix
HV Guru

|
01.02.2008 15:41:37
|
|
|
Endal tekkis ka üks 4gb sdhc class6 kaart.Sai proovitud ja töötab windows 2003 all.Peab hotfixid laska windowsXP comatiblity-na käima. Olemas on kaks patchi üks siis sdhc 4gb ja teine suurema kui 4gb sdhc toetuse jaoks.Lisaks eelmainitud masina kinnikiilumine kui sdhc kaart sees. Selle vastu aitab kaardilugeja driverite uuendamine: enda ene cb714 puhul töötas. samad driverid sobivad ka cb810-le ning vanemale cb712-le.Driverid ja patchid mul olemas, kui keegi soovib neid andku teada.
|
|
Kommentaarid: 308 loe/lisa |
   |
2 :: |
269 |
|
tagasi üles |
|
 |
mehaanic
Aeg Maha 2a

|
03.02.2008 19:11:56
|
|
|
Dijital kirjutas: |
Ise sattusin ühe Silicon Power 4GB SD kaardi otsa, mis fotokas töötas ilusti, kuid arvutis ja PDA-s mitte. PDA lihtsalt ei näinud seda, arvutis tõmbas exploreri ja masina üldse täiesti kooma, kaardi eemaldades taastus arvuti normaalne olek. Kuna fotokas toetab SDHC-d, läpaka sisemise lugeja kohta ei tea ning PDA teoorias ka ei toeta, siis võis asi olla lihtsalt selles. |
windows mobile 5 ei toetagi 4gb sd kaarte aga windows mobile 6 toetab ilusti
|
|
Kommentaarid: 89 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
03.02.2008 19:51:49
|
|
|
mehaanic kirjutas: |
Dijital kirjutas: |
Ise sattusin ühe Silicon Power 4GB SD kaardi otsa, mis fotokas töötas ilusti, kuid arvutis ja PDA-s mitte. PDA lihtsalt ei näinud seda, arvutis tõmbas exploreri ja masina üldse täiesti kooma, kaardi eemaldades taastus arvuti normaalne olek. Kuna fotokas toetab SDHC-d, läpaka sisemise lugeja kohta ei tea ning PDA teoorias ka ei toeta, siis võis asi olla lihtsalt selles. |
windows mobile 5 ei toetagi 4gb sd kaarte aga windows mobile 6 toetab ilusti |
Ju siis FS N560 ei tea seda. Igatahes 4-gigane kaart seal massinas on ja töötab nagu miilenki
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
05.07.2008 20:23:33
|
|
|
Kas keegi on SP3 XP-le installinud ja saanud juba asja toimimist katsetada? Endal pole sellist SD kaarti kahjuks kusagilt võtta, et oma lapaka kaardilugejas proovida
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
enthusiast
HV vaatleja
|
07.08.2008 15:26:08
|
|
|
Hiljuti sai soetatud A-Data SDHC Class 6 Turbo 16GB kaart. Proovisin "fix'imata" XP Pro SP2 peal - ei tunnista kaarti mitte kuidagi. Paigaldasin teema autori poolt täheldatud hotfix'i - sama lugu, algul tõmbab windows'i mõneks hetkeks kooma aga tulemus ikkagi 0. Paigaldasin uhiuue XP Pro SP3 (kus eelmainitud hotfix väidetavalt juba sees) kuid ikka täpselt sama olukord - kaardilugeja olevat "pime". Kaardi "omanik" Canon PowerShot S5 IS on sellega igati rahul ja teeb koostööd täiesti korrektselt.
Masinaks on Acer Aspire 3690, sisseehitatud "SDA Standard Compliant SD Host Controller". Mõtted liiguvad aina rohkem riistvara lahknevuse poole...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
ZeDzEdZeD
HV vaatleja
|
17.08.2008 11:45:08
|
|
|
Su kaardilugeja ei totea litsalt SDHC-d, osta uus lugeja, kogu moos. Siin pole XP-ga mingit seost.
PS oman sama kaarti, kasutan seda Cowon/iAudio D2-ga
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
17.08.2008 12:19:33
Re: SDHC mälukaardid (SD kaardid 4+ GB mahuga) |
|
|
ei tööta koos, hakkan asja uurima ...
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
merku
HV kasutaja
|
05.10.2008 17:20:19
|
|
|
Kas keegi teab, et kas Dell Vostro 1310 läptopil on ka selline SD kaardilugeja, mis SDHC'd ei suuda lugeda? 8 GB kingston class 6 SDHC kaardilt igatahes infot kätte ei saa Olen saanud failide nimekirja, aga kui faili kopeerin või avan, siis süsteem hangub ja taastub alles peale kaardi eemaldamist.
Läpakal on XP sp3 ja olen proovinud ka Dell'i lehelt viimaseid draivereid (O2micro flash memory driver).
Pole ju nii vana arvuti, et SDHC'd riistvaraliselt lugeda ei taha?
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Trwind55
Kreisi kasutaja

|
06.10.2008 00:38:44
|
|
|
Kui vana? Selle aasta Inspiron seeria hakkas peale eelnimetatud pätsi installi 4 GB-st lugema.
_________________ möhhh.. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
merku
HV kasutaja
|
09.10.2008 20:22:34
|
|
|
Trwind55 kirjutas: |
Kui vana? Selle aasta Inspiron seeria hakkas peale eelnimetatud pätsi installi 4 GB-st lugema. |
Seda patchi ei lase ju installida kui sp3 peal. Arvuti pandi Delli poolt teele mai 08.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Trwind55
Kreisi kasutaja

|
10.10.2008 00:01:03
|
|
|
merku kirjutas: |
Trwind55 kirjutas: |
Kui vana? Selle aasta Inspiron seeria hakkas peale eelnimetatud pätsi installi 4 GB-st lugema. |
Seda patchi ei lase ju installida kui sp3 peal. Arvuti pandi Delli poolt teele mai 08. |
Lihtsalt arvasin, et vanematel masinatel võib riistvara SDHC'd üldse mitte toetada. Võid proovida Dell klienditoe telefonilt abi saada:
tsitaat: |
Delli klienditugi Eestis, tööpäevadel k 9.00-17.00
Tasuta telefon: 800 DELL (800 3355) |
_________________ möhhh.. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
28.10.2008 17:01:34
|
|
|
aga kas see SDHC tugi on siis ikkagi lugeja riistvarast olenev(kasutatav SD kontroller) või puhtalt tarkvarast(et alati aitab SP3'e install)? Mulle endal on jäänud mulje, et siit teemast läbi käinud hotfix(mis siis nüüd on SP3's sees) pole midagi muud kui draiver, mis siis oskab suhelda nende mälukaartidega, millede kontroller toetab sectorite kaupa adresseerimist.. Ehk siis asi on ikkagi riistvaraline- teatud kaardilugejatel puudub SDHC tugi. Või saab keegi teistmoodi aru?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
killbill
HV vaatleja

|
26.11.2008 14:06:10
|
|
|
sai ka siis endale SDHC class6 4gb Traxdata ostetud ja HP läppar ei tundnud ära, surfasin veits ja leidsin HP kodukalt lugeja uue softi olevat v. 2.0.0.8 A (27 Feb 2008) ja voilaa fungab !!
link ka link
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |