Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  krediitkaardi turvalisus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 11.01.2008 11:33:54 krediitkaardi turvalisus vasta tsitaadiga

sain omale esimese füüsilise krediitkaardi(varem olen kasutanud SEB virtuaalset). Kaart väljastati mulle hansapangast. Tegu on Visa kaardiga. Esiküljel on tal 16 kohaline number, minu ees-ja perekonnanimi ja kehtivuse loppu tähistav märge. Tagapaneelil kolme-kohaline CCV kood. Seega kui ma oma kaardi ära kaotan, saab suvaline inimene sellega limiidi piires internetist(ja ka lihtsalt poest) oste sooritada, sest kõik vajalik on ju kaardil olemas? Ning kui suur on SEB/Hansapangas omavastutus sellise intsidendi korral?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
heikis
HV Guru

sõnum 11.01.2008 11:35:46 Re: krediitkaardi turvalisus vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
sain omale esimese füüsilise krediitkaardi(varem olen kasutanud SEB virtuaalset). Kaart väljastati mulle hansapangast. Tegu on Visa kaardiga. Esiküljel on tal 16 kohaline number, minu ees-ja perekonnanimi ja kehtivuse loppu tähistav märge. Tagapaneelil kolme-kohaline CCV kood. Seega kui ma oma kaardi ära kaotan, saab suvaline inimene sellega limiidi piires internetist(ja ka lihtsalt poest) oste sooritada, sest kõik vajalik on ju kaardil olemas? Ning kui suur on SEB/Hansapangas omavastutus sellise intsidendi korral?

nii ta on. enda tehingud on piirdunud ~600eekuste mänguostudega STEAMPOWERED.COM -ist, kuid vaja läks tõesti ainult informatsiooni, mille leidis otse kaardilt.
niiet tasub olla tähelepanelik ning kadumise avastamisel kaart kohe lukku panna

-edit-
jah tõesti. unustasin, et aadressi taheti ka

viimati muutis heikis 11.01.2008 12:55:48, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2008 11:40:22 vasta tsitaadiga

Tõepoolest - krediitkaarti ei tasu igapäevaselt kaasas kanda, välja arvatud siis vajadusel (reisides näiteks).
Ma pakun nüüd natuke huupi, aga kas krediitkaardi maksetel ei ole ka mingi tühistamisperiood? Et kui näed konto väljavõttel kahtlast broneerimist, saad selle tühistada, kui piisavalt ruttu jaole jõuad. Sel juhul tasub regulaarselt internetipangast oma krediitkaardikontot uurida. Limiidid on samuti head asjad.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.01.2008 11:42:23 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Tõepoolest - krediitkaarti ei tasu igapäevaselt kaasas kanda, välja arvatud siis vajadusel (reisides näiteks).
Ma pakun nüüd natuke huupi, aga kas krediitkaardi maksetel ei ole ka mingi tühistamisperiood? Et kui näed konto väljavõttel kahtlast broneerimist, saad selle tühistada, kui piisavalt ruttu jaole jõuad. Sel juhul tasub regulaarselt internetipangast oma krediitkaardikontot uurida. Limiidid on samuti head asjad.

ming x arvu päevade jooksul peale pangapoolse väljavõtte saatmist...

thumbs_up.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 11.01.2008 11:54:27 vasta tsitaadiga

Minu meelest on kõik kaardid ebaturvalised, kõige kummalisemad juhtumid, lähed poodi, sooritad kaardiga ostu, kodus oma neti pangas väljavõtet uurides avastad, et täpseld samal ajal teises poes ka ost sooritatud mingi X summa eest, haakub väga selle teemaga , loomulikult sai pangaga ühendust võetud ja proneering tühistatud, kuid usaldus pangakaardide vastu oli kadunud, samuti ID kaardi vastu, paroolid olid ju sinu käes, kaart samuti, kuid ost toimus ikkagi ja hoopis teises kohas kus sa polnud kunagi käinud.
Max Powers

sõnum 11.01.2008 11:58:16 vasta tsitaadiga

Marie, ja see kõik juhtus krediitkaardiga?
Krediitkaarti tasub jah hoolikalt hoida.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 11.01.2008 12:02:25 vasta tsitaadiga

Pole küll krediitkaart, kuid isa uuris oma konto väljavõtet ja mingisugusel laupäevasel päeval on tema kontolt keegi oma ZEN kaarti laadinud 100 krooni eest. Kuidas see üldse toimuda sai?
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 11.01.2008 12:19:08 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:

See kõik juhtus tavalise visa electron pangakaardiga millega igalpool poodides oste sooritad, oletan, et selle poe arvuti oli nii nimetatud spioonitarkvaraga nakatatud, kuid minu järeldus on ikkagi see, et kui sa paned oma ID kaardi või pangakaardi kuhugi lugejasse, siis on sellest võimalik vastava spioontarkvara abil tõmmis teha ja seda sinu kahjuks ärakasutada nagu siin teema alguses jutuks on

wader
HV kasutaja
wader

sõnum 11.01.2008 12:20:40 vasta tsitaadiga

ID-kaardist ei saa tõmmist teha, ffs.

viimati muutis wader 11.01.2008 12:27:43, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 11.01.2008 12:27:34 vasta tsitaadiga

No kuna kellelgi perest pole ZEN'i, siis on kas tegu suure arusaamatusega või on keegi tema pangakontole sisse saanud?
heikis
HV Guru

sõnum 11.01.2008 12:29:12 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
No kuna kellelgi perest pole ZEN'i, siis on kas tegu suure arusaamatusega või on keegi tema pangakontole sisse saanud?

kustutasin oma postituse ära. ma mäletan, et mingi aeg oli mingi petuskeem nende laadimistega. ei mäleta täpselt kuidas. kas polnud mitte, et helistad mingil numbril ja siis kantakse kõneaja raha inimesele üle
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2008 12:30:24 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Max Powers kirjutas:

See kõik juhtus tavalise visa electron pangakaardiga millega igalpool poodides oste sooritad, oletan, et selle poe arvuti oli nii nimetatud spioonitarkvaraga nakatatud, kuid minu järeldus on ikkagi see, et kui sa paned oma ID kaardi või pangakaardi kuhugi lugejasse, siis on sellest võimalik vastava spioontarkvara abil tõmmis teha ja seda sinu kahjuks ärakasutada nagu siin teema alguses jutuks on

Poe arvutist ei käi kaardimaksed läbi minu teada.
Kaardimaksed käivad läbi spetsiaalse terminali otse kaardikeskusesse. Poe arvutisüsteem registreerib lihtsalt ostu ja selle, et maksti kaardiga. Vähemalt minu teada on nii. Selle loogika järgi ei saa kaardi andmed kuidagi poe arvutisse minna.
Kaardimakseterminale ei hoolda pood ega ole ka tavaliselt vastutav, kui sealt mingid andmed vasakule satuvad.
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 11.01.2008 12:32:28 vasta tsitaadiga

aadressi on ka ikka vaja, et osta. muidu ei aksepteerita. st. leidja peab teadma seda aadressi mis sul pangas registreeritud on...
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
Max Powers

sõnum 11.01.2008 12:34:41 vasta tsitaadiga

Draax, pood ei pea kasutama pangaterminale. Võib ka enda süsteemi kasutada. Süsteem peab lihtsalt olema sertifitseeritud.
Enamus suurtest poekettidest ei kasuta enam pangaterminale.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 11.01.2008 12:34:52 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Marie kirjutas:
Max Powers kirjutas:

Kaardimaksed käivad läbi spetsiaalse terminali otse kaardikeskusesse. Poe arvutisüsteem registreerib lihtsalt ostu ja selle, et maksti kaardiga. Vähemalt minu teada on nii. Selle loogika järgi ei saa kaardi andmed kuidagi poe arvutisse minna.
Kaardimakseterminale ei hoolda pood ega ole ka tavaliselt vastutav, kui sealt mingid andmed vasakule satuvad.

ja mis loogika järgi saab siis kahest poest korraga ost toimuda, ühel ja samal kellaajal.

Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2008 12:34:58 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
aadressi on ka ikka vaja, et osta. muidu ei aksepteerita. st. leidja peab teadma seda aadressi mis sul pangas registreeritud on...

Jah. Mul on tekkinud internetis krediitkaardiga makstes probleeme, sest konkreetne leht ei aktsepteerinud sisestatud aadressi. Ilmselt oli probleem täpitähtedes (tänavanimes).
tagasi üles
Max Powers

sõnum 11.01.2008 12:36:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ja mis loogika järgi saab siis kahest poest korraga ost toimuda, ühel ja samal kellaajal.

Kui me jätame selle tõmmise versiooni kõrvale, siis see et ost toimus täpselt ühel ja samal kellaajal viitab just-ainult süsteemiveale.
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2008 12:36:51 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:

Mingit loogikat kui sellist ei olegi.
Esiteks - kaardikeskuses ei arvuta ükski süsteem sulle kaarditehingute asukohti (nt. süsteemi ei huvita, kas 2 minutiga on võimalik Tallinnast Tartusse jõuda või ei).
Tõenäoliselt kaardist lihtsalt duplikaat tehtud. Kiipkaart peaks olema selles mõttes turvalisem, magnetriba kopeerimine peaks olema tehniliselt lihtsam.
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 11.01.2008 12:37:15 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Draax kirjutas:
Marie kirjutas:
Max Powers kirjutas:

raha ei võeta kohe maha kaardilt, algul läheb broneeringusse ja mingi aja pärast võetakse maha, sul võib 10 kohast ka korraga ost sedasi olla...
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
Max Powers

sõnum 11.01.2008 12:40:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

algul läheb broneeringusse ja mingi aja pärast võetakse maha

Deebetkaardi ost läheb broneeringust maha, siis kui kaupmees saadab oma terminalist (või serverist - olenevalt lahendusest) nn päevalõpetamise.
Päevalõpetamine ei pea kokku langema tegelikult päeva lõpuga.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 11.01.2008 12:54:02 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
.......

raha ei võeta kohe maha kaardilt, algul läheb broneeringusse ja mingi aja pärast võetakse maha, sul võib 10 kohast ka korraga ost sedasi olla...

keda see lohutab, tavaliselt käiakse oma interneti pangas kuus väga vähe kordi ja kui avastad lõpuks, et näe minu arvelt on kümnes kohas kunagi ost sooritatud süsteemivea tõttu, vast ikka häkkeri abistav käsi mõjutas ka pisut seda süsteemiviga, oled kaotajaks siiski ................

Rasmus
HV veteran

sõnum 11.01.2008 16:46:21 vasta tsitaadiga

Teadmiseks, et ühele pangakontole on võimalik teha ka rohkem, kui üks deebetkaart. Pole mingi probleem kasutada sama-aegselt näiteks Visa, Maestro, MasterCardi deebetkaarte, mis on ühe ja sama arvelduskontoga seotud.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 11.01.2008 16:57:57 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:
carlking kirjutas:

kustutasin oma postituse ära. ma mäletan, et mingi aeg oli mingi petuskeem nende laadimistega. ei mäleta täpselt kuidas. kas polnud mitte, et helistad mingil numbril ja siis kantakse kõneaja raha inimesele üle

http://www.sloleht.ee/index.aspx?v=forum&subtopicID=3290 icon_question.gif
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
igorjoha
Kreisi kasutaja
igorjoha

sõnum 11.01.2008 16:59:20 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Marie kirjutas:

Mingit loogikat kui sellist ei olegi.
Esiteks - kaardikeskuses ei arvuta ükski süsteem sulle kaarditehingute asukohti (nt. süsteemi ei huvita, kas 2 minutiga on võimalik Tallinnast Tartusse jõuda või ei).
Tõenäoliselt kaardist lihtsalt duplikaat tehtud. Kiipkaart peaks olema selles mõttes turvalisem, magnetriba kopeerimine peaks olema tehniliselt lihtsam.

huvitab

sul tehing läbi ei lähe lihtsalt, või poodi kohe helistatakse paludes võtta mingi id inimesest kes kasutab selle pangakaardi.

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 12.01.2008 16:10:09 Re: krediitkaardi turvalisus vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:

Selline suhtumine läheneb paranoiale juba. Mul on olnud VISA Classic 7 aastat vähemalt. Maksan sellega eestis pidevalt, ära ei ole kaotanud, paar korda olen poodi unustanud aga kaupmees helistas panka ja pank mulle ja sain kätte. Välismaal olen ostnud ainult usaldusväärsetest kohtadest ja siiamaani mingeid probleeme pole olnud. Mingis kolmanda maailma urkas kasutan sularaha. Minu tuttavatel on probleemid tekkinud just välismaal, kus on restoranis ( kusjuures korralikus restoranis) salaja kaart kopeeritud. Kui kaardi ära kaotad, siis lihtsalt tuleb kaart kohe sulgeda. Teine reegel, et mitte kuskil ära lase kaarti silma alt ära. Ükski korralik asutus seda ka ei ürita. Kui keegi hakkab kaarti leti alla panema, siis tee kohe kisa.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  krediitkaardi turvalisus mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.