Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
energia
HV kasutaja
|
04.01.2008 19:51:50
Elisa ärilahenduse pakettide liikluse piiramisest |
|
|
Täna avastasin, et minu korteri ühendus mis istub elisa jagatud 15Mb/s äripaketi taga mida jagab ja majandab Mikrotik ruuter (kokku ligi 30 korterit) on üliaeglane. Ruuter.ee proovides oli tavaliselt down 2-4Mb/s asemel 0,1 Mb/s. Sai siis ruuteri juurde kolistatud keldrisse ja modemi otsast otse proovitud. Täiesti tühi ühendus down oli 15Mb/s. Niipea kui sai käima tiritud torrenti klient ja proovitud näiteks slacware isosid sikutada langes kogu ühenduse kiirus, 1Mb/s torrenti downi juures, 15-> 4Mb/s. See on tegelikult täiesti masendav. Uploadi ma ei viitsinud proovidagi. Mis kasu on sellisel juhul ruuteri P2P liiklust piiravast Qos -ist. Huvitav kuidas elisa põhjendab selliseid karme pakettide liikumise piiranguid, või ongi see kõik ilus ja seaduslik? Ma tean et kusagilt HV foorumitest jooksis läbi info, et piiratakse eraisikute ühenduste kiiruseid P2P korral.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.01.2008 20:38:44
|
|
|
energia: Ju siis on Elisa (Unineti) reklaamitud 1-e Gigabitine kaabel "umbes" ja kuna firmad töötavad, siis tuleb nende tarbeks ka liinid vabad hoida.
Vastasel juhul kolitakse konkurendi juurde, kellel on varrukast võtta tunduvalt laiem "toru"
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
05.01.2008 11:36:59
Re: Elisa ärilahenduse pakettide liikluse piiramisest |
|
|
energia kirjutas: |
Täna avastasin, et minu korteri ühendus mis istub elisa jagatud 15Mb/s äripaketi taga mida jagab ja majandab Mikrotik ruuter (kokku ligi 30 korterit) on üliaeglane. Ruuter.ee proovides oli tavaliselt down 2-4Mb/s asemel 0,1 Mb/s. Sai siis ruuteri juurde kolistatud keldrisse ja modemi otsast otse proovitud. Täiesti tühi ühendus down oli 15Mb/s. Niipea kui sai käima tiritud torrenti klient ja proovitud näiteks slacware isosid sikutada langes kogu ühenduse kiirus, 1Mb/s torrenti downi juures, 15-> 4Mb/s. See on tegelikult täiesti masendav. Uploadi ma ei viitsinud proovidagi. Mis kasu on sellisel juhul ruuteri P2P liiklust piiravast Qos -ist. Huvitav kuidas elisa põhjendab selliseid karme pakettide liikumise piiranguid, või ongi see kõik ilus ja seaduslik? Ma tean et kusagilt HV foorumitest jooksis läbi info, et piiratakse eraisikute ühenduste kiiruseid P2P korral. |
tavaliselt antaksegi eelis http ja meililiiklusele... P2P piiramine on üks asi, aga ega sul upload maksimumi lähedal ei ole, kui torrentid jooksevad? DSL ühenduse eripära on see, et kui upload on liiga täis siis jääb download ka väga aeglaseks (kontrollpaketid jms jama)...
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
energia
HV kasutaja
|
05.01.2008 12:35:17
|
|
|
Up oli mõõtmise ajal kusagil 20-30 kb/s, selle keerasin sihilikult maha juba torrenti kliendiga. Äripaketi maks up on 1Mb/s. Kusjuures on ikkagi täiesti hämmastav kuidas julmalt ligi 10 kordse teguriga kiirust piiratakse. 1 Mb P2P downi põhjustab kogu toru vähendamise 10Mb/s allapoole. Kusjuures ega P2P liiklust ju ei vähendatud. Keerati väiksemaks kogu toru. Saatsin vastava järelepärimise ka Elisasse. Et nad avalikustaksid võrgu liikluse piiramise reeglid. Mis kuradi mõte on ise aretada mingit ruuterit majale kui väljuva ühenduse teises otsas tehakse mida jumal juhatab.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
05.01.2008 12:40:49
|
|
|
eks selles mõttes ole jah natuke nutune lugu... samas, mina oma 4mbit elioni ärilahendusega pole teisel pool mingit piiramist näinud samas maksan ma ka muidugi natuke rohkem, aga ega meil kehtibki ilmselt põhimõte et what you pay for is what you get...
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
sosssepp
HV veteran

|
05.01.2008 22:59:29
|
|
|
Kui eelnev jutt kehtib, siis mulle tundub küll, et maksmisega pole siin miskit pistmist, pigem kraabin nii palju maksjaid kokku kui saan ning siis jagan ja piiran teenust nii kuidas tahan, mitte nagu kokkulepetes (pakkumistes ja lepingutes) lubatud??? Ise ka mitmekasutaja võrkude puhul püüan QoS abiga asja paremaks seada, mis aga teenusepakkuga kraanikeeramise suvaga null kasu toob.
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
2 :: |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|